Balancer pénzügyi útmutató és áttekintés ($ BAL)

Kiegyensúlyozó ($ BAL) egy automatikus piacképző (AMM) protokoll, amely csökkenti a különféle kriptovaluták kereskedelmeinek költségeit és csúszását. A Balancer decentralizált helyettesítője a hagyományos piacképes, harmadik fél, amely likviditást biztosít a forgalmazott eszközöknek. A Balancer protokollt különböző decentralizált kereskedési platformok hívhatják meg, hogy az intelligens megbízásirányítás (SOR) segítségével automatikusan kitalálják a legjobb árfolyamokat és kereskedési árakat. A protokoll a rendelkezésre álló Balancer Poolok forrásainak felhasználásával biztosítja a kereskedelem teljesítéséhez szükséges pénzeszközöket is. A Balancer Finance-t 2019 szeptemberében indította Mike McDonald és Fernando Martinelli, azóta a Társaság 3 millió dollár befektetéssel sikeres magvető volt.

Balancer Exchange interfész

A Balancer az N-dimenziós invariáns felületet használja, amely az Uniswap dapp-ra épül. Automatizált piackészítőket (AMM) is használnak, hasonlóan az UniSwap-hoz, amelyek számítógépes algoritmusokból épülnek fel a piac szabályozására. Pooljaik felszámolják a portfóliókezelési díjakat a felhasználókkal, ahelyett, hogy beszednék a kereskedőktől a díjakat, akik „arbitrázslehetőségek követésével” újra egyensúlyba hozzák a portfóliót..

A Balancer kiemelkedő pozícióba került a decentralizált pénzügyi (DeFi) hierarchiában, mivel BAL jelzője megfogta a Compound Protocol irányítási zsetonjainak köteleit 2020 elején. Ez fokozott figyelmet szentelt a cserének, és versenytársként jelölte meg a DeFi mezőben. Ez a felfogás egybeesik a DeFi-projektek és bányászati ​​tulajdonságaik népszerűségének növekedésével, amit a közelmúltban kiemeltek A Forbes jelentése a „DeFi Yield Famers” c. Tehát, ha kezdő vagy kíváncsi játékos vagy valaki, aki meg akarja érteni a feltörekvő DeFi piacot, akkor ez az útmutató az Ön számára. Ebben a cikkben bemutatjuk a projekt teljes bontását, mi ez, és elmagyarázzuk a DeFi csere és protokoll használatának előnyeit.

Ha többet szeretne megtudni a Balancerről, beleértve annak erősségeit és gyengeségeit, nézze meg videónkat:

Balancer Finance: Amit KELL tudnia erről a DeFi platformról


A Balancer’s Pools magyarázata: Mik azok?

A kiegyenlítő poolok a felhasználó által rendelkezésre bocsátott pénzeszközök gyűjteményei, amelyek a kereskedések és tranzakciók likviditásának biztosítására szolgálnak. Ezek a poolok összesen meghaladhatják a 11 millió USD-t (pl. USDT, BAT és COMP pool). Ezt a pénzgyűjtést a kriptopénzügyletek során hívják majd fel, mint a tranzakció partnerét, ezáltal likviditást biztosítva a kereskedőknek.

Vezérelt / privát medencék: Ilyenkor egy fix állapot van a medence felett, és az alkotó beállíthatja a tokeneket és a súlyokat. Ez általában olyan magánszereplők esetében történik, akik nem akarnak külső felszámolókat, például harmadik felek felszámolói, akik nagy mennyiségben dolgoznak.

Véglegesítés / megosztott medencék: Ezek a poolok minden szereplő számára nyitottak a likviditás növelése érdekében, és ez egyirányú átmenet. Nem módosíthatók, és rögzített paraméterük van, ellentétben az ellenőrzött poolokkal, és általában a lakosság számára jelentik a felszámolást és a nyereséget.

A medencék két fő alkategóriája mellett vannak még specifikusabb intelligens medencék, amelyeket használhat. Például a Likviditási Bootstrapping Poolok (LBP) lehetőséget adnak a csapatoknak arra, hogy kiadjanak egy projekt tokent, miközben mély likviditást építenek. További példák közé tartoznak a stabil állománykészletek, amelyeknél nincs állandó veszteség, amiről az alapító Martinelli egy kibővített magyarázatot írt itt.

Pool készítő eszközBalancer’s Pool készítő eszköz

$ BAL Token

Kezdeti indításakor a Balancer nem rendelkezett saját natív tokennel, de ez megváltozott ebben az évben, a vállalat felfedte a $ BAL irányítási tokent. A Társaság 2020. június 23-án kezdte el a token terjesztését, és heti rendszerességgel terjesztik a webhely likviditási szolgáltatói számára.

A BAL-tokeneknek azonban nincs gazdasági értéke, inkább a jegyzőkönyvben szereplő irányítási jogok pénzneme. Ezek a jogok lehetővé teszik a tulajdonosoknak, hogy beleszólhassanak a Balancer protokoll felépítésébe, súlya az új funkciók, a protokolldíjak és a nagyobb strukturális változások, például a 2. réteg méretezése, valamint más blokkláncokra vonatkozó szerződések megvalósítása szempontjából.

100 millió tokent hoztak létre, de 25 milliót már kiosztottak az alapító tagoknak, a fejlesztőknek, a tanácsadóknak és a befektetőknek. A többit azonban szabadon kibányászhatják a Balancer felhasználói, akik növelik a likviditást.

A Balancer honlapja szerint: „Minden héten 145 000 BAL-t, azaz körülbelül évi 7,5 millió darabot osztanak szét a likviditásszolgáltatóknak. Ez azt jelenti, hogy a BAL fennállásának első évében az eredetileg kiosztott 25 millió zseton kínálatából 30% -os ellátási infláció lépne fel. ” Szóval, hogyan lehet megszerezni a heti BAL-allokációt? Ez a BAL likviditásbányászat révén történik, amelyet az alábbiakban tárgyalunk.

BAL Likviditás Bányászat: Hogyan lehet $ BAL tokent szerezni?

A likviditásbányászat az elmúlt hetekben az egyik legnépszerűbb beszélgetési téma lett a decentralizált pénzügyek (DeFi) terén. Lényegében a likviditásbányászat lényegében az, amikor a felhasználók az eszközök likviditását ellátják egy DeFi protokollnak valamilyen jutalom fejében. Ez a jutalom különböző tokenek lehetnek, beleértve az alapul szolgáló DeFi protokoll irányítási tokenjeit (amelyek végül pénzértékűek lehetnek, mint a COMP). Alapvetően módot kínál arra, hogy a felhasználók pénzt keressenek az általuk birtokolt eszközökön.

A $ BAL tokenek megszerzésének fő módja a Likviditásbányászat. Lényegében a Balancer olyan likvidátorokat díjaz, akik $ BAL tokenek formájában fizetnek be a poolba. A Társaságé javaslat az, hogy BAL jelzőket adunk ki az egyes címek által befizetett likviditás összegével arányosan a Balancer teljes likviditásához viszonyítva.

A BAL elkészítésének másik módja a pool létrehozása és a kereskedési díjak előnyeinek kiaknázása. Ezeket $ BAL formájában osztják ki. Ez a rendszer arra is ösztönzi a pool készítőjét, hogy alacsonyabb díjakat kapjon, mivel minél alacsonyabbak a díjak, annál több BAL-t kapnak. A kiegyensúlyozói díj rövid vagy hosszú távú lehetőséget kínál a medence alkotóinak, és remélik, hogy ez alacsonyabb díjakat fog ösztönözni, hogy a kereskedőket csalogassák a tőzsdére.

Az alapító Martinelli a BAL és a kormányzási jogok elosztásával kapcsolatos kérdésekről szólva elmondta: „Messze a legfontosabb tényező vagy ok, amiért ezt tesszük, azért van, mert azt akarjuk, hogy ezt a dolgot decentralizálják. Hiszünk egy decentralizált, bizalmatlan jövőben, és azt akarjuk, hogy a Balancer tegye ezt. Szükségünk van arra, hogy az elosztás egészséges módon történjen. ”

Kiegyensúlyozó hozamgazdálkodás & Legjobb medencék

A Balancer legfelsõbb likviditási csoportjai jelenleg 30% -os THM-et hoznak vissza a likviditás megtérülése után. Ezek az arányok drasztikusan javultak a Cap Factor frissítés 2020. július 5-én.

Az aktuális legjobb kamatlábak és a likviditás megtérülésének legjobb módja az Jóslatok Tőzsdei diagram.

Egyenleg érme engedélyezőlista

A $ BAL Balancer Governance token repülőtereinek minősége érdekében a pooloknak legalább két érmével kell rendelkezniük, amelyek szerepelnek az engedélyezési listán. Érméket adnak a kiegyensúlyozó engedélyezőlistája heti rendszerességgel. A felosztott $ BAL összege a kereskedelem volumenétől és a teljes likviditástól függ, legfeljebb $

Kereskedés a Balancer’s Exchange-en

Likviditásuk és pooljaik mellett a Balancer elsősorban decentralizált tőzsde. KYC vagy regisztráció nélkül az anonimitás és a magánélet tiszteletben marad. A kereskedés megkezdéséhez csak egy pénztárca szükséges, mint a MetaMask. Itt megtudhatja, hogyan állíthat be Metamask-fiókot.

A tőzsdén számos token áll a kereskedelemhez. Ide tartoznak: Ethereum (ETH), DAI, MKR, USDC, REP, BTC ++, WBTC, WETH, BAT, SNX, ZRX, LINK, DZAR, UMA, LRC, REN, LEND, KNC, COMP, OCEAN. A tőzsdének számos tokenje van poolok nélkül, például tBTC, ANT, cUSDC, cDAI, imBTC, pBTC, sBTC, sUSD, PNK, AST és RPL.

Kiegyensúlyozó: vannak-e kockázatok?

A decentralizált cserék gyakran magas kockázatokkal járnak. Ez a fajta, a magas kamatlábak mellett ilyen könnyen folytatható kereskedelem aggodalomra ad okot. Ezt nemrégiben az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin emelte ki, aki arra figyelmeztetett, hogy ezek „kirívó DeFi-dolgok”, amelyek néha „nem jelzett kockázatokkal járnak”..

Őszintén szólva azt gondolom, hogy olyan kirívó defi dolgokat hangsúlyozunk, amelyek túlságosan is fantasztikusan magas kamatokat adnak. A hagyományos finanszírozásnál lényegesen magasabb kamatlábak eredetileg vagy ideiglenes arbitrázslehetőségek, vagy nem jelentett kockázatokkal járnak.

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 2020. június 20 Tweet Vitalik Buterin-től

A Balancer elismerte a kockázatokat, és weboldaluk figyelmeztette a felhasználókat, hogy: „A Balancer egy nagyon új protokoll. Bár minden óvintézkedést megteszünk és átfogó ellenőrzéseket végezünk, ez még mindig nagyon béta termék. Használjon kis összegeket az induláshoz. ”

Következtetés

Összességében elmondható, hogy a Balancer hatékony eszközként pozícionálja magát a marketingkészítés automatizálásához és a különböző kriptovaluták tranzakciós díjainak csökkentéséhez. Ez vezet a likviditási pool piacán azzal a képességgel, hogy n-dimenziós likviditási poolokat hozzon létre, ami először a piac. A Balancer egyedülálló formulájával, amely tagadja és aktívan elrettenti a nagy díjakat, létrehozott egy decentralizált projektet, amely potenciálisan önellátó rendszer lehet, a közösség hangsúlyával.

Egyelőre azonban a Balancer fő célkitűzése az, hogy erős versenyt teremtsen az UniSwap számára, és az Ethereum AMM területén piacvezetővé váljon. Sokan úgy vélik, hogy ez lehetséges, mivel az Uniswap DEX funkcionalitása megegyezik a Balancerrel, mivel egy Uniswap token for for token készlet egyenlő a Balancer pooldal, két token 50/50 vagy 1: 1 értékre van állítva..

Decentralizált pénzügyek (DeFi) sorozat: oktatóanyagok, útmutatók és egyebek

A kezdőknek és a haladóbb felhasználóknak egyaránt megfelelő tartalommal nézze meg a DeFi térben való kereskedéshez szükséges ESSENTIAL TOOLS oktatóanyagokat tartalmazó YouTube DeFi sorozatunkat. MetaMask és Uniswap. Mély elmélyülés olyan népszerű DeFi témákban, mint a Reef.finance ($ REEF) és a Polkadot ($ DOT)

Az ezen a weboldalon található DeFi sorozat olyan témákat is tartalmaz, amelyeket a YouTube nem fedezett fel. Bevezetés a DeFi-re: a Decentralized Finance (DeFi) áttekintése: Útmutató a kriptovaluta legmelegebb trendjéhez

Oktatók és útmutatók az ESSENTIAL DEFI TOOLS számára:

 • MetaMask útmutató: Hogyan lehet fiókot létrehozni? PLUS tippek és hackek haladó felhasználók számára
 • Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök
 • A szérum DEX útmutatója és áttekintése
 • SushiSwap ($ SUSHI) elmagyarázta
 • 1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

Részletes információkért a konkrét DeFi projektekről olvassa el a DeFi token útmutatóinkat. Íme néhány legnépszerűbb útmutatónk:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) áttekintés: A DeFi protokoll alapvető útmutatója
 • ChainLink ($ LINK) útmutató: Kulcs link a DeFi térben
 • Cream Finance ($ CREAM): Mi ez?
 • Curve Finance ($ CRV) útmutató
 • DODOEx ($ DODO): Forradalmi On-Chain likviditási szolgáltató
 • Lineáris pénzügy ($ LINA): A szintetikus csereplatformok jövője?
 • Polkadot ($ DOT): Minden, amit tudnod kell a kínai DeFi kedveséről
 • RAMP DeFi: Hogyan oldja fel a társult eszközök értékét?
 • Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform
 • Solana ($ SOL) elmagyarázta
 • A grafikon ($ GRT) – A decentralizált alkalmazások következő szintje
 • Trustswap ($ SWAP) magyarázat – A DeFi tranzakciók következő generációja
 • Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése
 • Wing Finance ($ WING) – Hitel alapú DeFi hitelezési platform

További videók és cikkek hamarosan megjelennek a DeFi sorozatunk részeként, ezért feltétlenül iratkozzon fel a hírlevelünkre Youtube-csatorna és (egyelőre) Ingyenes heti hírlevél így értesítést kaphat, amint kijönnek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector