Bitcoin technikai elemzés: A BTC 33 000 dollár alatt konszolidálódik

Napi Bitcoin BTC árelemzés

  • A Bitcoin árának erős ellenállása van a 35 000 dolláros szint körül.
  • Az általános piaci hangulat bullish-ról bearish-ra változott a 4 órás diagramban.

Január 20-án, szerdán a Bitcoin árfolyama meg tudta oldani a 20 napos SMA-t a támogatási ellenállástól, és 36 000 dollárról 31 000 dollárra csökkent. Azóta az ár vízszintesen elmozdult a 33 000 dolláros szint alá. Vizsgáljuk meg közelebbről a technikai elemzést.

A Bitcoin ár vízszintesen mozog

A dolgok jelenlegi állása szerint a 31 250 dolláros támogatási szint döntő fontosságú, mivel biztosítja, hogy a Bitcoin ára ne menjen át katasztrofális bukáson. A MACD azonban azt mutatja, hogy a piaci lendület egyre inkább csökken. Tehát nagyon valószínű, hogy ezt a tartófalat rendszeresen tesztelni fogják.

btc / usd napi diagram 012521

Kép: BTC / USD naponta


Az IntoTheBlock IOMAP-ja tovább mutatja ennek a szintnek a fontosságát. Mint látható, ha az árnak sikerül e zóna alá törni, a BTC elérheti a 28 000 dollárt is.

btc / usd volumendiagram 012521

Kép: IntoTheBlock

A 4 órás árdiagram azonban azt mutatja számunkra, hogy egy ilyen vad áresés váratlan lehet, mivel a gyertyatartók jelenleg szépen ülnek a 20 és 200 baros SMA tetején. Ugyanakkor, mint a napi grafikonnál, a 4 órás diagram általános hangulata is meddő. Mint látható, a parabolikus SAR ezen a vasárnapon bullish-ról bearish-ra váltott.

btc / usd 4 órás diagram 012521

Kép: BTC / USD 4 órás

Tether játszik kulcsszerepet a Bitcoin árában, ha meghaladja a 30 000 dollárt

A Santiment, egy láncolaton alapuló elemzési platform megosztott egy érdekes táblázatot, amely elmondja, hogy a Tether beáramlásaival sikerült a BTC-t 30 000 dollár felett tartani.

btc / usd santiment chart 012521

Kép: Santiment

A vevők haladéktalanul összegyűjtötték a legutóbbi Bitcoin árlerakókat, hogy a vezető kriptográfia 30 ezer dollár felett maradjon. Legfrissebb betekintési tanulmányaik azt mutatják, hogy a Tether tőzsdei beáramlása döntően fontos szerepet játszik-e a dip vételi lehetőségek azonosításában az USD USDT figyelésével.

BlackRock, aki a Bitcoin következő alkalmazását szeretné elérni

A BlackRock, a világ egyik legnagyobb befektetési vállalata nemrégiben azt mondta, hogy egyes alapjaiba beépítheti a Bitcoin határidős ügyleteit. Több mint 7 billió dollár értékű kezelt eszközzel (AUM) rendelkező BlackRock egy ütemtervező a pénzügyi szektor számára.

A Bitcoin határidős befektetése nem azonos a kriptovalutákba történő befektetéssel. A határidős ügyletek közvetlen vétel nélkül tesznek lehetővé egy eszköz árát. A kriptotér azonban izgatott az új lépés miatt.

A Decrypt jelentés szerint Alex Wearn, az IDEX titkosítási központ vezérigazgatója elmondta:

[A Blackrock] további kiegészítés azon intézmények hosszú listájához, amelyek korábban elvetették a Bitcoint, de most építik a jogi és működési alapot annak kereskedésére. Ez a döntés jelzi az ügyfelektől azt a követelést, hogy fektessenek be a Bitcoin-ba, és hogy az eszköz és a kriptográfia egésze szélesebb körben elfogadott, mint befektethető eszközosztály.

Még 2018-ban a BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink elmondta, hogy ügyfeleiket nem érdeklik a kriptopénzek. “Nem hiszem, hogy egyetlen ügyfél is kereste volna a titkosításokat” – mondta a Bloombergnek. Novemberben azonban a CIO Rick Rieder a CNBC-n megjelent megjelenésében azt mondta, hogy „a kriptográfia itt van, hogy maradjon”.

Az új SEC-bejelentések nem tisztázzák, hogy a vállalat elfogadja-e a Bitcoint. Ennek ellenére az a tény, hogy megengedik a határidős kereskedést, elég remény a közösség sok tagjának.

A pénzügyminiszter jelöltje bullish a Bitcoin-on

Joe Biden amerikai elnök nemrég Janet Yellent választotta a pénzügyminiszter szolgálatába. Az Egyesült Államok Szenátusának Pénzügyi Bizottságának egy korábbi virtuális meghallgatásán Yellen megkérdezte, hogyan reagálna a bűnszervezetek és terroristák finanszírozására használt „feltörekvő pénzügyi technológiára”. Azt válaszolta, hogy a kriptográfia “növekvő gondot jelent” az Egyesült Államokban, mivel “főleg tiltott finanszírozásra” használják.

A kriptográfiáról alkotott véleménye azonban nem biztos, hogy meddő, mint ezek a megjegyzések jelezték. Yellen a közelmúltban írásbeli nyilatkozatot tett közzé a szenátus pénzügyi bizottságának honlapján. Megjegyezte, hogy bár az illegális tevékenységek esetében korlátozni kell a kriptográfia használatát, tervezi ösztönözni a digitális eszközök „törvényes tevékenységekre” való felhasználását.

Fontosnak tartom, hogy figyelembe vesszük a kriptovaluták és más digitális eszközök előnyeit, valamint annak lehetőségét, hogy javítsák a pénzügyi rendszer hatékonyságát.

Yellen azt is elmondta, hogy azt akarja, hogy az Egyesült Államok legyen „vezető a digitális eszközök és a pénzügyi technológia területén”. Hozzátette, hogy segít a kriptovaluta és más fintech innovációk szabályozási keretének kidolgozásában ”azáltal, hogy együttműködik a Federal Reserve Boardval.

Yellen a Federal Reserve elnökeként szolgált Barack Obama amerikai elnök alatt, és a Bitcoin hívása óta hallgat a kriptotérrel kapcsolatos nézeteiről. "bármi, csak hasznos" 2018 októberében.

A Bitcoin ára várhatóan eléri ezeket a szinteket

Ha több mutató (MACD és parabolikus SAR) villog, akkor a jelek szerint a Bitcoin ára tesztelheti a kritikus támogatási szinteket. Ha a BTC meghaladja ezt a 31 250 dollárt, akkor elérheti a 28 000 dollárt is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector