Az Enigma J Paul Getty, a világ leggazdagabb embere

Ha látta a világ összes pénzét, akkor elgondolkodhatott azon az elképzelésen, hogy a film témája, a milliárdos Jean Paul Getty fukar, pénzmániás ember volt, a készpénzen kívül nem érdekelt. A filmben Christopher Plummer Getty-je tisztán anyagi értelemben látja unokája elrablását – de vajon ez a reális nézet az emberről a világ első milliárdosa?

j paul getty idézetek, vásárlás, amikor mindenki más elad

Getty vagyonának egy része a családjától származott; apjának szerencséje volt, hogy olajat ütött egy földrészletre, amikor Getty tizenéves volt. De bár ez elegendő volt ahhoz, hogy a család milliomosok legyenek, Getty milliárdos státusát nagyrészt a bölcs befektetőként eltöltött évtizedek okozták, akik ügyesen játszottak a tőzsdén. Fiatal korában apja 10 000 dollárt kapott, hogy elkezdhesse befektetni – és 18 hónapon belül egymilliót keresett. 24 éves korára elég gazdag volt ahhoz, hogy nyugdíjba vonulhasson – de két évvel később visszatért a munkájához, unottnak és nyugtalannak találta magát.

Szerencsére éveken át befektetési tippeket írt a Playboy magazinnak, amely 1965-ben könyvvé vált a Hogyan legyünk gazdag. Ez azt jelenti, hogy manapság van erőforrásunk arra, hogy megismerjük Getty sikerének titkait.

Lehet, hogy ez is tetszik neked: Irracionális túláradás: Ez az értékelhetetlen klasszikus ugyanolyan releváns, mint valaha

Getty első ötlete a hozzáállásod megváltoztatására vonatkozott. Könyve nem a Hogyan lehet gazdag lehet Hogyan lehet meggazdagodni, okkal. Úgy vélte, hogy a gazdag emberek bizonyos módon gondolkodnak, és hogy soraikba lépésük első lépése a gondolkodásmód megváltoztatása. Getty óvatos ember volt, aki hitt a fillérek gondozásában, és rendkívül takarékoskodott mindennapjaiban – még a Surrey luxuslakóhelyén, a Sutton Place-ben elhelyezett telefonnak is volt egy érme nyílása, hogy megakadályozza, hogy az emberek ezt kihasználják..


Keresse meg az Amazon-on >> hogyan lehet gazdag j paul getty által

Getty könyvében felvázolta az övét aranyszabály: ne ess pánikba. Megértette, hogy a pánik az emberi természet része, és hogy ezt egy bölcs befektető használhatja ki: ha megőrzi hidegvérét, miközben körülötted mindenki elveszíti a sajátját, kijöhet a csúcsra. Getty ezt 1962. május 28-án, fekete hétfőn látta: amikor a részvénypiacok összeomlottak, tömeges pánikot keltve, nyugodt maradt, és a napot a hirtelen alacsonyabb árú részvények vásárlásával töltötte..

Getty hosszú távon hitt, nem a rövid. Teljesen ellenezte a gondolatot "gyorsan meggazdagodni" rendszerek. Lehet, hogy a fekete hétfőn tartott befektetései nem azonnal megtérültek – de idővel igen. Ezt a filozófiát gyakran alkalmazta karrierje során. Abban az esetben hitt a részvények megvásárlásában, amikor az árak alacsonyak voltak, de amikor lehetőség volt az érték növekedésére.

Az emberek a következőket is olvassák: Szakértői tippek: Hogyan lehet befektetni okosan 50 és 50 ezer font között

Alapvetően Getty hitt az intelligens beruházásokban, és mi Kereskedelmi oktatás ma is kövesse tanácsait. Arra ösztönözte a befektetőket, hogy végezzenek kutatásokat, olyan részvények után kutatva, amelyek alulértékeltek, de valószínűleg a jövőben emelkedni fognak. Természetesen óvatos volt ezzel kapcsolatban, és ragaszkodott ahhoz, hogy a befektetők minél többet megtudjanak egy vállalatról, mielőtt belevágnának. Az egyik legnagyobb tippje az volt, hogy soha senki ne vásároljon társaság részvényeit anélkül, hogy ezt belülről tudná.

A hosszú játék szószólója volt: nem látta értelmét a pánikvásárlásnak, amikor egy részvény ára emelkedni kezdett, és a hirtelen, kisebb árcsökkenésre sem reagált gyors eladással. Ehelyett a hullámvölgyön lovagolt, várta a legbölcsebb pillanatot, mielőtt megmozdult volna.

alternatív megoldás

Szélsőséges körülmények között Getty gyakran kereste alternatív megoldások. Például egy feloszlatott olajipari vállalatba, a Honolulu Oilba fektetett be. Abban az időben a társaság részvényeit darabonként 30 dollárra értékelték, de feloszlatásakor az eszközök értéke sokkal magasabb volt: részvényenként 100 dollár körüli érték. Ez volt egy újabb példa Getty bölcsességére, amikor a befektetésekről volt szó. Azzal, hogy olyan társaságot választott, amelynek tárgyi eszköze lehet a felbomláskor, akkor lényegében biztonsági hálót vásárolt magának.

Getty óvatossága kiterjedt azokra a tőzsdékre is, amelyeken kereskedett. Csak a nagyobb tőzsdéken jegyzett részvények vásárlásában hitt, és elutasított minden olyan tőzsdét, amely nem volt teljesen átlátható és megbízható – egy tippet mindig követett Kereskedelmi oktatás.

Nézze meg ezt a cikket: Tanulja meg, hogyan lehet bevételt generálni a nyugdíjba

A részvények világán kívül Getty ingatlanba és művészetbe is fektetett. Olyan lelkes műgyűjtő volt, valójában, hogy ma a Los Angeles-i Getty Múzeumban találhatók a legfinomabb darabjai. Ismét azonban mindig is a pénzügyi kérdésekben gondolkodott, és azt tanácsolta a művészet szerelmeseinek, hogy tegyenek okos befektetéseket. Ne vásároljon olyan darabot, amelyet aktívan nem szeret – végül is lehet, hogy együtt kell élnie vele -, de ne pazarolja a pénzét egy olyan darabra, amelyet szeret, és amelynek viszonteladója kevés.

Lehet, hogy változtak az idők, de Getty tanácsainak nagy része ma is ugyanolyan releváns, mint akkor, amikor a Playboy hasábjait írta. A Getty-hez hasonló befektetéshez fontos szemügyre venni az apróságokat – ez az óvatosság és a részletekre való odafigyelés volt sikere kulcsa. Meghatározta az övét "milliomos mentalitás" mint létező "mindig és mindenekelőtt költségtudatos és profitorientált." Soha nem vette le a tekintetét a labdáról, befektetései ügyesek és jól megtervezettek voltak. Ahhoz, hogy hasonlítson a Getty-re, nem kell egy érme foglalatot behelyeznie otthoni telefonjára, de egy kis kutatással és bölcsességgel, amint azt Kereskedelmi oktatás, te is beruházhatsz, mint maga a nagy mester.

Ne hagyja ki: 20 őrült Bitcoin-tény, amelyet tudnia kell

Ha szívesen olvasta a Trading Education cikkét, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Forrás: www.telegraph.co.uk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector