Bitcoin árelemzés: A BTC 30 000 dollár alá csökken, mivel a Coinbase Pro jelentős értékesítési tüskét lát

Napi Bitcoin BTC ár előrejelzés

  • A Bitcoin Price összeomlott >5000 dollár ezen a csütörtökön.
  • A BTC közösségi volumene megugrott, mivel a vásárlók felismerték a „dip buy” lehetőséget.

A Bitcoin árfolyama négy nagy medvés napot töltött el egymás után, ahol 36 500 dollárról 29 500 dollárra süllyedt. Csak ezen a csütörtökön a BTC több mint 5000 dollárt veszített összértékében. Ennek során a Bitcoin ára végül a 30 000 dolláros pszichológiai szint alá esett.

Bitcoin árdiagram olvasása

Az elmúlt négy napban a Bitcoin árfolyama meg tudta fordítani a 20 napos SMA-t a támogatástól az ellenállásig. Mostantól az 50 napos SMA (28 000 dollár) előkészítője. A relatív szilárdsági mutató 40,45-nél mozog, a túlértékesített zóna közelében. Ha 40 alá süllyed, az eszköz alul lesz árfolyama, ami bullish visszatérést vált ki.

btc / usd napi diagram 012221

Kép: BTC / USD napi grafikon


Még akkor is, ha a bikák visszatérnek, számos erős ellenállási gáttal kell szembenézniük, amint azt az IOMAP szemlélteti. A Bitcoin árának erős ellenállása van: 31 000 dollár, 35 000 dollár (20 napos SMA) és 37 000 dollár. Jelenleg a 35 000 dolláros szint szilárd, mivel 905 000 cím korábban 525 000 BTC-t vásárolt ezen a szinten.

btc / usd diagram 012221

Kép: IntoTheBlock

Hatalmas eladási tüske látható a Coinbase Pro-nál

A Coinbase Pro, a Coinbase professzionális kereskedési ága hirtelen megugrotta az értékesítési nyomást, ami ezt az áresést okozta. A Coinbase Pro jelentős volumen-növekedése kísérte az áringadozást az elmúlt hetekben.

bitcoin coinbase chart 012221

Ki Young Ju, a CryptoQuant on-chain elemzési erőforrás vezérigazgatója megjegyezte a Twitteren:

"Úgy tűnik, hogy a $ BTC eladók a #Coinbase-ből jöttek. A Coinbase Premium Index egy órája óta negatív érték."

Mindenki megveszi a Bitcoin árfolyamát?

A Santiment, egy másik jól ismert on-chain elemző platform megjegyezte, hogy a Bitcoin társadalmi mennyisége 6 napos csúcsot ért el. Ez azt mutatja, hogy a közönség felismerte a vételi lehetőséget, és meg akarja vásárolni a mártást.

btc / usd santiment diagram 012221

Kép: Santiment

Bitcoin ár pozitív mutató: Biden befagyasztja a FinCEN kriptopénztárca szabályzatát

Joe Biden, az Egyesült Államok újonnan megválasztott elnöke befagyasztotta a szövetségi szabályozási folyamatokat, például az ellentmondásos, önállóan üzemeltetett kriptovaluta pénztárca szabályozásokat. Ezeket a szabályokat Steven Mnuchin volt pénzügyminiszter javasolta.

A bejelentés a Fehér Ház memorandumában történt a különféle szövetségi ügynökségek vezetőinek. Ez magában foglalja a Pénzügyi Bűnözés Elleni Hálózatot (FinCEN) is. A bejelentés nem határozza meg a kriptopénztárca-javaslatot, de az általános ügynökségi szabályalkotás általános befagyasztását a felülvizsgálatig várja. Ez a memorandum dátumától számított 60 napig érvényes.

Jake Chervinsky vegyes pénzügyi főtanácsnok a hírt kommentálva azt mondta:

Keményen harcoltunk & elnyerte a jogot, hogy levegőt vegyen & Visszaállítás. Janet Yellen nem Steve Mnuchin. Optimista vagyok.

Mnuchin, az Egyesült Államok korábbi pénzügyminiszterének irányítása alatt a FinCEN előterjesztette a saját tárhelyén tárca javaslatát. Ha elfogadják, a bankoknak és más pénzügyi intézményeknek jelentéseket kell benyújtaniuk, nyilvántartásokat kell vezetniük, és ellenőrizniük kell az ügyfelek személyazonosságát, akik saját kriptopénz-pénztárcákba visznek tranzakciót..

A javaslatot számos iparági szakértő széles körben bírálta. A kritikusok azt is kijelentették, hogy technikailag lehetetlen lenne sok vállalkozásnak megfelelni, mert az intelligens szerződések nem tartalmaznak név- vagy címadatokat. Biden kinevezte Janet Yellent a pénzügyminiszter helyére. A hét elején Yellen elmondta, hogy kriptovalutákat használnak "főleg tiltott finanszírozásra."

Erre Chervinsky azt mondta:

Először is, bárki jobb Mnuchin titkárnál, aki már régen úgy döntött, hogy utál mindent a kriptográfia kapcsán. Másodszor, bár Dr. Yellen lehet, hogy nem rajong most, azt remélem, hogy nyitott lesz a tanulásra & hallgat, & rendszeres sorrendet fog követni az új szabályozásról való döntés során. Az jó.

Bitcoin ár pozitív mutató: 270K BTC likviditásból kivéve

Úgy tűnik, hogy a bitcoin befektetők hosszú távra bezárják részvényeiket, mivel az Glassnode szerint az elmúlt 30 napban 270 000 BTC-t vontak ki a folyékony készletből..

bitcoin diagram 012221

Kép: Glassnode

Az adatok azt mutatják, hogy a Bitcoin folyadékkészlete az elmúlt kilenc hónapban folyamatosan csökkent, a folyadékkészlet jelenleg 21,3%. Az eszköz rohamosan növekvő illikvid kínálata bullish lehet a Bitcoin árában, az új kereskedők az egyre csökkenő kínálatért versengenek.

A Glassnode becslése szerint a 18,6 millió cirkuláló Bitcoin közel 80% -át jelenleg „illikvid” pénztárcákban tárolják. Az adatgyűjtő szerint egy Bitcoin pénztárca akkor tekinthető illikvidnek, ha a kapott Bitcoin kevesebb mint 25% -át utalták ki a szervezet egész életében.

A 3,9 millió nagymértékben likvid BTC-ből 61% -ot (2,38 millió) centralizált tőzsdék tartanak. Az egyenlegük is csökken, a CryptoQuant adatai szerint a tőzsdék tartalékai 13,8% -kal csökkentek július óta.

Az intézményi befektetések növelése jelentős erőt jelenthet a Bitcoin folyékony készletének kimerülésében. Pénztárcakövető szolgáltatás A Bitcoin Treasury jelenleg úgy becsüli, hogy 33 intézményi egység felhalmozott több mint 1,2 millió BTC-t (a Bitcoin forgalomban lévő kínálatának 6,5% -a). Ezen entitások egy része magában foglalja a szürkeárnyalatos beruházásokat, a PayPal-t és a Square-et.

Deutsche Bank felmérés: A Bitcoin ára buborékban van-e?

A CNBC szerint a Deutsche bank nemrég (január 13. és január 15.) befektetői felmérést végzett. A 627 válaszadó 89% -a gondolja úgy, hogy a Bitcoin és más tech részvények (például a Tesla) a buborékok listájának élén szerepelnek a pénzügyi piacokon.

bitcoin deutschebank-diagram 012221

Kép: Deutsche Bank Research

A piaci szakemberek 56% -a úgy véli, hogy a Bitcoin értéke valószínűleg felére csökken egy év alatt. A válaszadók 62% -a gondolja úgy, hogy a Tesla ugyanezt a csökkenést tapasztalná. 1-10 buborékos skálán a felmérés résztvevőinek fele 10-re értékelte a zászlóshajó kriptovalutát.

A válaszadók körülbelül 25% -a gondolja úgy, hogy a BTC értéke valószínűleg megduplázódhat a jövő év azonos időszakáig. Ez azt jelentené, hogy az eszköz ára 70 000 dollártól északra lesz. A résztvevők több mint kétharmada úgy véli, hogy az amerikai jegybank 2021 vége előtt nem fejezi be ösztönző programját – ez a katalizátor a fintech szektor további növekedéséhez.

A Bitcoin ára várhatóan eléri ezeket a szinteket

A Bitcoin Price valószínűleg meg fogja érinteni az 50 napos SMA-t (28 000 USD), mivel folyamatosan süllyed. A bikáknak meg kell védeniük ezt a szintet mindennel, amijük van, mivel egy újabb szünet potenciálisan összeomlást idézhet elő az 50 napos SMA számára (16 250 dollár).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector