OIN Finance ($ OIN): A DeFi első lépése az ontológiában

OIN Finance ($ OIN) kitalált egy módszert egy decentralizált pénzügyi (DeFi) projekt felépítésére, amely arra törekszik, hogy az Ethereum legtöbb termékével is elérhető legyen, de egy másik blokkláncon – az Ontology hálózaton. Ez potenciálisan megoldhatja a blokklánc-torlódások és az emelkedő gázdíjak problémáit, amelyek a közelmúltban aggodalomra adnak okot, és valódi akadálya a tömeges elfogadásnak.

Az első OnFi-on futó DeFi projektként érdekes tudni, hogy mit tettek és mit tartogatnak az elkövetkező hónapokban a térben.

Nézze meg magyarázó videónkat az OIN Finance-ről:

YouTube poszter

Háttér

Renard Zhang, az OIN Finance vezérigazgatója és csapata a projekt három lépéssel kezdte a DeFi népszerűsítését, a DeFi átjárójává válása és az érettebb piacra való növekedés elősegítése. A csapat segített az Ethereum ökoszisztémából az ontológiai blokkláncba történő decentralizált technológia fejlesztésének újrateremtésében.


Mi az OIN Finance?

Az OIN Finance egy DeFi ökoszisztéma, amelynek középpontjában a likviditási pool hitelezési platform biztosítása áll az Ontology hálózat tetején. Célja egy láncok közötti, interoperábilis platform létrehozása az olyan szolgáltatásokhoz, mint például a stabil áruk kölcsönzése, kölcsönvétele, cseréje és verése.

Az OIN segítségével a felhasználók saját decentralizált tőzsdéiken (DEX) növelhetik a likviditást, és az OINSwap segítségével saját piacképzőket építhetnek. Egy másik projekt az OIN ökoszisztémán belül az OINLend, ahol a felhasználók kölcsönöket adhatnak vagy kriptovaluta eszközöket vehetnek fel.

Az ökoszisztémában elérhető egyéb szolgáltatások az OINWallet, az OINDAO és az USDO stablecoin. Az OIN hídtechnológiáján keresztül ezek a platformra épített szolgáltatások elérhetőek az Ethereum közösség számára is.

Az OIN egyelőre az Ontology hálózat kiépítésére összpontosít, hogy olcsó szolgáltatásokat nyújtson, miközben elkerüli azokat a torlódási problémákat, amelyeket a felhasználók az utóbbi időben az Ethereum blokkláncban tapasztalnak. Miután a projekt elég erős felhasználói bázissal rendelkezik az ONT DeFi platformon, továbbléphetnek a projekt további skálázására.

Az OIN előtt az az út áll, hogy először fel kell építeni a korai alkalmazók közösségét, és lehetőséget kell adni számukra, hogy részesei lehessenek az érintettek kezdeti csoportjának. Ezután elérhetővé tehető a nagyobb nyilvánosság számára.

Láncok közötti interoperabilitás

Az OIN architektúrája nemcsak saját platformjának, hanem az egész DeFi térnek a növekedését teszi lehetővé, több blokklánc összekapcsolásával. Láncokon átívelő kialakítása megnyitja a platformot a többi meglévő hálózat előtt, hogy széles körű felhasználókat érjen el.

Decentralizálás

A Tendermint konszenzus algoritmusának elfogadásával a csomópontok problémamentesen működhetnek, miközben konszenzust próbálnak elérni. És a saját stablecoinján keresztül elegendő ösztönző van a csomópontok számára, hogy továbbra is biztosítsák és fenntartsák a hálózat egészségét.

Adatbiztonság

Az OIN a Merkle proofot használja a felhasználók adatainak biztonságához. Ilyen összeállításban az Ethereum blokklánc tetején kezdeményezett műveletekről szóló információkat biztonságos kódsorban tárolják, így azokat nem lehet visszaírni.

OIN Finance’s Services

OINSwap V1 Pool

Az OIN piacra dobja az első DEX-et az Ontology-on, lehetővé téve az Ontology-felhasználók számára, hogy kényelmesen kereskedhessenek ONT-tokenjeikkel az OIN által támogatott tokenekkel. A swap pool működteti az egész DEX-et, miközben árait az uralkodó piaci viszonyok határozzák meg. A V1 és V2 medencék jelenleg készülőben vannak, és még nincs hivatalos bevezetési dátum.

OIN swap v1 poolOIN swap v1 pool

OINSwap V2 Pool

Amint a láncok közötti híd sikeres lesz, és az ERC-20 eszközök futhatnak az ontológiai hálózatra és onnan ki, megkezdhetik az OIN Swap V2-készletének működését. Itt OIN-tokenek segítségével egyes tokenek értékét tükrözik az OIN-csere alkalmazásban.

OIN Swap v2 medence

OIN pénztárca

Az OIN Wallet használható az Ontology és az Ethereum hálózat által támogatott tokenek tárolására. Amint befejeződik a projekt második szakasza, amelynek célja az Ontology-Ethereum híd sikeres futtatása, az OIN pénztárca hozzáférhet más Ethereum-alapú DeFi projektekhez. Ezek olyan protokollok, mint a Curve, a Balancer vagy az Compound.

OIN pénztárcaOIN pénztárca

USDO

Az USDO a hálózat állomása, az amerikai dollárhoz kötve. Ez az első decentralizált stabil jelző, amely az Ontológia tetejére épült. Az USDO-t az Ontology natív tokenje, az ONT támogatja.

A stablecoin felhasználható az OIN Swap vagy az OIN Lend poolba történő befizetéshez, hogy nyereséget nyerjen a részesedésből és a likviditásbányászatból.

$ OIN Token

Az OIN token az OIN Finance natív eszköze. Használni fogják kormányzási jogkivonatként, valamint fedezetjuttatásként és elszámolási ellentételezésként.

Az OIN token révén a platform közösségi irányítási modellt valósít meg a műveletek kezelésére. Kifejezetten a token használható tranzakciós díjak, tét vagy közösségi szavazás kifizetésére.

Az OIN token rendkívül népszerű. A token nyilvános értékesítése körülbelül 50-szeres volt a túllépésnél, és 2020. szeptember 3-án indult az Uniswap, a Bitmax és a BiBox rendszeren. Azok a szerencsés néhány szerencsés, aki be tudott kerülni a nyilvános értékesítésbe, 0,08 USD-os USD áron vásárolta meg OIN-jeleit, figyelembe véve a Az OIN az írás idején majdnem 1 USD, ezeknek a tulajdonosoknak minden okuk megvan arra, hogy eksztatikusak legyenek.

OIN DAO

Az OIN DAO képes USDO kibocsátására is. Mivel az USDO-t az ONT fedezi, saját poolja van az Ontology platformon. Akinek van ONT-je, az USDO-t 300% -os kezdeti biztosítékkal verheti be.

Az elszámolási mechanizmus (hasonlóan a felszámolások működéséhez a MakerDAO-ban) beindul, ha az USDO fedezete 180% alá csökken. De ha a felhasználók nem szeretnének USDO-t kölcsönözni vagy kölcsönadni, elküldhetik őket az OIN Swap vagy az OIN Lend likviditási bányászatára.

OIN Lend

A hitelezés az OIN platformon decentralizált. Intelligens szerződések révén mind a hitelezők, mind a hitelfelvevők biztonságosan betéteket helyezhetnek el, hogy a platform mögöttes eszközévé váljanak. Ezután az OIN választ az Ethereum és az Ontology hálózat által támogatott különféle tokenek közül, hogy OIN tokeneket válasszon egy adott árfolyamon.

A hitelek esetében legalább 150% -os túlbiztosítás szükséges, hasonlóan a többi DeFi hitelezési protokollhoz. A kamatdíjakat intelligens szerződések határozzák meg automatikusan, különböző piaci tényezők, például kínálat és kínálat alapján.

Az érdekeltségek blokkonként halmozódnak fel, és egy részét a tartalékokban tartják. Ez lehetővé teszi a hitelezők számára, hogy visszavonják jelképes betéteiket, ha ezt meg akarják tenni.

OIN lánc

Az OIN Chain az OIN platform tetejére épített réteg, amely a protokoll láncok közötti interoperabilitási funkciójának támogatására szolgál. Ez elősegíti az Ethereum DeFi projektjeinek integrálását, hogy az Ontology hálózatban több eszköz is rendelkezésre álljon.

Ez egy multifunkcionális adapter lesz, amely áthidalja az Ethereumot és az Ontológiát, valamint több nyilvános láncot fog kialakítani az előttünk álló egyéb fejlesztésekben.

Likviditásbányászat és tét

Az OIN-token-ellátás fele likviditásbányászatból és tétből származik. Az érdekelt felek által létrehozott kínálat az OIN DAO és az OIN Lend platformokon összegyűjtött USDO fedezeti poolokból származik.

A likviditásbányászat útján létrehozott OIN-tokenek az OIN-csere készletbe kerülnek. Miután az OIN Lend készlet elérhetővé vált a láncok közötti architektúrával, az ERC-20-nak megfelelő tokenek is bevonhatók.

Az összes vert zseton pontosan 40% -át osztják ki minden nap tétjuttatás útján, míg a fennmaradó 60% -ot likviditásbányászati ​​jutalomként osztják szét. Az OIN DAO-n keresztül a közösség eldöntheti, hogyan változtassa meg a hálózat napi jutalmazási arányát.

Következtetés

A DeFi egyik úttörőjeként az Ontology hálózaton az OIN Finance kilátásai egyre pozitívabbnak tűnnek, különösen az Ethereum növekvő gázdíjai mellett. Míg az Ethereum blokkláncon elindított DeFi projektek száma naponta növekszik, továbbra is uralkodó kérdés, hogy képesek-e fenntartani működésüket.

A DeFi projektek sikeres platformbizonyításának felállítása más platformokon hasznos lehet a közösség és a teljes kriptotér számára. Végül is csak több lehetőséget kínál a felhasználók számára, hogy felfedezzék az igényeiknek leginkább megfelelő szolgáltatásokat.

Decentralizált pénzügyek (DeFi) sorozat: oktatóanyagok, útmutatók és egyebek

A kezdőknek és a haladóbb felhasználóknak egyaránt megfelelő tartalommal nézze meg a DeFi térben való kereskedéshez szükséges ESSENTIAL TOOLS oktatóanyagokat tartalmazó YouTube DeFi sorozatunkat. MetaMask és Uniswap. Mély elmélyülés olyan népszerű DeFi témákban, mint a Reef.finance ($ REEF) és a Polkadot ($ DOT)

Az ezen a weboldalon található DeFi sorozat olyan témákat is tartalmaz, amelyeket a YouTube nem fedezett fel. Bevezetés a DeFi-re: a Decentralized Finance (DeFi) áttekintése: Útmutató a kriptovaluta legmelegebb trendjéhez

Oktatók és útmutatók az ESSENTIAL DEFI TOOLS számára:

 • MetaMask útmutató: Hogyan lehet fiókot létrehozni? PLUS tippek és hackek haladó felhasználók számára
 • Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök
 • A szérum DEX útmutatója és áttekintése
 • SushiSwap ($ SUSHI) elmagyarázta
 • 1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

Részletes információkért a konkrét DeFi projektekről olvassa el a DeFi token útmutatóinkat. Íme néhány legnépszerűbb útmutatónk:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) áttekintés: A DeFi protokoll alapvető útmutatója
 • ChainLink ($ LINK) útmutató: Kulcs link a DeFi térben
 • Cream Finance ($ CREAM): Mi ez?
 • Curve Finance ($ CRV) útmutató
 • DODOEx ($ DODO): Forradalmi On-Chain likviditási szolgáltató
 • Lineáris pénzügy ($ LINA): A szintetikus csereplatformok jövője?
 • Polkadot ($ DOT): Minden, amit tudnod kell a kínai DeFi kedveséről
 • RAMP DeFi: Hogyan oldja fel a társult eszközök értékét?
 • Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform
 • Solana ($ SOL) elmagyarázta
 • A grafikon ($ GRT) – A decentralizált alkalmazások következő szintje
 • Trustswap ($ SWAP) magyarázat – A DeFi tranzakciók következő generációja
 • Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése
 • Wing Finance ($ WING) – Hitel alapú DeFi hitelezési platform

További videók és cikkek hamarosan megjelennek a DeFi sorozatunk részeként, ezért feltétlenül iratkozzon fel a hírlevelünkre Youtube-csatorna és (egyelőre) Ingyenes heti hírlevél így értesítést kaphat, amint kijönnek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector