Bitcoin árelemzés: A BTC új, minden idők legmagasabb szintjét éri el a Tesla jóváhagyása után

Napi Bitcoin BTC ár előrejelzés

  • A Tesla bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollár értékű BTC-t vásároltak.
  • A Bitcoin Price 6000 dollárral ugrik meg ezen a hétfőn.

A Bitcoin ára várhatóan eléri az 50 000 dollárt, mielőtt korrekcióval nézne szembe

A hétfő emlékezetes napnak bizonyult a Bitcoin árfolyama szempontjából. Az Elon Musk vezette Tesla SEC bejelentésében bejelentette, hogy 1,5 milliárd dollár értékű bitcoinot vásároltak. Amint megjelent a hír, a BTC árfolyama azonnal reagált és elérte az új, mindenkori csúcsot, 47 131,35 dollárt.

A Tesla 1,5 milliárd dollár értékű BTC-t vásárol

A Tesla Inc., az Elon Musk által vezetett elektromos járművek társasága a közelmúltban 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt Bitcoin-t az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez (SEC) benyújtott éves jelentése szerint. Carl Quintanilla, a CNBC munkatársa a Twitteren megosztott egy részletet a jelentésből, amely felkeltette a kriptográfiai közösség figyelmét.

„TESLA 10-K: ".. e politika alapján összesen 1,50 milliárd dollárt fektettünk be bitcoinba, és időnként vagy hosszú távon digitális eszközöket szerezhetünk és tarthatunk. Sőt, azt várjuk, hogy a közeljövőben megkezdjük a bitcoin elfogadását termékeink fizetési módjaként..


Nem sokkal a hír megjelenése után a Bitcoin ismét túlszárnyalta a 40 000 dolláros határt. A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk néhány nappal ezelőtt felvette Twitter-életrajzába a #bitcoin hashtaget. Csak ez volt elég ahhoz, hogy az érme árát 20% -kal megnyomja. Musk beismerte, hogy késésben van a Bitcoin partin, és egy klubházi beszélgetés során “nyolc évvel ezelőtt” kellett volna megvásárolnia a BTC-t.

Egy másik fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni, a MicoStrategy hatalmas Bitcoin-érdeklődése és befektetése az utóbbi időben. A több mint egymilliárd dolláros Bitcoin-befektetéssel a MicroStrategy tavaly óta címlapokra kerül. Néhány nappal ezelőtt a vállalat nagy konferenciának adott otthont, amely a világ minden tájáról származó intézményeknek mutatta be a Bitcoin-ot és annak használati eseteit.

Nevezetesen a MicroStrategy vezérigazgatója, Micheal Saylor 2020 decemberében beszélgetett Elon Muskszal a Bitcoinról. Musk egy provokatív mémet tweetelt a BTC-ről, amelyre Saylor így válaszolt:

Ha 100 milliárd dolláros szívességet szeretne tenni részvényeseinek, konvertálja a TSLA mérleget USD-ről BTC-re. Más cégek az S-n&A P 500 követi az önök példáját, és idővel ez 1 billió dolláros szívességgé válik.

Musk ezután megkérdezte Saylort, hogy lehetségesek-e milliárdos tranzakciók a Bitcoinnal. Erre Saylor azt mondta:

Igen. Több mint 1,3 milliárd dollárt vásároltam a #BTC-ben az elmúlt hónapokban & örömmel osztaná meg önnel a játékkönyvemet offline módban – egyik rakétatudósról a másikra.

CoinShares CSO: Az intézményeknek most el kell osztaniuk a Bitcoin-ot

Meltem Demirors, a CoinShares stratégiai vezetője arra figyelmeztetett, hogy jelenleg kockázatos az intézményi befektetők számára, ha nincs Bitcoin a portfóliójukban. A CNBC-nek adott interjújában a Demirors aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a Bitcoin felfutásának időbeli korlátja van. Végül az olyan szabályozók, mint az amerikai pénzügyminiszter, Janet Yellen, fellépnek a titkosítási tér ellen.

Az ügyvezető tévhitet állapított meg arról, hogy a Bitcoin nem szabályozott, ami szerinte „bizonyosan hamis”. Hozzátette, hogy a CoinShares sok időt fordít a megfelelésre. Demirors szerint az alapok allokálása a Bitcoin számára kockázatot jelentett a befektetők számára 2020-ban. 2021-ben azonban úgy véli, hogy „kockázatot jelent, ha nem allokálnak a Bitcoin-hoz”.

A Bitcoin intézményes elfogadásával kapcsolatban a Demirors a MicroStrategyről beszélt, amely több mint kétszeresére növelte kincstári tartalékait a Bitcoin allokációja miatt. Megemlítette a legutóbbi, a MicroStrategy által szervezett Bitcoin konferencia-eseményt is, amelyen több mint ezer vállalati pénztáros vett részt. Demirors véleménye szerint a nemzetállamok most kezdik komolyan megvizsgálni, hogy a Bitcoin milyen szerepet játszhat gazdaságuk jövőjében.

Demirors hozzátette, hogy ezúttal az intézményi érdeklődés vezeti a Bitcoin bika futást, míg a kiskereskedők inkább a kisebb kriptográfiai eszközökre és mémérmékre koncentrálnak.

Nagy az érdeklődés a Bitcoin iránt az intézmények iránt. Amikor a kereskedési oldalon figyeljük a trendeket, a strukturált termékoldalról, ahol 4 milliárd dollárnyi eszközt működtetünk és kezelünk ügyfeleink számára, a beáramlások nagy része olyan intézményekből származik, amelyek nyilvánosan jegyzett tőzsdén forgalmazott termékeken vagy alapokon keresztül osztanak el pénzt. Van kiskereskedelmi részvétel, de közel sem az, amit 2017-ben láttunk.

A kiskereskedelmi részvételt olyan dolgokban látjuk, mint a Dogecoin (DOGE) és más kisebb piaci cap kriptovaluták, amelyek jobban alkalmazkodnak a „memefikációhoz”, és amit úgy hívunk, hogy „mém érmék” vagy „mém részvények”, ha megnézzük a GameStopot és az AMC. Valójában az, ami szerintem a Bitcoin hajtja, az az alapvető változás a hangulatban.

A BlockTower Capital társalapítója: A Bitcoin ára 400 000 dollárt érhet el

Ari Paul, a BlockTower vezérigazgatója nemrég azt mondta, hogy szerinte a Bitcoin potenciálisan több mint tízszeres nyereséget érhet el a következő pár évben. Paul a Twitteren vette észre, hogy a bikapiac 2022 végéig tarthat, a Bitcoin pedig 153% és 915% közötti növekedésre készülhet a jelenlegi árától.

„Időről időre azt hiszem, hogy 9-22 hónapunk van. Bölcs áron – feltételezésem szerint a BTC befejezi a bika futását 100 000–4 000 000 USD között, és az alt jobban teljesít. ”

Raoul Pal Bitcoin-bullával készített Real Vision-interjúban Paul elmagyarázta, hogy bár hosszú távon élénkül a Bitcoin-on, úgy véli, hogy az altcoinok a közeljövőben felülmúlják a BTC-t.

Tehát, ha ez a bikapiac hasonlít azokra, amelyek előtte jöttek, és azt hiszem, valószínű, hogy a bika futtatásának utolsó harmada, akkor általában minden érme felülmúlja a Bitcoin értékét. És ez a múltban minden alkalommal megtörtént. Ez általában a hagyományos piacokon történik, ahol általában – az alacsonyabb minőségű kis sapkák felülmúlják a minőséget. Ennek oka az emberek kockázati toleranciájának növekedése.

A Bitcoin ára konszolidálódik 45 000 dollár felett

Hétfő előtt a Bitcoin ára 30 450 dollárról 39 000 dollárra emelkedett az elmúlt 10 nap során. A híreket követően a BTC átlépte a 40 000, 41 000 dolláros szintet, egészen 47 000 dollárig. Ez a legújabb ugrás azonban a relatív erősségi indexet (RSI) a túlvásárolt zónába tolta, ami azt mutatja, hogy az eszköz túlárazott, és átmeneti korrekcióval szembesülhet.

btc / usd napi diagram 020921

Kép: BTC / USD naponta

Ha ez a korrekció megtörténik, akkor a 38 500 dolláros támogatási korlát – ahol 708 500 cím korábban 390 000 BTC tokent vásárolt – elég robusztusnak tűnik ahhoz, hogy elnyelje a sok eladási nyomást.

btc / usd volumendiagram 020921

Kép: IntoTheBlock

A 4 órás Bitcoin árdiagram két pozitív előjelet mutat – a parabolikus SAR csökkenésről bullishre vált, míg a MACD növekvő bullish lendületet jelez. Mindez azt mondja nekünk, hogy a BTC behatolhat az 50 000 dolláros korlátba, mielőtt szembesülne ezzel a korrekcióval.

btc / usd 4 órás diagram 020921

Kép: BTC / USD 4 órás

Bitcoin egyenleg tőzsdéken esik

btc / usd glassnode diagram 020921

A BTC tőzsdei kínálata legutóbb 2018 januárjában, közvetlenül a csúcson volt látható. Azóta újabb 1,8 millió BTC került forgalomba, amelyek mindegyike erős kezekbe került. Ez pozitív jel a Bitcoin árára nézve, mivel azt mutatja, hogy az emberek elsőbbséget élveznek az eladással szemben.

A Bitcoin aktív címe növekszik

btc / usd santiment chart 020921

A fenti ábrán az aktív címek 200 napos mozgóátlagának állandó emelkedését látjuk (az egyedi címek kölcsönhatásba lépnek a $ BTC hálózatán). Ez azt mutatja, hogy a Bitcoin hálózat folyamatosan erősödik.

A Bitcoin ára várhatóan eléri ezeket a szinteket

Arra számítunk, hogy a Bitcoin ára eléri az 50 000 dollárt, mielőtt korrekcióval nézne szembe. A technikák elég erősek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector