Ethereum árjóslás: Az ETH a Bearish korrekciót követően 1400 dolláros zóna alá csökken

Napi Ethereum ETH technikai elemzés

  • Az Ethereum medvék öt egyenesen növekvő nap után léptek a piac korrigálására.
  • Az Ethereum bányászai eladták zsetonjaikat, növelve ezzel az eladási nyomást.

Január 13. óta az Ethereum 1050 dollárról 1.380 dollárra ugrott fel ezen a szerdán. Az ETH kedden megérintette minden idők legmagasabb szintjét, de azóta visszalépett. Ezen a csütörtökön a medvék öt egymást követő zöld ülés után ugrottak be.

Az Ethereum Medvék átveszik az irányítást

Az Ethereum ára 1.380 dollárról 1.330 dollárra esett vissza, és közel 50 dollárt veszített a teljes értékeléséből. Ennek során az eladóknak sikerült átfordítani az 1345 dolláros vonalat a támogatástól az ellenállásig. A relatív szilárdsági index (RSI) a túlvásárolt zóna szélén haladt, mire vissza tudott kúszni.

eth / usd napi diagram 012121

Kép: ETH / USD napi diagram


Amikor meglátjuk az IntoTheBlock IOMAP-ját, egy nagyon egészséges támogatási zónát vizualizálhatunk 1275 dollárért. Korábban ezen a szinten 125 200 cím vásárolt 6,65 millió ETH tokent. Ez a zóna elég robusztusnak tűnik ahhoz, hogy hatalmas mennyiségű eladási nyomást elnyeljen.

eth / usd volumendiagram 012121

Kép: IntoTheBlock

Honnan jön ez az értékesítési nyomás?

Mivel az Ethereum árfolyama a bearish korrekció időszakán megy keresztül, életképes kérdés, amelyet itt fel kell tennünk – honnan származik ez a negatív nyomás? Úgy tűnik, hogy Santiment megadja a választ számunkra.

eth / usd santiment diagram 012121

Kép: Santiment

Úgy tűnik, hogy az ETH bányászai 2021-ben némi profitot hoztak január 3. óta, ami hozzájárulhatott ehhez a negatív lendülethez.

Ether eléri az ATH-t a Bitcoin Assist után

Az Ether (ETH) a közelmúltban új csúcsot ért el, részben a Bitcoin árfolyamának volatilitása miatt. A CryptoCompare Bitcoin volatilitási indexe (BVIN) szerint a Bitcoin lendületes volatilitása 51% -kal emelkedett évről-napra. Ez valószínűleg arra késztette a befektetőket, hogy más digitális eszközökhöz, például az ETH-hoz forduljanak.

Vijay Ayyar, a Luno kriptotőzsde üzletfejlesztési vezetője elmondta:

A Bitcoin az elmúlt hetekben olyan tartományban volt, amely időt ad a tőke forgatására [más kriptokészletekre].

A Fibonacci retracement szintjei alapján több elemző úgy véli, hogy a Bitcoin következő lépése meg tudja csinálni vagy megtörheti bika futását. A Fibonacci retracement szintek olyan vízszintes vonalak, amelyek jelzik, hogy a támogatás és az ellenállás valószínûleg hol fog történni. Ami az ETH-t illeti, az eszköz mindenkori csúcspontja akkor következik be, amikor az Ethereum 2.0 halad.

A decentralizált pénzügyi (DeFi) szektorban a közelmúltban a zárolt összérték (TVL) meghaladta a 25 milliárd dollárt. Ezenkívül az Ethereum 2.0 részesedési szerződésben rögzített ETH-t eltávolították a forgalomból, amíg a hálózat tétbiztosítási (PoS) frissítése be nem indul. Több mint 3 milliárd dollár értékű ETH-t zártak le benne, és ezzel kiváltják tulajdonosaik érdeklődését.

Alex Krüger, népszerű közgazdász négy éter-árszintet említett, amelyekre figyelni kell – 1500, 1600, 1920 és 2000 dollár. Azt mondta, hogy ezek a szintek a Fibonacci kiterjesztése, az opciós kötvényárak és a kerek számok.

Ethereum, hogy kihasználhassa a Metcalfe törvényét

Az Ethereum (ETH) a közelmúltban minden idők legmagasabb árrekordját állította, megdöntve a korábbi, 2017-ben beállított csúcsot. D H Taylor közgazdász és kereskedő elmondta, hogy az Ethereum hamarosan a Bitcoin nyomdokaiba lépve 20 000 dollárra emelkedik. 2018 januárjában, alig néhány héttel azután, hogy a Bitcoin elérte az akkori rekordját, a 20 000 dollárt, az ETH 1419 dollárt tett ki a Coinbase-n.

Taylor előrejelzett célját a „Metcalf törvénye [sic]” alapján alapozta meg. Egy Bitcoinist jelentésben idézett összefoglaló szerint a Metcalfe törvénye a felhasználók „számának négyzetével” képes feltérképezni „a hálózat növekedési ütemét”. E törvény alkalmazásával az elemző azt állítja, hogy Ether megismétli „mit tett a Bitcoin”, és ETH-nként 20 000 dollárig mozog.

ethereum bitcoin összehasonlítás

Kép: Tradingview

Eternek 1400% -os nyereséget kell elérnie a jelenlegi áraiból, hogy elérje a 20 000 dollárt. Azonban más szakértők, például Claude Erb, a Cambridge-i Nemzeti Gazdasági Kutatási Iroda, a modell segítségével a Bitcoin maximális árát csak BTC-nként 73 000 dollárra korlátozták. A BTC ezen felső határa mellett haladva nem tűnik reálisnak az Ether 20 000 dolláros célja.

A TVL az Ethereum 2.0-ban meghaladja a 4 milliárd dollárt

Az Ethereum 2.0, valamivel több mint egy hónappal a bevezetés után, jelenleg 2,7 millió ETH-val (3,8 milliárd USD) rendelkezik. A növekvő számú érdekelt fél és az ETH legutóbbi árrallya hozzájárult ahhoz, hogy az ETH 2.0 a harmadik legnagyobb blokklánccá váljon az érintett alapok által. A hálózat követi a Polkadot-t 10,4 milliárd dollárral és a Cardanót 8,3 milliárd dollárral.

Összehasonlítva részesedő riválisaival, az Ethereum részesedés iránti elkötelezettsége százalékosan alacsonyabb. Míg az éter kínálatának csak 2% -a kötődik a betéti szerződéshez, a Cardano és a Polkadot látja a tétek 60% -át.

A Beaconcha.in szerint a tét hozama megközelítőleg 9% – viszonylag átlagos teljesítmény. Ez a hozam alacsonyabb, mint a Polkadot és az Avalanche jutalom, de magasabb, mint a legtöbb más staking blockchain, a stakingrewards.com szerint.

Másokhoz képest az Ethereum érdekeltjeinek további akadálya van, hogy nem tudják visszavonni pénzeszközeiket, amíg a fejlesztők nem hajtják végre az átigazolást a tényleges igazolás (PoS) hálózatra. Amíg ez megtörtént, az érdekelt felek harmadik fél által nyújtott szolgáltatások révén férhetnek hozzá likviditásukhoz. Számos tőzsde, mint például a Kraken és a Binance, letétkezelést biztosít az ETH eladásának lehetőségével a tőzsdén.

Az Ethereum árszintje várhatóan eléri ezeket a szinteket

A 4 órás diagram MACD-je növekvő bearish lendületet mutat.

eth / usd 4 órás diagram 012121

Kép: ETH / USD 4 órás

Ez azt mondja, hogy további árcsökkenés várható. Ebben az esetben valószínűleg tesztelni fogják az 1275 dolláros támogatási korlátot. Egy további szünet alatt ez a szint az ETH-t a 200 órás SMA-ba (945 dollár) viszi a 4 órás diagramban.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector