8 megválaszolandó kérdés, mielőtt befektetne

Beruházást tervez-e? Ami a befektetést illeti, rengeteg választási lehetőség van és sok döntést kell meghozni. Az Ön számára megfelelő befektetés kiválasztása a siker kulcsa. Valószínűleg mindenkinek lesz véleménye arról, hogy milyen típusú befektetést kell végrehajtania. Családjának ajánlásai, ötletei lesznek, és meg akarják osztani veletek. Lehet, hogy vannak üzleti kollégái, akik sikeresen befektettek a múltba (vagy sikertelenül!), És meg akarják osztani őket ˜bölcsesség’. A pénzügyi társaságoknál dolgozó barátoknak gyakran lesz tippek és javaslatok a befektetés helyéről. Ha a Google, "befektetni", túlterheltek olyan cikkek, amelyek tanácsokat és javasolt befektetési lehetőségeket kínálnak Önnek.

Mindezen hangok alapján hogyan választhatja ki, hogy egyedi befektetést hajt végre-e, és ha úgy döntött, hogy ez a megfelelő lépés, melyik befektetés éri meg a pénzét? A folyamat elindításának legjobb módja az, ha visszalép egy lépést, feltesz néhány hideg kérdést, és megalapozott döntést hoz. Ahol A kereskedelem oktatása az Ön számára a megfelelő választáshoz szükséges információkkal szolgál.

Matt Becker, Az egyszerű dollárhoz írva azt javasolja, hogy nyolc kérdést kell feltenned, mielőtt bármibe fektetnél.

1. Mi a befektetés célja?

befektetésének célja

Amikor az emberek befektetésről vagy a ˜A biztos befektetés forró tippje könnyen elragadhatja. A biztos pénzszerzés ötlete bárki számára fülig érő zene. De fontos, hogy szánjon egy percet arra, hogy emlékeztesse magát arra, mi a befektetés célja valójában. Ahogy Matt javasolja, soha nem az a célod, hogy megverd a piacot, vagy gyakran akár a hozam maximalizálása is. A legjobb befektetési döntések a személyes célok, amelyek jelentenek valamit az Ön számára. Talán elegendő pénzt szeretne utazni, jól nyugdíjba menni, fizetni azért, hogy gyermekei egyetemre járjanak.


A befektetési célok mindig arról szólnak, hogy egy meghatározott összegig legyen egy adott dátum, hogy valami fontosat tegyen az életében.

Így tartsa szemmel a céljait és ne engedje magának elterelni a figyelmét a legújabb tippről, ahogy Matt kifejti, szolgálja céljait befektetési döntéseivel.

Lásd még: Bill Lipschutz: The Forex Market Wizard

2. Hogyan érzi ezt a befektetési döntést?

A beruházások megvalósításának lényege, hogy soha nem tudja teljesen elkülöníteni az érzelmeit a folyamattól. Függetlenül attól, hogy magas vagy alacsony, sok fordulat van az úton, és valószínűleg érezni fogja a nyomást.

Mattnek van néhány remek tanácsa, ne kerüljön semmilyen nagy befektetési döntésre, amikor az érzelmei túl vannak. Tehát, amikor a következő befektetési döntést fontolgatja, szánjon egy percet, és fontolja meg, hogyan érzi magát ideges, szorongó, félő, feszült?

A legjobb tanács az, hogy aludj rajta. Mindig lesz egy másik befektetési választás, de kockáztathatja a kiütéses döntést, amelyet később megbán az érzelmei miatt.

3. Mennyire érted ezt a befektetést?

hogyan működik egy befektetés

Matt szerint a legjobb befektetések gyakran a legegyszerűbbek. Bár pénzügyi szakembereket kaphat, akik megpróbálják meggyőzni az ellenkezőjéről, az az igazság, hogy a komplex befektetések általában magasabb költségekkel, alacsonyabb hozammal és több nem kívánt következménnyel járnak. Tehát nincs semmi baj az egyszerűséggel.

Próbáld ki ezt ökölszabályként, ha egy perc alatt sem tudod elmagyarázni, hogyan működik a befektetés, talán nem ez a megfelelő választás a befektetési célok elérésére.

Lehet, hogy tetszene neked is: Szakértői tippek: Hogyan lehet befektetni intelligensen 50 és 50 ezer font között

4. Mekkora ennek a beruházásnak a költsége?

Mindent meg kellene tennie azért minimalizálja befektetése költségeit, így láthatja a megtérülést. Ez azért van, mert minél alacsonyabb egy befektetési költség, annál valószínűbb, hogy olyan jó hozamot ér el, amelyet keres, hogy elérje céljait. Vigyázzon a váratlan költségekre is. Minél bonyolultabb egy befektetési választás, annál valószínűbb, hogy rejtett díjak vannak a mozgó részeiben. Legyen egyszerű és értse meg teljes mértékben az ezzel járó költségeket, mielőtt befektet.

5. Hogyan illeszkednek egymáshoz a befektetések?

a megfelelő befektetési portfóliót

Ez kulcsfontosságú az Ön számára megfelelő befektetési portfólió megszerzéséhez. Egyetlen befektetés sem működik külön, ezért válassza ki a megfelelő kiegészítőt. Válasszon egy olyan befektetési csoportot, amely együtt fog működni a cél elérése érdekében. Például a munkáltatói részvények mérlegelésekor az egyszerű dollár nagyszerű tartalommal rendelkezik annak megértéséről, hogy ez hogyan befolyásolhatja az általános eszközallokációt, és ha a munkáltatói részvények vásárlása túlságosan a pénzügyi jövőjét köti össze a munkáltató sorsával.

Mint mindezen kérdések esetében, a befektetési döntéseinek is a cél érdekében kell működnie.

Az emberek ezt is olvassák: A Bitcoin árának történelmi pillantása: 2009-2020

6. Mennyire könnyű kiszállni ebből a beruházásból?

Először is érdemes megismételni Matt kiváló pontját cikkében: nem szabad arra törekednie, hogy ilyen gyakran váltson befektetési portfóliót. De te sem akarsz feleslegesen bezárkózni. Mindig bölcs lépés, ha megkérdezed magadtól, milyen könnyű lesz kijönni ebből a befektetésből. Például a befektetési alapok váltása a 401 (k) ponton belül egyszerű, aligha jár kereskedési díjakkal és nincs adókövetkezménye. Az adóköteles bróker számlával rendelkező befektetésből nehezebb kilépni, és először az átgondolást igényli az adók és a kereskedési díjak miatt. Aztán rémálom van egy teljes életbiztosítási befektetésből való kilépéskor, ahol elveszítheti a díjakat, és adósságokkal tartozhat a korai kiszállásért..

7. Ki ajánlja a beruházást és miért?

aki a beruházást ajánlja

Mielőtt bármilyen befektetést eszközölne, fontolja meg azt a személyt, aki ajánlja neked az ötletet. Szakértők a saját területükön? Van tapasztalatuk és tudásuk ahhoz, hogy tanácsot adhassanak Önnek? Elfogulatlan ajánlás? Ha valaki olyan, akihez közel áll, például egy családtag vagy barát, akkor kérdéses, hogy valójában mennyit ismernek. Ha pénzügyi szakemberről van szó, ugyanolyan rendben van megkérdőjelezni, hogy hogyan fizetnek nekik, hogy részesülnek-e abban, hogy befektetnek?

Fogadjon olyan emberek ajánlásait, akik tudják, miről beszélnek, és az ön érdekeit tartják szem előtt, nem pedig a saját érdekeiket. Ezért létezik kereskedési oktatás hogy segítsen a befektetéseinek megfelelő választásában.

Ne hagyja ki: Mennyit veszít, ha nem fektet be?

8. Szükség van-e új beruházásra??

Az utolsó kérdés, amelyet egy új beruházás megfontolása előtt fel kell tenni változtatnia kell a jelenlegi körülményein? Ha van egy portfóliója, amely az Ön számára működik, módosítania kell-e?

Tudjon meg többet az Ön számára megfelelő befektetések kiválasztásáról a Trading Education oldalon.

Ha szívesen olvasta a Trading Education cikkét, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector