Bitcoin árelemzés: A BTC eléri a 146.000 dollárt? A JPMorgan úgy gondolja

Napi Bitcoin BTC ár előrejelzés

  • Az ár jelenleg tárgyalásokat folytat a 34 500 dolláros ellenállási sorral.
  • A protokollba belépő új címek száma drámaian megnőtt január 1. és január 5. között.
  • A legalább 1000 BTC-vel rendelkező címek száma minden idők legmagasabb szintjét érte el.

Annak ellenére, hogy a Bitcoin folyamatosan árfolyam-rally, az arany nagyjából 4,6-szorosa a Bitcoin jelenlegi 5,85 milliárd dolláros piaci kapitalizációjának. Ennek ellenére a JPMorgan Chase bank stratégái előrejeleznek egy olyan forgatókönyvet, ahol a BTC hamarosan felülmúlja az aranyat.

A Bloomberg egyik legutóbbi jelentése idézi a bank stratégáinak feljegyzését, Nikolaos Panigirtzoglou vezetésével. A jegyzetben a szakértők felvázolták annak az útját, hogy a magánszektor teljes Bitcoin-befektetése megegyezzen-e azzal az értékkel, amelyet jelenleg tőzsdén kereskedett alapok vagy rudak és érmék révén fektetnek be az aranyba. Ez az út azonban attól függ, hogy a Bitcoin volatilitása konvergál-e az arannyal. Véleményük szerint ez valószínűleg eltart egy ideig.

Az arany, mint „alternatív” pénznem kiszorítása hosszú távon nagy előrelépést jelent a Bitcoin számára […] a Bitcoin és az arany közötti volatilitások konvergenciája valószínűleg nem fog gyorsan bekövetkezni, és véleményünk szerint többéves folyamat. Ez azt jelenti, hogy a 146 000 dollár feletti elméleti Bitcoin árcélt hosszú távú célként kell tekinteni, és ezáltal fenntarthatatlan árcél erre az évre..

A Bitcoin még a legutóbbi árfolyamon belül is meglehetősen ingatag volt. Mindazonáltal a stratégák erős pozitív jeleket azonosítottak a kriptovaluta számára, rámutatva a spekulatív hosszú pozíciók felhalmozódására. Figyelmeztették azonban, hogy a befektetési helyzet középtávú olvasása továbbra is nehéz:

Az értékelés és a pozíció háttere sokkal nagyobb kihívást jelentett a Bitcoin számára az újév elején […] Bár nem zárhatjuk ki annak lehetőségét, hogy a jelenlegi spekulatív mánia tovább terjeszti a bitcoin árfolyamát a közti konszenzus régió felé. 50 000–100 000 USD, úgy gondoljuk, hogy az ilyen árszintek fenntarthatatlannak bizonyulnak.


A Bitcoin emelése 40 000 dollárra

A Bitcoin a december 12-i 18 000 dollárról 34 500 dollárra emelkedett, majdnem megduplázta magát az értékelésben. Mostanáig a vezető kriptovaluta a 34 500 dolláros ellenállási gáttal tárgyal. Sikeres navigálás után a BTC-nek el kell érnie a 40 000 dolláros szintet.

btc / usd napi diagram 010621

Kép: BTC / USD napi grafikon

A négy órás diagram további hitelességet ad bullish kilátásainknak. Két dolgot kell itt megjegyezned. Először is, az elmúlt négy ülés során a BTC sikeresen megfordította a parabolikus SAR-t bullish-ról bullish-ra. Ez azt mutatja, hogy a piac általános tendenciája jelenleg vevőnehéz.

btc / usd 4 órás diagram 010621

Kép: BTC / USD 4 órás diagram

Ezzel együtt a 4 órás diagram MACD-je növekvő bullish piaci lendületet mutat. Ez azt is jelzi, hogy nagyobb árnövekedés várható. Végül, amikor látjuk a hálózatba belépő napi aktív címek számát, láthatjuk, hogy január 1. és január 5. között folyamatosan nőtt 445 500-ról 601 500-ra..

a bitcoin címek grafikonja 010621

Kép: IntoTheBlock

Ez nagyon pozitív előjel a protokoll számára, mivel azt mondja nekünk, hogy a hálózat folyamatosan növekszik és erősebbé válik, mint valaha.

A bálnák száma eléri a csúcsot

btc / usd santiment chart 010621

A Santiment, egy láncolaton alapuló elemzési platform azt is megjegyezte, hogy az 1000 BTC-nél vagy ~ 34 millió dollárnál tartott címek száma a keddi ülésszak végéhez közeledve minden idők legmagasabb szintjét, 2323-at érte el. Ahogy Santiment fogalmaz: “Lehet, hogy nincs ennél figyelemre méltóbb bullish metrika, mint amelyik a növekvő tulajdonosokra mutat, amelyeknél a vonal 33,7 millió dollár +.”

Az amerikai bankok hivatalosan is használhatják a Stablecoins és az Public Blockchain szolgáltatásokat

Az Egyesült Államok pénzellenőrző irodája (OCC) nemrégiben további kriptobarát irányelveket tett közzé. Ez lehetővé teszi a szabályozott pénzügyi intézmények nagyobb részvételét a digitális eszköz térben.

Egy nemrégiben kiadott sajtóközleményben az OCC megvitatta azt a döntését, amely lehetővé teszi a szövetségi alapon jegyzett bankok és takarékosságok számára, hogy stabil pénznemeket és nyilvános blokkláncokat használjanak banki funkciókhoz, például fizetési elszámolásokhoz. Az OCC értelmező levél útján továbbította a hírt, amelyben ismertette a független csomópont-ellenőrző hálózatokban (INVN) részt vevő bankok összes módját..

E levél értelmében bármely nemzeti bank vagy szövetségi takarékossági szövetség futtathat csomópontokat a tranzakciók érvényesítésére, tárolására és rögzítésére a nyilvános blokklánc-hálózatokon. Az iránymutatás azt is megemlítette, hogy a bankok az INVN-eket és a stabil pénznemeket használhatják fizetésekhez, amennyiben a protokollok megfelelnek a jelenlegi ipari gyakorlatnak.

A blokklánc-hálózatok és a stabil pénztárcák használata növelheti a szövetségi banki architektúra hatékonyságát, miközben biztosítja a fizetési stabilitást. Brian Brooks, az OCC vezérigazgatója elmondta:

Levélünk megszünteti a jogi bizonytalanságot a bankok azon jogában, hogy érvényesítő csomópontként csatlakozzanak a blokkláncokhoz, és ezáltal stabil fizetéseket hajtsanak végre azoknak az ügyfeleknek a nevében, akik egyre inkább követelik az ilyen termékekhez kapcsolódó sebességet, hatékonyságot, átjárhatóságot és alacsony költségeket..

Ez rendkívül bullish a kriptovaluta piac számára.

Kulcsfontosságú árszintek a BTC-hez

Mostantól látnunk kell, hogyan reagál az ár 34 500 dolláros pszichológiai szinten. Ennek sikeres tárgyalása után az árnak el kell érnie a 40 000 dolláros szintet. Ha azonban csökken az ár, akkor a 4 órás diagramban szereplő 20 bar-os SMA-nak (33 000 USD) erősen meg kell tartania az árat a 30 000 dolláros zónában tartani.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector