10 módszer a pénzkeresésre a Bitcoin segítségével [2021]

A Bitcoin már alig több mint 10 éves, és viharral vette el a világot. Különböző bikafuttatásain keresztül sok éjszakai milliomos jött létre, a legmagasabb érték 2021 januárjában volt, amikor valamivel meghaladta a 38 000 dollárt. Összetett jellege és magas nyeresége miatt mindenféle embert vonz, egyeseket kihasználják mások ismerethiányát. Sok ember esett áldozatul a bitcoin-csalásoknak és a ponzi-sémáknak. Ezért fontos tudni, mi az a bitcoin, és hogyan lehet valójában pénzt keresni a bitcoinból.

Mi a bitcoin?

pompás a bitcoinról

A Bitcoin kriptovaluta és világméretű fizetési rendszer. Ez az első decentralizált digitális pénznem, mivel a rendszer központi bank vagy egyetlen rendszergazda nélkül működik. A hálózat peer-to-peer, és a tranzakciók közvetlenül a felhasználók között zajlanak, közvetítő nélkül.

A Bitcoin új technológiával és hihetetlenül bonyolult matematikai bizonyítékokra – az úgynevezett kriptográfiára – támaszkodva éri el ezt az új függetlenséget.

Mivel egyetlen adminisztrátor sem felelős a Bitcoin karbantartásáért vagy támogatásáért, a Bitcoin-ban kibocsátott tranzakciókat egy nyilvános terjesztett főkönyvben ellenőrzik és rögzítik. Ezt a nyilvános főkönyvet blokkláncnak hívják.


Hogyan működik a Bitcoin?

sötét nettó kriptovaluta

A blokklánc, amint azt az anonim szerző, Satoshi Nakamoto először felvázolta, lényegében egy nyilvános főkönyv, amelyet a számítógépek az egész világon terjesztenek és fenntartanak az interneten keresztül.

A blokklánc ehelyett egy megosztott nyilvános főkönyv, amelyre az egész Bitcoin hálózat támaszkodik. A Blockchain a nevét az alapul szolgáló adatstruktúrából veszi, amely 1 megabájtos, „Blocks” nevű fájlokból áll, amelyek lényegében maguk a főkönyvek. A blokkokat egy összetett matematikai bizonyítás révén „láncolják” össze.

Egyszerűen fogalmazva, a blokklánc egyfajta főkönyv, amelyet – ahelyett, hogy egy bank tartana – ehelyett megosztják a Bitcoin „bányászai” és „csomópontjai” között szerte a világon.

Valamennyi hálózati csomópont (Bitcoin szoftvert futtató számítógép) hozzáférhet a Blockchainhez és hitelesített tranzakciókat tekinthet meg akadályok nélkül, amelyek megakadályozzák a hozzáférést (például egy bank a szolgáltatásaiért fizet tranzakciótörténet fenntartásában)..

A blokklánc ehelyett a kriptográfiára (a kódok írásának vagy megoldásának művészetére) támaszkodik bizonyítékként, ahelyett, hogy egy harmadik félre hagyatkozna az összes függőben lévő tranzakció hitelesítése és ellenőrzése előtt, mielőtt azok megtörténnének. A függőben lévő tranzakciók hitelesítésének és blokkba való összegyűjtésének folyamatát, amelyet a Blockchainba be kell vonni, „Bányászatnak” nevezzük. Ezt a folyamatot a Bitcoin közösség tagjai hajtják végre, akiket „Bányászoknak” hívnak.

A bányászat abból a metaforából meríti a nevét, hogy a bányászok hasonló formában jutalomként kapják a Bitcoin-t, mint hogy a ritka árucikkeket, például az aranyat a földből bányásszák. A bányászok olyan számítógép-felhasználók, akik hihetetlenül erős hardverrel rendelkeznek, és összetett matematikai problémákat oldanak meg, hogy kriptográfiailag ellenőrizzék a tranzakciók blokkját, majd összekapcsolják őket a Bitcoin hálózat összes korábbi tranzakciójával..

A bányászok a hálózat biztonságával szolgálják a Bitcoin közösségét. A blokk kriptográfiai bizonyításának megoldása rendkívül erőforrásigényes. Azzal, hogy megnyerte a versenyt az 1 megabájtos tranzakciók blokkolására, a bányászok „fejdíjat” vagy „jutalmat” kapnak Bitcoin-ban. Így osztják ki az új Bitcoine-kat, és lépnek be a rendszerbe.

A Bitcoin-ban történő tranzakciók során a felek kihasználják az úgynevezett „Bitcoin Wallet” -ot, hogy átváltsák a címleteket a Bitcoin-ban (BTC). A Bitcoin pénztárcák mind a nyilvános kulcsot (a címet, ahonnan küldik, vagy ahonnan a Bitcoint kapják), mind a privát kulcsot biztosítják felhasználóik számára.

A privát kulcs egy hihetetlenül fontos „aláírás” a Bitcoin felhasználók számára, amelyet a függőben lévő tranzakciók megerősítésére használnak matematikai igazolással arra vonatkozóan, hogy azok a szóban forgó pénztárca tulajdonosától származnak..

Amikor egy felhasználó Bitcoin-ban szeretne tranzakciót végezni, szándékát a Blockchain jelzi a felhasználó magánkulcsával aláírt tranzakció benyújtásával. A Bitcoin hálózat ezt követően ellenőrzi a tranzakciót annak ellenőrzésével, hogy a fel- és a cím címek érvényesek-e, a privát kulcs érvényes-e, és hogy elegendő forráshoz van-e hozzáférése a tranzakció végrehajtásához. A tranzakciót általában a következő tíz percen belül erősítik meg a hálózaton.

A Bitcoin, mint pénzügyi rendszer, önszabályozásra készült. Egy rosszindulatú tranzakció annyi számítást (és ezáltal villamos energiát) igényel, hogy szinte minden esetben jövedelmezőbb ugyanazt a számítási erőt használni a hálózat biztonságosabbá tételére és a blokkjutalom összegyűjtésére. Ez akadályozza meg a szereplőket abban, hogy a hálózatot támadják, és megóvja a Blockchain-t rosszindulatú vagy csalárd bejegyzések rögzítésétől.

A felhasználók szerte a világon megszerezhetik a Bitcoin-ot jutalomként a hálózat bányászatáért és biztonságáért, megkapják a kriptovalutát ajándékként vagy ajánlatként a nyújtott szolgáltatásokért, vagy vásárolni Bitcoin az általuk választott online pénzváltásból.

Tévhitek

Mint minden új technológia megjelenésekor, a Bitcoint is számos tévhit övezi, amelyek nem írják le pontosan a Bitcoin hálózat (vagy általában a kriptovaluták) működését.

A népszerű pletykák ellenére sem kivitelezhető a Bitcoin hálózat „feltörése”, és csalárd módon Bitcoins létrehozása vagy kibocsátása; ehhez a világ minden egyes csomópontjának „konszenzusára” lenne szükség. Hasonlóképpen ahhoz, hogy hogyan lehet ellopni egy fizikai pénztárcát, valutával belül, azonban a Bitcoin Wallets kibocsátója és származása függvényében számos sérülékenységet okozhat, és maguk a pénztárcák is támadhatók.

Az ügyletben részt vevő felek álnevesek, mivel a Blockchain nem szemlélteti a felek nevét, hanem véletlenszerű számok és betűk listáját adja meg az ügyletben részt vevő felek ábrázolásához..

Míg egy bankszámlára támaszkodhat egy bankszámla (magánkönyv) magánéletének biztosítása érdekében, a Bitcoin hálózat minden számítógépén megtekinthető a Blockchain, és általában láthatja az egyes pénztárcák egyenlegét.

Továbbá, minden tranzakció tovább látható a Bitcoin hálózaton. Annak ellenére, hogy a tranzakciót folytató felek nevét a Bitcoin cseréjekor nem teszik közzé a hálózaton, a blokklánc kifinomult elemzése lehetővé teheti harmadik felek számára a hálózaton keresztüli áramlások nyomon követését.

A pénz jövője?

A Bitcoin elképesztő alternatívát kínál a hagyományos bankrendszerrel szemben, megalapozhatatlan matematikai bizonyítékokra támaszkodik, és az emberiség történetében először kínál decentralizált valutát, ahol a két fél közötti bizalom olyan szintre osztható, ahol a globális közösség egyenlő hozzáféréssel rendelkezik a natívan digitális globális monetáris rendszer felé.

A jövőben a Bitcoin sikerét az fogja meghatározni, hogy az egész világon hány ember és piac hajlandó elfogadni tényleges digitális pénznemként, és hogy a világ bankjai és más szabályozói hogyan érzékelhetik a Bitcoin hálózatot fenyegetésként szuverenitásuk és létük.

Hogyan lehet pénzt keresni a Bitcoin segítségével

HODLing – Vásárlás és tartás

Vásároljon bitcoint egy kriptovaluta-tőzsdéből és a HODL-ből egy jövőbeli időpontig, amikor annak értéke jelentősen megnőtt. A HODL kifejezés akkor jött létre, amikor egy kereskedő egy bitcoin fórumon tévesen írta a hold szót, amikor azt akarta mondani, hogy eladások helyett megtartja a nyereségét. A HODLing egy hosszú távú bitcoin-befektetés egy olyan formája, ahol most vásárol, anélkül, hogy a közeljövőben eladna, és fogadna a deviza hosszú távú értékére.

Bitcoin kereskedés

A Bitcoin kereskedés fejlett kriptovaluta tőzsdéken vásárol és ad el a forex kereskedéshez hasonló kereskedési diagramok segítségével, hogy megpróbálja előre jelezni a piaci külső tényezők által okozott ármozgásokat, például eseményeket, például a bitcoin felezését, a szabályozást és az ipari híreket. Olyan technikák alkalmazása, mint a hangulat, a technikai és az alapvető elemzések a kereskedési döntések elősegítésében.

Bitcoin arbitrázs 

A arbitrázs kereskedés az, amikor az ember alacsony áron vásárol bitcoint a legolcsóbb tőzsdén, majd magasabb áron eladja egy másik tőzsdén. Az arbitrázs kereskedő kihasználja a különböző tőzsdék közötti árkülönbségeket, hogy gyorsan alacsony kockázatú profitot érjen el.

Bitcoin határidős kereskedelem

A Bitcoin határidős ügyletei lehetővé teszik a kereskedők számára, hogy spekuláljanak a bitcoin árával anélkül, hogy valóban birtokolnának bitcoinokat. Hosszú vagy rövid fogadás a bitcoin árával szemben egy meghatározott időszakban. A Bitcoin határidős szerződések ugyanúgy működnek, mint a hagyományos pénzügyi eszközökre vonatkozó határidős szerződések.

Bitcoin Solo Bányászat

 Ön lehet egyedüli bányász, ha létrehozta saját bitcoin bányászát. Ez a bányászat bonyolult módja, mivel a blokkok előállítása a felszereléstől függően hosszabb időt vehet igénybe, mivel hatalmas hashratokra van szükség.

Bitcoin bányászati ​​medencék

 A bitcoin bányászat az, amikor a bitcoin bányászok összefognak, hogy növeljék a hasítási erőt, hogy a nehézségek növekedésével gyorsabban generáljanak blokkokat. Az erőforrásaik egyesítésével gyorsabban generálnak blokkokat, és a jutalmakat a hozzájárulások szerint osztják el.

Bitcoin felhő bányászat 

Ön aláírja a bányászati ​​felszerelések távoli helyszínen történő bérlését meghatározott időre. A bányászat távolról történik olyan helyeken, ahol megfizethető a kriptovaluták bányászata. Nem kell hardver vásárlással, üzembe helyezéssel, üzemeltetési költségekkel foglalkozni, amelyek magukban foglalják az áram költségeit, a ventilátorok által keltett hőt és zajt. Befektetéssel napi kifizetéseket kap, amelyek a befektetésén alapulnak, anélkül, hogy közvetlenül bányásznának.

Bitcoin hálózati marketing

Növekedtek azok a vállalatok, amelyek bitcoin bányászati ​​beruházásokat kínálnak egy olyan struktúrán keresztül, ahol az emberek referencia jutalékot kapnak. Azt állítják kombinálja a kriptovalutákat és a hálózati marketinget. Egy tipikus bitcoin bányászati ​​hálózati marketingcég megköveteli, hogy vásároljon szerződést a bitcoin bányászatához, hasonlóan a felhőbányászathoz, és akkor kezdjen osztalékot keresni az összeg attól függően, hogy melyik csomagot vásárolja. A dolgok hálózati marketing oldala egy olyan rendszeren keresztül érkezik, ahol bónuszokat és jutalékokat kap minden olyan embertől, akire hivatkozik az adott Bitcoin hálózati marketing hálózatra. Az egyik ilyen hálózat az Bányaváros.

Bitcoin társult programok 

A kriptovaluta társaságok bitcoinban fizetnek jutalmat azoknak az embereknek, akik új ügyfeleket irányítanak vállalkozásukhoz. Ez nagyon gyakori a kriptovaluta-tőzsdékben, hogy társult programjaik vannak, amelyeket ügyfeleik megosztanak a közösségi médián keresztül, hogy más felhasználókat vonzzanak. Pl. Csatlakozol egy bitcoin társult programhoz, majd youtube videókat hozol létre a termékről a leírásban szereplő affiliate linkkel, és fizetsz mindenkinek, aki a linkeden keresztül regisztrál.

Bitcoin csaptelepek 

A Bitcoin csaptelepek olyan helyek, amelyek fizetnek Önnek Satoshis-ban (a bitcoin legkisebb töredéke, 0.00000001 BTC) az egyszerű feladatok elvégzéséért, mint például videók megtekintése, hirdetésekre kattintás, alkalmazások letöltése és felmérések kitöltése..

Most már tudsz egy kicsit többet arról, hogy mi a bitcoin, és hogyan keresnek pénzt az emberek a bitcoin használatával. Olvassa el cikkünk további részét a tanulási szakasz alatt, és itt tudhat meg többet a kriptovaluta-cserékről.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector