Mi az AAVE ($ LEND)?

Aave Protokoll natív jelszavukkal a $ LEND a decentralizált pénzügyi (DeFi) szférában vezető vállalat. A Társaság lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy hozzáférjenek a nyílt forráskódú és a szabadságvesztés-mentes protokollhoz, hogy pénzpiacokat hozzanak létre, csatlakozva a Compound-hoz hasonló projektek növekvő listájához, hogy decentralizált lehetőségeket hozzanak a tömegekhez. Megvizsgáljuk, hogy ki az Aave ($ LEND), annak felhasználása és miben különbözik más projektektől, például a Compound Finance-től.

Mi Aave?

A finn „ghost” szóról elnevezett londoni székhelyű Aave társaságot 2018 szeptemberében hozták létre, miután az előző évben sikeres kezdeti érmeajánlatot (ICO) kínált az ETHLend tokenjéhez, amely 16,2 millió USD-t gyűjtött. Az ETHLend irányítója Aave-be vándorolt megalakulása után az ETHLend az Aave leányvállalatává vált. 2020 januárjában az ETHLend bejelentette már nem működik és a weboldala csak akkor marad aktív, ha a jelenlegi felhasználók lezárják meglévő hiteleiket.

Az Aave célja az olyan központosított fintech-ipari óriások, mint a PayPal, a Skrill és a Coinbase által hagyott hiányosságok pótlása. Fő termékük az Aave Protocol, egy nyílt forráskódú és nem őrizetbe vett protokoll, amely pénzpiacok létrehozására szolgál az Ethereum blokkláncon..

Ki a csapat Aave mögött?

Az Aave rengeteg tehetséggel és tapasztalattal rendelkezik csapatában. Stani Kulechov (vezérigazgató) és Jordan Lazaro Gustave (COO) megtartotta és átköltöztette szerepét az ETHLend-ről, és ezzel gazdag tudását eljuttatta Aave-hez. Sokszínű, 18 fős csapatuk rengeteg tapasztalatot hoz össze az induló szcénában.


Mi az Aave protokoll?

Az Aave legnagyobb és legintegráltabb eleme az Aave Protocol, amelyet 2020 januárjában indítottak el. Az ETHLendtől való elmozdulás a vállalat stratégiájának jelentős elmozdulását jelentette. A decentralizált P2P-hitelezéstől a pool-alapú stratégiáig eljutva az Aave Protocol egy nyílt forráskódú, nem őrizetbe vett protokoll, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját decentralizált pénzpiacukat hozzák létre az Ethereum blokkláncon..

Aave ProtokollAave Protokoll

A betétesek biztosítják a likviditást azáltal, hogy kriptovalutákat helyeznek el hitelkeretekbe, ami lehetővé teszi számukra, hogy kamatot szerezzenek. Eközben a hitelfelvevők úgy kaphatnak hitelt, hogy ezeket a hitelállományokat túl- vagy alulbiztosított módon használják fel. A kölcsönöket nem kell egyénileg egyeztetni, azaz egy hitelezőt egy hitelfelvevőhöz. Ehelyett a poolba történő betéteket és a felvett összegeket / fedezeteket azonnali kölcsönök készítésére használják fel a pool állapota alapján. Jelenleg 2 pénzpiac van, ahová a felhasználók beléphetnek, ezek az Aave és az Uniswap.

Aave piacokAave piacok

Gyors kölcsönök

Az Aave-nek van egy olyan tulajdonsága, amely megkülönbözteti a többitől. A gyorshitelek lehetővé teszik az ügyfelek számára, vagy hitelt vehetnek fel minden biztosíték nélkül. Ezek az azonnali kölcsönök lehetővé teszik az egyedi intelligens szerződés használatát, hogy az Aave tartalékkészleteiből származó eszközöket kölcsönözzék egy tranzakció keretében. A hitelt azzal a feltétellel nyújtják, hogy a likviditás a tranzakció vége előtt visszakerüljön a poolba. Ha azonban addig nem térítik meg, a tranzakció megfordul – ami gyakorlatilag visszavonja az addig végrehajtott műveleteket és garantálja a tartalékkészletben lévő pénzeszközök biztonságát.

A gyorshitel funkciót a fejlesztők számára olyan eszközök előállítására tervezték, amelyek arbitrázs, refinanszírozás vagy felszámolás céljából tőkét igényelnek. Aave magyarázta Gyorshitelek, mondván, hogy „fejlesztőknek / technikai ismeretekkel rendelkező embereknek tervezték”, kockázatmentes hitelek előnyeivel. Aave 0,09% -os díjat számol fel a gyors kölcsönök után.

Ráta váltás

Az árváltás egy másik egyedülálló értékesítési pont az Aave számára, amely májusban érkezett meg frissítés hitelfelvétel / kamatlábak. Az árfolyamváltás lehetővé teszi a hitelfelvevők számára a fix és a változó kamatláb közötti váltást, ami hasznos egy ingatag decentralizált piacon. Magas kamatlábak esetén a felhasználók általában a rögzített kamatlábat választják, de ha az ingatagabb és várhatóan alacsonyabb lesz, a lebegő opciót alkalmazhatjuk a hitelfelvételi költségek csökkentése érdekében. A fix kamatláb változhat, de csak akkor, ha a betétkereseti kamatláb meghaladja a fix kamatlábat, mivel a rendszer instabillá válhat, ha többet fizet, mint amennyit fizetnek. Ha igen, akkor a fix kamatot új egyensúlyba hozzák az új stabil kamatlábbal. Másrészt, ha a változó kamat 20% -kal alacsonyabb, mint a fix kamat, a hitel automatikusan csökken, hogy figyelembe vegye a különbözetet.

Mely kriptovaluta tokenek vannak összekapcsolva?

19 token áll rendelkezésre az Aave-n. Ide tartoznak a DAI, USD érme (USDC), TrueUSD (TUSD), USDT érme (USDT), sUSD, Binance USD (BUSD), Ethereum (ETH), Basic Attention Token (BAT), Kyber Network (KNC), ChainLink (LINK ), Decentraland (MANA), Maker (MKR), Augur (REP), SNK, Enjin Coin (ENJ), REN, WBTC Coin (WBTC), Yearn.finance (YFI) és Ox Coin (ZRX).

Felhívjuk figyelmét: Minden eszköznek más a biztosíték követelménye. Ennek oka az áringadozások közötti különbségek. A stabil szerek az árstabilitásuk miatt természetesen kölcsön / érték arányt adnak. Az Aave osztályozási folyamatának teljes lebontása megtalálható azokban Kockázati keretrendszer.

Ezen jelzők mellett létezik egy natív token is, amelyet Aave használ, és amelyet Lendnek hívnak. A token magyarázata és elemzése az alábbiakban található.

LEND ($ LEND) Token

Gyakran ETHLend néven is emlegetik, a LEND kriptovaluta token az ETHLend által ez év januárjában lezárult műveletek után az Aave natív jelzőjévé vált. Bár megtartotta a nevet, a Lend új Aave verziója nagyban különbözik az előzőtől.

LEND token metrikákLEND token metrikák

Binance Key metrikák a hitelről

Az ERC-20 szabvány alapján épített $ LEND tokenek felhasználhatók a díjak csökkentésére. A tokenek az Aave Protokolltól beszedett díjakból égnek el, a platform díjak mintegy 80% -át használják fel. Ez arra utal, hogy a Lend tokenek idővel többet fognak érni. A LEND tulajdonosai prototípus-díjakat is követelhetnek cserébe, ha rosszindulatú hitelfelvevők likviditási eseményei esetén első védelmi vonalként működnek..

Ezenkívül $ LEND tokenek felhasználhatók az Aave Improvement javaslatok (AIP) szavazására. Sőt, a LEND-tulajdonosok az Aave platformon letétbe helyezett LEND-jükkel szavazhatnak, még akkor is, ha azt jelenleg fedezetként használják. Jelenleg ezt a funkciót előre elindítják a Ropsten teszthálózaton, mielőtt az Ethereum mainneten elindulna. Ez azért van, hogy az Aave-közösség hatalmas gázköltségek nélkül szavazhasson a javaslatokról, kipróbálja a modult és visszajelzést adhat az Aave-csapatnak, mielőtt hivatalosan elindulna. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a tesztnet összes szavazatának eredménye hosszú távon nem tekinthető érvényesnek.

Szavazás Aave-nSzavazás Aave-n

Hogyan lehet kölcsönadni Aave-nek

Az Aave befizetése és kamatozása egyszerű folyamat. Mielőtt elkezdené, meg kell látogatnia https://app.aave.com/ és csatlakozzon egy web 3.0 pénztárca, például Metamask, Coinbase Wallet vagy Fortmatic használatával.

A befizetés egyszerű, csak egyszerűen válassza ki a befektetni kívánt eszközt, majd engedélyezze az Aave számára az eszközhöz való hozzáférést. A tranzakció feldolgozása és a kamatláb megerősítése után ellenőrizheti az árfolyamváltozásokat az Aave alkalmazásban. Az érdeklődést kereső tokenek az aTokenek, amelyek hasonlóak a Compound C jelzőihez.

Érdeklődést generáló tokenek

Van néhány különbség a Compound jelzői és az aToken között. A legfontosabb az, hogy az aToken-ek megtartsák mögöttes eszközeik árát, és a tokenek árának növelése helyett növelni fogják a birtokolt tokenek mennyiségét, amikor az ár emelkedik..

Aave vs vegyület ($ COMP)

Úgy tűnik, hogy mind a Compound Finance, mind az Aave a két legfontosabb DeFi hitelezési platform. Mindkettőnek azonban egyedi tulajdonságai vannak, amelyek megkülönböztetik őket. A vegyületnek használható eszköze az USDT, de az Aave a tokenek szélesebb skáláját kínálja. Aave számára az új kamatlábak és előírások, például a kamatváltás enyhe előnyt jelentenek számukra. Első alkalommal az Aave nagyszerű ösztönzési arányokat kínál. A hitelkamatok és a hiteldíjak azonban átlagosan magasabbak az Aave-nél. Bárhogy is legyen, Aave jó kiegészítőnek bizonyult a Defi közösségben, és népszerűnek kell lennie. A Compound ($ COMP) -ról itt olvashat bővebben.

Az Aave 2.0 főbb jellemzői

Az Aave 2.0 volt bejelentett 2020 augusztus 14-én. Az Aave Market most 19 eszközt kínál, emellett az Uniswap Market különböző Uniswap párokat kínál fedezetként. A platform szintén több mint 15 000 felhasználóra nőtt. Íme néhány legfontosabb újdonság, amelyekre az Aave 2. fázisában számíthatunk.

Fizessen biztosítékkal

Jelenleg, ha a felhasználók a hitelük fedezetének egy részével szeretnék visszafizetni, akkor 4 külön tranzakciót kell végrehajtaniuk, több protokollon: visszavonják a fedezetet, megvásárolják a kölcsönkért kriptovalutát, visszafizetik az adósságot és felszabadítják az összes letétbe helyezett biztosítékot. Ezzel az új funkcióval az Aave felhasználói leépíthetik vagy bezárhatják pozícióikat úgy, hogy közvetlenül fizetnek fedezettel 1 tranzakció során.

Adósság tokenizálás és natív hitel delegálás

A felhasználók adósságpozíciói tokenek lesznek, azaz a felhasználók kapnak tokent, amelyek az adósságukat képviselik. Ez lehetővé teszi a natív hitel delegálását az Aave Protokollon belül, olyan egyéb funkciók mellett, mint a natív pozíciókezelés a hideg pénztárcáktól és a felhasználóspecifikus hozamkezelési stratégiák.

Fix kamatozású betét

Az Aave-ben elhelyezett betétek kiszámítható kamatlábakat generálhatnak, amelyeket nem kötnek a piaci változások.

Javított stabil kamatláb

Ez tovább garantálja a kamatlábak kiszámíthatóságát azáltal, hogy a kölcsönkamatlábukat meghatározott időtartamra zárolja.

Magánpiacok

Az Aave lehetővé teszi a kormányzás számára, hogy a magánpiacokat megnyissa a magánpiacok számára, hogy támogassa a tokenizált eszközök minden típusát. Az Aave csapata együttműködik a RealT-vel is, amely jelzálogkölcsönöket hoz az Ethereumra.

Továbbfejlesztett aTokens

Az aTokens az Aave kamatozó zsetonja, amelyet betét befizetésekor vernek, majd visszaváltáskor elégetnek. Az aToken 1: 1 arányban van rögzítve az Aave-nál letétbe helyezett mögöttes eszköz értékéhez. Az Aave 2.0-ban most lesz az aToken 2. verziója, amely integrálja az EIP 2612-et, amely lehetővé teszi a gázmentes jóváhagyásokat.

Gázoptimalizálás

Ez a szolgáltatás jelenleg fejlesztés alatt áll, és a tranzakciós költségek jelentős csökkenéséhez vezet az Aave-nél zajló legtöbb interakcióhoz. Egyes kölcsönhatások esetén a gázköltség akár 50% -kal is csökkenthető. Az Aave 2 verzió a natív GasToken támogatást is megvalósítja.

Biztonság

A 2. verzióban a belső kialakítást egyszerűbbé tették, az architektúrát is fejlesztették, így formálisabb ellenőrzési szempontból barátságosabb. Aave olyan vezető auditorokkal is együttműködik, mint a Consensys Diligence és a Certora – az automatikus ellenőrzési technológiák vezető vállalata.

Natív kereskedési funkciók

Az Aave v2 bemutatja a felhasználóknak azt a képességét, hogy natívan cseréljék adósságállományukat egyik eszközről a másikra, azaz kölcsön vehet DAI-t, és ha az USDC olcsóbbá válik, akkor egy adásvételi pozíciót USDC-re változtathat..

A felhasználók kereskedhetnek letétbe helyezett eszközeikkel az Aave által támogatott különféle kriptovaluták között, még akkor is, ha fedezetként használják.

A fedezeti ügylet bevezetése a 2. verzióban is megtörténik, így a felhasználók harmadik felek szolgáltatásainak igénybevétele nélkül közvetlenül felvehetnek hosszú és rövid tőkeáttételes pozíciókat. Fordítva a fedezeti hitelezéssel, a likviditásszolgáltatók növelhetik betéteik súlyát, hogy éljenek a lehetőségekkel.

Kormányzás

Az Aave 2 számos új irányítási funkciót is bevezet. Most az AAVE token tulajdonosok átruházhatják szavazati súlyukat bármely más címre. Aave úgy véli, hogy ez a protokoll-politikusok megjelenéséhez vezethet, akik képviselik társaik érdekeit, hogy szavazataikat átruházzák rájuk. De ellentétben a legtöbb reprezentatív demokráciával, amelyet manapság az egész világon látunk, a szavazatok delegálása likvid demokrácia, tehát ez azt jelenti, hogy a felhasználó egyetlen tranzakcióval azonnal eltávolíthatja a delegációt.

Az Aave csapata felismeri a zsetonok másik helyre való áthelyezésének szükségességét is, hogy részt vegyen a kormányzásban. Az Aave tehát lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a pénztárcájukból üzeneteket írhassanak alá, hogy részt vegyenek az Aave kormányzásban. Ez viszont csökkenti a biztonsági kockázatot.

Referenciák:

AsiaCryptoTod: https://www.asiacryptotoday.com/aave/

Decentralizált pénzügyek (DeFi) sorozat: oktatóanyagok, útmutatók és egyebek

A kezdőknek és a haladóbb felhasználóknak egyaránt megfelelő tartalommal nézze meg a DeFi térben való kereskedéshez szükséges ESSENTIAL TOOLS oktatóanyagokat tartalmazó YouTube DeFi sorozatunkat. MetaMask és Uniswap. Mély elmélyülés olyan népszerű DeFi témákban, mint a Reef.finance ($ REEF) és a Polkadot ($ DOT)

Az ezen a weboldalon található DeFi sorozat olyan témákat is tartalmaz, amelyeket a YouTube nem fedezett fel. Bevezetés a DeFi-re: a Decentralized Finance (DeFi) áttekintése: Útmutató a kriptovaluta legmelegebb trendjéhez

Oktatók és útmutatók az ESSENTIAL DEFI TOOLS számára:

 • MetaMask útmutató: Hogyan lehet fiókot létrehozni? PLUS tippek és hackek haladó felhasználók számára
 • Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök
 • A szérum DEX útmutatója és áttekintése
 • SushiSwap ($ SUSHI) elmagyarázta
 • 1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

Részletes információkért a konkrét DeFi projektekről olvassa el a DeFi token útmutatóinkat. Íme néhány legnépszerűbb útmutatónk:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) áttekintés: A DeFi protokoll alapvető útmutatója
 • ChainLink ($ LINK) útmutató: Kulcs link a DeFi térben
 • Cream Finance ($ CREAM): Mi ez?
 • Curve Finance ($ CRV) útmutató
 • DODOEx ($ DODO): Forradalmi On-Chain likviditási szolgáltató
 • Lineáris pénzügy ($ LINA): A szintetikus csereplatformok jövője?
 • Polkadot ($ DOT): Minden, amit tudnod kell a kínai DeFi kedveséről
 • RAMP DeFi: Hogyan oldja fel a társult eszközök értékét?
 • Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform
 • Solana ($ SOL) elmagyarázta
 • A grafikon ($ GRT) – A decentralizált alkalmazások következő szintje
 • Trustswap ($ SWAP) magyarázat – A DeFi tranzakciók következő generációja
 • Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése
 • Wing Finance ($ WING) – Hitel alapú DeFi hitelezési platform

További videók és cikkek hamarosan megjelennek a DeFi sorozatunk részeként, ezért feltétlenül iratkozzon fel a hírlevelünkre Youtube-csatorna és (egyelőre) Ingyenes heti hírlevél így értesítést kaphat, amint kijönnek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector