Bitcoin árelemzés: A 20 napos SMA megakadályozza a BTC drasztikus csökkenését

Napi Bitcoin BTC ár előrejelzés

  • A Bitcoin ár nem teljesítette a medve keresztet a 4 órás időkeretben.
  • Az IOMAP két erős ellenállási korlátot mutat 38 000 és 40 000 dollárnál.

Miután január 10-én leesett a 40 000 dolláros ellenállási korlátról, a Bitcoin ára a következő négy napban 34 000 dollárra esett vissza, mielőtt támogatást talált volna a 20 napos SMA-nál. Az ár ezután felemelkedett, hogy újra tesztelje a 40 000 dolláros korlátot, mielőtt az azonnal visszaesett a 20 napos SMA-ra.

A 20 napos SMA tartja a BTC-t

Az elmúlt négy napban a 20 napos SMA-nak sikerült tartania a Bitcoin árfolyamát. Míg a MACD tartós negatív lendületet mutat, a 20 napos SMA (35 600 dollár) nem volt hajlandó megereszkedni ezen bearish nyomás alatt.

btc / usd napi diagram 011921

Kép: BTC / USD napi grafikon


Az IntoTheBlock IOMAP-jának alaposabb áttekintése megmutatja, miért volt ilyen erős ez a támogatási korlát. Korábban ezen a szinten 746 000 cím vásárolt 382 500 BTC tokent. Mint ilyen, ez a vonal elég robusztus ahhoz, hogy hatalmas mennyiségű eladási nyomást elnyeljen.

btc / usd volumendiagram 011921

Kép: IntoTheBlock

A 4 órás diagram optimista nézőpontot mutat be a tulajdonosok számára. Először is, a MACD növekvő bullish piaci lendületet mutat, amelynek utalnia kell a közelgő Bitcoin árugrásra. Másodszor, az 50 bar-os SMA a 20 bar-os SMA keresztezésének küszöbén állt, hogy egy bearish keresztmintát képezzen. Úgy tűnik azonban, hogy ez a két műszaki elvált egymástól.

btc / usd 4 órás diagram 011921

Kép: BTC / USD 4 órás diagram

Összességében a Bitcoin árképzése medvének tűnik

Végül az alábbi, az IntoTheBlock-ból vett diagram segít abban, hogy vizualizáljuk a protokollba naponta belépő címek számát. Mint látható, a címek száma jelentősen visszaesett: a január 7-i 685 400-ról a január 17-i 470 450-re.

bitcoin címek diagram 011921

Kép: IntoTheBlock

Ez azt mutatja, hogy a teljes hálózat jelentősen gyengül, mivel kevesebb cím hajlandó csatlakozni a protokollhoz.

Az egykori kanadai miniszterelnök dicséri a Bitcoin-t

Stephen Harper volt kanadai miniszterelnök nemrégiben azt mondta, hogy van esély arra, hogy a Bitcoin és a központi bank digitális valutái (CBDC) tartalék valutaként szolgálhatnak a dollár helyettesítésére. Harper a cambridge-i Jay Martinnak adott interjúban mérlegelte annak lehetőségét, hogy az USD-t nagy pénznemekkel, például euróval vagy kínai jüannel helyettesítsék.

Harper kétségeit fejezte ki amiatt, hogy bármelyik valuta életképes alternatív valuta, mivel az euró értéke és az euró értéke hosszú távon bizonytalan. "önkényes intézkedések" a kínai kormány figyelembe venné a jüan értékét.

Nehéz belátni, mi az alternatíva az amerikai dollár, mint a világ legfontosabb tartalékvalutája között. Az aranyon, a Bitcoinon, egy egész kosár dolgon kívül […] Azt hiszem, látni fogja, hogy bővülni fog az emberek által tartalékként használt dolgok száma, de ennek továbbra is az amerikai dollár lesz a legnagyobb része.

Az exminiszterelnök azt mondta, hogy szerinte a CBDC-k bizonyos mértékben “elkerülhetetlenek”, de valószínűleg a világ monetáris politikájának lesznek kitéve. Harper elmondta továbbá, hogy aggódik a központi bankok válása miatt "amolyan általános bankár" nem csupán pénzügyi figyelő. Ez befolyásolhatja bármely CBDC bevezetését. Hozzátette:

Végül, ha digitális pénzneme van, és a központi bank célja az infláció ellenőrzése, valamint stabil valuta és megfizethetőség megteremtése, akkor a digitális pénznem csak egyfajta fejlődés a piacon.

Másrészt, ha a CBDC-k csak „vad kísérletek” a központi banki szerep eldöntésére, akkor Harper azt mondta, hogy aggódik.

Az Egyesült Államok korábbi pénzügyminisztere: A BTC „itt marad”

A Bloomberg TV „Wall Street Week” című közelmúltbeli interjújában Dr. Lawrence H Summers, az Egyesült Államok korábbi pénzügyminisztere megosztotta bitcoin nézeteit. Summers elmondta, hogy szerinte a Bitcoin rugalmas eszköz, és “itt van, hogy maradjon”.

Azt hiszem, néhány intézmény kedveli [a Bitcoin], hogy itt maradjon. Nem hiszem, hogy az egész össze fog omlani. Úgy gondolom, hogy miután felfutott, majd lefutott, majd visszalépett, sokkal ellenállóbbnak tűnik, és ezért azt gondolom, hogy az emberek elmennek felé, és ahogy az emberek felé haladnak, tekintettel a kínálat végességére, ez tényező lesz az árak emelésében

2016-ban Summers azt mondta, hogy nem ért egyet a JPMorgan Chase vezérigazgatója, Jamie Dimon (2015-ben tett) megjegyzésével, miszerint “egyetlen kormány sem támogat soha olyan virtuális valutát, amely körbejárja a határokat, és nem rendelkezik azonos ellenőrzésekkel”. Summers azt mondta:

Jamie okos srác … De Bill Gates is okos srác, és azt mondta, hogy az internet nem megy sehova.

Dr. Summers Amerika egyik legfontosabb közgazdásza. A Fehér Ház Nemzetgazdasági Tanácsának igazgatója volt az Obama-adminisztrációban, valamint a Harvard Egyetem elnöke és a Világbank vezető közgazdásza volt..

A Bitcoin ára várhatóan milyen szinteket fog elérni?

Ha a Bitcoin ára továbbra is teszteli a 20 napos SMA-t, és végül lebomlik, akkor az 50 napos SMA-ra (27 350 USD) csökkenhet. Felfelé nézve a BTC árbikái erős ellenállással néznek szembe a 38 000 dolláros határon.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector