10 fantasztikus tipp a rossz pénz szokások feladásához

Biztosan mindannyiunkkal megtörtént. Annak ellenére, hogy mennyire óvatosak vagyunk, vagy ha a legjobb szándékaink vannak, olyan könnyű megtalálni, hogy bajba kerül a pénze. A pénzköltés mindenképpen szórakoztató; ez valójában az egyik legkönnyebbebb dolog az életben. Van azonban egy vonal, és ki kell találnunk, hova húzzuk.

Mindenkinek van legalább néhány rossz költési szokása. Néhány közülük meglehetősen kicsi lehet, például például reggelit és kávét vásárol minden reggel ahelyett, hogy elkészítené saját magát és otthon étkezne. Mások azonban sokkal súlyosabb kiadási tevékenységeket folytatnak, ideértve a vakmerő hitelkártya-kiadásokat.

Vannak, akik egyszerűen nem tudnak ellenállni annak a vágynak, hogy megvásároljanak mindent, amit látnak és szeretnének, függetlenül attól, hogy valóban szükségük van-e rá vagy sem. Ez nem egészséges, és sok veszélyes helyzetet okozhat, például nem képes táplálni magát, fizetni bérleti díjat, fizetni a tandíjat, pénzt megtakarítani a rossz napokra stb. Nem csak ez, hanem ezek a rossz költési szokások is eltávolodnak a pénzügyi stabilitás, amire vágysz.

Annak elkerülése érdekében, hogy ilyen rossz helyzetekbe kerüljön, vagy több adósság halmozódjon fel, mint amennyit kezelni tud, fontos, hogy a lehető leghamarabb tudomásul vegye és megváltoztassa rossz pénzbeli szokásait..

A jó hír az, hogy kijavíthatja ezt a viselkedést. Felsorolunk néhány rendkívül hatékony javítást, amelyek segítenek megtanulni, hogyan lehet megállítani a pénz szükségtelen kidobását. Nem csak ezt, hanem más, ésszerűbb módokon is hangsúlyt fektetünk, amelyekre befektetheti pénzét és idejét. Végül, ha okosabban költ, a pénze mindenképpen tovább megy.

Fogyasztói társadalomban élünk, ezért meg kell tanulnunk az intelligens költekezési szokásokat, hogy elkerüljük a kívánt áruk óceánjába süllyedést.


Olvassa el a rossz pénzszokásokról való lemondás tippjeinket, amelyeket hasznosnak találhat a jövedelem kezelése során, és döntsön az online kereskedésbe való befektetés mellett.

Vallja be, hogy problémája van

rossz pénzszokások, ismerje el, hogy problémája van

Először is el kell ismernie, hogy problémája van. Gyakran úgy tűnik, hogy az emberek nem igazán ismerik el rossz költési szokásaikat, vagy folyamatosan védekeznek, amikor megkérdezik őket, miért ragadnak egy bizonyos rossz helyzetbe.

A legtöbb esetben ezek a meggondolatlan költők csak akkor ismerik el, hogy problémájuk van, miután máris hatalmas adóssághegy alá temették magukat, kitelepítették a lakásukból vagy napokig éheztek. Senki sem akarja, hogy ebbe a kedvezőtlen helyzetbe kerüljön. Ezért intézkedéseket kell hozni, mielőtt túl késő lenne.

Az egyik legegyszerűbb módszer a rossz pénzszokások felismerésére és a pénztakarékosság megkezdésére, ha nyomon követi kiadásait.

Ami a következő tippünkhöz vezet …

Nyilvántartást vezet a kiadásairól

Így tiszta képet kap arról, hogy mi is történik valójában, és valószínűleg ez az egyik legjobb tipp a rossz pénzszokásokról való leszokáshoz.

Az egyik legkönnyebben bekövetkező rossz pénzbeli szokás, hogy nem vezet nyilvántartást a kiadásairól. Érintés nélküli fizetéssel, online vásárlással és több fiókkal pénzt köthet még azelőtt, hogy az még a számlájára bejutna. A kilépés legjobb módja, ha nyomon követi kiadásait.

Próbálkozzon a bank alkalmazásának letöltésével, hogy bármikor ellenőrizhesse a kimutatásait, és tudomásul vegye minden alkalommal, amikor üzemanyagot tölt, vagy ha például havi előfizetései jönnek ki fiókjából. A kiadások nyilvántartásával megtudhatja, hol spórolhat és mit változtathat.

Kezdje azzal, hogy nyomon követi a vásárlásait egy hónapig. Szétválaszthatja őket kategóriákra, például bérleti díjakra, élelmiszerekre, étkezésre stb. Számolja ki az egyes kategóriákra fordított összes kiadást, és nézze meg, hol lehet csökkenteni.

Valószínűleg ez a legegyszerűbb módja annak, hogy havonta eltűnjön a pénze. Garantáljuk, hogy meglepődne, ha meglátja, mennyit költ olyan dolgokra, mint a kávé, snack, italok stb.

Ne hagyja ki: Miért sokkal jobb a befektetés, mint a megtakarítás?

Ne vásároljon olyan dolgokat, amelyeket nem engedhet meg magának

Ez egyszerűen hangzik, igaz? Mégis annyi ember elmulasztja ezt megtenni.

A mobiltelefonoktól a kanapékig mindenhol rendelkezésre álló könnyű hitellel könnyen lehet igent mondani a drága dolgokra, tudva, hogy idővel ki tudja fizetni..

A kamatokkal, a visszafizetési bírságokkal és a nehéz pénzügyi környezettel együtt azonban nem okos terveket kötni olyan dolgokra, amelyeket nem engedhet meg magának, hacsak nem igazán szükséges.

Tedd fel magadnak a kérdést: “Valóban szükségem van erre?”

Értjük, hogy nehéz. Olyan csábító termékek hirdetéseink vesznek körül, amelyek jobbá tehetik életünket, javíthatják arculatunkat és életmódunkat, és annyira szeretnénk őket. Az önkontroll gyakorlása azonban elengedhetetlen a jelenlegi környezetünkben való túléléshez, és ezt meg kell valósítania.

Lásd még: Hogyan lehet befektetni pénz nélkül?

Körülnézni

Az a jó, hogy egy ilyen kereskedelemorientált társadalomban élünk, hogy van lehetőségünk. Valójában annyi lehetőség áll körülöttünk, hogy egyszerűen nincs mentség arra, hogy annyit költsünk valamire, ami olcsóbb áron megtalálható.

Az internet csodálatos eszköz a pénzmegtakarításra. Ahelyett, hogy csak vásárolna mindent, amit megszokott, végezzen egy kis kutatást. Lehet, hogy az Ön élelmiszerboltja olcsóbban meg lehetne csinálni másutt, vagy találhat néhány kupont vagy kedvezményes kódot. Ha nagy vásárlást hajt végre, például autót vagy tévét, győződjön meg arról, hogy körülnézett egy sor webhelyen, és a lehető legjobb árat kapta meg. Nézz körül az értékesítés és a kedvezmények között, vagy használj kuponokat. Nincs ezzel semmi baj.

Használjon készpénzt

használjon készpénzt, rossz pénzszokásokat

Mi már megszoktuk, hogy mindent fizessünk vezeték nélküli kártyás tranzakciókkal. Ha kiderül, hogy sokkal többet költ a kártyájára, mint amilyennek valójában gondolja, miért ne próbálná meg használni a készpénzt?

Ha éjszakázni megy, vagy barátaival találkozik, akkor vegye el azt az összeget, amelyet készpénzben költhet el, és hagyja otthon a kártyáját. Ha valóban tesztelni akarja magát, vegyen elő egy hétre elegendő készpénzt, és próbálja meg egyáltalán nem használni a kártyáját. A pénztárcájában maradt néhány érme látása sokkal élénkebb, mint csak a kártya megérintése.

Ez a tipp együtt jár a következőkkel:

Hozzon létre egy költségvetést

Miért nem hozhatunk létre készpénzköltségvetést mondjuk egy hétre, és megnézhetjük, meddig jut ez el?

A költségvetés elkészítése a legalapvetőbb, legegyszerűbb és legfontosabb pénzügyi tanács, amelyet bárki adhat Önnek.

Ha bárkit megkérdez, elmondja, hogy valószínűleg nincs szüksége rá. Valószínűleg azonban ők azok, akik végül meglepődnek, amikor azt látják, hogy a bankszámla-egyenlegük ilyen alacsony a hónap végén.

Miután nyomon követte egy hónap (vagy egy hét) kiadásait, hozzon létre egy egyszerű költségkeretet az összes kiadás összeadásával. Ne felejtsen el hozzáadni egy bizonyos összeget a megtakarításhoz is.

Manapság rengeteg hasznos alkalmazás található, amelyeket könnyedén letölthet a mobil eszközére, és további segítséget kaphat a költekezési szokások elemzésében és a költségvetés létrehozásában..

Nincs több impulzusos vásárlás

nincs impulzus vásárlás, rossz pénz szokások

Nem lehet elkerülni az impulzusos vásárlásokat, mindannyian bűnösek vagyunk azokért. Akár áthaladt egy ruhaüzleten, és látott egy hűvös inget, amelynek nem tudott ellenállni a vásárlása, vagy az Amazon-on böngészett, és véletlenül látott valamit az érdekesnek gondolt „javasolt” részben, mindannyian megtettük, és erre nincs mód kerülve azt.

Azonban emlékeznie kell arra, hogy ez a cél mindazoknak a vállalatoknak; hogy megpróbálja eladni neked azokat az elemeket, amelyek megvásárlását még soha nem is gondoltad.

Amit javasolunk az impulzív költekezés elkerülésére, egyszerűen várjon egy darabig a vásárlás előtt. Gondoljon arra, ha valóban szüksége van rá, vagy megengedheti magának. Ha valóban meg akarja szerezni ezt a bizonyos terméket, mondja el magának, hogy néhány napon belül megvásárolja. Ez ad egy kis időt arra, hogy átgondolja prioritásait. Rájön, hogy valószínűleg elvesztette az érdeklődését a tárgy iránt, vagy teljesen megfeledkezett róla.

Dolgozz a türelmeden

A türelem gyakorlásának fogalma meglehetősen egyszerűnek hangzik, mégis olyan sok ember nem türelmes és cselekszik az impulzusai alapján. Hallottál már valaha láz felvásárlásáról? Ekkor nagyon izgul egy termék, és megveszi, mielőtt még ellenőrizné az árát, vagy fontolóra veszi, hogy szükség van-e rá. Ez a kezdeti izgalom, mondjuk, egy pár cipő vagy egy szép óra nem jelentheti a vásárlói döntések mozgatórugóját. Adjon magának egy kis időt, legalább 24 órával a vásárlás előtt. Alszik rá egyet. Ez segít racionálisabban dönteni.

Gyakorold a hálát

Szánjon egy percet arra, hogy elismerje mindazt a jót, ami az életében van. Lehet, hogy stresszesnek érzi magát, és úgy gondolja, hogy többet érdemel, a valóság azonban az, hogy vannak olyan emberek, akiknek sokkal rosszabb a helyzet, mint Önnek.

Emlékeztesse magára mindazt a jó és stabil dolgot, amelyet élvezhet, és amelyet gyakran természetesnek vesz. Van egy stabil munkahelyed, jó lakásod, tetőd a fejed fölött, étel, víz, barátok és családtagok, amelyek többet tudnak segíteni neked és sokkal jobban, mint más emberek.

Ha valóban hálásnak érezheti magát mindazért, ami van az életében, akkor rájöhet, mennyire kevésre van szüksége valójában.

Fektessen be a kereskedésbe

befektetni a kereskedésbe

A rossz pénzszokásokról való leszokás legutóbbi tippjéhez valami olyan dolgot szerettünk volna javasolni, amely felkeltette az érdeklődését, és valamilyen módon segíteni tud, ha további jövedelemre van szüksége ahhoz, hogy megengedhesse magának azt az életmódot, amelyre vágyik.

Miután sikerült összeszednie a pénzügyeit, és megtanulta, hogyan lehet ésszerűen költeni és pénzt megtakarítani, gondoljon a forex kereskedésre. Ahelyett, hogy olyan tárgyakat vásárolna, amelyekről néhány hónapon belül megfeledkezik, miért nem fektet be magába és képességeibe?

Miért ne tanulhatná meg, hogyan válhat sikeres forex kereskedővé és csatlakozhat a világ leglikvidább piacához?

Ahelyett, hogy egész nap böngészne az online üzletekben, és azon gondolkodna, mit vásároljon, miért ne fejlesztheti kereskedői készségeit és pénzt kereshet ahelyett, hogy meggondolatlanul költene?

Mi, itt Kereskedelmi oktatás, elkötelezettek abban, hogy segítsenek a jövőképpel és szenvedéllyel rendelkező embereknek tanulni és haladni a kereskedelem művészetében. Ezért adjuk a forex kereskedési tanfolyamunkat:A Forex kereskedés végső útmutatója”, Ingyen mindenkinek, aki kereskedővé akar válni, és karriert kíván csinálni belőle.

Köszönjük partnerbrókereinknek, akik képzett és intelligens kereskedőket szeretnének látni, akik ragaszkodnak a piac előnyeihez.

Tanfolyamunkon megtanulod:

  • Alapítvány a FOREX kereskedelemben
  • A FOREX kereskedelem mechanikája
  • Haladó elemzés FOREX kereskedés
  • Stratégiai kereskedés a FOREX kereskedéshez

Ha további információt szeretne kapni az ingyenes kereskedési tanfolyamunk fogadásáról, lépjen velünk kapcsolatba bármikor a következő címen: [e-mail védett].

Végső gondolatok:

Ebben a cikkben a rossz pénzszokásokról beszéltünk, és arról, hogy a rossz költekezés óriási terhet jelenthet-e a pénzügyeinek, és kényelmetlen helyzetbe hozhatja-e Önt.

A fent felsorolt, a rossz pénzszokásokról való leszokás tippjeinek felhasználása nagyszerű módja az indulásnak. Pénzügyi stabilitásának javításával elkezdheti a nagyobb képet, és ésszerűbb és előnyösebb módszerekre gondolhat, amelyekbe befektetheti az idejét és a pénzét. Az egyik ilyen módszer a forex kereskedővé válás. Ne feledje, hogy a siker egy döntésre van!

Nál nél Kereskedelmi oktatás segíteni és útmutatást akarunk nyújtani, hogy a legtöbbet tudja kihozni a pénzéből. Ennek nagyszerű módja lehet annak biztosítása, hogy ne essen rossz pénzszokásokba. A megtakarított pénz befektetési pénzzé válhat.

Ha szívesen olvasta a Trading Education cikkét, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector