Bitcoin árelemzés: A BTC-bikák egy kritikus ellenállással néznek szembe a 20 000 dolláros visszaesésig

Napi Bitcoin BTC ár előrejelzés

  • Két hetes ellenállás áll a bika útjában.
  • A 4 órás RSI beléphet a túlvásárolt zónába, ami rövid távú korrekciót indíthat el.

A Bitcoin már későn is megragadta az összes címlapot, és jó okkal. Úgy tűnik, az intézményektől kezdve a rendszeres befektetőkig mindenki szeretne egy szeletet a Bitcoin tortából. Ez a pozitív hangulat tükröződik az árakcióban, mivel a BTC csak egy hajszálon áll a 20 000 dolláros zónától.

Két hetes ellenállás

A bikák a hétvégén kezdték meg összejövetelüket, és négy egyenes pozitív napot sikerült összefűzniük. Az ár 18 000 dollárról 19 360 dollárra emelkedett, átlépve a 20 napos SMA-t ebben a rally során. A mozgó átlag konvergencia / divergencia (MACD) azt sugallja, hogy a lendület hamarosan megfordul a bullish és a bullish között.

btc / usd napi diagram 121520

Kép: BTC / USD napi grafikon


Mint látható, erős ellenállás tapasztalható 19 725 dollárnál, ami megakadályozta az ár két hetes előrelépését. A vevőknek le kell győzniük ezt a szintet, hogy visszakúszhassanak a 20 000 dolláros zónába. A 4 órás diagram figyelembevételével két rövid távú ellenállási akadályt láthatunk, amelyeket a vevőknek 19 375 és 19 700 dollárnál kell leküzdeniük.

btc / usd 4 órás diagram 121520

Kép: BTC / USD 4 órás diagram

A relatív erősségi index (RSI) azonban 66,55 körül mozog, közvetlenül a túlvásárolt zóna mellett. Ha a pozitív árművelet az RSI-t 70 fölé emeli, rövid távú korrekciót válthat ki.

Félmilliárd Bitcoin vonult ki a tőzsdékből

További hitelt adva a bullish POV-nak, kiderül, hogy a Bitcoin nemrégiben tanúja volt a tőzsdén tartott összegek legnagyobb egynapos csökkenésének. Santiment szerint kb. 29 709 Bitcoint (570 millió dollár értékben) vontak vissza néhány nappal ezelőtt. Az adatelemzési indítás megjegyezte, hogy ez április óta a legjelentősebb egynapos csökkenés.

a bitocin mennyisége a csere grafikonon tartott

Kép: Santiment

Úgy tűnik, hogy a tőzsdéken tartott BTC mennyisége csökkenőben van. Az év elején a tőzsdék a teljes Bitcoin kínálat 6% -ával rendelkeztek. A szám októberben valamivel több mint 4% -ra, novemberben pedig 3,8% -ra esett vissza. Decemberben ez az összeg még tovább csökkent, 3,7% -ra (684 000 bitcoin 13 milliárd dollár értékben).

Úgy tűnik, hogy a tőzsdéken tartott Bitcoin mennyisége és az érme ára bizonyos mértékig korrelál. Úgy tűnik, hogy 2020-ban a Bitcoin árának emelkedése korrelál a tőzsdéken tartott összeg csökkenésével.

A Trustnodes jelentés szerint az adatok arra utalnak, hogy a 2019-es 14 000 dolláros emelkedés nem volt fenntartható, mivel az eladási kínálat növekedett, mivel több Bitcoins váltott a tőzsdére. Lehet, hogy 2020-ban nem ez a helyzet, mivel a két mutató ellentétes irányban halad (valószínűleg a felezés miatt). Ezért a Bányászok nem tudják növelni az eladási nyomást, mint 2021-ben, mivel kevesebb Bitcoin-t kapnak most.

A Fidelity Bitcoin letétkezelési vállalkozása „hihetetlenül sikeresnek” minősül

Abigail Johnson, a Fidelity Investments vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat Bitcoin letétkezelési üzletága az volt "hihetetlenül sikeres. ” Bár nem adott konkrét információt, Johnson megjegyezte, hogy a Fidelity keményen dolgozik azért, hogy összekapcsolja a régi világot a digitális eszközök jövőjével.

A Barron’s-nak adott legutóbbi interjújában Johnson azt mondta:

A rámpák ki- és bekapcsolása a fiat és a kriptovaluták közötti kereskedelem megkönnyítése érdekében most történik, és örülök, hogy halad.

Figyelembe véve a fogyasztói igényeket, Johnson elmondta, hogy a Fidelity Bitcoin letétkezelési üzletágára nagy szükség van. 2019 márciusában a Fidelity a Fidelity Digital Assets nevű külön leányvállalaton keresztül elkezdte kínálni a bitcoin letétkezelési szolgáltatásokat. A Bitcoin őrizetén kívül a Fidelity Digital Assets kriptovaluta kereskedési és végrehajtási szolgáltatásokat is nyújt.

Az interjúban Johnson elmondta, hogy a kriptovaluta helyet „lenyűgözőnek” találja. Azt mondta, hogy a Fidelity kriptovaluta üzletága jó úton halad.

Rengeteg jó lendületet kaptunk vállalkozásként, ami nagyon izgalmas, és valóban ezt akartam elérni, amikor beköltöztünk a [crypto] -ba, ezért ennek nagyon örülök.

Az intézmények 600 milliárd dollárt helyeznek el a BTC-ben a JPMorgan szerint

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb bankja, a JPMorgan Chase becslése szerint akár 600 millió dollár is beáramolhat a Bitcoin-ba. Ahhoz, hogy ez megtörténjen, Japánban, Európában és az Egyesült Államokban a biztosítótársaságoknak és nyugdíjalapoknak vagyonuk 1% -át be kell osztaniuk a kiemelt érmébe.

Egy friss feljegyzésében Nikolaos Panigirtzoglou, a JPMorgan elemzője elmondta, hogy a BTC intézményi igénye az elkövetkező években növekedni fog. Az U.Today korábbi jelentése szerint a Massachusetts Mutual Life Insurance Company meglepte a kriptopénz közösségét azzal, hogy 100 millió dollár értékű Bitcoin-t vásárolt.

Panigirtzoglou úgy véli, hogy több intézmény fogja követni a MassMutual útját, kiváltva a dominóhatást.

A MassMutual Bitcoin-vásárlásai újabb mérföldkövet jelentenek a Bitcoin intézményi befektetők általi elfogadásában. Látható a következő években felmerülő potenciális kereslet, mivel más biztosítótársaságok és nyugdíjalapok követik a MassMutual példáját.

Noha a JPMorgan vezérigazgatója, Jamie Dimon továbbra is kritikus a Bitcoin iránt, a bank stratégái úgy tűnik, egyre növekvő mértékben érzik magukat az érme iránt. A Bloomberg friss jelentésének megfelelően a bank stratégái azt mondták, hogy a Bitcoin intézményi elfogadása csak most kezdődött el.

A bitcoin alkalmazását az intézményi befektetők csak megkezdték, míg az arany esetében az intézményi befektetők által történő átvétele nagyon előrehaladott.

Kulcsfontosságú árszintek a BTC számára

A 19 725 dolláros ellenállás a legkritikusabb szint, amelyre figyelni kell. Eltörve ez 20 000 dollárra emeli az árat. Az ezen a szinten bekövetkezett kudarc azonban a vezető kriptovalutát a 20 napos SMA-ra (18 670 USD) dobja. Ha az ár tovább csökken, a vevők remélik, hogy a felfelé tartó trend megtartja az 50 napos SMA (17 000 dollár) katasztrofális esését..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector