Bitcoin technikai elemzés: A BTC fontos támogatást talál az 50 napos SMA-nál

Napi Bitcoin BTC árelemzés

  • Ezen a szerdán a Bitcoin árfolyama 32 000 dollárt tudott megfordítani a támogatástól az ellenállásig.
  • A BTC csaknem 2000 dollárt veszített ezen a szerdán.

Miután január 9-én elérte a csúcsot, a 40 000 dollárt, a Bitcoin ár alacsonyabb és alacsonyabb szinteket sorolt ​​fel. Az elmúlt három hét során a medvéknek sikerült átfordítaniuk a 20 napos SMA-t a támogatástól az ellenállásig.

A Bitcoin ár az 50 napos SMA tetején áll

Szerda előtt a Bitcoin árfolyama vízszintesen emelkedett a 32 000 dolláros ellenállási vonal fölé. Tegnap az ár 32 500 dollárról 30 400 dollárra zuhant, összértékében pedig csaknem 2000 dollárt veszített.

btc / usd napi diagram

Kép: BTC / USD naponta


Az 50 napos SMA (29 700 dollár) azonban a lemezre lépett és megakadályozta a további bukást. Az IOMAP szerint ezen a szinten mérsékelt a támogatás. Ha a Bitcoin ára valóban e zóna alá esik, a BTC elérheti a 26 500 dollárt, ami nagyon erős szint.

btc / usd volumendiagram 012821

Kép: IntoTheBlock

Amikor meglátjuk a 4 órás Bitcoin árdiagramot, láthatjuk, hogy a gyertyatartók alacsonyabb csúcsok és mélypontok sorozatát ábrázolták. Ráadásul a MACD növekvő bearish lendületet is mutat.

btc / usd 4 órás diagram 012821

Kép: BTC / USD 4 órás

Az időkeret mutatói azt mondják nekünk, hogy a Bitcoin árát további lebontásra kell alapozni.

A Bitcoin továbbra is nagyobb intézményi jelenlétet lát

Az 1. számú szürkeárnyalat 2,4 milliárd dollárt tesz ki

A Grayscale Investments a közelmúltban három nap alatt több mint 2 milliárd dollár értékben vásárolt kriptovaluta eszközöket, így az összes kezelt eszköz (AUM) 26,6 milliárd dollárra emelkedett.

bitcoin szürkeárnyalatos diagram 012821

Kép: Twitter

A legnagyobb kriptográfiai fedezeti alap által tartott Bitcoin mennyisége mára 21,7 milliárd dollárra nőtt. Ez a Grayscale Investments által birtokolt kriptográfia legnagyobb része, összehasonlítva más digitális eszközökkel.

Skew szerint a szürkeárnyalatos Bitcoin Trust Fund (GBTC) prémiuma egy százalékra csökkent, mivel a Bitcoin a közelmúltban a 34 600 dolláros zónából a 31 685 dolláros szintre zuhant. A szürkeárnyalatos prémium az eszköz piaci ára és a nettó eszközérték (nettó eszközérték) közötti különbség..

Más kapcsolódó hírekben a Grayscale vezérigazgatója, Michael Sonnenshein nemrégiben megjegyezte, hogy a vállalat óriási összeget, 1.000.000 dollárt ajánlott fel a CoinCenter-nek, a kriptográfia egyik jelentős nonprofit szervezetének.

# 2 A Harvard és Yale állítólag megszerezték a Crypto-t

Úgy tűnik, hogy számos nagy amerikai adomány olyan egyetemektől, mint a Harvard, a Yale, a Brown Egyetem és a Michigani Egyetem, kriptovalutákat vásárol tőzsdéken. Az egyetemi adományok általában pénzt vagy egyéb pénzügyi eszközöket, például kriptot tartalmaznak, amelyeket tudományos intézményeknek ajánlanak fel.

A Bloomberg nemrégiben készült jelentése szerint a Harvard és a Yale iskolák adományai állítólag elkezdték a kriptovaluták közvetlen tőzsdei vásárlását.

Az egyetemi adományoknak sajátos jogi struktúrájuk van, amelynek célja egy meghatározott célú befektetések összességének fenntartása, és a kriptográfiai eszközök eddig a legjobban teljesítettek ebben az évben.

Több mint 40 milliárd dollár vagyonnal a Harvard’s a legnagyobb egyetemi adomány, amelyet a Yale követ, amelynek több mint 30 milliárd dollárja van. Michigan körülbelül 12,5 milliárd dollárral rendelkezik, Browné pedig 4,7 milliárd dollárral. Nem ismert, hogy ebből mennyi van a digitális eszközökben.

A Bloomberg az intézményi befektetéseket említette az elmúlt hónapok egyik legfontosabb befolyásoló tényezőjeként a Bitcoin árfolyamain. A MicroStrategy például nemrégiben több mint 10 millió dollár értékben vásárolt Bitcoin-t.

# 3. A Marathon 150 000 000 dollárt vásárol Bitcoin-ban

A Marathon Patent Group bitcoin bányavállalat készen áll arra, hogy kincstári tartalékának nagy részét BTC-be fektesse. Egy friss hivatalos sajtóközlemény szerint a vállalat darabonként valamivel több mint 31 000 dollárért 150 millió dollár értékben vásárolt BTC-t. Marathon elnöke & Merrick Okamoto vezérigazgató elmondta:

150 millió dollár értékű Bitcoin megvásárlásával felgyorsítottuk a Marathon felépítésének folyamatát, amelyről úgy gondoljuk, hogy ez a tényleges befektetési választás azon magánszemélyek és intézmények számára, akik ennek az új eszközosztálynak vannak kitéve.

Hiszünk abban is, hogy a kincstári tartalékaink egy részének a Bitcoin-ban való tartása jobb hosszú távú stratégia lesz, mint az amerikai dollárok tartása, hasonlóan más előremutató vállalatokhoz, mint a MicroStrategy.

Jelenleg a MicroStrategy 70 784 BTC-vel (több mint 2,25 milliárd USD értékben) rendelkezik a CoinMarketCap szerint. A Square 4 709 BTC-t vásárolt, körülbelül 148 millió dollár értékben. Okamoto megjegyezte, hogy a Marathon 103 060 bányászt vásárol meg, akiket várhatóan 2022 első negyedévében teljes körűen bevetnek.

A vezérigazgató hozzátette:

Ha ma minden bányász működne, a Bitcoin hálózat jelenlegi nehézségi aránya alapján naponta hozzávetőlegesen 55-60 bitcoin kerülne elő. Azonban azzal, hogy a készpénzt felhasználjuk a Bitcoinba történő befektetéshez, valósággá alakítottuk a tiszta játék befektetésének lehetőségét.

A Bitcoin ára várhatóan eléri ezeket a szinteket

Ha a medvék elegendő lendületet kapnak ahhoz, hogy a Bitcoin árát az 50 napos SMA alá vegyék, akkor ez a 26 500 dolláros támogatásra csökkenhet. Ez a szint elég robusztusnak tűnik ahhoz, hogy hatalmas mennyiségű eladási nyomást elnyeljen. Egy további törés ezen a szinten túl tragikus lesz, mivel a BTC-t elviszi a 200 napos SMA-ba (17 000 USD).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector