A Bitcoin technikai elemzése: A BTC felvonul a 40 000 dolláros pszichológiai szintre

Napi Bitcoin BTC árelemzés

  • A Bitcoin a Bollinger felső sávjában rövid távú ellenállással néz szembe a 4 órás időkeretben.
  • Az IntoTheBlock erős ellenállási korlátok hiányát mutatja felfelé.

A Bitcoin ára a múlt héten a 40 000 dolláros pszichológiai szintre merészkedett. Január 9. és január 12. között a következő négy nap során azonban a Bitcoin ára 34 000 dollárra süllyedt, elérve a napközbeni 30 180 dolláros mélypontot. A bikák azonban visszavették az irányítást az elmúlt három napban.

BTC a 40 000 dolláros törés küszöbén áll

A Bitcoin árfolyamának sikerült felpattannia a 20 napos SMA-ból, és két kulcsfontosságú ellenállási szintet megfordítani a támogatás érdekében – 35 000 és 38 700 dollárt. A vezető kriptovaluta jelenleg arra törekszik, hogy visszatérjen a 40 000 dolláros pszichológiai szintre.

Ne feledje azonban, hogy a mozgóátlag konvergencia / divergencia (MACD) jelenleg piros színben mozog, így előfordulhat, hogy a Bitcoin ára nem képes felrobbanni.

btc / usd napi diagram 011521


Kép: BTC / USD napi grafikon

Az IntoTheBlock IOMAP-ja megmutatja, hogy elöl hiányzik az erõs ellenállási szint. Az egyetlen ellenállási korlát 40 000 dollár, ahol 4000 cím korábban 39 000 BTC tokent vásárolt. Ha a vevők teljes mértékben átveszik az irányítást, akkor nem okozhat gondot a 40 000 dolláros korlát megszegése.

btc / usd volumendiagram 011521

Kép: IntoTheBlock

Ha megnézzük a 4 órás diagramot, láthatjuk, hogy a Bitcoin árának jelenleg akadálya van a Bollinger felső sávjában. Alaposan megnézve láthatja, hogy a BTC többször is megpróbálta megtörni a felső Bollinger-sávot, hogy elérje a 40 000 dolláros szintet, de nem sikerült.

btc / usd 4 órás diagram 011521

Kép: BTC / USD 4 órás diagram

Azonban a MACD ebben az időkeretben határozottan növekszik a zöld színben. Mint ilyen, az árnak képesnek kell lennie arra, hogy áttörje a felső Bollinger-sávot, és belépjen a 40 000 dolláros zónába.

A Bitcoin Opciós Piac 20% esélyt lát 50 ezer dollárra a hónap végén

Úgy tűnik, hogy a Bitcoin felépül a legutóbbi árkorrekcióból, és az opciós piaci árképzés 20% -os esélyt mutat arra, hogy január végéig meghaladja az 50 000 dollárt. A zászlóshajó kriptográfia a közelmúltban 24 óra alatt közel 4000 dollárral (11%) nőtt, a CoinDesk 20 adatai szerint.

A fellendülés ellenére a BTC továbbra is elmarad a rekordmagasságtól, 41 962 dollártól (január 8.). A Skew által szolgáltatott adatok szerint az opciós piaci adatok azt mutatják, hogy a befektetők folytatódó rallyra fogadnak és 20% -os valószínűséggel jelzik, hogy a Bitcoin január 29-ig (havi lejárat) 50 000 dollár fölé emelkedik.

Az opció valószínűségét a Black-Scholes képlet segítségével számolják, néhány kritikus mutató alapján. Ezen mutatók egy része magában foglalja a vételi opciók árát, a kötési árakat és az alapul szolgáló eszköz árát.

bitcoin ár valószínűségi diagram 011521

Kép: Ferde

A 20% -os valószínűsége annak, hogy a Bitcoin 50 000 dollár fölé mozog, lenyűgözőnek tűnik, tekintve, hogy a havi lejárat csak két hét, és az érme meglehetősen messze van 50 000 dollártól. Annak valószínűsége, hogy a BTC egy adott szint fölé emelkedik a lejáratkor vagy azt megelőzően, pozitívan korrelál a lejáratra hátralévő idővel.

A Deribit Insights szerint a két hét alatt elért 31% -os rally 50 000 dollárig nehéz lehet elképzelni, de korántsem lehetetlen. A kriptovaluta a legutóbbi időkben jelentősebb lépéseket ábrázolt. Például az árak 52% -kal, 19 000 dollárról 29 000 dollárra emelkedtek csak december utolsó két hetében.

MicroStrategy oktatási Bitcoin konferencia megrendezésére

Miután több mint egymilliárd dollárt fektetett be a Bitcoin-ba, a MicroStrategy, egy üzleti intelligencia-társaság, online konferenciát szervez, hogy a nagyvállalatokat megismertesse a Bitcoinba történő befektetés lehetséges előnyeivel. A „Bitcoin for Corporations” névre keresztelt konferencia más ipari óriásoktól kapott támogatást, mint például a Gemini, a Binance, a Coinbase, a Fidelity, a Grayscale stb..

Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója a Twitteren jelentette be a kezdeményezést. „Ingyenes, online, gyorsított kurzus a Bitcoin stratégiájában és taktikájában a vállalat növekedésének és a részvényesi érték megteremtésének”.

Az első blokk a tervek szerint február 3-án lesz. Felvázolja, hogy a Bitcoin hogyan működhet kincstári tartalék eszközként, valamint azokat a makrogazdasági tényezőket, amelyek a vállalati és intézményi elfogadás mögött állnak. Saylor és a Stoneridge vezérigazgatója, Ross Stevens vezeti a konferencia ezen részét.

Később a MicroStrategy elnöke és pénzügyi igazgatója, Phong Le áttekintést nyújt arról, hogy a vállalatok milyen módon integrálhatják a Bitcoint kincstári tartalék stratégiájukba. Néhány további téma, amelyre a konferencia kitér, a jogi és szabályozási megfontolások, a számvitel, az adózás és az ellenőrzés.

Egy maroknyi kriptográfiával kapcsolatos vállalat a második napon – február 4-én – kiadja bemutatóit. Néhány név a Fidelity Digital Asset Services, a Galaxy Digital, a Coinbase, a Binance, a Kraken, a szürkeárnyalatos, az Ikrek és a Genesis.

A Bitcoin ára várhatóan milyen szintet fog elérni?

A Bitcoin árkilátása összességében bullish, így arra számíthatunk, hogy a hétvégi rally 40 000 dollár fölé emeli az árat. Érdekes lesz látni, hogy meddig fog eljutni az ár ezen a ralin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector