Hogyan alakította Michael Dell 1000 dollárt milliárdokká

Hogyan alakította Michael Dell 1000 dollárt milliárdokká, és mi a siker kulcsa?

Alapján Bloomberg, Michael Dell nettó 21 milliárd dolláros értéket ért el, amellyel a lenyűgöző birodalommal a Bloomberg Billionaires Index 42. helyére került..

Az 53 éves Dell a világ számos luxustulajdonával rendelkezik, amelyek többségünk számára csak olyan otthonok lehetnek, amelyeknek álmodhatunk. 2014-ben Michael rekordszintű 100,47 millió dollárért vásárolta meg a One57 felhőkarcoló penthouse-t számolt be a The Wall Street Journal. Ez volt az első ingatlan, amelynek eladási ára meghaladta a 100 millió dollárt. A manhattani milliárdosok sorának extravagáns otthona 10 923 négyzetméteren terül el, és hat pazar hálószobával büszkélkedhet. További figyelemre méltó ingatlanok közé tartozik a bostoni Four Seasons penthouse, amelyet 40 millió dollárért adtak el eladásra, a bostoni Millennium Tower 10,9 millió dolláros társasháza mellett..

Michael Dell

A Dell-lel nemrég Jon Fortt készített interjút az ő érdekében heti podcast Fort Knox. Michael elmagyarázza, hogyan kezdte meg lenyűgöző technológiai üzletágát mindössze 19 éves korában, amikor megalapította a Dell Technologies-t az ausztriai Texasi Egyetem kollégiumi szobájában. Számítógépek iránti érdeklődésével mindössze 1000 dollár megtakarítást használt fel PC-alkatrészek vásárlásához, és telefonon kezdte a megrendeléseket.

Amint felnőtt, Dell mindig is érdeklődött a technológia és a matematika iránt, amely fokozatosan a számítógépek felé fordult, amikor megkezdte főiskoláját. A hobbi gyorsan növekvő vállalkozássá nőtte ki magát, amikor testreszabott számítógépeket kezdett el adni diáktársainak, lemezmeghajtókkal és megnövelt memóriával..


Lehet, hogy Önnek is tetszik: Ray Dalio alapelvei – Hogyan lehetünk sikeresek az üzleti életben és az életben

Michael leírja Az NPR ‘Hogyan építettem ezt’ című műsora, hogy ami plusz pénz szórakoztató módjának indult, az hamarosan ragyogó üzleti ötletté vált. Dell felfedezte, hogy a világ gyorsan változó technológiájának hosszú időbe telik a potenciális ügyfelek elérése. A folyamat egyszerűsítésével gyorsan havi 50 000 és 80 000 dollár közötti összeget kezdett keresni.

Az üzlet hamarosan felhívta a hasonló világban gondolkodók figyelmét a számítógépes világra, mint például Mark Cuban. Amíg Dell saját birodalmat alapított, Kuban a dallasi MicroSolutions révén építette sajátjait. Kubai leírja, hogy éppen akkor látogatta meg az üzletet, amikor az új kollégium szobájába költözött az eredeti kollégiumi szobából, lenyűgözte a vállalat növekedése, és azt jósolta, hogy a Dell nagy dolgokra hivatott.

Michael Dell a borítón

Michael Dell a borítón "Szerencse" magazin, 1991. október 7

Mark Cubannak mindenképpen igaza volt, ha figyelembe vesszük a Dell története és fenomenális sikere. 1988-ban a Dell Computer tőzsdére lépett, és az indítástól számított négy éven belül 85 millió dolláros piaci kapitalizációt ért el. 1992-re ez a lenyűgöző üzlet a Dell legfiatalabb vezérigazgatójává tette a Fortune 500 vállalat tulajdonát. A részvényárfolyam az 1990-es évek folyamán tovább nőtt, amikor az évtized során az évek legnagyobb részében megduplázódott, így a Dell Computer az egyik leggyorsabban növekvő vállalat volt.

Az emberek azt is olvassák: 5 sikeres vállalkozó, akik a semmivel kezdtek, és mit tanulnak a történeteikből

Michael úgy véli, hogy a technológia az emberi potenciál kiaknázásáról szól, és üzleti jövőképéről és merész lépéseiről ismert. 2013 októberében a Dell bejelentette, hogy Michael Dell befejezte akvizícióját váljon magántársasággá még egyszer. A vállalat most a felhő, a big data, a mobil és a biztonság alakítására törekszik, hogy forradalmasítsa az emberek életmódját és a vállalkozások működését szerte a világon..

Michael Dell üzleti jövőkép

A Dell gyors sikere inspirációt jelent a hallgatók számára szerte a világon. Alatt A Dell interjúja Jon Forttal, elmagyarázza, hogy az ember számára számos lehetőség áll rendelkezésre a következő technológiai óriás megépítésére. Hihetetlen idő a technológia számára, amikor elkezdjük fejleszteni a mesterséges intelligenciát, a mély tanulást, a felügyelet nélküli tanulást, a gépi tanulást, a digitális átalakulást, az ötödik generációs mobilhálózatot és a dolgok internetét. A Dell elmagyarázza, hogy a technológia elmúlt 30 éve hogyan fog gyerekjátéknak tűnni az elkövetkező 30 évben.

Michael úgy véli, hogy a siker kulcsa abban rejlik, hogy valódi kíváncsiságban, szenvedélyben és tudásban van részed a fejleszteni kívánt vállalkozás iránt. Ha van ötlete egy vállalkozásra, győződjön meg róla, hogy az izgatja és érdekli; ezek a siker kulcsa a Dell szerint.

"Az esélyesek nem járnak olyan jól, mint a vállalkozók, a legújabb divatszavak nem elegendőek a sikerhez, hinni kell abban, amit csinálsz," Magyarázza.

Ne hagyja ki: Az öt legfontosabb ok, amiért diverzifikálnia kell befektetési portfólióját

Ha szívesen olvasta a Trading Education cikkét, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Ezt a cikket eredetileg Ali Montag jelentette a CNBC-n keresztül itt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector