Ritálható ($ RARI): Az NFT-k fejlődése?

Rariálható ($ RARI) egy olyan platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy blokklánc technológiával biztosított digitális kollekcióikat létrehozhassák és eladják.

A saját művészként történő marketingje, a nagy értékű gyűjtőtárgyak értékesítésének hagyományos módja, vagy akár a lehetőség megtalálása, hogy művét megmutassa a világ többi részének, nehéz feladat lehet. Az e célkitűzésekkel járó működési és pénzügyi költségek mellett a művész vagy a gyűjtő tulajdonosának mindig vannak szellemi tulajdonjogi kockázatai. A Rarible innovatív megoldást kínál ezekre az aggályokra – és még sok minden másra.

A blockchain keresztül a Rarible létrehozott egy olyan platformot, amely lehetővé teszi a művészek és tulajdonosok számára, hogy szélesebb közönséghez jussanak, és érdeklődő befektetőket találjanak. Mindezek a célok a platformon keresztül érhetők el anélkül, hogy megkockáztatnák a művész tulajdonjogát egy adott műalkotással, vagy a tulajdonos követelését egy gyűjtővel szemben. De hogyan csinálják ezt, és hogyan kezdődött az egész?

Összegzés

  • A Rarible egy olyan platform, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy nem helyettesíthető tokenek (NFT) létrehozását, eladását és vásárlását tegyék lehetővé..
  • A RARI a Rarible natív segédprogram-tokenje. A felhasználók ezeket a tokeneket a platform különböző tevékenységeiből szerezhetik be, például műalkotások vagy gyűjtők vásárlásából / eladásából – más néven „Marketplace likviditásbányászat”.
  • A RARI token jogot ad a tulajdonosoknak, hogy döntsenek a Rarible rendszerfrissítéséről, és megválaszolják, milyen tartalmat forgalmaznak a platformon.

Háttér

A Rarible-t Alex Salnikov és Alekszej Falin alapította 2020 elején. Víziójuk az, hogy képesek legyenek létrehozni egy sikeres blockchain alkalmazást, amelynek középpontjában a művészek és a gyűjtők tulajdonosainak segítése áll..

A Rarible mögött álló csapat egy blockchain alapú online piaccal állt elő, ahol a művészek leendő vásárlókat találhatnak tartalmukra.


Szalnyikov szerint a közösségi részvétel a platformra vonatkozó döntések meghozatalában sokat segíthet a továbbhaladásban. A platform használatáért felszámított díjak egy példa a közösségi aggodalomra, amelyről Szalnikov úgy véli, hogy megvitatható lenne, ezért döntésük a platform irányítási tokenjének bevezetéséről.

Ezek a funkciók a Rarible-nek olyan figyelmet szenteltek, amelyet a decentralizált finanszírozási (DeFi) platformok kaptak 2020 közepén.

Mi a Rariálható?

A Rarible egy Ethereum-alapú decentralizált alkalmazás (dapp), amelynek középpontjában az NFT-k piacának létrehozása áll. Ez egy olyan funkciót is lehetővé tesz a felhasználók számára, hogy saját NFT-ket készítsenek, ami azt jelenti, hogy tokenizálják gyűjteményeiket.

Rariálható piactérRariálható piactér Rariálható weboldal)

A platform figyelemre méltó tulajdonsága, amely sokak figyelmét is felkeltette, a kormányzás felépítése. A natív segédeszközön keresztül a felhasználók szavazási mechanizmuson keresztül vehetnek részt a protokollirányítási döntésekben. Erre hivatkozik a Rarible decentralizált autonóm szervezetet (DAO) megvalósítva.

Ilyen szolgáltatás a kriptotérben található NFT-piacok többségében nem létezik.

Mik az NFT-k?

Az NFT-k a sok blokklánc-újítás részét képezik, amelyek lehetővé teszik bárki számára, hogy létrehozza a birtokában lévő valós eszköz digitális megfelelőjét. Lényegében ez a valós eszközöknek lehetőséget nyújt nemcsak világszerte forgalmazásra, hanem arra is, hogy képesek legyenek nemzetközi befektetések fogadására, amennyiben csatlakoznak a hálózathoz..

Az NFT-k azt is biztosítják, hogy a műalkotások vagy bármilyen művek tulajdonosai biztosak lehessenek abban, hogy termékeik nem másolhatók olyan funkcióval, amely lehetővé teszi a hitelesség ellenőrzését.

További információ az NFT-kről.

Hogyan használja a Rarible az NFT-ket?

Bárki létrehozhat NFT-t. Egy művész könnyen felmehet a platformra, és létrehozhatja annak digitális megfelelőjét. Az, hogy el akarják-e adni NFT-jeiket eladásra, rajtuk múlik.

Az adott műtárgy megvásárlásának tranzakciós díjait az NFT tulajdonosa is eldöntheti. A token átviteli funkciók révén a gyűjtők kényelmesen átadhatók egy másik személynek, ha csak elküldik az NFT-t a címzettnek.

Ha egy műalkotás tulajdonosa úgy dönt, hogy el akarja távolítani művét az emelvényről, akkor ezt szabadon megteheti. Az NFT „elégetésével” az alkotás eltávolítható a blokkláncból. Végül minden olyan funkció, amely a gyűjtők tulajdonjogával kapcsolatos, teljes egészében az NFT tulajdonosainak ellenőrzése alatt áll.

A platform egy „jogdíjrendszert” is megvalósít, amely hasonlóan működik, mint egy műalkotás eredeti alkotójának hagyományos jutalmazási mechanizmusa. Ezen a rendszeren keresztül az alkotó jogosult a műalkotás eladási árának bizonyos százalékára, ha azt újra eladnák másoknak.

Ha a felhasználók úgy találják, hogy egyes műalkotásokat vagy gyűjteményeket hamisítottak, akkor a platformon keresztül is szabadon jelenthetik azokat.

Rarible DAO

A DAO jövőbeni megvalósítását a Rarible ütemterve tartalmazza. Itt kapják meg a platform résztvevői a protokollirányításban való részvétel jogát. Ez azt jelenti, hogy javasolhatnak platformfrissítéseket és közösségként módosíthatják a meglévő protokollokat.

A RARI az a token, amely támogatja a DAO megvalósítását. De hogyan lehet megszerezni a RARI-t?

$ RARI Token

Mint már említettük, a RARI a Rarible natív segédprogram-tokenje. Nem lehet megvásárolni a platformról, és csak platformtevékenységekben való részvétellel szerezhető meg, például műalkotások és más gyűjtők vásárlásával és eladásával. Ezt hívják „Piaci likviditásbányászatnak”.

$ RARI Tokenomics$ RARI Tokenomics ‘Bemutatjuk a $ RARI-t – az első irányítási tokent az NFT űrben’ közepes cikkben)

A piactéri likviditásbányászat 2020. július 15-én megkezdődött, és a zseton kibocsátása 2020. július 19-től minden vasárnap 200 hétig tartott. Pontosan 75 000 RARI-t osztanak ki a felhasználóknak hetente, arányosan az előző hét adásvételeivel. Mind a vevők, mind az eladók egyformán megkapják a felosztott összeg felét.

$ RARI Piaci likviditásbányászat - Token terjesztés$ RARI piactéri likviditási bányászat – Token terjesztés ‘Bemutatjuk a $ RARI-t – az első irányítási tokent az NFT űrben’ közepes cikkben)

A RARI birtoklása bizonyos jogokra jogosítja fel a felhasználót. A rendszerfrissítésekről szóló döntések mellett a RARI-tulajdonosok is részesei lehetnek a Rarible közösségi alapú platform moderálásának.

A RARI-t arra is használják, hogy segítsen a platformon forgalmazott tartalmak kurátorában. A közösség szavazhat arról, hogy mely műalkotások tartoznak a heti választáshoz, ami további lendületet ad nekik a szükséges elérhetőségben.

Ritka heti válogatásRitkán megjelenő heti választások Rariálható weboldal)

A jövőben a RARI bevezeti NFT piaci indexét, amely a legkeresettebb NFT-k portfólióját tartalmazza, amelyek támogatásában a befektetők érdekeltek lehetnek.

További jövőbeli megvalósítások:

  • Árfelfedezési mechanizmus
  • Mobil alkalmazás
  • Társadalmi jellemzők
  • További tartalomtípusok (AR + VR + Metaverse + 3D)
  • DeFi NFT-k
  • Töredékes tulajdonjog

Következtetés

A Blockchain felszabadította a digitális világban rejlő lehetőségeket, ami nagy haszonnal járna a felhasználók számára. Hagyományosan nehéz egy műalkotást forgalomba hozni anélkül, hogy közvetítőket kellene találnunk, hogy segítsenek a szélesebb közönséghez való kapcsolódásban. Ennek működési és pénzügyi költségei szintén teljesen más vita tárgyát képezik.

És a blokklánc révén ezek már nem okozhatnak annyira gondot. A Rariable egyike azoknak az újításoknak, amelyek biztosítják, hogy a gyűjtők tulajdonosai és művészei teljesen függetlenek lehessenek a saját vagyonukkal kapcsolatos döntések meghozatalában.

A Rarible gondoskodik arról is, hogy a platform minél decentralizáltabb legyen, azáltal, hogy a protokollok irányításával kapcsolatos döntéseket a közösség döntése alapján bízza meg. Ezt szem előtt tartva az előttünk álló út ígéretesnek tűnik.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector