Harmony Protocol (ONE): Minden, amit tudnod kell

Harmony Protocol logó

A Harmónia (EGY) protokoll vállalja a blokklánc méretezésének kihívását anélkül, hogy feláldozná a decentralizációt. Ez volt a kihívások szent szemcséje, mert a méretezés megoldása általában a decentralizáció feláldozásával jár – a Harmony azonban nyitott konszenzust tart fenn, ahol bárki csatlakozhat. Ezt úgy érik el, hogy:

  • A tét igazolása – A harmóniák birtokosai részt vehetnek a hálózati konszenzusban és javíthatják a hálózat biztonságát
  • Mély szilánkosítás – a hálózat különféle csapatokra vagy „szilánkokra” oszlik, amelyek együtt működnek és növelik a tranzakciók hatékonyságát
  • Hálózat optimalizált – A hálózati kommunikáció apró részekre oszlik és megosztott (Kademlia routing)

A Harmony protokoll szilánkos alapú, teljesen skálázható, biztonságos és hatékony blokklánccal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a konszenzusos mechanizmus biztosíthatja a DApps jövőjéhez szükséges blokklánc-megoldást. Annak ellenére, hogy a Proof of Work hálózatokat eredetileg nagyon decentralizálták, ez az elem nagy felhasználással hígítható. Mint ilyen, a Harmony konszenzusos mechanizmusa biztosítja, hogy továbbra is decentralizált és engedély nélküli legyen. Ezek a jövő relevanciájának és fenntarthatóságának kritikus részei.

A projekt bemutatásához nézze meg a Boxmining interjút Nick White White-nal, a Harmony Protocol társalapítójával.

Interjú Nick White társalapítóval

A versenyképes méretezhetőség mező


A méretezhetőség biztosítása nemes törekvés, és nem meglepő, hogy a Harmony nem először fogja megtenni. Ennek az az oka, hogy a mező már tartalmaz egy sor futó projektet, amelyek szintén ugyanazt a megoldást kívánják biztosítani. Ezek a rivális projektek a következők: EOS, Zilliqa, Algorand és mások. A harmónia megkülönbözteti magát azzal, hogy szilárd tétbiztosítási rendszerrel rendelkezik, az állam széttörésével. Az állam szilánkosítása megosztja a hálózatot együtt működő csapatokra. Ez lehetővé teszi a hálózat gyorsabb növekedését, mivel több csomópont kerül hozzáadásra (ahelyett, hogy stagnálna). A láncokat és a tranzakciókat a jeladó lánc.

“A fent említett projektek egyike sem rendelkezik olyan blokklánccal, amely teljesítményes, skálázható és olyan alacsony költségű lesz, mint a Harmony blokklánc.”

Nick White, a Harmony társalapítója

Társalapító Nick White azt a tényt emeli ki, hogy a Harmony előnyökkel rendelkezik a tipikus méretezhetőségi projektek felett. Ezek a továbbfejlesztett felhasználói élmény, a költségek csökkentése és a decentralizált alkalmazásközösség nagyobb felhasználói bázisainak támogatásának formájában vannak. Ez pedig további fejlesztőket és projekteket vonzana a Harmony projektközösség részévé.

A harmónia jegyzőkönyvének konszenzusaA harmónia jegyzőkönyvének konszenzusa

Mondanom sem kell, hogy a célközönség nemcsak a DApps fejlesztőkre korlátozódik, hanem nagyobb felhasználói bázissal rendelkező, már megalapított cégekre is, akik integrálni kívánják a blockchain technológiát a termékeikbe. White azt állítja, hogy az ilyen alkalmazásoknak a lassú és a meglévő hálózatok problémája volt. A Harmony viszont hatékony és megfizethető megoldásokkal teszi lehetővé működésüket.

Az új csomópontok vonzásának kihívása

Új csomópontok hálózatba vonzása mindenképpen kérdés a hálózat számára. Társalapítójuk és vezérigazgatójuk, Stephen Tse ezzel kapcsolatban kijelentette:

“A Harmony robusztus ökoszisztémát épít, és minden fontosabb szolgáltató céggel tárgyalunk, hogy felvigyük őket és segítsük a Harmony validátor ökoszisztémájának növekedését.”

Mint ilyen, a projektnek javaslata van a korlát csökkentésére azok számára, akik részt kívánnak venni a hálózatban. Ez alacsonyabb erőforrásigény (konkrétan 4 GB) formájában az új belépők számára. Ezenkívül a Harmony olyan szkripteket fog írni, amelyek megkönnyítik a kezdeti beállítást, valamint blokkolja a jutalmakat. Az a gazdasági modell, amely aláhúzza, még nem világos, de az érdekelt felek biztosak abban, hogy a részvételért jutalom jár.

Binance Partnership

Binance csere nemrégiben jelentette be a közelgő Harmónia jegyzőkönyv Kezdeti tőzsdei ajánlat (IEO). Ez az IEO 2019. május 28-án lesz, és célja egy olyan projekt finanszírozása, amelynek működése sokban hasonlít a nevéhez. Ennek oka, hogy a kriptoszféra iránti kereslet, a skálázhatóság iránti igény kielégítése az innovatív platform kollektív emberi együttműködésére támaszkodhat..

Harmony Binance LaunchpadA Harmony a Binance Launchpadon lesz

A Binance IEO közismerten fellendítette kiemelt projektjeit. Ennek oka a marketing katalizátor, valamint a befektető vonzereje. Mint ilyen, a Harmony további milliókat érhet el a Binance partnerséggel. A partnerség összhangban lesz a Harmony azon elképzelésével is, hogy skálázhatóságot kínáljon milliárdoknak az egész világon.

White kijelentette, hogy a csapatot motiválja a Binance által nyújtott globális kilátások. A blockchain technológia képes átalakítani a fejlett és a fejlődő országok életét. Ez azt jelenti, hogy Afrika és Latin-Amerika egyes részei, mindkettő a Harmónia célkitűzései körében, szintén érdemi előrelépést érhetnek el.

Ezt szem előtt tartva a Binance Launchpadra 2019. május 28-án kerül sor. Különösen a folyamat követi a Binance-re most jellemző lottóformátumot. A token ára 0,003175 USD egy Harmony (ONE) tokenért, 5 millió dolláros keményfedéllel.

Ítélet

Harmonia ütemterve 2019Harmonia ütemterve 2019

Összefoglalva, a Harmony szilárd szúrással kezeli a blokklánc skálázhatóságát, miközben nyitott konszenzust tart. A Harmony fénypontja az, hogy az állam szilánkok helyett egyszerű tranzakciós aprításokat végez, így nagyobb teret enged a jövőbeli méretezéshez torlódások nélkül jeladó láncok.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector