DOS HÁLÓZAT ($ DOS): DECENTRALIZÁLT ORACLE SZOLGÁLTATÁSI HÁLÓZAT

DOS HÁLÓZAT ($ DOS) egy skálázható 2-es szintű hálózat, amely decentralizált Oracle szolgáltatást kínál, amely biztonságosan és megbízhatóan összegyűjti a valós adatokat, az eseményeket és a számítási teljesítményt, és azokat blokklánc-rendszerekhez juttatja el. Azon kívül, hogy a blokkláncok kölcsönhatásba lépnek a külső adatokkal, a hálózat lehetővé teszi a blokkláncok közötti kommunikációt is.

Ebben az útmutatóban közelebbről megvizsgáljuk a DOS hálózatot, annak használati eseteit, a bányászok ösztönzőit, az architektúrát, valamint két fő elemét.

Háttér

A DOS Network fejlesztését a blockchain technológia tette lehetővé, különös tekintettel az intelligens szerződésekre és a decentralizált alkalmazásokra (Dapps). Jelenleg ez a két terület fokozott figyelmet kap, de csak néhány kézzelfogható eredménnyel jár. A DOS-rendszer a Dapps kereskedelmi forgalomba hozatalával és az intelligens szerződések nagyszabású elfogadásának elősegítésével kíván hozzájárulni a kriptotérhez.

Ehhez a projekt olyan forgatókönyvet képzel el, ahol az intelligens szerződések függetlenül lekérhetik az internetes adatokat, és aktiválhatják a webalkalmazások programozási felületeit (API-k). Ezenkívül a protokoll háttere attól függ, hogy olcsóbbá válnak-e a láncon végzett számítások, miközben javul a méretezhetőség.

Ez lehetővé tenné az intelligens szerződések használata mellett a mesterséges intelligencia modell képzését, a mátrixszorzást és a 3D renderelést – többek között – az alkalmazások között..


Az egész projektet a DOS Alapítvány támogatja, több kulcsfontosságú partnerrel együtt, köztük a QuarkChain, a BKEX, az Ultrain, a Meter SERO, az IOST és az Enterprise Ethereum Alliance (EEA).

Mi a DOS hálózat?

A DOS Network egy decentralizált oracle szolgáltató hálózat, amelynek célja a blokklánc-alapú rendszerek valós adatokkal való összekapcsolásának fokozása. Skálázható 2-es szintű protokollként van felépítve, amely decentralizált adatcsatorna-orákulumokat kínál.

Mi a DOS hálózat?Mi a DOS hálózat?

A protokoll szintén lánc-agnosztikus és teljesen decentralizált. Ezért kompatibilis az összes létező intelligens szerződéses blokklánccal. Ez lehetővé teszi a DOS hálózat számára, hogy elosztott számítási orákulusként működjön, amely ellenőrizhető és használható olyan bevált blokkláncokkal, mint a Tron és az EOS.

Ezenkívül a hálózat vízszintesen is skálázható, ami azt jelenti, hogy minél több csomópont fut a rendszerén, annál nagyobb lesz a számítási teljesítménye. Decentralizált és kriptográfiai modellel megtervezett DOS hálózat rugalmas a szibil támadásokkal és más kibertámadásokkal szemben.

A DOS hálózat főbb részei

DOS hálózati kulcselemekDOS hálózati kulcselemek

A DOS hálózat két kulcsfontosságú elemmel rendelkezik a rendszerében: az on-chain és off-chain részek.

On-chain

Az on-chain komponens a blokklánc mindenével foglalkozik. A protokoll szerződéseinek egy sorából áll, amelyek kezelik a számítási eredmények ellenőrzését, a csomópontok kitöltését, a fizetés feldolgozását és a támogatott blokkláncok egyéb funkcióit..

A használat megkönnyítése érdekében a szerződések egységes felhasználói felülettel rendelkeznek a láncok között.

Láncolaton kívül

A DOS hálózat láncolaton kívüli rendszere a harmadik felek által gazdasági előnyök keresése céljából működtetett kliens szoftverekre összpontosít. A szoftver többek között egy blockchain adapter modulból, konszenzuson kívüli láncokból álló modulokból áll. Általánosságban elmondható, hogy a láncon kívüli rész elosztott adatcsatornával és számítási orákállal rendelkezik.

DOS hálózati mainnet: Caelus

DOS hálózati mainnet - CaelusDOS hálózati mainnet – Caelus

2020. július 10-én hivatalosan is életbe lépett a DOS Network Caelus mainnet. A mainnet valós idejű, ellenőrizhető eredményeket, fokozott biztonságot és méretezhetőséget hozott magával. Ezenkívül az indítást egy blokklánc-felfedező kísérte, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy lekérdezzék az elérhető láncinformációkat.

DOS hálózat: Használjon tokokat

A decentralizált rendszerek és a valós adatok közötti szakadék áthidalása több csábító felhasználási esethez vezet. Míg a DOS segédprogramjai korlátlanok, ezeket a következőképpen lehet összefoglalni:

Forgalmazott származékok

A magánszemélyek közötti pénzügyi szerződést akadályozhatja a bizalom hiánya, különösen decentralizált platformon. A stabilitás elősegítése érdekében az intelligens szerződés gondoskodik a származékos termékek rövid és hosszú pozícióiról.

Bár más projektek, például a Decentralizált Származtatott Szövetség az intelligens szerződések használatának bővítésén dolgoznak a derivatívák piacán, a DOS Network továbbra is a maga helyén áll. A protokoll felhasználható a szerződések biztonságos eléréséhez és betáplálásához elszámolási értékekkel és árfolyamokkal.

Stablecoin külső adatok

Ebben az összefüggésben a Tether (USDT) kikerül az egyenletből, mert azt egy központosított vállalat bocsátja ki és manipulálható.

Itt felismerjük a DAI és a kUSD kedveléseit, amelyek stabil alapanyagok, amelyek egy mögöttes eszközhöz vannak kötve. Ennek eredményeként ezeknek a pénznemeknek olyan rendszerekre van szükségük, mint a DOS Network, hogy megbízhatóan szolgáltassanak adatokat, például az alapul szolgáló eszközök aktuális árfolyamát.

Decentralizált hitelezés

A decentralizált finanszírozás (DeFi) nagy lendületet adott a decentralizált hitelezésnek. A tisztességes hitelfolyamat biztosítása érdekében a DOS protokoll használható piaci kamatlábak biztosítására, valamint a kölcsönzött összeg és a nyújtott biztosítékok közötti egyenértékűség figyelemmel kísérésére..

Ezenkívül felhasználható a kölcsönfeltételek nyomon követésére és a felszámolás aktiválására.

Elosztott biztosítás

A biztosítás az egyik legfontosabb szektor, amely nagy hasznot húzna a blockchain technológiából. Az olyan projektekkel, mint az Etherisc a termésbiztosítással, a repülési késés biztosításával foglalkozik, a DOS protokoll felhasználható arra, hogy táplálja őket a szükséges külső adatokkal.

A DOS Network a szükséges külső adatok megadásával lehetővé teszi a decentralizált biztosítási alkalmazások biztosításának és kifizetési döntéseinek meghozatalát.

Forgalmazott kaszinó

Mivel a hagyományos kaszinók akár 15 százalékos előnnyel is rendelkeznek, a decentralizált kaszinók jelentik a választ a méltányosságra, az átláthatóságra és a szinte azonnali kifizetésekre. De mivel minden kaszinó játék középpontjában a véletlenszám-generálás áll, nehéz ellenőrizhető véletlenszámokat megadni a blockchain rendszereken.

Ennek megoldása érdekében a DOS Network ellenőrizhető és biztonságos véletlenszámokkal táplálhatja a Dapp-okat, amelyek megállíthatatlanok, nem zavarhatóak és elfogulatlanok..

Decentralizált előrejelző piacok

Ez bármi lehet, a választási előrejelzéstől a sportfogadásig. A DOS-rendszer által biztosított decentralizált orákulumok hozzájárulhatnak az ilyen típusú viták biztonságos és gyors megoldásához.

Decentralizált számítási végrehajtás skálázhatósága

A rendszer lehetővé teheti a felhasználók számára, hogy elkerüljék a költséges on-line számításokat, és adatvédelmet nyújthat a számítási feladatok számára. Alacsony költségekkel és privát elemzésekkel a DOS Network javíthatja az Ethereum és más támogatott intelligens szerződéses platformok skálázhatóságát.

DOS Token ($ DOS): Mi ez??

A DOS Network ($ DOS) natív virtuális pénznemmel rendelkezik, amely követi az ERC-20 szabványokat. A tokent mind a kormányzáshoz, mind a hálózati résztvevők ösztönzéséhez használják. A hálózat résztvevői között vannak Dapp fejlesztők, Node futók és prémium adatszolgáltatók.

A DOS-token-kínálat egymilliárdos nagyságrendű. A DOS tokeneket bányászati ​​ösztönzésre (35%), ökoszisztéma-építésre (19%), közösségi token promócióra (1,5%), magánértékesítésre (14,5%), csapatra (15%), marketing alapítványi tartalékra, jogi, PR & stb. (10%) és tanácsadó (5%).

2020. augusztus 17-én a DOS Network 2 fejlesztést jelentett be a DOS token gazdaságban: likviditási jutalmakat és tokenek égetését.

Likviditási jutalmak

A csapat az alapítványi tartalékból 7 naponta 100 000 DOS-tokent biztosít likviditási jutalomként, amelynek 50% -át az Uniswap V2 DOS / ETH pooljának, 50% -át pedig a Balancer DOS / USDC pooljának jutalmazzák..

Token éget

Az alapítványi tartalékból további 100 000 DOS-tokent égetnek 7 naponta. Ezenkívül az alapítványi csomópontok (nevezetesen Gaia, Zeusz, Héra, Ares, Athena, Apollo, Múzsák, Hádész, Poszeidón, Odin, Thor, Loki és a Delphi Orákulusa) érdekeltségei 14 naponta megégnek, és nem lépnek be keringés.

További információért kérjük, látogasson el itt.

Következtetés

A blokklánc-alapú rendszerek és a valós adatok kölcsönhatása a robbanásveszélyes blokklánc-elfogadás kulcsa. Ez olyan ágazatokban fordulhat elő, mint a biztosítás, a kaszinók, az előrejelzési piacok, a peer-to-peer hitelezés, a DeFi, mindezt a DOS hálózatnak köszönhetően.

Továbbá, ha lehetővé teszi a decentralizált csomópontok számára, hogy a tét alapú rendszer igazolásával biztosítsák a hálózatot, megszűnik a magasan specializált bányászati ​​berendezések iránti igény, csökken a megerősítési idő és nő a tranzakciók kapacitása.

Decentralizált pénzügyek (DeFi) sorozat: oktatóanyagok, útmutatók és egyebek

A kezdőknek és a haladóbb felhasználóknak egyaránt megfelelő tartalommal nézze meg a DeFi térben való kereskedéshez szükséges ESSENTIAL TOOLS oktatóanyagokat tartalmazó YouTube DeFi sorozatunkat. MetaMask és Uniswap. Mély elmélyülés olyan népszerű DeFi témákban, mint a Reef.finance ($ REEF) és a Polkadot ($ DOT)

Az ezen a weboldalon található DeFi sorozat olyan témákat is tartalmaz, amelyeket a YouTube nem fedezett fel. Bevezetés a DeFi-re: a Decentralized Finance (DeFi) áttekintése: Útmutató a kriptovaluta legmelegebb trendjéhez

Oktatók és útmutatók az ESSENTIAL DEFI TOOLS számára:

 • MetaMask útmutató: Hogyan lehet fiókot létrehozni? PLUS tippek és hackek haladó felhasználók számára
 • Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök
 • A szérum DEX útmutatója és áttekintése
 • SushiSwap ($ SUSHI) elmagyarázta
 • 1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

Részletes információkért a konkrét DeFi projektekről olvassa el a DeFi token útmutatóinkat. Íme néhány legnépszerűbb útmutatónk:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) áttekintés: A DeFi protokoll alapvető útmutatója
 • ChainLink ($ LINK) útmutató: Kulcs link a DeFi térben
 • Cream Finance ($ CREAM): Mi ez?
 • Curve Finance ($ CRV) útmutató
 • DODOEx ($ DODO): Forradalmi On-Chain likviditási szolgáltató
 • Lineáris pénzügy ($ LINA): A szintetikus csereplatformok jövője?
 • Polkadot ($ DOT): Minden, amit tudnod kell a kínai DeFi kedveséről
 • RAMP DeFi: Hogyan oldja fel a társult eszközök értékét?
 • Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform
 • Solana ($ SOL) elmagyarázta
 • A grafikon ($ GRT) – A decentralizált alkalmazások következő szintje
 • Trustswap ($ SWAP) magyarázat – A DeFi tranzakciók következő generációja
 • Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése
 • Wing Finance ($ WING) – Hitel alapú DeFi hitelezési platform

További videók és cikkek hamarosan megjelennek a DeFi sorozatunk részeként, ezért feltétlenül iratkozzon fel a hírlevelünkre Youtube-csatorna és (egyelőre) Ingyenes heti hírlevél így értesítést kaphat, amint kijönnek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector