Bitcoin árjóslás: A bálnák hozzáadják az eladási nyomást, mivel a BTC rövid távú korrekciót tapasztal

Napi Bitcoin BTC technikai elemzés

  • A Bitcoin az egészséges támogatás tetején ül, 22 500 dollárral.
  • Az 1000-10 000 BTC-t birtokló címek száma csökkent.

A Bitcoin továbbra is rövid távú árkorrekción megy keresztül, mivel a medvék a harmadik egyenes napon kézben tartják az irányítást. Ebben az időszakban a BTC 23 860 dollárról 22 730 dollárra esett vissza. Nézzük meg, mi történik a kulisszák mögött a technikai elemzéssel.

A BTC erős támogatást nyújt

Ezt a 3 napos korrekciót megelőzően a relatív erősségi index (RSI) a túlvásárolt zónában lebegett. Most visszatelepedett a semleges zónába, utalva arra, hogy az eszköz már nincs túlárazva. A BTC jelenleg az egészséges támogatás tetején ül.

btc / usd napi diagram 122220

Kép: BTC / USD napi grafikon


Az IntoTheBlock’s In / Out of the Money Around Price „IOMAP” segíthet az erős támogatási és ellenállási zónák megjelenítésében. Mint látható, a 22 500 dolláros zóna szilárd. Korábban ezen a szinten 478 000 cím vásárolt 562 000 BTC-érmét.

btc / usd kötetdiagram 122220

Kép: IntoTheBlock

Ha az eladóknak sikerül betörniük e fal alá, a következő egészséges támogatási zóna a 20 napos SMA-n (20 300 USD) fekszik. Szóval, mi diktálja ezt a rövid távú eladási nyomást? Nos, nézzük meg, hogyan viselkedtek a bálnák.

bitcoin címek diagramja 122220

Kép: Santiment

A Santiment, egy viselkedésanalitikai adatszolgáltató szerint az 1000–10 000 BTC-t birtokló címek száma nemrégiben kelt el. Bár a tényleges szám kevesebbnek tűnhet, az a tény, hogy ezek a címek 22–220 millió dollár közötti BTC-t tartalmaznak, azt jelenti, hogy a legkisebb műveletek is tartósan befolyásolhatják az árat.

Elon Musk és a MicroStrategy vezérigazgatója részt vesz a Bitcoin párbeszédben

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk nemrégiben tweetelt egy mémben, amely bemutatta, hogy a legutóbbi hype hogyan csábítja a Bitcoin kritikusait és antagonistáit a digitális valutával kapcsolatos álláspontjuk újragondolására.

A bejegyzés érdekes beszélgetést váltott ki közte és Michael Saylor, a MicroStrategy alapítója és vezérigazgatója között. Saylor azt javasolta, hogy Elon szívességet tehessen részvényeseinek azáltal, hogy a Tesla mérleg devizáját átváltja dollárról Bitcoinra. Szerinte, ha más S elfogadja&P 500 vállalat, ez a lépés átalakíthatja a kriptovaluta teret.

bitcoin cégek mérlege

Erre válaszul Musk megkérdezte, hogy lehetségesek-e nagy volumenű tranzakciók a BTC segítségével. Michael igennel válaszolt, hivatkozva az elmúlt hónapokban végrehajtott, több mint 1,3 milliárd dollár értékű bitcoin tranzakcióira.

Egy másik tweetben Michael Saylor kommentálta azt az elképzelést, hogy az inflációval teli fiat devizákban dolgozni és keresni csak azért kell, hogy a bevételt kockázatosabb eszközökbe fektessék. Szerinte a jóléthez vezető út a BTC-ben rejlik.

A JPMorgan árkorrekciót jósol

A JPMorgan Chase stratégái nemrégiben azt mondták, hogy a Bitcoin korrekció esélye megnő, ha a szürkeárnyalatos Bitcoin Trustba áramló áramlás drámai módon lelassul. A Bloomberg jelentése szerint a legnagyobb Bitcoin alapba beáramló jelentős csökkenés növelné az árkorrekció valószínűségét, hasonlóan a 2019 második felében tapasztalhatóhoz. A jelentés idézte a Nikolaos Panigirtzoglou vezetésével a bank kvantitatív stratégáinak megjegyzését.

A stratégák hozzátették, hogy a Grayscale Bitcoin beáramlása „túl nagy ahhoz, hogy a momentumkereskedők bármely pozícióját kikapcsolva negatív árdinamikát teremtsenek”. A Grayscale Investments által megosztott legfrissebb adatok azt mutatták, hogy a cég december 18-án elérte a 15,5 milliárd dollár kezelt digitális eszközt – kevesebb, mint egy hónap alatt 2 milliárd dollárral több. A vállalat Bitcoin Trustja ennek a teljes összegnek több mint 13 milliárd dollárt ér.

A korábbi figyelmeztetésekkel kapcsolatban, miszerint az arany elveszíti helyét a BTC számára, a legfrissebb eredmények egy új „trendet” azonosítottak, amelyet a Grayscale alakított ki, a Cointelegraph jelentése szerint. A Bitcoinnak való kitettség azt jelentheti, hogy egy személy megvásárol egy darab szürkeárnyalatot, miközben eladja az SPDR Gold Trust három egységét. A JPMorgan stratégái azt mondták:

Ha ez a közép- és hosszú távú tézis igaznak bizonyul, akkor az arany árát az elkövetkező években strukturális áramlás ellenszél fogja sújtani.

Intézmények a Bitcoin és az arany javára a kötvények felett – Weiss-minősítések

A Weiss Ratings a közelmúltban elmagyarázta, hogy a nagy intézményi befektetők miért módosíthatják portfólióallokációjukat azáltal, hogy csökkentik az államkötvény-kitettséget a Bitcoin és az arany javára. Egy nemrégiben megjelent cikkben a minősítési weboldal rámutatott, hogy „az államkötvények már nem jelentenek fedezetet a zuhanó részvényárfolyamok ellen, mint egykor voltak”, ami rossz hír a „nyugdíjalapok, biztosítótársaságok és más nagy lábnyomú befektetési társaságok számára”.

A cikk azt is megjegyezte, hogy az ilyen nagy intézményi befektetőknek „nagyjából 100 billió dollárja van eszközzel”, amelyet mintegy 30% -ban állami kötvényekbe és 70% -ot befektetnek részvényekbe. A kötvényekhez való hozzárendelés fedezetként szolgál a tőzsdei összeomlásokkal szemben. A cikk azonban azt mondta, hogy az államkötvények nulla (vagy negatív) reálhozama miatt a fedezeti ügylet már nem működik. Még akkor is, ha a korábban említett 30 billió dollár 10% -a elmozdul az államkötvényekből, és egyenletesen megy a Bitcoinba és az aranyba, ez azt jelenti, hogy 1,5 billió dollár kerül a Bitcoin-ba.

Ez az allokáció a Bitcoin árát potenciálisan magasabbra és gyorsabban tudja megemelni, mint az arany.

A Bitcoin jóval alacsonyabb piaci sapkája és kereskedési volumene miatt jóval gyorsabban emelkedhet, mint az arany … ahogy a kiábrándult kötvénybefektetőktől új pénz ömlik be.

Weiss úgy véli, hogy a másik oka annak, hogy a Bitcoin ebben a forgatókönyvben felülmúlja az aranyat, a Bitcoin korlátozott érme-kínálata. A cikk így szólt:

A Bitcoin még mindig viszonylag kicsi eszközosztály. Tehát a viszonylag kis tőkebeáramlás is nagyon nagy hatással lehet az árakra.

Kulcsfontosságú árszintek a BTC-hez

Jelenleg a 22 500 dolláros támogatási zóna kritikus. Ha a BTC meghaladja ezt, akkor a következő egészséges támogatás a 20 napos SMA-nál lesz (20 300 USD). Az IOMAP-ot nézve a fejjel közepes ellenállási akadály áll, 23 500 dollár. Ha a vevők meghaladják ezt a szintet, akkor visszaútjuk van a 24 000 dolláros zónába.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector