SushiSwap ($ SUSHI) magyarázat

Mielőtt nekilátnánk

Szorosan követtük az érintett eseményeket SushiSwap és alapítója „Chef Nomi”. Ez a cikk nem észrevételeket vagy következtetéseket fűzhet a Nef szakács cselekedeteihez, illetve ahhoz, hogy a SushiSwap hogyan fut, vagy kellene futtatni. Ez a cikk egyszerűen elmagyarázza, mi is a SushiSwap, és hogyan kell használni a platformot. Mint minden hozamgazdálkodási projekt esetében, a SushiSwap is hatalmas kockázattal jár. Aki részt kíván venni a terméshozásban, annak teljes körű kutatást kell végeznie, és előzetesen alaposan mérlegelnie kell a kapcsolódó kockázatokat.

Mi a SushiSwap ($ SUSHI)?

A SushiSwap a legújabb decentralizált pénzügyi (DeFi) likviditási pool platform. A SushiSwap segítségével az emberek hozzáadhatják zsetonjaikat a likviditási készlethez, és kereshetnek. Ebben a cikkben megnézzük a Sushi Swap platformot és azt, hogy miként vehetünk részt a likviditási poolban. Bárki részt vehet.

Érdekesen hangzik? Merüljünk bele.

Összegzés

 • A SushiSwap egy olyan platform, amely lehetővé teszi bárki számára a likviditás biztosítását. Cserébe az adott személy tokenek (ek) és SUSHI tokenek jutalomban részesül.
 • 2020. szeptember 4-én 1 milliárd dollár zárolt likviditás van.
 • Nagyon magas APY (akár 1000%) lehetősége egyes likviditási poolokban. Ellenőrizheti az aktuális hozamokat SushiBoard.

Miért olyan népszerű a SushiSwap??


A Sushi Swap „továbbfejlesztett és közösségbarát” Uniswap néven forgalmazza magát. Ellentétben egy olyan hagyományos tőzsdével, mint a Binance, ahol piaci döntéshozókat alkalmaznak, a SushiSwap egy közösségorientált platform, ahol a felhasználók likviditást biztosítanak. Cserébe jutalmat kapnak. Valójában a felhasználók alkotják a piacot.

SUSHI token

A SUSHI jelzőket jutalomként adják meg a likviditásbányászatért. A token lehetővé teszi a tulajdonosok számára, hogy részt vegyenek a platform irányításában, és feljogosítja őket a kereskedők által a protokoll által fizetett díjak egy részére. A platform irányításához a SUSHI-tulajdonosok benyújthatnak egy SushiSwap Improvement javaslatot (SIP), amelyre a token-tulajdonosok szavazhatnak a tokenjeikkel.

Természetesen egyesek a SUSHI árain is spekulálnak, és a token olyan nagy tőzsdéken kereskedhet, mint a Binance, az FTX és az OKEx.

A SushiSwap előnyei

Nincs KYC (Ismerje meg ügyfelét) irányelv. Ez azt jelenti, hogy bárki kereskedhet és hozzájárulhat a likviditási poolokhoz. A platform engedély nélküli, vagyis bárki hozzájárulhat dollármilliókhoz anélkül, hogy engedélyt kérne.

Keressen tokenteket a Sushi Swap-tól. A SUSHI a Sushi Swap natív tokenje. Amikor hozzájárul a likviditási poolhoz, sushi tokent keres. A SUSHI-t kicserélheti ETH-ra.

Sushi Swap modell: 0,25% közvetlenül az aktív likviditásszolgáltatókhoz jut, 0,05% pedig visszafordul SUSHI-ba, és jutalomban részesül a sushitulajdonosok számára.

Érdekesen hangzik? Látogassunk el a Sushi Swap honlapjára.

SushiSwap kezdőknek szóló útmutató

Amikor először érkezik a Sushi Swap honlapjára, ezt látja:

Sushiswap.fi honlapSushiswap.fi honlap

Kattintson a „Pénztárca feloldása” vagy a „Menü megtekintése” lehetőségre, akárhogy is, ehhez a platformhoz csatlakoztatnia kell az ETH pénztárcáját.

A Sushi Swapnak lehetősége van a MetaMask, a WalletConnect vagy sok más, nem őrizet alatt álló pénztárca használatára. Válassza ki a kívántat.

Csatlakoztassa a pénztárcátCsatlakoztassa a pénztárcát

Engedélyezze a Meta Mask vagy a Wallet Connect számára, hogy csatlakozzon a Sushi Swap szolgáltatáshoz. Miután csatlakozott, készen áll arra, hogy a tokeneket hozzáadja a likviditási poolokhoz.

Likviditási poolokLikviditási poolok

Különböző likviditási poolok (LP) állnak rendelkezésre. Minden likviditási pool különböző éves százalékos hozammal (APY) rendelkezik.

Ebben a példában hozzájárulok az ETH-USDT készlethez. Hozzáadom az USDT-t a likviditási készlethez. Cserébe kapok egy százalékos USDT és SUSHI tokent. Gondoljon a Sushi Swapra, mint „közösségi bevétel-megosztási” modellre.

Hozzájárulás a likviditási poolhozHozzájárulás a likviditási poolhoz

A likviditáskészlethez való hozzájáruláshoz kattintson az „USDT-ETH UNI-V2 LP jóváhagyása” gombra, és adja meg a Meta Mask engedélyét a tokeneknek a likviditási készletbe történő áthelyezéséhez..

Most mi? Te vársz. A „SUSHI-val megszerzett” mezőbe be kell töltenie a megszerzett SUSHI-t. A „Betakarítás” gombra kattintva bármikor visszavonhatja SUSHI tokenjét.

2020 összesítés és új ütemterv!

Sok dolog történt a Sushiswap ökoszisztémán belül az elmúlt hónapokban: itt az ideje egy gyors összefoglalónak és annak áttekintésére, hogy mit hoz a jövő ennek a projektnek!

A protokoll által véglegesített partnerségek száma megszámlálhatatlan, de az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb, minden bizonnyal a Yearn-szel való egyesülés. A hír vitákat váltott ki: a Sushiswap-ot egyesek még mindig az Uniswap egyfajta „másolatának” tekintették, és amikor Andre Cronje (Yearn apja) cikket írt arról, hogy mennyire nehéz Defiben építkezni, és mennyire fordítva könnyű bárkinek csak másolja át mások kódját, ez nem volt igazán koherens. Az együttműködés azért jött létre, hogy lehetővé tegye a két csapat együttműködését a Deriswap-on.

Ennek ellenére a Sushiswap annyira fejlődött, hogy a Mira Christanto (a Messari egyik adatelemzője) „lemaradtak a múltjukról”, és mivel a Venture Capitals nem támogatja őket, gyorsabban tudnak haladni, mint a versenytársak. Januárban a Sushiswap TVL-je valós növekedést mutatott (jelenleg 2,1 milliárd dollár), főleg az Uniswap.

A 2020-as fontos mérföldkövek között megtalálhatjuk az Onsent, az új Sushiswap likviditásbányászati ​​ösztönző programot, amely felváltja a hét régi menüjét. Összehozza a közösségeket az ökoszisztémába, és lehetővé teszi a szavazott jelzők akkreditációját és a bányaprogramban való részvételt. A weboldal új elrendezéssel és egyszerű verzióval is rendelkezik.

2021. ütemterv

Mivel az új év már elkezdődött, az is érdekes, hogy megnézzük, mit dolgoz a Sushiswap 2021-re. A csapat hosszú és részletes ütemtervet január elején. A figyelemre méltó frissítések a következők:

 • A Mirin lesz a Sushiswap V3 protokolljának új, továbbfejlesztett verziója. Számos új funkciót tartalmaz, mint például a franchise-alapú poolokat, a dupla hozamot, a dinamikus hozamegyensúlyozást és még sok minden mást, ahogy olvashatja itt.
 • A Bentobox (amelynek januárban kellett volna elindulnia) új hitelezési platformként született meg a csapat fejében. Miközben dolgoztak a kódon, valami több lett belőle. Egyszerűbben fogalmazva, ez egyetlen tároló lesz, amely minden jegyet tartalmaz minden protokollhoz és jövőbeli kiterjesztéshez. Több orákulumot támogat, és a $ SUSHI összes tulajdonosának is hasznot fog hozni.
 • A Miso (Minimal Initial Sushi Offering) egyfajta token launchpad lesz, amelynek célja az új projektek elindítása a platformon. Ez magában foglalja a tömeges értékesítési lehetőségeket, az IDO-kat (Initial Dex Offering), az aukciókat és még sok mást. Úgy gondolhatnánk rá, mint valami hasonlóra a Binance indítópultjához.
 • Mivel az Ethereum díjai a következő jövőben növekedni fognak, és folyamatosan növekedni fognak, amíg az ETH2 valósággá nem válik, a legtöbb platform alternatív megoldásokat tanulmányoz felhasználói számára, például a 2. réteg lehetőségeit. Az optimista összesítéssel foglalkozó Uniswap-tól eltérően a Sushiswap úgy döntött, hogy szinkronban mozog a nagyobb Yearn-ökoszisztémával, és így valószínűleg Zk-rollups lehetőségeket kínál.

Mindezen nagy hírekkel együtt a Sushiswap azt is tervezi, hogy új domainre költözik, mivel a régi szerintük már nem elegendő a platform sokszínűségének leírására. A teljesen decentralizált irányítási struktúrára való áttérést szintén 2021 végéig tervezik. Mindenki szakács lehet az a hely, ahol elmondhatja véleményét, ha új ötleteket szeretne javasolni.

GYIK

Kockázatos-e likviditást biztosítani a SushiSwap számára??

A készlet feltörhet, ha a kódot nem ellenőrzik. Előfordult, hogy a hackerek kimerítették az okos szerződéseket. Segít, ha a kódot egy jó hírű cég ellenőrzi. A SushiSwap esetében a Quantstamp „biztonsági felülvizsgálatot” (nem auditot) kapott. 10 problémát azonosítottak, de ezek nem tűnnek végzetesnek. Ezt követően Peckshield befejezte a könyvvizsgálat a SushiSwap oldalon. Nem találtak kritikus vagy nagyon súlyos problémákat az üzleti logisztikával kapcsolatban, de 2 nagyon súlyos opsec problémát találtak, amelyeket telepítéssel különös gondozással kell megoldani.

Mi a Sushi Swap jutalommodellje??

0,25% közvetlenül az aktív likviditásszolgáltatókhoz jut, 0,05% pedig visszafordul sushivá, és aktív SUSHI tulajdonosoknak kerül kiosztásra.

Decentralizált pénzügyek (DeFi) sorozat: oktatóanyagok, útmutatók és egyebek

A kezdőknek és a haladóbb felhasználóknak egyaránt megfelelő tartalommal nézze meg a DeFi térben való kereskedéshez szükséges ESSENTIAL TOOLS oktatóanyagokat tartalmazó YouTube DeFi sorozatunkat. MetaMask és Uniswap. Mély elmélyülés olyan népszerű DeFi témákban, mint a Reef.finance ($ REEF) és a Polkadot ($ DOT)

Az ezen a weboldalon található DeFi sorozat olyan témákat is tartalmaz, amelyeket a YouTube nem fedezett fel. A DeFi bemutatásához olvassa el a Decentralized Finance (DeFi) áttekintését: Útmutató a kriptovaluta legmelegebb trendjéhez

Oktatók és útmutatók az ESSENTIAL DEFI TOOLS számára:

 • MetaMask útmutató: Hogyan lehet fiókot létrehozni? PLUS tippek és hackek haladó felhasználók számára
 • Uniswap áttekintés és oktatóanyag: Útmutató kezdőknek és haladó tippek és trükkök
 • A szérum DEX útmutatója és áttekintése
 • SushiSwap ($ SUSHI) elmagyarázta
 • 1 hüvelykes csere, Mooniswap és Chi GasToken: A végső áttekintés és útmutató

Részletes információkért a konkrét DeFi projektekről olvassa el a DeFi token útmutatóinkat. Íme néhány legnépszerűbb útmutatónk:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) áttekintés: A DeFi protokoll alapvető útmutatója
 • ChainLink ($ LINK) útmutató: Kulcs link a DeFi térben
 • Cream Finance ($ CREAM): Mi ez?
 • Curve Finance ($ CRV) útmutató
 • DODOEx ($ DODO): Forradalmi On-Chain likviditási szolgáltató
 • Lineáris pénzügy ($ LINA): A szintetikus csereplatformok jövője?
 • Polkadot ($ DOT): Minden, amit tudnod kell a kínai DeFi kedveséről
 • RAMP DeFi: Hogyan oldja fel a társult eszközök értékét?
 • Reef Finance ($ REEF): A többfunkciós Defi platform
 • Solana ($ SOL) elmagyarázta
 • A grafikon ($ GRT) – A decentralizált alkalmazások következő szintje
 • Trustswap ($ SWAP) magyarázat – A DeFi tranzakciók következő generációja
 • Yearn. A DeFi ökoszisztéma egyesítése
 • Wing Finance ($ WING) – hitel alapú DeFi hitelezési platform

További videók és cikkek hamarosan megjelennek a DeFi sorozatunk részeként, ezért feltétlenül iratkozzon fel a hírlevelünkre Youtube-csatorna és (egyelőre) Ingyenes heti hírlevél így értesítést kaphat, amint kijönnek!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector