Bitcoin árjóslás: A BTC visszavezet 40 000 dollár megérintése után

Napi Bitcoin BTC technikai elemzés

  • A Bitcoin egészséges támogatást élvez a 35 000 dolláros vonalnál
  • Az új napi címek száma elérte a legmagasabb pontot 2017 decembere óta.

Ezen a csütörtökön a Bitcoinnak valaha először sikerült átlépnie a 40 000 dolláros szintet. De azóta visszavonta az árat. Hamarosan visszatér a BTC ezekre a szintekre? Nézzük meg.

Medvék lépnek be a korrekcióért

Péntek előtt az ár 32 000 dollárról 40 000 dollárra ugrott. A medvék most visszaléptek a piacra és 38 300 dollárra korrigálták. Számos mutató azonban azt sugallja, hogy ez csupán ideiglenes korrekció.

btc / usd napi diagram 010821

Kép: BTC / USD napi grafikon


A mozgó átlag konvergencia / divergencia (MACD) tartósan növekvő lendületet mutat, ami azt jelzi, hogy az általános piaci hangulat pozitív. Az IntoTheBlock IOMAP-ját nézve 35 000 dolláros egészséges támogatási szintet láthatunk. Korábban ezen a szinten 484 250 cím vásárolt 308 000 BTC-t.

btc / usd volumendiagram 010821

Kép: IntoTheBlock

A 4 órás diagramban ez a támogatási zóna egybeesik a 20 bar-os SMA-val. A mai korrekció segített a relatív erősségi indexnek (RSI) visszasüllyedni a semleges zónába a túlvásárolt zónából, jelezve, hogy ez a korrekció ideiglenes. A parabolikus SAR továbbra is azt sugallja, hogy az általános piaci hangulat bullish.

btc / usd 4 órás diagram 010821

Kép: BTC / USD 4 órás diagram

További hitelességet ad a bullish kitekintésünknek a hálózatba belépő új címek száma. Január 1. és január 7. között a beírt címek száma 445 500-ról 685 390-re ugrott.

bitcoin címek diagram 010821

Kép: IntoTheBlock

Ez a legtöbb új cím, amely 2017 decembere óta belépett a protokollba.

A CNBC Jim Cramer részvényként kezeli a Bitcoint

Jim Cramer, a CNBC “Mad Money” című műsorának házigazdája nemrégiben azt mondta, hogy a legutóbbi árfolyamkezelés során részvényként kezelte a Bitcoint. Cramer egy Katherine Ross-szal készített interjúban 2021-ben előrejelezte a vagyonát, ideértve a BTC jövőbeli teljesítményét is.

Cramer megemlítette, hogy eleinte „inkább eszközként” vásárolta meg a Bitcoint, mint a kereskedelmet, és azt mondta, hogy egy részét a portfóliójában kívánja tartani. Megvásárolta a BTC-t, miután megjelent egy szeptemberi podcastban Anthony Pomplianóval, amikor a zászlóshajó kripta 10 000 dollár körül volt..

Cramer elmondta, hogy kezdeti befektetése megduplázódott a Bitcoin legújabb árrallya nyomán, ami miatt a költségalap eladásának szabályát követte..

Nem csinálok semmit, amit nem tennék részvényekkel … azt mondom, hogy tarts ki.

A házigazda figyelmeztette a befektetőket, hogy a BTC valószínűleg belépett a spekulatív területre, ahelyett, hogy valutaként működne. Hozzátette, fontolóra venné további BTC megvásárlását, ha az ár visszaesne a 14 000 és 18 000 dollár közé.

A PayPal Bitcoin kötetei meghaladják a 100 millió dollárt

November óta a Bitcoin vásárlási és eladási mennyisége a PayPal-on ötszörösére nőtt, és 20 millió dollárról a jelenlegi 100 millió dollárra emelkedett. Az itBit szerint a kötetek most tízszeresére nőttek, mint a PayPal elindítása előtt.

A fizetési óriás a BTC-kifizetéseket is hamarosan bevezeti 26 millió kereskedője felé. Ez megkönnyíti és korszerűsíti a BTC és ETH kifizetéseket. Úgy tűnik, hogy ez a Bitcoin árfolyam-erősödését is elősegítette, mivel azt jelzi, hogy nemcsak az intézményi befektetők hajtják az árat, hanem a lakosság is. A PayPal megkönnyítette a PayPal-számlával rendelkező emberek belépését a Bitcoin piacra, mivel nem kell új számlát nyitniuk a Coinbase-en.

Dan Morehead, a Pantera Capital munkatársa elmondta:

„Amikor a PayPal élőben állt, a kötet [az itBitnél] robbanni kezdett. Az itBit mennyiség növekedése azt jelenti, hogy a PayPal az életbe lépéstől számított két hónapon belül már megvásárolja a Bitcoins új készletének több mint 100% -át.

A jelenlegi ütem szerint a PayPal 1 milliárd dollárhoz közelít heti mennyiségben. Nemrég megduplázódott a napi 40 millió dollárról 80 millióra.

A Bitcoin kínálatának ~ 80% -a jelenleg likvid

A Bitcoin kínálat 78% -át jelenleg az illikvid szervezetek tárolják, az eszközt eladási tervek nélkül tárolják, a Glassnode szerint. Az elemző cég megemlítette, hogy a Bitcoin potenciális likviditásának kiszámításához használt mérőszámok figyelembe veszik a még kibányászni kívánt Bitcoin mennyiségét és azt, hogy az elmúlt évtizedben mennyit veszített el a Bitcoin.

Ha egyre kevesebb BTC token áll rendelkezésre az egyre növekvő közönség számára, az eladási nyomás csökken, mivel több befektető akarja lógni a részvényeit. Ennek bullish eredménye lehet, mivel nő az eszköz iránti kereslet.

Mivel a Bitcoin kínálata korlátozott, és a bányászati ​​jutalmak már kevésbé feleződnek, nehéz a több Bitcoin termelése a növekvő kereslet kielégítésére. A jelentés egy kivonata a következõ:

„A Bitcoin likviditásának számszerűsítése elengedhetetlen a piac megértéséhez. Ha sok bitcoin illikvid, akkor kínálati oldali krízis alakul ki – ami gyengítően hat a BTC piaci értékesítési nyomására. Vagy másképp fogalmazva: Az illikvid bitcoinok tartós növekedése az erős befektetői hangulat és a potenciális bullish jelzését jelzi. “

Az intézményi érdeklődés az egyik legnagyobb tényező, amely hozzájárult a Bitcoin folyamatos bikafuttatásához. Ez az érdek a piaci volatilitás helyett hosszabb távú holding stratégiát jelent.

Kulcsfontosságú árszintek a BTC-hez

A 35 000 dolláros támogatási vonal elég robusztus ahhoz, hogy hatalmas mennyiségű eladási nyomást elnyeljen és megakadályozza a további visszaeséseket. Felfelé érdekes lesz látni, hogyan viselkednek a vásárlók, amikor a BTC ismét eléri a 40 000 dolláros pszichológiai szintet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector