Bitcoin technikai elemzés: A BTC elutasítja a 48 000 dolláros pszichológiai szintet, még akkor is, ha az Apple Pay hozzáadja a BitPay támogatást

Napi Bitcoin BTC árelemzés

  • A Bitcoin ára az RSI szerint már nincs túlértékelve.
  • A BTC egészséges támasz szinten ül.

Január 28. óta a Bitcoin ára 30 000 dollárról 48 500 dollárra ugrott. Míg sokan azon gondolkodtak, hogy 50 000 dollár lehet-e a következő, a BTC végül elrontotta a bulit, és 47 850 dollárra esett vissza. Vizsgáljuk meg közelebbről a technikai elemzést.

A Bitcoin ára a legfontosabb ellenállási szintek alá csökken

A Bitcoin ára a túlértékelés küszöbén állt, de a relatív erősségi index (RSI) azóta a semleges zónába esett. Mostantól a 46 000 dolláros támogatási korlátnak szilárdnak kell lennie, hogy megakadályozza a további csökkenést.

btc / usd napi diagram 021521

Kép: BTC / USD naponta


A korábban ezen a szinten fekvő 46 000 dolláros támogatási falat tekintve 718 000 cím 448 250 BTC tokent vásárolt. Ez a zóna elég robusztus ahhoz, hogy elnyelje a nagy eladási nyomást.

btc / usd volumendiagram 021521

Kép: IntoTheBlock

A Wall Street-i bankok most átfogják a Bitcoin-t?

A korábbi szkepticizmussal szemben a legújabb fejlemények azt mutatják, hogy a hagyományos pénzügyi intézmények nyitottabbak a Bitcoin iránt. A CNBC-nek adott interjújában Daniel Pinto, a JP Morgan operatív igazgatója elmondta, hogy a banki óriás a bitcoin kereskedést kívánja kínálni. Úgy tűnik, hogy a döntést befolyásolja a bank ügyfeleinek nagy igénye a kriptográfiai eszköz iránt.

Pinto mondta; hogy csak idő kérdése volt, hogy a BTC iránt igény mutatkozik-e az ügyfelek részéről. Hozzátette

Ha idővel olyan eszközosztály alakul ki, amelyet különböző eszközkezelők és befektetők fognak használni, akkor részt kell vennünk. A kereslet még nincs meg, de biztos vagyok benne, hogy valamikor meg is lesz.

A JPMorgan ügyvezetője azt is hozzátette, hogy ha a Bitcoin szabályozottá válna, a kereskedések a szabályozott cserék mellett ellenőrzött ügyfeleket is bevonnának, ideértve a Coinbase-t is. Pinto megjegyzései ellentétben állnak a bank vezérigazgatója, Jamie Dimon korábbi megjegyzéseivel, aki csalásnak nevezte a Bitcoint.

A közelmúltban a BNY Mellon, Amerika legrégebbi bankja is bejelentette, hogy Bitcoin letéti szolgáltatást kínál ügyfelei számára.

Elon Musk a hagyományos bankok fölé emeli a Bitcoin-ot

Elon Musk, a Tesla vezetője és a PayPal társalapítója nemrégiben megosztotta gondolatait a hagyományos bankrendszerrel kapcsolatban. Musk csatlakozott egy Twitter-beszélgetéshez, amelyet Kristen Netten, a Third Row Tesla Podcast társműsorvezetője kezdett Cathy Wooddal, az ARK Invest vezérigazgatójával. Wood megemlítette, hogy Musk megérti a Bitcoinnal kapcsolatos környezeti kérdéseket. Az egyik célja a bolygó megmentése – tette hozzá.

A vita a bankok és a fizetések felé fordult, miután egy Twitter-felhasználó megosztotta egy fiatal Musk fényképét, és elmondta, hogy a világ leggazdagabb embere egyszer egy bankban dolgozott gyakornokként. A felhasználó hozzátette, hogy Musk ezután rájött a bankrendszer összes hibájára, amikor a befizetésekre és a pénz átutalására került sor.

Musk belépett a Twitter-beszélgetésbe, hogy megerősítse ezt az érzést. Hozzátette, hogy a bankok infrastruktúrája balkanizált, és magas késéssel és gyenge biztonsággal küzd, különösen az ACH átutalások és hitelkártyák esetében..

“Aha. A bankok alapvetően balkanizált, heterogén, nagy késleltetésű adatbázisok & gyenge biztonság, különösen az ACH transzferek & bankkártyák.”

Január végén Musk részt vett egy podcastban, ahol elismerte, hogy Bitcoin-támogató lett, és tovább folytatta a Bitcoin megcímkézését Twitter-életrajzában. Sok kriptográfiai befolyásoló és rajongó úgy véli, hogy a Tesla Bitcoin-befektetése csak idő kérdése volt.

Az Apple Pay hozzáadja a Bitpay támogatást

A Crypto fizetési szolgáltató, a Bitpay nemrégiben jelentette be, hogy hozzáadta az Apple Pay támogatását. Az egyesült államokbeli székhellyel rendelkező Bitpay betéti kártya tulajdonosok most már hozzáadhatják kártyájukat fizetési forrásként az Apple Pay alkalmazásba. Ez lehetővé teszi számukra, hogy online és bolti vásárlásokat végezzenek kriptovalutákkal, bárhol is fogadják el az Apple Pay szolgáltatást.

A bejelentés egy kivonata így hangzik:

A Bitpay prepaid Mastercard egyesült államokbeli kártyatulajdonosai hozzáadhatják kártyájukat az Apple Wallethoz, és az Apple Pay-vel költhetnek. Az Apple Pay segítségével a Bitpay kártyabirtokosok biztonságos vásárlásokra képesek az üzletekben, az alkalmazásokban és az interneten.

Míg az új Bitpay-ügyfelek megvárják a kártya megérkezését, virtuális kártyákat adhatnak hozzá az Apple Wallet-hoz a Bitpay Wallet-on keresztül. Ez segít nekik az Apple Pay azonnali használatának megkezdésében. Különösen a Bitpay jelentette be, hogy „a Google Pay és a Samsung Pay támogatását a negyedév végén tervezik”.

Stephen Pair vezérigazgató elmondta:

Több ezer olyan Bitpay Wallet alkalmazásban vásárlónk van, aki használja a Bitpay kártyát, akik mindig új helyeket és módokat keresnek a kriptójuk elköltésére. Az Apple Pay, hamarosan a Google és a Samsung Pay hozzáadása megkönnyíti és kényelmesebbé teszi a Bitpay kártya használatát több helyen, a napi cikkektől a luxusvásárlásokig.

A Bitpay kártya a digitális eszközöket fiat pénznemre konvertálja, amelyek felhasználhatók a vásárlások kifizetésére. A pénztárca alkalmazás támogatja a Bitcoin, a Bitcoin Cash és az Ether finanszírozását négy dollárhoz kötött állókeret mellett – USDC, GUSD, PAX és BUSD.

A Bitcoin ára várhatóan eléri ezeket a szinteket

A Bitcoin árfolyama valószínűleg a 46 000 dolláros támogatási falra fog esni, hogy megakadályozza a további lefolyást.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector