Bitcoin árelemzés: A BTC vízszintesen alakul, még akkor is, ha a láncon belüli mérőszám továbbra is bullish marad

Napi Bitcoin BTC ár előrejelzés

  • A Bitcoin Price folyamatosan vízszintesen mozog a 32 000 dolláros jel felett.
  • A BTC folyamatosan vonzza az intézményi érdeklődést.

A Bitcoin ára az elmúlt öt napban vízszintesen emelkedett a 32 000 dolláros jegy felett. E nem ösztönző ármozgások ellenére a BTC on-chain elemzése továbbra is nagyon bullish. Vizsgáljuk meg közelebbről a technikai elemzést.

A Bitcoin ár nem szakad meg 33 000 dollár ellenállás felett

Január 19. és január 21. között a Bitcoin ára 36 600 dollárról 31 000 dollárra esett vissza, ezzel megfordítva a 20 napos SMA-t a támogatástól az ellenállásig. A BTC-bikáknak sikerült felpattanniuk a 31 000 dolláros támogatásból, de többször nem sikerült meghaladniuk a 33 000 dolláros ellenállást.

btc / usd napi diagram 012721

Kép: BTC / USD naponta


Az IntoTheBlock IOMAP-jának megfelelően a 33 000 dolláros ellenállási korlát rendkívül erős. Korábban ezen a szinten 708 000 cím vásárolt 396 600 BTC tokent. Ez a zóna elég erős ahhoz, hogy jelentős mennyiségű vásárlói nyomást elnyeljen. Még akkor is, ha az árnak sikerül meghaladni ezt, a 20 napos SMA-nál újabb erős ellenállás tapasztalható (35 000 USD).

btc / usd volumendiagram 012721

Kép: IntoTheBlock

Hátránya, hogy a 31 000 dolláros vonalon egészséges támogatás áll rendelkezésre. Az alatta lévő szünet a Bitcoin árát elviszi az 50 napos SMA-ba (29 500 USD).

Számos On-Chain Analytics for Bitcoin Price továbbra is bullish

A Glassnode, egy rejtjeladatok összesítője, rendelkezik egy hasznos mérőszámmal, amelyet korrigált kiadott nyereség és nyereség aránynak neveznek. Ez a mutató az érmék nyereségarányát mutatja a Bitcoin árfolyama alapján, amikor utoljára láncra helyezték őket.

btc / usd glassnode diagram 012721

Kép: Glassnode

A mutató azt sugallja, hogy az árkorrekció a végéhez közeledhet, mivel az SOPR alacsonyabb szintjéhez a befektetőknek veszteséggel kell eladniuk, ami nagyon valószínűtlen.

A Santiment, egy viselkedéselemző platform elmondja, hogy a Bitcoin címaktivitásának hosszú távú trendje folyamatosan emelkedik. A BTC hálózatában interakcióban lévő címek 50 napos és 200 napos mozgóátlaga is folyamatosan emelkedik. Ez az egyik vezető mutató, amely azt mutatja, hogy a Bitcoin ára valószínűleg növekszik.

btc / usd santiment diagram 012721

Kép: Santiment

A Santimentről szólva van egy másik érdekes mutató, amely elmondja, hogy a Bitcoin árának közelmúltbeli csökkenése ellenére a címek között mozgó egyedi $ BTC száma továbbra is nagyon bullish. Ahogy Santiment megjegyzi:

“Az NVT Token Circulation modellünk azt jelzi, hogy a bullish divergencia továbbra is egyértelmű egy 4. hónapig ezen az árszinten.”

btc / usd santiment diagram 012721

Kép: Santiment

A Bitcoin továbbra is vonzza az intézményeket

Az új SEC bejelentésnek megfelelően a Rothschild Investment Corporation – egy pénzügyi szolgáltató társaság – most óriási 30 454 részvényt birtokol a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) részvényekből..

btc / usd sec 012721 diagram

Kép: SEC

Anthony Scaramucci: A Bitcoin „ugyanolyan biztonságos, mint a kötvények és az arany”

Anthony Scaramucci, a SkyBridge Capital társalapítója egy nemrégiben kiadott véleménycikkben beszélt a Bitcoinról. Scaramucci a hónap elején tett híreket, amikor cége bemutatta Bitcoin Fund LP-jét, amely több mint 310 millió dollár értékű BTC-t birtokol. A 310 millió dollárból 25 millió dollár a vállalat saját tulajdonában van.

A BTC deflációs jellegét kommentálva Scaramucci azt mondta:

A befektetők felkutatják a Bitcoint, amely természeténél fogva nem engedi át az inflációt. A kereslet és kínálat törvénye alapján ez a Bitcoin-t korlátozott és keresleti eszközzé teszi.

A milliomos hozzátette, hogy a Bitcoin gyors növekedése arra késztette a kormányokat és a szabályozó testületeket, hogy észrevegyék, hová tart a digitális eszköz végül. Elmondása szerint most mind szabályozási, mind protekciós oldalról figyelnek az eszközre (csökkentik az illegális kriptográfiai tevékenységeket).

Scaramucci megjegyezte, hogy az Egyesült Államok pénzellenőrző irodája (OCC) felhatalmazta a bankokat és letétkezelőket kriptográfiai szolgáltatások nyújtására. Ez a hír szerinte megszüntette a titkosítási piac számos bizalmi kérdését.

Egészen a közelmúltig befektetésként a Bitcoin egyedi és kifejezett kockázatokkal járt, de ez változik, új szabályokkal és előírásokkal, amelyek szélesebb intézményi elfogadásra ösztönzik.

Azt is elmondta, hogy a pénzügyi intézmények, mint például a Fidelity nemrégiben folytatott vállalkozása a Bitcoin térben, a befektetéseket (lakossági és intézményi befektetők számára) “ugyanolyan biztonságossá tették, mint a kötvények és olyan áruk birtoklása, mint az arany”. Ami a Bitcoin volatilitását illeti, Scaramucci az eszközosztály újszerűségének és a szabályozás hiányának tulajdonította.

Michael Saylor: A Tether Fud nem tudja megállítani a Bitcoin-t

A Tether (USDT) körüli bizonytalanságok sok piaci szereplőt aggasztottak az utóbbi időben. Micheal Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója azonban továbbra is megőrzi szilárd hitét a Bitcoin iránt. Egy nemrégiben adott interjúban elmondta, hogy a Tether „teljesen irreleváns” a vállalati Bitcoin-befektetések működése miatt. Tisztázandó, hogy a bizonytalanságok azon az előfeltevésen alapulnak, hogy az USDT egy hatékony rámpa a BTC-be történő beáramláshoz.

Százmilliárd dolláros egységekkel beszéltem. Legalább tízet ismerek közülük, akik legalább 500 millió vagy annál több bitcoint vásároltak. Mindannyian készpénzt fizettek be a szabályozott tőzsdékbe. Megveszik a bitcoint, aztán hűtőházba kerül.

Másrészt sokan úgy vélik, hogy a Tether leállításának katasztrofális következményei lehetnek az egész kriptovaluta piacon. 25 milliárd dolláros piaci sapkával a legnagyobb stablecoin lett. Ez lehet az oka annak, hogy sok kriptovaluta befektető úgy látja, hogy ez egy mentőöv a kriptográfiai tőzsdék túléléséhez.

Saylor elmondta, hogy készpénzzel vásárolt bitcoinot hűtőházba küldte. Hozzátette, hogy a Tether jelentéktelen a dolgok nagy sémájában, hozzátéve, hogy „senki nem használja a Tethert”. Elmondása szerint az eszköz csupán egy „sikeres FUD”, és nem lesz hatással a Bitcoinra, ha lebontják.

Megjegyezte, hogy a stabil állományok főként az offshore cserék számára léteznek az elszámolás elvégzéséhez. Véleménye szerint a vállalati befektetők a már meglévő tényleges dollárokkal vásárolják meg a zászlóshajó kriptot.

A Bitcoin ára várhatóan eléri ezeket a szinteket

Míg a Bitcoin ára továbbra is vízszintesen mozog, erős ellenállási és támogatási szintek között van. A 31 000 dolláros támogatás alatti szünettel a BTC eljut az 50 napos SMA-ba (29 500 dollár). Eközben a 33 000 dolláros ellenállás fölötti szünet a 20 napos SMA-ra (35 000 dollár) viszi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector