Mi az a Vechain? Blockchain for Enterprise

Mi az a Vechain? A VeChain (vagy VechainThor) egy új generációs intelligens szerződéses blokklánc platform, amelynek középpontjában a vállalati átvétel, a tárgyak internete (IoT) és a Toolchain révén történő tömeges elfogadás áll. A blokklánc támogatja az intelligens szerződések létrehozását – önmegvalósító kapcsolatok, amelyek garantált kimenetelűek harmadik fél bizalma nélkül. Ez lehetővé teszi olyan decentralizált alkalmazások („Dapps”) létrehozását, amelyek megoldhatják a vállalati problémákat, például:

 • Hamisítás elleni védelem a luxusmárkák számára – intelligens chipek használatával a Vechain minden egyes elemet nyomon követ és megakadályozza az ismétlődést. A Vechain Toolchain segítségével bárki hamisítás elleni címkéket készíthet.
 • Hidegláncú logisztika – biztosítják, hogy a az étel nem romlik a szállítás során és tárolás intelligens IoT-érzékelők használatával, amelyek automatikusan jelentik a döntő információkat a blokkláncnak.
 • Autó – hamisításbiztos nyilvántartást vezet a jármű adatairól, beleértve a javítási előzményeket, a biztosításokat, a nyilvántartásba vételt és a vezető szokásait.
 • Szén-hitelek – A szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében kvantitatív módon nyomon kell követni egy adott vállalat szén-dioxid-hozzájárulását. A lakossági felhasználók számára az alkalmazás már elérhető a WeChat oldalon. Az alacsony szén-dioxid-kibocsátású magatartást tanúsító (pl. Alacsony szén-dioxid-kibocsátású termékek vásárlása) fogyasztókat olyan kreditekkel jutalmazzák, amelyek beválthatók környezetbarát árukért, vagy jótékonysági célokra adományozhatók..
 • Klinikai vizsgálat nyomonkövethetőségi platformja – a Bayer China vállalattal együttműködve a Vechain a blockchain segítségével megoldja a digitalizált klinikai vizsgálatok nyomonkövethetőségét.

A blockchain technológia használatával a VeChain egyszerűvé és biztonságossá teszi a termékgyártók számára a fontos termékadatok gyűjtését, kezelését és megosztását a gyártókkal és a fogyasztókkal a termék teljes életciklusa alatt.

A Vechain főbb jellemzői

 • Nyilvános blokklánc Bárki olvashat, írhat és telepíthet decentralizált alkalmazásokat és intelligens szerződéseket a VeChainThor blokkláncra.
 • Házon belüli IOT és ellátási lánc menedzsment technológia Bizonyított blokklánc-implementációs tapasztalatok olyan iparágakban, mint a luxuscikkek, a szeszes italok és a mezőgazdaság.
 • Natív díj-delegáció A blokklánc támogatja a natív díj-átruházás megvalósítását, ami azt jelenti, hogy a dApp-felhasználóknak nem kell VET-t vagy VTHO-t birtokolniuk tranzakciók írásához, ha a társítandó gázköltségeket a szponzorálandó fejlesztők határozzák meg..

VeChain ökoszisztéma

Ambiciózus elképzelésének elérése érdekében a VeChain kifejlesztett egy erőteljes blokklánc-képes vállalati szoftverplatformot. A Platform lehetővé teszi a gyártók számára, hogy egyedi azonosítású termékeket rendeljenek hozzá, amelyek lehetővé teszik a gyártók, az ellátási lánc partnerek, sőt a fogyasztók számára is, hogy a platformon keresztül kölcsönhatásba lépjenek a termékkel. A blockchain technológiát használja az összegyűjtött adatok biztonságának biztosításához, saját kulcsokat osztva ki az ellátási lánc minden résztvevőjének.

A termékekhez egyedi azonosítót rendelnek, amelyet egyidejűleg tárolnak a blokkláncon, és NFC-chip, RFID-címke vagy QR-kód alapján hozzárendelnek a termékhez. A termék élettartama alatt bármikor kölcsönhatásba léphet a chip, a címke vagy a kód, akár disztribúciós vagy kiskereskedelmi partner tudja megállapítani a kötegelt tagságot, akár egy fogyasztó, aki többet szeretne megtudni a termékről. A Társaság az alkalmazások széles körét tervezi, ideértve a márkavédelmet, a hamisítás elleni küzdelmet és az élelmiszerbiztonságot.


A VeChain 2015 óta létezik, és 2018-ban migrálta korábbi privát és konzorciumi blokkláncaikat nyilvános VeChainThor blokkláncaikba. Ez a lépés minden blokkláncban található fejlett funkciókat megnyit minden fejlesztő vagy harmadik fél számára, hogy alkalmazásokat fejlesszen és írjon a platformra. Több olyan vállalat is döntött, amelyek a VeChainThor tetején építik az üzletüket, beleértve a vállalatot is Plair és 8Hours Alapítvány, valamint számos független közösségi fejlesztő.

Vechain Token Economics

Vechain a kettős jelű gazdasági modell. Az elsődleges token, VeChain Token (VET) a hálózat értékének képviseletére szolgál, különféle mechanizmusokkal, amelyek idővel stabilizálják a szakképzés árát.

A VET-tulajdonosok automatikusan létrehozzák a segédprogram-tokent is, VeChain Thor Token (VTHO). A VTHO „gáz” pénznem, és tranzakciók küldéséhez vagy műveletek végrehajtásához szükséges a hálózaton. A rendszeres hálózati felhasználóknak azonban nem kell aggódniuk a VTHO külön megvásárlása miatt, mivel az automatikusan létrejön a megtartott szakképzés mennyiségével arányosan. Amikor egy tranzakciót végrehajtanak, a VTHO 70% -a véglegesen megsemmisül („megégett”), és 30% -ot blokkjutalomként kap a Authority Node tulajdonosok számára.

Ezt a kettős jelű gazdasági modellt a hálózatgazdaságtan javítása érdekében vezették be. Ezt a rendszert úgy fejlesztették ki, hogy segítse a hálózati fejlesztőket. Fejlesztők elegendő szakképzés birtokában ingyen tudja használni a hálózatot, mivel a létrehozott VTHO elegendő lesz a tranzakciók kifizetéséhez. Ha egy fejlesztő tranzakcióintenzív alkalmazást fejleszt, akkor megnézheti az alkalmazás használatát is több fél fizetési protokollja.

Röviden:

 • Vechain Token (ÁLLATORVOS) tartalékként szolgál a platformon történő gazdasági tét és értékátadás céljából. A szakképzés különböző gazdasági csomópontokban „bevonható”, és VTHO-t generálhat, amely a hálózat tranzakcióit hajtja végre.
 • VeThor Token (VTHO) a tranzakciók végrehajtásához és az intelligens szerződésekkel való interakcióhoz szükséges „gáz”. Valahányszor tranzakció történik, a VTHO elfogyasztásra és megsemmisítésre kerül.

A Vechain használata és tárolása

A Vechain biztonságosan tárolható az okostelefonokon elérhető VeChainThor Wallet (iOS és Android). A mobil pénztárca biztonságosan titkosítja a kulcsokat, hogy maximális biztonságot nyújtson a Vechain tulajdonosok számára.

Mik a VeChain csomópontok?

A csomópontok nyomon követhető pénztárcák (például a VeChainThor pénztárca), amelyekben meghatározott minimális mennyiségű VeChain van tárolva. Kétféle csomópont létezik: Hatósági csomópontok és Gazdasági csomópontok, mindkettőnek megvannak a maga követelményei, funkciói és előnyei.

Hatósági (Thrudheim) csomópontok: A Vechain biztosítása a hatóság igazolásával

A Vechain középpontjában a 101 jogosultsági csomópont áll, amelyek az összes blokklánc-tranzakciót feldolgozzák és validálják, valamint szavazási mechanizmuson keresztül irányítják a hálózatot. Ezeket a jogosultsági csomópontokat a Vechain Alapítvány választja ki, és teljes körű jelentkezési és KYC eljáráson mennek keresztül. Jutalomként a Authority Node tulajdonosok kapják a legmagasabb VTHO termelési arányt és szavazati jogot. A decentralizált bizalom biztosítása érdekében a hatósági csomópontok általában nagyvállalatok és megbízható személyek tulajdonában vannak. Biztonsági okokból keveset tudunk e jogosultsági csomópontok tulajdonosairól, de számos nagyvállalat, például a DNV GL és a PwC bejelentette, hogy rendelkezik jogosultsági csomópontokkal.

Gazdasági csomópontok: Stabilitás biztosítása az ökoszisztéma számára tét révén

A Economic Nodes nem érvényesíti a blokklánc-tranzakciókat, inkább stabilan tartják a Vechain ökoszisztémát azáltal, hogy bizonyos mennyiségű VET-tokent tartanak VeChain Thor mobil pénztárcájukban. Különböző gazdasági csomópontok léteznek, és minél több szakképzési tokent hosszabb ideig kötnek be, annál nagyobb a haszon.

Ahhoz, hogy normál gazdasági csomópont birtokosává válhasson, legalább 1 000 000 szakképzésre van szükség 10 napig.

Elkötelezettebb csomópont-tulajdonosok csatlakozhatnak a VeChain X Node programjához, amely még több jutalmat kínál. Az X Node tulajdonosok számára legalább 600 000 szakképzés szükséges mindenkor.

A jutalmak típusától függően 4féle jutalom létezik. Ezek a VTHO napi összegyűjtésétől, a Társaság Alapítványi Jutalom Pooltól származó jutalmaktól a VeChain ICO-khoz való hozzáférés engedélyezési listájáig terjednek..

Tudjon meg többet a különféle csomópontokról és jutalmakról.

Vechain története

A VeChain 2015-ben kezdte meg vállalatának megalapítását Sanghajban. Alapította Vezérigazgató, Sunny Lu (a Louis Vuitton Kína korábbi igazgatója, Kína), a Társaság magánvállalkozás-központú megoldásait fejlesztette ki vállalkozásközpontú megoldásokra. Mivel a jobb decentralizáció irányába mutató tendencia a blokklánc-iparban következett be, a VeChain konzorcium-blokklánchoz költözött, mielőtt végül megalapította a VeChain Alapítványt, és megkezdték a végső áttérést a hatósági igazolás (PoA) alapú nyilvános blokklánc-platformra.

Az Alapítvány elképzelése az, hogy nagyobb piaci átláthatóságot teremtsen, és hogy a fogyasztók részletesebb információkhoz jussanak a vásárolt, eladott és kölcsönhatásban lévő termékekről. A teljes 360 fokos kilátással az ellátási láncra, az összes alkatrészt biztonságosan rögzítve és tárolva egy szabotázsbiztonsági elosztott főkönyvben, a kiskereskedők és a gyártók biztosak lehetnek termékeik minőségében és hitelességében, garantálva a fogyasztók számára, hogy mit vásárolnak valóban az, amit gondolnak.

A VeChain partnerségekkel és élő felhasználási esetekkel büszkélkedhet számos jelentős partnerrel, köztük a DNV GL, a PwC, a Deloitte, a Walmart China, a BMW, a BYD Auto, a Bayer China, a H&M, LVMH, ENN, AWS, PICC, ASI Group stb.

Kulcsfontosságú VeChain partnerségek

DNV GL

A DNV GL-t 1864-ben alapították és világszerte 300 irodája van. Minőségbiztosítási szolgáltatásokat nyújtanak a tengerészeti, olaj- és gázipari, valamint az energia- és megújuló energiaforrásokkal foglalkozó vállalatok számára.

A DNV GL az ellenőrzési és tanúsítási folyamat végén kiadja a menedzsment rendszer tanúsítványait. Ez azt bizonyítja, hogy a vállalat folyamatai és termékei megfelelnek a nemzetközi előírásoknak.

DNV GL Luca Crisciotti bemutatva a Digital Assurance előnyeit

A DNV GL a VeChain partnere és részvényese. Mindkét vállalat osztja azt a meggyőződést, hogy a bizonyosság jövője a blokklánc technológiában rejlik. A VeChain Summit 2019-es csúcstalálkozón a DNVGL bejelentette, hogy teljesen áttelepítette privát blokkláncát a VechainThor-ba

A partnerségi bejelentés óta a DNV GL több terméket közösen fejlesztett ki, köztük az alacsony szén-dioxid-kibocsátású ökoszisztémát és a MyStory nyomonkövethetőségi és marketing megoldást. A DNV GL megerősítette elkötelezettségét a VeChain ökoszisztéma iránt, azáltal, hogy magán blokkláncát a VeChainThor nyilvános blokkláncra helyezte át ügyfelei számára. A DNV GL minden ügyfelének egy digitális Non-Fungible Token (NFT) pénztárcát is adott, hogy minden ügyfél digitális identitással rendelkezzen, és hozzáférhessen a DNV GL ökoszisztémájához, és kölcsönhatásba léphessen vele. Ezzel a DNV GL több mint 900 000 pénztárcát bocsátott ki, szemben az Ethereummal, amelynek csak 400 000 pénztárca van.

BMW

2018 márciusában a BMW megerősítette a VeChain részvételét a BMW Startup Garage program, partnerségi program, amelynek keretében a BMW a résztvevővel együttműködve fejleszti technológiáját és megvásárolja azt a BMW használatára.

A 2019-es VeChain-csúcstalálkozón az volt megerősített hogy a VeChain és a BMW közösen kifejlesztik a VerifyCar nevű DApp-ot a BMW autók számára. A VerifyCar rögzíti a jármű adatait a VeChainThor blokkláncra. A rögzítendő információk példái közé tartozik a jármű futásteljesítménye, a biztosítás és a szerviznyilvántartás.

Cihan Albay, a szingapúri IT Tech Office vezetője, a BMW Group előadást tart a VerifyCar-ról

PriceWaterHouseCoopers (PwC)

A PwC a „négy nagy” auditor egyikeként ismert. Több mint 150 országban működő cégek hálózata, és a Fortune 500 vállalat közül 420-nak nyújtanak szolgáltatást.

A PwC 3 fő szolgáltatási vonallal rendelkezik:

 • Biztosíték pénzügyi ellenőrzések biztosítása;
 • Tanácsadó az aktuáriusi és biztosítási menedzsment megoldásokról és az emberi erőforrás szolgáltatásairól; és
 • Adótervezés és tanácsadási szolgáltatások.

A VeChain 2017 májusa óta együttműködik a PwC-vel a blockchain technológia közös fejlesztése és elősegítése érdekében. Sok spekuláció után a PwC-vel és a Walmarttal közös sajtótájékoztatón jelentették be partnerségük részleteit 2019. június. Ez volt bejelentett hogy a Vechain és a PwC szintén együttműködött a Walmart China céggel, és elindította a VeMhainThor Blockchainra épített Walmart China Blockchain Traceability Platform-ot. A Platform az VeChain technológiájának felhasználásával vállalja az élelmiszer-biztonság kihívását, hogy a Walmart China képes legyen nyomonkövethetőségi stratégiájának megvalósítására termékei számára. A fogyasztók szkennelhetik a termékeket, és részletes információkat láthatnak a termékről, például annak forrásáról, logisztikai folyamatáról, termékellenőrzési jelentésekről stb.

A bejelentéskor egy kezdeti 23 Walmart termékcsaládot teszteltek és indítottak el a Platformon. 2020 végére várható, hogy a Walmart kínai nyomonkövethetőségi rendszere nyomon követhető friss húsnak adja a friss hús értékesítésének 50% -át, a nyomon követhető zöldségek a teljes zöldségértékesítés 40% -át, a nyomon követhető tenger gyümölcsei pedig 12,5% -ot. A tenger gyümölcseinek teljes értékesítésének% -a.

Termékek a Walmart Blockchain Traceability Platform-on

Bayer Kína

A VeChain és a Bayer China, a világ egyik vezető gyógyszeripari vállalatának Nagy-Kína ága közötti partnerséget 2020. május 28-án jelentették be. A VeChain létrehozta a CSecure nevű klinikai vizsgálati nyomonkövethetőségi platformot, amelyet fel lehet használni a Bayer orvosi beavatkozásainak kutatásában és fejlesztésében, mint pl. gyógyszerek és egyéb kezelések. Tudjon meg többet a Vechain és a Bayer partnerségéről.

KRÉM inkubátor

A CREAM egy stratégiai blokklánc-inkubáció és tanácsadó társaság. A VeChain Alapítvány stratégiai partnere és tanácsadója, inkubációs és tanácsadási szolgáltatásokat nyújt a VeChain számára.

Stratégiai partnerként a CREAM közvetlenül segítette a VeChain-t, és számos magas rangú partnerségben vesz részt, például a ciprusi kormánnyal folytatott partnerségben, a csoport támogatást ígért Ciprus országának a blokklánc fejlesztésében.. 

A CREAM emellett támogatást ígért a VeChain ökoszisztémának azáltal, hogy integrálja a VeChain blokklánc platformot minden inkubációs projektjükhöz, és harmadik fél cégeket vonz be a VeChain blokklánc ökoszisztémájába..

További olvasmány

Nézze meg a VeChain Insider’s oldalt a VeChain partnerségek és részletek teljes listája és összefoglaljuk a 2019-es VeChain csúcstalálkozó bejelentéseit.

Erőforrások:

Weboldal https://www.vechain.com

Alapítvány: https://www.vechain.org

Közepes (frissítés és legfontosabb cikkek): https://medium.com/@vechainofficial

Fejlesztési Terv https://cdn.vechain.com/vechain_ico_ideas_of_development_en.pdf

Távirat https://t.me/vechain_official_english

A Vechain Mainnet indítási útmutatója http://www.asiacryptotoday.com/vechain-mainnet-launch

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector