Bitcoin árelemzés: A BTC meghaladja a 23 000 dollárt, de mindez napsütés és szivárvány?

Napi Bitcoin BTC ár előrejelzés

  • A befektetők a 20 500 dolláros pszichológiai szintet használták fel a piacra lépéshez.
  • A Santiment a közösségi média aktivitásának megugrását mutatja a Bitcoin számára, ami megegyezik a FOMO-val.

A Bitcoinnak sikerült átlépnie a 23 000 dolláros korlátot, és soha nem látott szinteken mozog. Az elmúlt napok legendásak voltak a BTC számára, és sok befektető számára ez a következő BTC piaci ugrás kezdetének tűnik. Az elsődleges kriptovaluta azonban többet rág le, mint amennyit képes lenyelni? Lássuk.

A Bitcoin felfelé tombol

A Bitcoin bikák hét egy napig maradtak a piac irányításában, ezalatt 18 000 dollárról 22 860 dollárra emelkedett. A mozgóátlagos konvergencia / divergencia (MACD) azt mutatja, hogy a piaci lendület egyre jobban növekszik.

btc / usd napi diagram 121820

Kép: BTC / USD napi grafikon


A napi diagramban megrajzolt támogatási vonal összhangban áll az erős támogatási zónával, amelyet az IntoTheBlock IOMAP-jában (In / Out of the Money Around Price) láthattunk. Úgy tűnik, hogy a befektetők a 20 500 dolláros pszichológiát használták fel arra, hogy felpattanjanak a BTC sávjára.

Kép: IntoTheBlock

Ez a támogatási zóna azonban elég erősnek tűnik a hatalmas vásárlói nyomás elnyeléséhez. A 4 órás diagramot nézve úgy tűnik, hogy rövid távú ellenállás áll fenn 23 400 dollárnál, ami tartotta az árat.

btc / usd 4 órás diagram 121820

Kép: BTC / USD 4 órás

A 22 800 dolláros támogatási vonal azonban továbbra is erős maradt, és tartotta az árat. Ha az ár e fal alatt megszakad, a következő életképes támasz a 20 bar-os SMA-nál fekszik (20 800 USD).

A Bitcoin alap támogatót talál a milliárdos fedezeti finanszírozóban

Alan Howard, a milliárdos fedezeti alapkezelő támogat egy új intézményközpontú befektetési vállalkozást. A vállalat a következő év elejéig egymilliárd dollár elkülönítését tervezi a Bitcoin (BTC) és az Ether (ETH) számára..

Eric Peters, a One River Asset Management vezérigazgatója azért hozta létre az új vállalatot, hogy felhívja az intézményi érdeklődést a két vezető digitális eszköz iránt, a Bloomberg jelentése szerint. Megjegyezte, hogy vásárolt "több mint 600 millió dollár" érdemes a Bitcoin és az Ether novemberben.

Alan Howard, a Brevan Howard Asset Management társalapítója támogatja a One River Digital Asset Management-t. A jelentés egy kivonata a következõ:

Howard számos mellékszerepet játszik. Amellett, hogy a One River Digital alapjaiba fektet be, részesedést is vásárol a vállalkozásból. Az általa irányított cég, az Elwood Asset Management, a One River Digital számára kereskedési szolgáltatásokat, piacelemzéseket és technikai támogatást nyújt.

A jelentés azt is hozzátette, hogy a Northern Trust az alap ügyintézőjeként, a Coinbase pedig az első kereskedelmi végrehajtási és letétkezelési partnerként fog szolgálni. Nevezetesen a Ruffer LLP is támogatja az One River-et. Előbbi egy brit befektetési menedzser, aki nemrégiben megerősítette, hogy mintegy 700 millió dollár értékű Bitcoin-kitettséget ért el.

A The Block jelentése szerint a Ruffers szóvivője elmondta:

A Ruffer portfóliók célja a tőke megőrzése és a jó időjárási hozamok biztosítása, és most már rendelkezésükre állnak a bitcoinhoz, hogy segítsenek nekünk elérni ezt a célt.

Az Exchange-adatok azt mutatják, hogy a vásárlók hatalmas beáramlása kulcsfontosságú a BTC 20 ezer dolláros túllépésénél

A Bitcoin a közelmúltban sikeresen átlépte a 20 000 dolláros küszöböt, ami fontos mérföldkő. Az árminta a kriptopénz iránti hosszú kereslet jele lehet.

btc / usd árdiagram 121820

Kép: Tradingview

A CryptoQuant szerint szokatlanul megugrott a stablecoin beáramló címek száma minden tőzsdén, ez a szerdai „extrém vásárlóerő” mutatója. Ki Young Jun, a CryptoQuant vezérigazgatója a CoinDesknek elmondta:

Sokan próbálták letétbe helyezni a BTC vásárlásához.

Jelenleg nem világos, hogy mi okozta ezt a hullámot. Érdekes módon az Egyesült Királyságban székelő Ruffer Investments megerősítette, hogy novemberben körülbelül 744,26 millió dollár értékű bitcoinot fektetett be novemberben. Egyes iparági elemzők nagyobb vásárlókat várnak az elkövetkező hónapokban.

Artur Sapek, a CryptoWatch alapítója a CoinDesknek elmondta:

2021-re nézve arra kell számítanunk, hogy az intézmények túlméretezett ajánlatai sokkal nagyobb meghatározó befolyást gyakorolnak a bitcoin és más kriptovaluták árára.

A Bitcoin értékének 400 000 dollárnak kell lennie – mondja Guggenheim CIO

Scott Minerd, a Guggenheim Partners befektetési igazgatója nemrégiben azt mondta, hogy a Bitcoinnak sokkal többet kell érnie, mint a jelenlegi ára. A Bloomberg TV-nek elmondta, hogy cégének alapvető elemzése azt mutatja, hogy ideális esetben az érme ára 400 000 dollár.

Alapvető munkánk azt mutatja, hogy a bitcoin (BTC, + 12,09%) értéke körülbelül 400 000 dollár.

Ez a szárnyaló magas árcél két szemponton alapszik, mint a Minerd. A digitális eszköz szűkössége és az arannyal való relatív értéke a bruttó hazai termék százalékában.

A Bitcoin sok tulajdonsággal rendelkezik az arany szempontjából, ugyanakkor szokatlan értéke van a tranzakciók szempontjából.

Minerd megemlítette, hogy akkor kezdett el allokálni a BTC-hez, amikor a vezető kriptovaluta 10 000 dollár körül mozgott. Hozzátette, hogy a Bitcoinba történő befektetés „egy kicsit nagyobb kihívást jelent” most, amikor az érme átlépte a 20 000 dolláros határt.

Ez egy kicsit túl sok egyszerre?

Bár senki nem javasolja, hogy ez a kitörés bika csapda legyen, az a tény marad, hogy a korrekció időszaka gyakran követi az ilyen drámai áremelkedést. Santiment megjegyezte a Twitteren, hogy a Bitcoin-említések száma drámai módon megugrott az elmúlt napokban.

Ez nem különösebben jó jel. A társadalmi aktivitás magas megugrása egyenlő a FOMO-val, ahol sok új és tapasztalatlan befektető lép be a piacra. Ezzel az a probléma, hogy a volatilitás legkisebb esélyével kilépnek a piacról.

Brian Armstrong, a Coinbase vezérigazgatója és társalapítója szintén figyelmeztette a befektetőket erre a volatilitásra.

"Hisszük, hogy a kriptográfia valóban játékváltoztató újítás, és a Coinbase-nél hosszú távon tekintünk a piacra. Bár nagyon jó látni a piaci gyűléseket és látni, hogy a hírszervezetek új módon fordítják a figyelmet erre a feltörekvő eszközosztályra, nem hangsúlyozhatjuk eléggé, mennyire fontos megértenünk, hogy a kriptóba történő befektetés nem kockázatmentes."

A legendás kereskedő, Peter Brandt szintén óvatos a Bitcoin árfolyamaival kapcsolatban, és megemlíti, hogy a vertikális lefújások nem tarthatók hosszú távon.

"NEM gondolom, hogy bárhonnan is induljon érdemi korrekció, a BTC bikapiacának abszolút vége lesz. Úgy gondolom, hogy a BTC többéves bikapiacon van. De a függőleges lefújások nem tarthatók fenn. Nyereséget fogok felvenni egy régóta fennálló 24087-es célnál."

Kulcsfontosságú árszintek a BTC számára

A Bitcoin elérheti a 25 000 dollárt, feltéve, hogy meghaladja a rövid távú ellenállást 23 400 dolláron. Egészséges támogatás van 20 500 dollárnál, aminek az árat hátrányosan kell tartania.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector