Curve Finance ($ CRV) útmutató

Curve Finance egy decentralizált tőzsde (DEX) az állati pénz kereskedelméhez. Mint minden más Decentralized Finance (DeFi) projektnél, a Curve Finance-nek is van saját tokenje, amelyet Curve DAO tokennek ($ CRV) neveznek. A Curve Finance DEX már 2020 januárja óta működik és működik, és a hozamgazdák máris profitálnak belőle. Azonban a $ CRV token hirtelen felsorolása 2020. augusztus 14-én valóban megfordította a fejét a kriptovaluta térben, és nem feltétlenül jó értelemben. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a Curve Finance hátterét és jellemzőit, valamint a $ CRV token vitatott indítását.

Ha többet szeretne megtudni a Curve Finance-ről és konkrétan a $ CRV hozamgazdálkodásról, és arról, hogy megtudhatja, van-e Önnél $ CRV, nézze meg legújabb videónkat:

Curve Finance ($ CRV) hozamgazdálkodás

Háttér

Michael Egorov, a Curve Finance vezérigazgatója szintén a NuCypher csapat alapító és CTO öt évig. Egorov a szoftverfejlesztés terén szerzett szakértelme révén szolgálta a Curve-t, hála a múltban a különböző technológiai vállalatoknál betöltött vezetői munkájának.

A Curve Finance mögött álló csapat 2019 decemberében kezdte el hivatalosan dolgozni a tőzsdén, és 2020 januárjában indította el. A Curve-t akkor is már több arbitrázs kereskedő használta, de népszerűsége a közelmúltban (és meglepő módon) elindult. irányítási jelzője 2020 augusztusában.


Érdekes módon úgy tűnik, hogy még a CRV token elindítása után a Curve csapat néhány tagja sem tudta, hogy ez már kint van. Olyan hirtelen volt, hogy a csapatnak el kellett fogadnia, miután nem volt más lehetősége, csak áttekintette kódjait a telepítést követően.

Mi a Curve Finance?

A Curve egy decentralizált tőzsdei likviditási készlet, amelyet a stabil állományok hatékony kereskedelmének támogatására hoztak létre. Jelenleg a Curve támogatja a BTC párokat, valamint a DAI, BUSD, sUSD, TUSD, USDC és USDT.

Az AMM-ek (automatizált piacképzők) segítségével a Curve lehetővé teszi az alacsony csúszásmentes ügyleteket, miközben a tranzakciós díjak alacsonyak maradnak. A legtöbb arbitrázs kereskedő inkább a Curve-t részesíti előnyben más likviditási poolokhoz képest, mint például az Uniswap, pusztán a kereskedelem megtakarításai miatt.

Csak néhány hónap múlva a platform már megverte a többi tőzsdét a kereskedési volumen szempontjából. Az Uniswap-al a ranglista tetején a Curve erősebben teljesített, mint az Aave, az Compound Finance és a Balancer projektek.

Mi különbözteti meg a Curve-t a többi DEX-től?

Az olyan DEX-ek problémája, mint az Uniswap, az a költség, amelyet a felhasználók felmerítenek a token kereskedések során. Ha más DEX-eket nézel meg, akkor azok nem könnyíthetik meg a közvetlen token-kereskedelmet. Az Uniswap esetében például a stablecineket még mindig ETH-re kell cserélni, mielőtt azokat a stablecoin-nal kereskednék, amelyet a felhasználó meg akar szerezni (az Uniswap V2 talán már megszüntette ezt a hátrányt). Tekintettel arra, hogy a tranzakció két ügyletből áll, a tranzakciós díjak szintén megduplázódnak minden felhasználó esetében.

A görbe másképp működik. A platform likviditási poolja lehetővé teszi a közvetlen token kereskedést a felsorolt ​​párok között. A közvetlen csere funkcióval a felhasználók többet takaríthatnak meg alacsonyabb kereskedési díjak befizetésével. És mostanáig a díjakat továbbra is 0,04% -ban határozzák meg tranzakciónként. Ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak lehetőségük van hatékonyabb ügyleteket lebonyolítani anélkül, hogy minden tranzakcióért sokat kellene fizetniük.

Mindkét DEX algoritmusa szintén különbözik. Az Uniswap a rendelkezésre álló likviditás maximalizálására összpontosít, de Curve algoritmusa nagyobb jelentőséget tulajdonít a csúszás minimalizálásának. Emiatt a magas frekvenciájú és nagy volumenű kereskedők többet spórolnak a Curve használatával.

A rendelési könyv rendszerekhez képest a Curve olyan AMM modellt használ, amely maximalizálja a lánc likviditási pooljait, hogy még a kereskedések végrehajtása előtt biztosítsa a szükséges finanszírozást..

Likviditást biztosító pénzkeresés görbében

Az on-chain likviditási poolok a kereskedelem megkönnyítése érdekében tőzsdén tartott alapokra utalnak. A Curve segítségével a felhasználók bármilyen támogatott tokent szabadon letétbe helyezhetnek a készletben, és likviditásszolgáltatóvá válhatnak. Ezt értjük, amikor a Curve kereskedési párjainak speciális pooljainak finanszírozásáról beszélünk.

A likviditásszolgáltatók pedig díjakat keresnek a tőzsdén végrehajtott csereügyletekből.

A Curve összeállíthatóságának köszönhetően likviditási poolja számos más protokoll számára is elérhető. Valójában a platform megnövekedett kereskedési volumenet mutatott a likviditásbányászat bevezetése után a yEarn-ból.

yCRV

A likviditásbányászatban a bányászok segítenek egy tőzsde piacképes botjának működtetésében, hogy segítsék a kereskedelem lebonyolításában. Ez a tendencia arra késztette a bányászokat, hogy nyújtsanak további likviditást a yEarn yCRV tokenjében, mert elég nyereségesnek tűnt.

Az yCRV token egy becsomagolt token, amely a Curve által támogatott kereskedési párokból áll, és a likviditási készletét képviseli. Ezenkívül, mivel a Curve likviditási poolja más protokollok, például az Compound számára elérhető, a likviditásszolgáltatók további bevételt keresnek kamatdíjaikból.

Bár a likviditás biztosítása a Curve pooljában nyereségesnek tűnik, ez bizonyos kockázatokkal is jár. Ezek a bizonytalanságok, amelyekkel a Curve likviditásszolgáltatói valószínűleg szembesülnek.

A DeFi ökoszisztéma biztonsági rése

Mivel a Curve már integrálva van néhány más DeFi platformmal, a felhasználóknak képesnek kell lenniük figyelemmel kísérni az ezen egyéb protokollok folyamatban lévő problémáit. Más projektek biztonsági problémáinak gondozása biztosítja, hogy a likviditásszolgáltatók jól ismerjék az eszközeik Curve poolba történő letétbe helyezésének kockázatát..

Hozamingadozás

A görbe hozama nagyon ingadozik. Noha a magas hozamú poolok a felhasználókat idővel likviditás biztosítására csábítják, az idővel végül alacsony vagy közepes hozamú poolokká is válik.

Ennek leküzdése érdekében a felhasználók dönthetnek úgy, hogy likviditást nyújtanak az összes Curve pool számára, amely diverzifikációs stratégia. Ez megadná az összes készlet átlagos hozamát. Sajnos emeli a csúszási és a gázdíjakat, valamint az okos szerződések sérülékenységének való kitettséget is.

A gáz és díjak utáni nyereség kiszámítása

A görbe protokollon a likviditás biztosításának egyik akadálya a nyereség kiszámítása a gáz- és csúszási díjak levonása után.

A platform felosztja a likviditást a különböző poolok között, és külső protokollokhoz kapcsolódik. Ennek eredményeként a gázdíjak viszonylag magasak. Az Ön által szállított tokenektől függően jelentős csúsztatással is találkozhat.

Ez meglehetősen megnehezíti a hozamvadászatot – a magas hozamok üldözését medencék cseréjével. Javasoljuk, hogy a likviditásszolgáltatók elég hosszú ideig helyezzenek el zsetont a pooloknál, hogy profitot tudjanak elérni a csúszás és a gázdíj megfizetése után..

$ CRV token

A $ CRV a Curve natív tokenje, amelyet akkor generálnak, amikor kriptovalutákat helyez el és tétet rak a platformra. A likviditásszolgáltatók részesedése arányos a pooljuk által elért hozamból. És mivel a CRV most megjelent, azok, akik hozzájárultak a Curve likviditási készletéhez, arányos összeget kapnak belőle.

A Curve DAO-val való átmenetével a CRV-tokenek a tulajdonosok jogait is képviselik az irányítási mechanizmusban való részvételhez, így javaslatokat tehetnek és szavazhatnak rájuk. A CRV-vel pedig a kormányzás „idővel súlyozott” szavazási rendszert fog követni. Ez egyszerűen azt jelenti, hogy minél hosszabb ideig tartanak CRV-ket, annál nagyobb lesz szavazati erejük a DAO-ban.

Amit a hozamgazdák is tesznek, az az, hogy kihasználják a DeFi népszerűségét, és olyan jelzőkön spekulálnak, mint például a $ CRV. Tehát az lenne, hogy miután letétbe helyezték és megszerezték a $ CRV tokent, nyereségért adnának el $ CRV-t a piacon.

Mi történt a $ CRV token indításával?

Az indulás előtt a $ CRV volt az egyik legjobban várt és beszélt token, és a csapat azt mondta, hogy „2020 augusztusának elején” indul. 2020. augusztus 14-én egy névtelen fejlesztő hirtelen elindította a $ CRV tokent anélkül, hogy bárki, így a Curve Finance csapata is tudta volna. A fejlesztő ezt azért tudta megtenni, mert a $ CRV token és a DAO kódja elérhető volt a GitHubon, így a fejlesztőnek csak annyit kellett tennie, hogy összerakta a kettőt és elindította az intelligens szerződést..

Yo, @CurveFinance ! Láttam, hogy a DAO készen áll a ringatásra, és nekem sikerül maximalizálnom az alfámat! Tehát mentem előre és bevetettem az Ön számára. Lépjen be hozzám a DM-ben, hogy ellenőrizhesse, és elindíthatja a bulit!! pic.twitter.com/D0KqEg4Ldr

– 0xc4ad (@ 0xc4ad) 2020. augusztus 13

Természetesen a token első bevezetése után a kriptovaluta rajongói a Twitteren kezdték el közzétenni a híreket. Ez azt jelentette, hogy a Curve csapatának tisztáznia kellett a helyzetet, és azt kellett mondania, hogy ez átverés. A Curve csapata azt is megkísérelte megerősíteni, hogy a fejlesztő által telepített szerződés azonos kóddal rendelkezik-e, és hogy nincsenek jelentős változások vagy hátsó ajtók, vagyis nincs semmi rosszindulatú a szerződésben.

Így a Curve végül kijelentette, hogy ez volt a hivatalos tokenjük és a DAO indításuk, és mondanom sem kell, hogy a kriptovaluta közösség nem örült ennek. Ezt súlyosbította az a tény, hogy a fejlesztő $ CRV elindítása és a Curve hivatalos bevezetésnek nyilvánító órái között néhány felhasználó már 80 000 CRV tokent bányászott. Ez sokakat arra késztetett, hogy igazságtalanok legyenek másokkal szemben, tekintettel arra, hogy a Curve csapata korábban bejelentette, hogy a szerződés bevezetése és az első token kiadása között 24 óra lesz.

Valaki bevetette $ CRV intelligens szerződések alapján, amelyeket a github-on tettünk közzé, előremutatva erőfeszítéseinket.

Míg eleinte szkeptikusak voltunk, elfogadható telepítésnek tűnt helyes kóddal, adatokkal és rendszergazdai kulcsokkal.

A token / DAO tapadásának köszönhetően el kellett fogadnunk.

– Curve Finance (@CurveFinance) 2020. augusztus 14 A Curve csapat kijelenti DAO-ját, és elindították a $ CRV-t

Ezt a bejelentést követően más nagy tőzsdék, például a Binance, az OKEx stb. Is elkezdték felsorolni a $ CRV-t.

A CRV dollár erősen ingadozó, az árak mindenkori csúcson, 54,01 dolláron voltak 2020. augusztus 14-én, és minden idők legalacsonyabb szintjére 4,17 dollárra kerültek 2020. augusztus 17-én. Szintén kitermelt pénznem, a kezdeti kínálat rendkívül alacsony lesz, és csak növekszik. idővel, miután többet bányásztak. Ez azt eredményezi, hogy az árak nagyon ingadozóak, amint láthatjuk, mivel több zseton bányászatával ezek a bányászok gyorsan eladják zsetonjaikat a piacon. Különösen ez a helyzet a kezdeti indítási szakaszban, ahol sok a hype, de nagyon kevés a kínálat.

Tehát azoknak, akik spekulálnak a $ CRV-re, valóban óvatosságra van szükségük, mert ez nagyon kockázatos.

Hogyan használjuk a görbét a kereskedelemhez

A Curve Finance használatához egyszerűen látogasson el a portáljukra a https://www.curve.fi és csatlakoztasson egy web3 pénztárcát, mint a MetaMask.

Válassza ki, hogy mely kriptovalutákkal kíván kereskedni. Ezután kattintson az alul található „Eladás” gombra. Ezután a web3 pénztárca kéri a tranzakció megerősítésére.

Miután megerősítette, ez azt jelenti, hogy kereskedelme sikeres.

Következtetés

Míg a Curve jövedelmező alternatíva lehet az Uniswap-tal szemben a magas frekvenciájú és nagy volumenű kereskedések tekintetében, mindenkinek még mindig meg kell fontolnia, hogyan lehet hatékonyan egyensúlyba hozni a potenciális jövedelmet a megfelelő kockázatokkal.

És ha a Curve projekt az elkövetkező hónapokban és években sikeresen folytatja futását, akár a DeFi térség egyik legjobban teljesítő DEX-jévé is válhat, amely versenytársaihoz képest alacsony csúszásgátló kereskedelmet kínál..

Decentralizált pénzügyek (DeFi) sorozat: oktatóanyagok, útmutatók és egyebek

A kezdőknek és a haladóbb felhasználóknak egyaránt megfelelő tartalommal nézze meg a DeFi térben való kereskedéshez szükséges ESSENTIAL TOOLS oktatóanyagokat tartalmazó YouTube DeFi sorozatunkat. MetaMask és Uniswap. Mély elmélyülés olyan népszerű DeFi témákban, mint a Reef.finance ($ REEF) és a Polkadot ($ DOT)

Az ezen a weboldalon található DeFi sorozat olyan témákat is tartalmaz, amelyeket a YouTube nem fedezett fel. Bevezetés a DeFi-re: a Decentralized Finance (DeFi) áttekintése: Útmutató a kriptovaluta legmelegebb trendjéhez

Oktatók és útmutatók az ESSENTIAL DEFI TOOLS számára:

 • MetaMask útmutató: Hogyan lehet fiókot létrehozni? PLUS tippek és hackek haladó felhasználók számára
 • Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök
 • A szérum DEX útmutatója és áttekintése
 • SushiSwap ($ SUSHI) elmagyarázta
 • 1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

Részletes információkért a konkrét DeFi projektekről olvassa el a DeFi token útmutatóinkat. Íme néhány legnépszerűbb útmutatónk:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) áttekintés: A DeFi protokoll alapvető útmutatója
 • ChainLink ($ LINK) útmutató: Kulcs link a DeFi térben
 • Cream Finance ($ CREAM): Mi ez?
 • Curve Finance ($ CRV) útmutató
 • DODOEx ($ DODO): Forradalmi On-Chain likviditási szolgáltató
 • Lineáris pénzügy ($ LINA): A szintetikus csereplatformok jövője?
 • Polkadot ($ DOT): Minden, amit tudnod kell a kínai DeFi kedveséről
 • RAMP DeFi: Hogyan oldja fel a társult eszközök értékét?
 • Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform
 • Solana ($ SOL) elmagyarázta
 • A grafikon ($ GRT) – A decentralizált alkalmazások következő szintje
 • Trustswap ($ SWAP) magyarázat – A DeFi tranzakciók következő generációja
 • Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése
 • Wing Finance ($ WING) – Hitel alapú DeFi hitelezési platform

További videók és cikkek hamarosan megjelennek a DeFi sorozatunk részeként, ezért feltétlenül iratkozzon fel a hírlevelünkre Youtube-csatorna és (egyelőre) Ingyenes heti hírlevél így értesítést kaphat, amint kijönnek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector