Algorand (ALGO) megmagyarázva

Mi az Algorand?

Algorand egy nagy teljesítményű, következő generációs blokklánc, amelynek célja egy átlátható rendszer létrehozása, amelyben mindenki decentralizált projektek és alkalmazások révén sikereket érhet el. Sokan „Blockchain 3.0” -nak hívták ezt a projektet, mivel a biztonság és a decentralizáció fenntartása mellett megoldja a Bitcoin ismert skálázhatósági problémáit. Az Algorand rendelkezik a $ ALGO natív tokennel, amelyet értéktranszferként fognak használni a hálózaton. Ami a technológiai gerincet illeti, az Algorand Pure Proof of Stake (PPO) és álvéletlen függvényeket használ, hogy megakadályozza a rosszindulatú támadók összejátszását a hálózaton.

Az Algorand az alapító, Silvio Micali MIT professzor hitelességével tűnik ki a többi nagy teljesítményű blokklánc közül. Micali professzor megkapta a rangos Turing-díjat a számítástechnikáért, és számos találmánya közvetlenül érintette a kriptopénz színterét.

Az Algorand alapítója: Silvio Micali

Silvio Micali a Turning-díjat (a számítástechnikusok legmagasabb díjazása) a kriptográfia, a nulla tudás, az álvéletlen generálás, a biztonságos protokollok és a mechanizmus-tervezés kutatásai köré épített újításokkal részesíti. Ráadásul Dr. Micali a valószínűségi titkosítás, a Zero-Knowledge Proofs, az Ellenőrizhető véletlenszerű függvények és számos olyan protokoll feltalálója, amelyek a modern rejtjelezés alapját képezik.

Algorand megpróbálja legyőzni a Blockchain Trilemma

A blokkláncnak csak 2 ilyen tulajdonság lehetVitalik Buterin azt javasolta, hogy a Blockchain legfeljebb 2 ilyen tulajdonsággal rendelkezhet


Jelenleg a blokklánc tranzakciói nagyon lassúak a „Blockchain Trilemma”. Ezt a kifejezést Vitalik Buterin, az Ethereum alapítója találta ki.

Ezen elképzelés szerint egy blokkláncnak három fő jellemzője van: decentralizáció, skálázhatóság és biztonság.

A Blockchain Trilemma azonban azt javasolja, hogy egy projekt számára nagyon nehéz mindhárom funkció kielégítő állapotban lenni. A decentralizált és kemény biztonságú hálózat nem lenne méretezhető. Hasonlóképpen, a decentralizált és skálázható blokkláncnak kevés a biztonsága stb.

Buterin alapvető szinten úgy véli, hogy a blokklánc-hálózat a három funkció közül csak kettőt tud elérni. A Blockchain Trilemma skálázhatósági problémák forrása lehet a legtöbb kriptovaluta blokklánc. A legtöbb kriptovaluta projekt nem képes nagyszámú tranzakciót kezelni, miközben biztosítja a hálózat decentralizációját és biztonságát.

Mi az Algorand – Valóban egy Next Generation blokklánc?

Ennek leküzdésére Algorand a Pure Proof of Stake (Pure PoS) konszenzusos mechanizmust választotta. Érdekes módon a mechanizmus más megközelítést alkalmaz, mint a PoS-mechanizmus egyéb módosításai.

Például ahelyett, hogy 100% -os konszenzust követelne meg az összes érvényesítő féltől, Algorand kényelmesen kétharmados többségi konszenzussal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az Algorand támadásához az Algorand teljes készletének több mint egyharmadát meg kell vásárolnia. Ez egyébként gazdaságtalan lesz, és ekkora mennyiségű készlet tartása azt jelenti, hogy nagy a tétje, és nem szeretné, ha kudarcot vallana.

Algorand titkos mártása: Kriptográfiai válogatás

Mivel a mai blokklánc-platformok integrált komponensként igénylik a sebességet, az Algorand gyors tranzakciós idővel rendelkezik azáltal, hogy a kriptográfiai rendezés révén lehetővé teszi a gyors tranzakció véglegességét.

Szerint annak weboldal:

„Algorandban minden tranzakció végleges. Ha megjelenik egy blokk, a felhasználók azonnal támaszkodhatnak az abban szereplő tranzakciókra, mivel biztosak lehetnek abban, hogy a blokk örökre a lánc része lesz. Még akkor is, ha az internet több felhasználói csoportra van felosztva, csak egy biztonságos és következetes Algorand lánc létezik. [Ezenkívül] sem néhány delegált felhasználó, sem pedig egy állandó bizottság nem felel az Algorand blokkjavaslatáért. Ehelyett az összes felhasználót véletlenszerűen, titokban és folyamatosan kiválasztják, hogy részt vegyenek az Algorand konszenzusos protokollban. ”

A blokkok megerősítésének folyamata a platformon két szakaszból áll; a javaslat és a szavazás szakasza. Az ajánlattételi szakaszban egy tokent véletlenszerűen választanak ki, és a tulajdonosa javasolja a következő blokk megerősítését. A szavazás szakaszában 1000 véletlenszerű token tulajdonos kerül kiválasztásra, hogy megalakítsák a bizottságot, amely jóváhagyja a javasolt blokkot.

Hogyan tét Algorand?

Algorand tranzakció folyamatbanAlgorand tranzakció folyamatban

Bárki blokkjavaslóként vehet részt az Algorand platformon, ha csupán a címét offline állapotról online-re váltja a Algoexplorer. Szerencsére ez az opció nem függ a kiosztott Algo tokenek mennyiségétől. A bányászatra nincs szükség, csupán az ALGO token letétbe helyezésére és a csomópontok online elérhetőségére van szükség.

Az Algorand platform kétféle csomópontot támogat; váltó és részvétel. Fontos megjegyezni, hogy a közvetítő csomópontok nem vesznek részt a szavazásban vagy a döntéshozatalban. Ehelyett megkönnyítik a részvételi csomópontok közötti kommunikációt. A továbbító csomópontok szintén hardverintenzívek a résztvevő csomópontokhoz képest.

Bár az Algorand célja a teljes decentralizáció, a Algorand Alapítvány sok ALGO tokent és így vezérlést tartalmaz. A platform várhatóan azonban a következő hónapokban decentralizáltabb lesz, mivel az alapítvány továbbra is felszámolja pozícióját. 

Az Algorand tétet a Ledger kriptovaluta hardveres pénztárcájával is megteheti. Nézze meg a Ledger Nano X áttekintésünket.

Algorand 2.0 protokollfrissítés

Tovább 2019. november 22, az Algorand alapítvány bejelentette az Algorand következő hatalmas ugrását – amelyet Algorand 2.0-nak hívnak. Ez a kiadás 3 fő jellemzőt mutat be: Natív tokenek kiadása (Algorand Standard Asset), Atomic cserék az interoperabilitáshoz és intelligens szerződéses támogatás a TEAL szkriptnyelven keresztül.

Az Algorand Standard Asset (ASA) egyszerű tokenek létrehozását és kibocsátását teszi lehetővé közvetlenül az Algorand fő láncán. Az ASA sokféle zsetont támogat, mint például helyettesíthető tokenek (hasonlóan az Ethereum ERC-20-hoz, és nem cserélhető tokenek (digitális gyűjtők számára használhatók). A tokenizált eszközök megvalósítása az Algorandban közvetlenül a protokollrétegen történik („1. réteg”). Ez lehetővé teszi a közvetlen hozzáférést az eszközökhöz maximális biztonság mellett. Ez jelentős előnyt jelent a 2. réteg méretezésével szemben, amely fizetési csatornákat igényel a működéshez.

„Az Algorand ezt az új szolgáltatást nyújtja az innovációnak, amely jelentős lehetőséget kínál a decentralizált finanszírozáshoz.

Shay Finkelstein (a Securitize CTO-ja)

A Coinbase listáján szereplő Algorand ára egy nap alatt meghaladja a 30% -ot

A kriptopénz szerelmeseinek teljes meglepetésként Algorand felkerült a listára Coinbase Az emberek csak akkor találtak rá, amikor meglátták a bejelentést Coinbase blogja, ezzel az Exchange azt mondta, hogy ügyfeleik mostantól vásárolhatnak, eladhatnak, konvertálhatnak, küldhetnek, fogadhatnak vagy tárolhatnak $ ALGO-t összes A Coinbase által támogatott régiók. Ügyeljen arra, hogy nézze meg a Coinbase csere áttekintését és néhány feltörést és tippet a Coinbase díjak elkerülése érdekében.

Ez a bejelentés teljesen elkapta az embereket, mivel a Coinbase az azt megelőző néhány hétben 18 másik kriptovalutáról beszélt, amelyeket fontolóra vehetnek. A Coinbase mégsem tartozott a 18 kriptovaluta közé.

Ez a felsorolás a $ ALGO számára teljes aktivitást hozott létre, különösen az árait tekintve. A tőzsdei bevezetés óta a $ ALGO árai 30% -kal emelkedtek a bejelentés óta, és még csúcspontján 0,367 dolláron kereskedtek..

Az Algo árak érmealaptáraA $ ALGO árai a Coinbase meglepetés jegyzése után emelkedtek, 2020. július 17-én

Az Algorand jövőjével kapcsolatos általános vélemény szintén pozitív, a Coingecko felhasználói 84% -a jelezte, hogy 2020. július 17-én pozitív kilátásokkal tekintenek a projektre..

GYIK

Hogyan bányászod Algorandot?

Jelenleg nem lehet Algorandot bányászni számítógépes hardverrel. Algorand a tét igazolására vonatkozó konszenzust alkalmaz, így az ALGO-jutalmak egyszerű megszerzésével megszerezhetők Algorand a pénztárcában.

Hol található Algorand?

Az Algorand egy decentralizált projekt, amelyet az MIT professzora, Silvio Micali alapított. Az Algorand fenntartásáért felelős alapítvány, az Algorand Foundation itt található: 888 Boylston St, Boston.

Hogyan vásároljak Algorandot?

Az Algorandot olyan népszerű tőzsdéken vásárolhatja meg, mint pl Binance vagy Coinbase a $ ALGO jelölővel

Hogyan tétje az algoritmust

Az Algorand közvetlenül összekapcsolható a mobil pénztárca alkalmazással, amely Android és iOS eszközökre egyaránt telepíthető. Az érme tétje érdekében helyezze az ALGO-t közvetlenül a pénztárcába. A pénztárca idővel automatikusan felhalmozza az ALGO-t.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector