Az Orion Protocol ($ ORN) magyarázata

Az Orion Protocol ($ ORN) egyedülálló likviditás-összesítőt kínál, amely a nagyobb tőzsdéket egyetlen egyszerű platformra kapcsolja össze. Az Orion úgy látja, hogy a kereskedőknek nehézségeik vannak nyereséges tranzakciók lebonyolításában a népszerű tőzsdékből. És bár sok tőzsde közül lehet választani, a tőzsdék likviditása továbbra is kérdés, és nem mindenkinek van ideje kutatni, melyik tőzsde kínálja a legjobb hozamot. Ezért az Orion meg akarja különböztetni magát, nem a tőzsdékkel versengve, hanem úgy, hogy megrendelési könyveiket egyetlen terminálba összesíti.

Háttér

Alekszej Koloszkov, az Orion Protokoll vezérigazgatója és társalapítója 2020-ban indította el a projektet azzal a céllal, hogy a kriptovaluta-piacot monopolizáló nagy tőzsdék problémáival foglalkozzon. Véleménye szerint mind a centralizált, mind a decentralizált cseréknek megvan a méltányos része a kérdésekben. A központosított tőzsdék kiszolgáltatottak a feltöréseknek, míg a decentralizált tőzsdék még mindig viszonylag fejletlenek.

Ezért Yanush Alinak, az Orion Protocol CSO-jának megfelelően a projektjükre éppen a kriptopénziparnak van szüksége, mivel ez egy valóban decentralizált platform, amely megfelel mind a vállalkozások, mind a fogyasztók igényeinek.

Mi az Orion Protocol?

Az Orion Protocol egy nyílt forrásból álló, decentralizált pénzügyi projekt, amelyet elsősorban a különböző nagy likviditásszolgáltatók, azaz tőzsdék likviditásának összesítésére hoztak létre. Elsősorban az Orion segíti a felhasználókat, hogy a lehető legjobban megtérüljenek pénzeszközeikből, miközben csökkenti a több (mind centralizált, mind decentralizált) tőzsdére való belépés kockázatát..


Az Orion úgy működik, hogy a kriptovaluta piac több tőzsdéjén felajánlott likviditást egyetlen, univerzális API-ba gyűjti. Ez az API több tőzsdei megbízási könyvet egyesít annak érdekében, hogy a felhasználók könnyebben kereskedhessenek, amikor csak akarnak.

Például, amikor a felhasználó megrendelést végez, és egyetlen API-hívás történik, maga az Orion fel fogja osztani és ezt a műveletet egyszerre több központba továbbítja. Ez oda vezet, hogy alacsonyabb vételi és eladási árréseket és végül a legjobb árfolyamokat találhatnak a felhasználók számára.

Az Orion használatával a kereskedőknek nem kell túlzottan zavarniuk magukat a különböző tőzsdék, adatformátumok, módok és rendeléstípusok API -ival. Csak szakmáik végrehajtására vagy vagyonuk kezelésére koncentrálhatnak.

Ezenkívül az Orion igyekszik kezelni a központosított cserék egy másik kockázatát – a hackelést. A forró pénztárcák, amelyeket általában az online kriptopénzváltók biztosítanak, hajlamosak a hackelésre. A legfrissebb jelentésekből már kiderült, mennyire sérülékenyek a centralizált (sőt decentralizált) cserék. A felhasználóknak pedig nincs más lehetőségük, mint hogy kereskedés céljából ott helyezzék el kriptovalutáikat, ami óhatatlanul veszélybe sodorja őket. Az Orion nem őrizetbe vett megoldásai ezt úgy próbálják megoldani, hogy a felhasználók szabadon kezelhetik eszközeiket a platformon, amikor és amikor csak akarják, anélkül, hogy valaha is feladnák saját kulcsaikat..

Az Orion több pénznemű pénztárcájával együtt könnyebb nyomon követni portfóliójának teljes teljesítményét, mivel ezek egyszerűen egyetlen API-ban találhatók meg. Megszűnik a több pénztárca használatának és karbantartásának problémája, hogy csak több tőzsdén kereskedjen.

Mivel az Orion nyílt forráskódú, harmadik féltől származó fejlesztők csatlakozhatnak a protokollhoz, és saját decentralizált alkalmazásokat készíthetnek a tetején..

Orion termékek

Az Orion célja egyablakos ügyintézés, így természetesen egész termékcsomaggal és ökoszisztémával rendelkeznek a kereskedők számára. Vessük sorba őket.

Orion Kereskedelmi Terminál

A kereskedési terminál az Orion platformja, amely lehetővé teszi a kereskedők és befektetők számára, hogy kényelmesen hajtsanak végre kereskedéseket univerzális API-jukban. Egyetlen hívás alatt a felhasználók olyan kereskedési megbízásokat tehetnek, amelyeket a különböző tőzsdei platformokon automatikusan végrehajtanak a legjobb azonnali árak keresése érdekében.

Ha a felhasználók új blokklánc-kezdeményezésekbe kívánnak befektetni, vagy új tokenek vásárlásában érdekeltek, akkor az Orion kereskedési termináljával is végezhetnek ilyen tranzakciókat..

Portfoliókezelő alkalmazás

Ahelyett, hogy a portfólió figyelése érdekében külön-külön kellene ellenőriznie a különböző tőzsdék különböző számláit, az Orion leegyszerűsíti a folyamatot azáltal, hogy az összes releváns információt egyetlen eszközbe gyűjti a felhasználó számára.

Az Orion portfóliókezelő alkalmazása lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy figyelemmel kísérjék és rögzítsék tevékenységeiket a tőzsdék között, riasztásokat állítsanak be az arbitrázs lehetőségeihez és automatizálják az eszközkezelési folyamatokat.

Mindezek a folyamatok nem teszik szükségessé a felhasználót, hogy adja fel az alapjainak letétkezelését, mert az alkalmazás nem őrizet alatt álló portfóliókezelési funkciót kínál. A magánkulcsok harmadik félnek történő továbbadása már nem szükséges.

Alkalmazásbolt

Az Orion decentralizált alkalmazások piacával rendelkezik, amelyekhez a felhasználók hozzáférhetnek az Orion-alapú szoftverek megvásárlásához. Ezen szoftverek közül sok lehet harmadik fél által fejlesztett fejlesztés, amely a protokoll tetejére épül. Néhány alkalmazáshoz a felhasználók hozzáférhetnek:

 • Arbitrage alkalmazások;
 • Algoritmikus kereskedési bot; és,
 • Fizetési integrációs rendszerek.

Vállalkozói kereskedelem

Míg az átjárhatóság egyes aggregátorok számára aggodalomra ad okot, az Orion kifejlesztett egy rendszert ennek kezelésére. Az Orionnak saját kiterjesztése van, amelyet a cégek és kereskedők beágyazhatnak saját szoftverükbe, hogy hozzáférést biztosítsanak az Orion API-jához.

Likviditásnövelő bővítmény cserékhez

Az Orionnak saját plug-inje van, amelyet központosított és decentralizált tőzsdék helyezhetnek el saját platformjaikon, hogy hozzájáruljanak az Orion összesített likviditásához. Ez is hozzájárul ahhoz, hogy a piaci döntéshozók ésszerű díj ellenében tőzsdére jussanak.

Orion megosztott likviditási készlet – a brókerek likviditási szolgáltatók, akik tőzsdén tartanak pénzeszközöket, miközben megbízásokat hajtanak végre a felhasználók nevében is. Minimális mennyiségű ORN-zsetont helyeznek el, hogy csatlakozzanak a likviditási készlethez. Minél több ORN van, annál több díjat kapnak a megbízások teljesítéséből.

DEX indító

Ez az a platform, ahol a felhasználók elindíthatják saját decentralizált cseréjüket, hozzáféréssel az Orion likviditásához. Ez nem csak egyszerű módszer új tőzsdék megnyitására, hanem azonnali likviditást is biztosít.

Orion token ($ ORN)

Az Orion Protocol natív segédprogram-tokenje, a $ ORN, egy ERC-20 token. A jelképes készlet felső határa 100 000 000 ORN, a forgalomban lévő készlet pedig körülbelül 3,8 millió érme. Az Orion azt állítja, hogy elkötelezett az ORN fenntarthatóságának biztosítása mellett, és ezt több eszközzel kívánják elérni:

 • a token felhasználásának biztosítása;
 • nem inflációs tét;
 • csökkenő kínálat;
 • juttatások a tulajdonosok számára; és
 • visszatérítési lehetőségek.

ORN használatra

Az ORN különböző termékeiben felhasználható. Például:

 • Orion terminál: A felhasználók díjakat kapnak az ORN használatával történő fizetéskor, és terminál tranzakciós díjakat és kamatokat szerezhetnek az ORN tokenek elhelyezésével.
 • Decentralizált közvetítés: a brókereknek kötelező az ORN tétje, hogy megválasszák őket a kereskedések lebonyolításában. Míg a nem brókerek tétet tehetnek az ORN-re, hogy a választott alkuszra szavazzanak.
 • Orion Enterprise: Az összes keletkezett licencdíjat az ORN piacról történő megvásárlására fordítják, és eltávolítják a teljes kínálatból.

Nem inflációs tét

Jelenleg az Orion több tőzsdei előzetes tét kezdeményezéssel rendelkezik, és ezek szerint a THM 39%. Nyilván annyira jövedelmező, hogy a keringő ORN-ek 50% -át már bevonták.

A Mainnet 2020 negyedik negyedévi bevezetését követően az Orion egy Delegated Proof of Broker (DPoB) tétmodellt fog használni. Ez a modell 2 komponensből áll: Bróker Stakerek és Nem Brókerek Stakerek. A brókerek az Orion Broker szoftvert futtatják, amely automatikusan oda irányított ügyleteket hajt végre az Orion likviditási összesítőjéből. Minél több ORN-t köt össze a Bróker, annál valószínűbb, hogy kereskedéseket hajtanak végre. A brókerek növelhetik annak esélyét, hogy az ORN-t tétlen nem bróker stakereken keresztül kiválasztják őket, hogy „szavazzanak” a választott brókerre a kereskedések végrehajtására. Mind a Bróker Stakerek, mind a Nem Brókerek Stakerek jutalmat kapnak. A bróker-ügynökök díjakat kapnak minden egyes általuk lebonyolított kereskedésből, míg a nem alkusz-ügynökök változó jutalomú részesedést kapnak, amelyet a brókerek a szavazatukért cserébe ajánlanak.

Az ORN megkötésére szolgáló DPoB-modell nem inflációs jellegű, mert a más tőzsdék által használt meglévő mechanizmusok alapján a bányász / staker előnyöket általában új tokenekként verik, ami idővel károsítja az alapul szolgáló eszközt. Az Orion azért tér el ettől a meglévő mechanizmustól, mert az Orion nem tokent ver meg jutalmak adása céljából, ehelyett a DPoB szereplői olyan jutalmakat kapnak, amelyeket az Orion 13 bevételi forrása generál. Ez viszont megőrzi az ORN token szükségességét és értékét.

Az Orion 13 bevételi forrásaAz Orion 13 bevételi forrása

Csökkenő kínálat

Az Orion a következő eszközökkel aktívan eltávolítja az ORN-t a ciruklációból (ezáltal értékét idővel növeli):

 • Tét: A DPoB modell szerint mind a Bróker, mind a Nem Bróker érdekeltek eltávolítják ORN-jüket a keringő ellátásból. A keletkező jutalmak összeadódnak a tétjükön, ami tovább csökkenti a keringést.
 • Engedélyezési díjak: Az Orion DeFi megoldásaival generált licencdíjak 100% -át ORN vásárlására és a forgalomból történő felhasználásra fordítják..
 • Visszatérítések: A dinamikus érmeajánlaton (DYCO) keresztül visszatérített ORN tokenek megsemmisülnek.

Előnyök az ORN-tulajdonosok számára

Mint fentebb látható, az Orion Terminal felhasználói díjkedvezményeket kapnak az ORN használatával történő fizetéskor, az érintettek pedig további ösztönzőket kapnak.

Visszatérítési lehetőségek

Az Orion az első olyan projekt, amely valaha is megvalósított egy DYCO-t. A zsetonértékesítés során összegyűjtött pénzeszközök 80% -át a visszavásárlók tulajdonosainak zsetonjaira különítették el, ha ezt kérik. Minden visszatérített token ki lesz égve.

Hol kereskedhetem az ORN-t?

Az ORN az Ethereum (ETH) vagy az USDT segítségével számos tőzsdén vásárolható meg, például KuCoin, BitMax vagy Uniswap (v2), bár Coingecko szerint a Bilaxy tőzsdén kereskedik a legaktívabban. Az Orion azt is állítja, hogy egy többcserés előzetes feltöltési program révén ORN tokenek lehetnek kb. 39% THM jutalmat szerzett a Bitmax, a KuCoin és a Biki számára.

Orion ütemterve: Mire számíthatunk?

Az Orion token eladása 2020. július 14-én véget ért, és mint fentebb említettük, az ORN már több tőzsdén is szerepel. A közelgő 2020 negyedik negyedévben számíthatunk a nyilvános mainnet, a decentralizált ügynöki és az Orion ár orákulum elindítására. A legfontosabb az állami mainnet indításakor a DPoB staking modell lesz.

Íme egy pillantás az Orion ütemtervére:

Orion útitervOrion útiterv

Következtetés

A kereskedők és a befektetők számára az a kihívás, hogy hogyan tudnak megbizonyosodni arról, hogy az általuk végrehajtott tranzakciók továbbra is nyereségesek-e. A kriptobálnák és más nagybefektetők ugyanis a napi piaci árakat manipulálhatják, mivel ezek befolyásolják az általános likviditást..

Az Orion összesített likviditása megígérte ennek a kérdésnek a megoldását, és eddig jól indult. Az Orion segítségével egyetlen egység vagy befektető sem befolyásolhatja összesített likviditását. A felhasználók fontolóra vehetik ezt a platformot, ha sokkal jövedelmezőbb ügyleteket akarnak lebonyolítani, vagy egyszerűen csak jobb képet akarnak kapni arról, hogy portfóliójuk hogyan teljesít a különböző tőzsdéken..

Decentralizált pénzügyek (DeFi) sorozat: oktatóanyagok, útmutatók és egyebek

A kezdőknek és a haladóbb felhasználóknak egyaránt megfelelő tartalommal nézze meg a DeFi térben való kereskedéshez szükséges ESSENTIAL TOOLS oktatóanyagokat tartalmazó YouTube DeFi sorozatunkat. MetaMask és Uniswap. Mély elmélyülés olyan népszerű DeFi témákban, mint a Reef.finance ($ REEF) és a Polkadot ($ DOT)

Az ezen a weboldalon található DeFi sorozat olyan témákat is tartalmaz, amelyeket a YouTube nem fedezett fel. Bevezetés a DeFi-re: a Decentralized Finance (DeFi) áttekintése: Útmutató a kriptovaluta legmelegebb trendjéhez

Oktatók és útmutatók az ESSENTIAL DEFI TOOLS számára:

 • MetaMask útmutató: Hogyan lehet fiókot létrehozni? PLUS tippek és hackek haladó felhasználók számára
 • Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök
 • A szérum DEX útmutatója és áttekintése
 • SushiSwap ($ SUSHI) elmagyarázta
 • 1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

Ha részletesebb információt szeretne kapni más konkrét DeFi projektekről, olvassa el a DeFi token útmutatóinkat. Íme néhány legnépszerűbb útmutatónk:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) áttekintés: A DeFi protokoll alapvető útmutatója
 • ChainLink ($ LINK) útmutató: Kulcs link a DeFi térben
 • Cream Finance ($ CREAM): Mi ez?
 • Curve Finance ($ CRV) útmutató
 • DODOEx ($ DODO): Forradalmi On-Chain likviditási szolgáltató
 • Lineáris pénzügy ($ LINA): A szintetikus csereplatformok jövője?
 • Polkadot ($ DOT): Minden, amit tudnod kell a kínai DeFi kedveséről
 • RAMP DeFi: Hogyan oldja fel a társult eszközök értékét?
 • Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform
 • Solana ($ SOL) elmagyarázta
 • A grafikon ($ GRT) – A decentralizált alkalmazások következő szintje
 • Trustswap ($ SWAP) magyarázat – A DeFi tranzakciók következő generációja
 • Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése
 • Wing Finance ($ WING) – Hitel alapú DeFi hitelezési platform

További videók és cikkek hamarosan megjelennek a DeFi sorozatunk részeként, ezért feltétlenül iratkozzon fel a hírlevelünkre Youtube-csatorna és (egyelőre) Ingyenes heti hírlevél így értesítést kaphat, amint kijönnek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector