Mi a Ripple és az XRP

Ripple – Ripple Tváltságelhárítás PA rotocol egy valós idejű elszámolási rendszer, amelyet a bankok használnak pénzváltásra, átutalásra és bruttó elszámolásra. Az ötlet az, hogy a régi rendszert, mint a GYORS – amelyet 1972-ben fejlesztettek ki, és amelyet a legtöbb bank használ. A Ripple protokoll jelentős előnyöket kínál mind az átviteli sebesség, mind az átvitel nyomon követése terén. A Ripple a Bitcoin-hoz hasonlóan elosztott főkönyvi technológiát használ. A Bitcoinnal összehasonlítva gyorsabb és olcsóbb a hullámhálózaton küldeni. Van azonban egy jelentős kompromisszum, a decentralizáció hiánya. A Ripple hálózat le van zárva, és egyetlen felhasználó sem csatlakozhat hozzá – vagyis jelentős a centralizáció.

xA bankok közötti aktuális elszámolás

XRP – A kriptovaluta XRP általában összekeverik a Ripple Protocol (más néven Ripple) által kiadott Ripple Labs-szal. A XRP egy kiadott token, amely a Ripple hálózatot használja – rendkívül gyorsan és alacsony díjakkal küldhető el. Meg kell azonban jegyezni, hogy a XRP van nem szükséges hogy a hálózat működjön, és a bankoknak sem kell használniuk, ha a Ripple alkalmazását választják. Valójában a bankok közötti xCurrent kommunikáció nem használja az XRP-t.

Ripple logó

Ripple Pénznem (XRP) vs Ripple Protocol


Tehát kezdje egy zavaró dologgal. Tehát különbséget kell tennem a Ripple tranzakciós protokoll (amelyet a bankok és más vállalkozások között használnak) és a ripple kibocsátott pénznem, az XRP között. Amikor látja, hogy a Ripple making nyeri az XRP-t, a Ripple által kibocsátott pénznemet. És ez valójában teljesen különbözik a hálózati protokolltól vagy a Ripple protokolltól. Mindkettő ugyanazt a nevet viseli, és biztos vagyok benne, hogy ez határozottan megzavarta sok befektetőt.

Ripple Protocol

Tehát kezdjük a Ripple néven ismert tranzakciós hálózattal. Tehát a Ripple protokoll olyan technológián alapszik, amely hasonló a blokklánchoz, de nem teljesen ugyanaz. Nem igényel semmiféle bányászatot, és konszenzusos hálózaton alapul, ahelyett, hogy a fogyasztók felé nézne, ami a Bitcoin. Alapvetően a mindennapi embernek szól.

A Ripple-et kizárólag nagy intézmények, például bankok használják. A Ripple ötlete az, hogy lehetővé tegye a bankok számára bármilyen eszköz átadását, legyen szó valutáról, USD-ről, euróról, aranyról vagy bármilyen más eszközről, például repülőgépekről. Ezt azonnal átviheti más intézmények között. Ez vetekszik az olyan rendszerekkel, mint a gyors. Tehát, ha valaha is Bitcoin-t vásárolt banki átutalással, tudni fogja, hogy ez mennyire fájdalmas. Kapcsolatba kell lépnie a bankjával és el kell küldenie a tranzakciót egy gyors bankszámla számlára, ez akár két-három napot is igénybe vehet, és mind a feladó, mind a címzett számára sok tranzakciós díjat kell fizetni. A Ripple forradalmasítani fogja ezt azáltal, hogy azonnali, másodlagos tranzakciókat biztosít az intézmények, például a bankok számára. Jó néhány nagybank már elfogadta és

XRP – A Ripple hálózat pénzneme (xRapid)

Tehát most, hogy elmagyaráztam, mi a Ripple tranzakciós protokoll, térjünk át a Ripple XRP-re. Az XRP-t tulajdonképpen a Ripple Labs bocsátja ki, és a kriptovaluta egy olyan formája, amellyel kereskedni lehet, és nem „bányászható”. Tehát véges számú hullámosság van, és ezt az összeget ténylegesen a Ripple mögött álló vállalat bocsátja ki, az úgynevezett Ripple Labs. 

Az XRP-nek önmagában nincsenek mögöttes kapcsolódó eszközei vagy értékei, pl. Nincs kötve USD-hez vagy aranyhoz. Inkább használható köztes pénznemként az intézményekben. Egy óriási előnye van abban, hogy a tranzakciós költségek nagyon-nagyon alacsonyak (ellentétben a Bitcoin-szal, amely most már eléri az 1,5 USD tranzakciós díjakat).

Az xCurrent nem használja az XRP-t

A Ripple Labs két különböző technológiát fejlesztett ki, amelyek célja a nemzetek közötti értéktranszfer megoldása. egy olyan banki célú vállalati technológia, amely lehetővé teszi az érték azonnali átadását. Ez a technológia nem használja az XRP pénznemet, inkább a bank által választott pénznemben történő értékátadásra szolgál. 

Az XRP központosított

Az XRP tranzakciók nagyon gyorsan megerősíthetők a kis számú miatt érvényesítő csomópontok a hálózaton. Az XRP hálózat nem nyílt konszenzus, ezért csak a kevés validátor (~ 30 validátor) közölnie kell egy tranzakciót, mielőtt azt „megerősítettnek” tekintenék. Az XRP hívei dicsérik az 1 másodperc alatti megerősítési időket, míg az ellenfelek a központosított architektúrára és a cenzúra-ellenállás hiányára utalnak. Az XRP tranzakciók megfordíthatók és a számlák befagyaszthatók – hasonlóan ahhoz, ahogy a hagyományos bankszámlákat befagyasztom.

Aggodalom a Ripple miatt

Tehát továbblépve az XRP jelenleg csak a teljes összeg kevesebb, mint 40% -ában jelenik meg. A fennmaradó összeget (levonva a Ripple készítői által megtartott 20% -ot) a Ripple Labs tartja, hogy feloszthassa, amikor csak akarják. Ez valójában érdekes, mert a sok decentralizált valutával ellentétben a Ripple Labs óriási szerepet játszik az XRP terjesztésében. A Ripple Labs valójában egy vállalat, és ez nagyon különbözik a Bitcoin-tól, ahol a Bitcoin teljesen decentralizált és nincs központi ellenőrző hatósága. A Ripple Labs számos országban be van jegyezve, beperelhető és rendőri őrizet alatt tartható. Ez megint nagyon eltér a többi technológiától.

Tehát ez egy kis információ a Ripple protokollról és az XRP-ről. Biztos vagyok benne, hogy ez néhány ember számára kissé zavaró lehet, és mivel a technológia és a pénznem ugyanazon a néven van, félre lehet érteni. Remélem, ez egy kicsit tisztázza az Ön számára, hogy mi a Ripple protokoll és mi az XRP.

Megvásárolhatja a Ripple-t (XRP) a Binance-en – https://www.binance.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector