Bitcoin árjóslás: A BTC helyreáll, miután 30 000 dollár alá esett

Napi Bitcoin BTC technikai elemzés

  • A Bitcoin 27 700 dollárra esett, miután felvillantotta az eladási jelet a napi grafikonon.
  • A BTC most megtalálta a támogatást a középső Bollinger Bandnél a 4 órás diagramban.

A Bitcoin viharos hétfőn volt, amikor a vezető kriptovaluta 33 000 dolláron nyitott és 27 700 dollár mélypontot ért el. Azóta a vevőknek sikerült visszatérniük, és az árat visszaállítani 32 700 dollár szintre.

A Bitcoin 30 000 dollár alatt süllyed … És ezután helyreáll

A napi grafikonra figyelve láthatjuk, hogy az ár zöld-kilenc gyertyatartó formájában villantotta fel az eladási jelet a TD szekvenciális mutatójában. Ezt követően az ár 34 500 dollárra emelkedett, és 27 700 dollárra süllyedt.

btc / usddaily chart 010521

Kép: BTC / USD napi grafikon


A relatív erősségi index (RSI) továbbra is a túlvásárolt zónában mozog, ami azt mutatja, hogy az eszköz továbbra is túlárazott. A 4 órás diagram MACD-je tartósan növekvő lendületet mutat. Másrészt az ár támogatást kapott a középső Bollinger Band-en, miután az ár felpattant az alsó Band-ről.

btc / usd 4 órás diagram 0010521

Kép: BTC / USD 4 órás diagram

A BTC bálnák kapaszkodnak

A Santiment, egy on-chain viselkedéselemző platform szerint a 10-1000 BTC-t birtokló címek száma több mint 1000-re csökkent az elmúlt héten. Úgy tűnik azonban, hogy a bálnák >1000 BTC) legalább 50-rel emelkedtek.

a bitcoin a 010521 diagramot címezi

Ez pozitív jel, mivel azt jelzi, hogy a bálnák hamarosan nem adják el gazdaságaikat.

A lakossági befektetők többnyire nem vesznek részt a BTC Bull Run-ban

A Bitcoin minden korábbi árrekordját megdöntötte, mivel nemrég túllépett a 34 500 dolláros határon. Még 2017-ben a BTC bika futását nagyrészt azoknak a lakossági befektetőknek tulajdonították, akik spekulatív fogadásokat tettek egy kezdő kriptovaluta piacon a kezdeti érmekínálati (ICO) őrületből..

Akkor az „átlagos Joe” támasztotta alá a BTC 1300 +% -os nyereségét, a Wall Street Journal beszámolója szerint Chris Weston, az IG Group vezető piaci stratégája. 2020-ban azonban az intézményi befektetők jelentették a találkozó arcát. Ezek a befektetők többnyire várhatóan hosszú távú pozíciókat foglalnak el, anélkül, hogy hamarosan eladnának.

Ezek az intézményi befektetők a Bitcoin határidős piacaira is özönlenek, ahol a chicagói árutőzsde nyitott érdeklődése nemrég meghaladta az egymilliárd dollárt. Úgy tűnik, inkább a Bitcoinnal erősítik mérlegüket, mintsem készpénzben hagyják. Sok vállalati óriás, aki most támogatja és fekteti be a Bitcoin-t, néhány évvel ezelőtt hevesen ellenezte az érmét.

A másik fő különbség az, hogy a Bitcoin árfolyama 2017-ben indult, körülbelül 1000 dolláron. 2020-ban az érme ára 7 200 dolláron kezdett kereskedni. Az eszköz nyilvánvalóan sokkal drágább ma. Nem minden lakossági befektető rájöhet, hogy az eszköz kitettségének megszerzéséhez nem kell teljes Bitcoinot vásárolnia. 2017-től eltérően a kelet-ázsiai befektetők állítólag soha nem látott ütemben rakták ki az idei Bitcoin-jukat.

Mike Novogratz elismeri a bikafutás intézményi elfogadását

Mike Novogratz, a Galaxy Digital vezérigazgatója a Bitcoin folyamatos árfolyam-növekedését az intézményi befektetőknek tulajdonította. A BBC World News nemrégiben adott interjújában Novogratz azt mondta, hogy a világ minden tájáról érkező kormányok, akik pénzt nyomtattak és „fiat pénzeket lebontottak”, a jelenleg zajló Bitcoin (BTC) bikafuttatását táplálták. Véleménye szerint azonban a kriptográfiai eszközökbe fektető intézményi szereplők jelenthetik a nagyobb történetet.

A vezérigazgató megjegyezte, hogy az utóbbi időben számos nagy cég megváltoztatta álláspontját a kriptovaluták iránt, ami befolyásolhatja a rendelkezésre álló érmék kínálatát. Ő mondta:

Most olyan helyeket látunk, mint a PayPal – 340 millió ügyfélnél -, amely a Bitcoint szervizeli és értékesíti a Bitcoint az Egyesült Államokban működő nagy biztosító társaságokkal együtt. Ahogy az intézmények beköltöznek, csak nincs sok kínálat […] Sokkal több mint 21 millió milliomos van odakint.

Raoul Pal befektető a Novograt nyilatkozatát visszhangozva elmondta, hogy szerinte lehetséges, hogy a BTC elérje "400 000 USD és 1,2 millió USD között" 2021 végére, ha a tendenciák folytatódnának. Pal megjegyezte, hogy novemberben likvid nettó vagyonának 98% -át a BTC-be és az Ether-be (ETH) fektették be, de hozzátette, hogy “még mindig nem rendelkezik eléggé”.

Novogratz megváltoztatta véleményét arról is, hogy a befektetők hány százalékot fordítsanak a Bitcoinra. November előtt azt mondta, hogy a bitcoinosoknak legfeljebb 3% -ot kellett volna befektetniük a BTC-be. A múlt hónapban azonban azt javasolta az új befektetőknek, hogy fordítsanak 5% -ot a BTC-re, mert „a Bitcoin nem megy vissza a nullához”.

VanEck megújítja a Bitcoin ETF ajánlatát

VanEck, egy befektetési alapkezelő társaság készen áll egy Bitcoin ETF bevezetésére. A vállalat nemrég benyújtotta jóváhagyását a „VanEck Bitcoin Trust” -hoz az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdei Bizottságánál (SEC)..

Még 2019 szeptemberében a VanEck visszavonta a Bitcoin ETF-t a SEC-vel. A korábbi beadványban javasoltaknak megfelelően az ETF a Cboe BZX tőzsdén kereskedne. Eddig a bizottság tagadta a BTC ETF indításának minden kísérletét.

Számos szakértő azonban most bizakodó a Bitcoin teljesítménye és 2020-as bevezetése miatt. Az eszköz idén felhívta az intézményi befektetők figyelmét, és már meghaladta a 34 000 dollárt..

Michael Saylor, a MicroStrategy vezérigazgatója elmondta, hogy a cég tervei szerint egymilliárd dollár értékű Bitcoin lesz a tulajdonosa. Eközben más nagyvállalkozások, mint például a Square és a Insurance Behemoth MassMutual, kisebb fogadásokat kötöttek a zászlóshajó kriptovalután..

A Bitcoin ETF következményei valószínűleg jelentősek lennének. Raoul Pal makroelemző és befektető szerint az intézményi befektetők hullámvölgye várja egy ilyen bizalom elindítását.

Kulcsfontosságú árszintek a BTC-hez

Felfelé nézve a Bitcoin legfontosabb szintje továbbra is 34 500 dollár. A vevőknek túl kell lépniük ezt a pszichológiai szintet a támadás folytatásához. A medvéknek a középső Bollinger Band (32 000 dollár) alá kell törniük, hogy megfordítsák ezt a felfelé irányuló lendületet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector