Bitcoin technikai elemzés: Az irányítás alatt áll, amikor a BTC 18 000 dollár alá süllyed

Napi Bitcoin BTC árelemzés

  • A MACD azt mutatja, hogy a jelenlegi piaci lendület erősen meddő.
  • A heti grafikon medve elnyelő mintát alkotott.

A 20 napos SMA-nál történt elutasításokat követően a BTC komoly visszaesésben volt. Az elmúlt két nap során a vezető kriptovaluta 18 650 dollárról 18 000 dollár alá csökkent. A tulajdonosok továbbra is eladják zsetonjaikat, vagy egy csomó új címünk lesz, amely ezt a pillanatot használja lépésként? Lássuk.

Mi a fenék, ahogy a BTC folyamatosan csúszik?

Mivel a MACD (mozgó átlag konvergencia / divergencia) azt mutatja, hogy a piaci lendület jelenleg túlnyomórészt meddő, további lefelé irányuló mozgásokra lehet számítani.

btc / usd 121120 heti diagram

Kép: BTC / USD heti diagram


Amint láthatja, a BTC / USD egy zöld-kilenc gyertyatartóval villantotta fel az eladási jelet a heti grafikonon a TD szekvenciális mutatójában. Ezzel együtt a relatív erősségi index (RSI) 70 fölé emelkedik, ami azt jelzi, hogy az eszköz jelenleg túlárazott. Mindkét mutató azt mutatja, hogy az ár csökkenni fog.

Negatív hipotézisünk további hitelességének növelése érdekében a két legújabb gyertyatartó „bearish engorbing” mintát alkotott. Az Investopedia szerint a bearish elnyelő minta az alacsonyabb árakat jelzi, és egy felfelé gyertyából, majd egy még nagyobb lefelé gyertyából áll..

Szóval, meddig fog csökkenni az ár? Ehhez ellenőrizzük a napi diagramot.

btc / usd napi diagram 121120

Kép: BTC / USD napi grafikon

Az ár hátránya a 17 000 dolláros támogatás és az 50 napos SMA (16 500 dollár). Bármely további törés, amely a heti grafikon 20 bar-os SMA-jához viszi az árat, ami 13 300 dollár.

A csökkenő árfolyamok ellenére a Bitcoin még mindig feltárja a többszörös felhasználási eseteket és megtalálja az intézményi támogatást. Mindez hosszú távon pozitív hatással van a vezető kriptovalutára. Nézzük végig ezeket a történeteket egyesével.

Venezuela kihasználja a BTC-t az amerikai szankciók megkerülésére

Az Egyesült Államok szankcióinak megkerülésére Venezuela a RunRun.es beszámolója szerint maximalizálni kívánja a behozatalra szánt Bitcoin-kifizetéseket. A venezuelai központi bank tisztviselői állítólag azt állították, hogy „a szövetséges országokból, például Iránból és Törökországból származó vállalatoknak a fizetéseket Bitcoin segítségével hajtották végre”.

A venezuelai kormány néhány éve népszerűsíti „Petro” kriptovalutáját, mint csereeszközt (mind nemzetközileg, mind belföldön). A Petro gyenge elfogadása azonban arra kényszerítette az állampolgárokat, hogy más eszközökhöz forduljanak, például a Bitcoinhoz és az Ethereumhoz.

Szeptemberben az ország elnöke, Nicolás Maduro nyilvánosan fenyegetni kezdte a kriptopénzek használatát a szankciók megkerülésére. Kijelentette, hogy adminisztrációja hamarosan „a világ összes, állami, állami vagy magán kriptovalutáját felhasználja belső és külső kereskedelemre”.

Novemberben a kormány megalapította „Digitális eszközök gyártási központját” – egy Bitcoin bányászati ​​raktárat -, mivel az ország fokozta a digitális eszközökre való támaszkodását. Néhány nappal ezelőtt a kormány elindította kriptovaluta-cseréjét, hogy az állampolgárok Bolivárokat Bitcoinra cserélhessenek. A cserét a National Cryptoactive Superintendency támogatja.

A JPMorgan úgy véli, hogy a Bitcoin hosszú távon felemészti az aranyat

A JPMorgan Chase banki óriás úgy véli, hogy ha a Bitcoin folytatja felfelé irányuló mozgását, akkor sok befektető valószínűleg eladja aranyát, és helyette BTC-t vásárol. Ez azt jelentené, hogy megnő a tőkeáramlás az aranyból a Bitcoinba. Nevezetesen ez egy olyan helyzet, amely évekig tarthatott, nem pedig rövid ideig.

A BNN Bloomberg jelentése szerint a JPMorgan stratégái azt mondták:

Ha ez a közép- és hosszú távú tézis igaznak bizonyul, akkor az arany árát az elkövetkező években strukturális áramlás ellenszél fogja sújtani.

A stratégák fontolóra vették annak lehetőségét is, hogy a Bitcoin elérhette volna a helyi csúcsot, és itt az ideje, hogy visszaszerezze vagy kijavítsa. Eközben az arany a következő napokban helyreállhat.

Hűség Bitcoin-alapú készpénzkölcsönök felajánlásához

A Fidelity Digital Assets nemrégiben együttműködött a BlockFi-val, hogy intézményi ügyfelei zálogba adják a Bitcoint a készpénzkölcsönök fedezetéül. Bár a Fidelity különféle kriptovaluta szolgáltatásokat kínál, ügyfelei most először tudják a BTC-t fedezetként használni.

A Bitcoin áringadozása miatt a hiteleket 60% -os hitel-érték arányban fedezik. A szolgáltatás eléréséhez az ügyfeleknek rendelkezniük kell egy BlockFi-fiókkal. Tom Jessop, a Fidelity elnöke elmondta, hogy a Bitcoin hitelek fedezetéül való használata „alapvető képesség”. Hozzátette: ez a gyakorlat valószínűleg a piacok növekedésével „az ökoszisztéma meglehetősen fontos részévé” válik.

Jessop továbbá megjegyezte, hogy az új szolgáltatás azokat a Bitcoin-befektetőket célozza meg, akik BTC-részesedéseiket eladás nélkül készpénzre akarják alakítani. 60% -os hitel-érték arány (LTV) alapján a hitelszolgáltatás potenciális ügyfelei közé tartoznak fedezeti alapok, kriptovaluta bányászok és tőzsdén kívüli kereskedési pultok..

A BTC legfontosabb árszintjei

Mivel a Bitcoin 18 000 dollár alá csúszik, a 16 000–17 000 dolláros zóna kritikus. Mint ilyen, a napi grafikonban szereplő 50 napos SMA-nak erősnek kell maradnia a katasztrofális bukás megelőzése érdekében.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector