Ethereum technikai elemzés: Az ETH átlépi az 1200 dolláros szintet

Napi Ethereum ETH árelemzés

  • Az Ethereum nem emelkedett 1200 dollár fölött 2018 januárja óta.
  • Az ETH bányászok egyenlege minden idők legalacsonyabb szintjét érte el.

Az Ethereumnak 2018 januárja óta sikerült először felmásznia az 1200 dolláros zónába. Előzetesen hiányoznak a jelentős ellenállási akadályok, amelyeknek elegendő teret kellene adniuk számukra az 1300 dolláros zónába való belépéshez..

Az Ethereum mászik >100% két hét alatt

Az Ethereum 595 dollár körül mozgott még december 24-én, amikor a bikák átvették az irányítást. Azóta közel 109% -kal emelkedett az ár, mielőtt 1200 dollár fölé ért volna. A Bollinger Band az 1 napos időkeretben azt mondja nekünk, hogy az ár alacsony volatilitás és konszolidáció időszakát élte át. Azóta a volatilitás kiment az ellenőrzésből.

eth / usd napi diagram 010721

Kép: ETH / USD napi diagram


A mozgóátlagos konvergencia / divergencia (MACD) azt mutatja, hogy a piaci lendület egyre jobban növekszik. Mint ilyen, felfelé irányuló mozgás várható. A 4 órás diagramot nézve láthatjuk, hogy az ár támogatást talált a felfelé mutató trendvonalon.

eth / usd 4 órás diagram 010721

Kép: ETH / USD 4 órás diagram

Az Ethereum, akárcsak a Bitcoin, zöld-kilenc gyertyatartó formájában villantotta fel az eladási jelet a TD szekvenciális mutatójában. Az ár azonban rövid süllyedés után helyreállhatott. A relatív szilárdsági mutató kúszott a túlvásárolt zóna szélén. Ezért ideiglenes korrekció várható.

Ezután nézzük meg az árat feljebb tartó szinteket az IntoTheBlock „In / Out of the Money Around Price” (IOMAP).

eth / usd volumechart 010721

Kép: IntoTheBlock

Elöl hiányzik az erős ellenállási korlát, ami az ETH számára könnyű utat jelent 1300 dollárba. Hátránya, hogy a legerősebb támaszfal 1050 dollárnál van, ahol 337 500 cím vásárolt közel 2 millió ETH tokent. Ennek a szintnek elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy elnyelje a nagy eladási nyomást.

Az Ethereum bányászmérlegei minden idők legalacsonyabb értékét érik el

A Santiment szerint a bányászok birtokában lévő Ethereum zsetonok száma minden idők legalacsonyabb szintjét érte el (kivéve a 2015-ös nyitott ICO-t).

eth / usd santiment diagram 010721

Kép: Santiment

Úgy tűnik, hogy a bányászok eladták Ethereum állományukat, ami negatív jel.

Becsomagolt éter már elérhető a Tron-on

A BitGo nemrég elindította Ethereum-alapú tokenizált bitcoin projektjét – Wrapped Bitcoin (WBTC) – a TRON blokkláncon. A társaság közrendelési könyvei szerint ügyfelei már a WBTC-t és a WETH-t is TRC-20 tokeneként verik a TRON-on.

Az Alameda Research és a CoinList közel 100 BTC-t tekert és vert TRC-20 WBTC tokeneként (nagyjából 3,4 millió dollár), miután a BitGo decemberben végrehajtott néhány tesztverdát. A CoinDesk jelentése szerint az alamedai Ryan Salame elmondta, hogy a cég alig pár nappal ezelőtt 1 WETH-t vert a Tronon. A kereskedő cég TRC-20 WBTC és WETH pénzverdeit azért készítették, hogy megfeleljenek a vény nélküli ügyfelek keresletének és teszteljék az új terméket..

Egy korábbi Coindesk-jelentés szerint a BitGo szeptemberben jelentette be a TRON-nal való partnerségét azzal a tervvel, hogy a WBTC-t és a WETH-t a TRON hálózatba hozza. A projekt jelenleg teljes mértékben működik. Justin Sun, a TRON vezérigazgatója elmondta:

A BitGo-val virágzó szövetségünk végül olyan láncközi megoldásokat hozott létre, mint a WBTC és a WETH.

Az ERC-20 WBTC kínálata 2020 második felében jelentősen növekedett, és novemberben az Ethereumra burkolt több mint 124 000 BTC-t ért el. Amint azonban a decentralizált pénzügyi (DeFi) fellendülés hűlt, az ERC-20 WBTC kínálata a jelenlegi mintegy 110 000 token szintre esett vissza.

A szürkeárnyalatos ETHE részvényei 50% -kal esnek vissza

Míg az Ether (ETH) ára az elmúlt 15 napban 75% fölött emelkedett, a Grayscale Investments Ethereum Trustja ugyanebben az időszakban 50% -kal esett vissza. Az ETHE részvények 0,09620794 Ether-t képviselnek, és nagyjából 21% -os prémiumot jelentenek az ETH azonnali árához képest.

A Grayscale ETHE részvényei vad úton haladtak, és az október eleji 4,20 dollárhoz viszonyítva 500% körüli növekedést mutattak. December 22-én 25 dollárra rúgott. A részvények azóta körülbelül 50% -kal zuhantak, a közelmúltban 12 dolláros helyi mélypontot értek el.

Joshua Frank, a TheTie vezérigazgatója elméletet kínált a szokatlan árképzés magyarázatára. Azt mondta, hogy az intézményi arbitrázs erősítheti Ether legutóbbi nyereségét, azzal a feltételezéssel, hogy a befektetők az ETH-t azért vásárolják, hogy zárják a Grayscale Ethereum Trust részvényeinek vásárlásához felvett hiteleket..

Azt javasolta, hogy az Ethereum Trust sok befektetője nagyjából 8% -os éves kamat mellett kölcsönözte az ETH-t, mielőtt a kölcsönvett eszközöket ETHE-részvények vásárlására használná az Ethereum azonnali árának megfelelő összeggel. Ez azért történt, hogy kihasználják az ETHE történelmi árprémiuma által kínált lehetőséget (az ETHE december végén 100% -os prémiummal kereskedett az Ether felett).

Mivel sok befektető részvényének lezárása lejárt, Frank arra a következtetésre jut, hogy az ETHE befektetők most eladják részvényeiket, miközben az étert azonnali piacokon vásárolják, hogy bezárják pozícióikat és profitot szerezzen.

Ez valószínűleg annak az oka, hogy az ETH-nak hatalmas volt a felkészülése a hétvégén, miért esett ma az ETHE (annak ellenére, hogy az ETH a hétvégén hatalmasat futott), és miért esett ilyen drasztikusan az ETHE prémiuma.

Főbb árszintek, amelyekre figyelni kell az ETH-t

Felfelé érdekes lesz látni, hogy a vevőknek van-e lendületük ahhoz, hogy a hét végére elérjék az 1300 dollárt. Hátrányként elmondható, hogy ha az 1050 dolláros támogatás nem tart erősen, akkor az ár 1025 dollárra süllyedhet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector