A 10 legfontosabb trend a működő kereskedési stratégiák és azok felhasználása terén

A kereskedési stratégiákat követő trendek gyakran a legsikeresebben alkalmazható kereskedési stratégiák.

Kezdőként a legjobb követendő stratégiák, mert gyakran könnyen megvalósíthatók. Használatukkal megismerheti a piac működését és profitot is hozhat.

Sok kereskedő, kezdő és profi egyaránt támaszkodik a trendekre. Néhányan azt mondják, hogy csak egy mintából lehet megélni, vagyis ha tudja, hogyan kell használni.

Ez nem azt jelenti, hogy ez a trend kereskedés mindig könnyű.

Lehet, hogy hallotta a „trend a barátod” kifejezést.

Van azonban egy másik kifejezés, amely szintén igaz; “A trend a barátod a végéig, amikor meghajlik.” Ed Seykota profi kereskedő bölcs szavai.


Mielőtt belekezdenénk, nézzük meg, milyen trendnek kell lennie a kereskedési stratégiát követve.

Mi legyen a trend a kereskedési stratégiák nyomán??

A trendkereskedelmi stratégiáknak számos dolognak kell lennie. Íme néhány kulcsfontosságú dolog:

 • Képesek legyenek egyértelműen azonosítani a feltörekvőket irányzat. A trend észlelése az egyik első dolog, amelyet kereskedési stratégiájának képesnek kell lennie.
 • Keresse meg a be- és kilépési pontokat. Minden trendkereskedelmi stratégiának már szem előtt kell tartania egy belépési és egy kilépési pontot! Ha ezek nincsenek, akkor nem nevezhetjük stratégiának!
 • Spot, amikor a irányzat változik. Ez fontos pillanat lehet a stratégia megváltoztatásához és egy másik megvalósításához.
 • Legyen jól tájékozott technikai és / vagy alapvető elemzéssel. Az elemzés segíthet abban, hogy észrevegye, mikor fordulnak elő ilyen trendek.
 • Legyen könnyen megvalósítható, megtanulható és megismételhető. Minél több lépés és változó van a stratégiában, annál több dolog tévedhet el.

Néhány egyéb szem előtt tartandó dolog:

 • Mindig várja meg a irányzat mielőtt cselekszel. A trendkereskedelem nem csak akkor vásárol, amikor a piac leesik, vagy elad, ha fennáll. Akkor vásárol, amikor a piac leesik, de a felfelé és az eladás küszöbén áll, amikor a piac leesés küszöbén áll.
 • Ne csak a stratégia mert trendek. Legyen olyan stratégiája, amelyet használhat egy csökkenő trendben és változó piacon is.
 • Használj kereskedés napló, hogy nyomon kövesse az összes kereskedik. Így megtudhatja, melyik stratégia hatékony, melyik nem, és melyikre van szükség egy kis csípésre.
 • Figyelembe vesz kockázat kezelés. A kereskedési stratégia végrehajtása előtt jól ismernie kell a kockázat / hozam arányát.
 • Mindig használjon stop-loss-okat. Legyen részük minden használt trend kereskedési stratégiában.

Meg akarja tanulni a megvalósítást trendkövető stratégiák? Akkor vegye el a mi ingyenes forex kereskedés tanfolyam!

A kereskedési stratégiákat követő top 10 trend

Beragadjunk!

1. Bollinger szalagok

bollinger zenekarok, kereskedési stratégiákat követő trend

A Bollinger zenekarokat John Bollinger találta fel. Nagyon hasznos mutató, hogy szerepeljen a diagramjain.

A Bollinger zenekarok ezt feltételezik az árak visszaugranak, mint egy rugalmas szalag.

Lényegében azt csinálják, hogy a legmagasabb és legalacsonyabb pontokat mutatják, amelyeket egy hangszer ára elér. Használhatók emelkedő, csökkenő és akár változó piacokon is.

A leghasznosabb dolog, amit a Bollinger Zenekarok tesznek, a volatilitás mérése.

Ha a sávok nagyon messze vannak a jelenlegi ártól, az azt jelezheti, hogy a piac nagyon ingatag. Ha nagyon közel vannak a jelenlegi árhoz, az ennek ellenkezőjét jelenti.

Sok kereskedőnek, különösen a kezdőknek azt kell javasolni, hogy tartsák távol magukat e kettőtől.

Használhatja a Bollinger sávokat a trend kereskedési stratégiája részeként, ha vásárol, amikor az ár eléri az alsó sávot, és elad, amikor az ár eléri a felső sávot.

Bővebben a Bollinger zenekarokról olvashat itt.

2. Mozgó átlagok

mozgó átlagok, kereskedési stratégiákat követő trend

A mozgó átlagok egy kitűnő módja annak, hogy megismerje az alapját irányzat hangszer mögött, és a legtöbb grafikonon megtekinthető.

Sokféle mozgó átlag létezik, bár sok trendkereskedő úgy dönt, hogy lassan mozgó átlagot használ.

Nagyszerű módszer arra, hogy a trend valós árára és irányára koncentráljunk, és segíthetnek a kereskedőknek abban, hogy elkerüljék az ideiglenes árváltozások trendekkel való összetévesztését.

Mozgó átlagokat használhat a trendkereskedelmi stratégiájában úgy, hogy vásárol, amikor az aktuális ár a mozgó átlag alá süllyed, majd akkor ad el, amikor az aktuális ár eléri a mozgó átlagot, vagy meghaladja azt.

A mozgó átlagoknál fontos megjegyezni, hogy nem tudják kiemelni, hogy véget ér-e egy trend vagy sem. Csak a múltbeli mozdulatokat tudják megmutatni. Tehát nem támaszkodhat kizárólag rájuk.

3. Bika és medve zászlók

bika és medve zászlók, kereskedési stratégiákat követő trend

A bika és medve zászlók egymással ellentétesek.

Akkor készíthetők, ha csatornamintát alkalmaznak rájuk (az alábbiakban bővebben a csatornamintákról).

A mozgás alsó része a zászló oszlopát, a csatorna vonalak pedig magát a zászlót képviselik.

Amikor megjelennek, szimbolizálják, hogy egy trend pillanatnyilag megszakadt.

Bikazászlóban a piac növekszik. Medve zászló esetén a piac hanyatlóban van.

Bika és medve zászlókat beépíthet a trend kereskedési stratégiájába, ha belép a piacra és megszerzi és meglovagolja a trendet.

4. Háromszög minták

háromszög minták, kereskedési stratégiákat követő trend

Sokféle háromszögminta, és egyesek ékmintának nevezik őket.

Általában az történik, hogy egy háromszög mintával az ár egyre szűkül, majd végül emelkedő vagy csökkenő trendre tör ki.

Íme néhány általános háromszög minta, amelyet megvizsgálhat:

 • Szimmetrikus. Mint sejteni lehet, ezt a mintát szimmetrikus alakja jellemzi. Felmerülhet emelkedő vagy csökkenő trendbe. Ezt csak akkor erősítik meg, amikor az ár megtöri szűkülési ciklusát.
 • Növekvő. A bika piacán növekvő háromszögek alakulnak ki. Amikor kitörnek, jellemzően fel fognak emelkedni.
 • Csökkenő.

Ahhoz, hogy a háromszögeket felhasználja a trend kereskedési stratégiájában, vásárolnia vagy eladnia kell, amint elérte a háromszög hosszát.

Például, ha a háromszög hossza 50 mag, akkor törekedjen vásárlásra vagy eladásra, amikor az ár eléri az 50 magot.

5. Relatív szilárdsági index

relatív erősségi index, kereskedési stratégiákat követő trend

A relatív szilárdsági index vagy RSI oszcillátor indikátor, és az 1970-es évek óta létezik, és nagyon népszerű.

Akkor használják, ha egy hangszert túlvesznek vagy alul vásárolnak.

Minden, ami 70% feletti, azt mondják, hogy túlvásárolt, bármi, ami 30% -nál alacsonyabb, állítólag alulvásárolt.

Általában az történik, amikor egy eszköz ára eléri a túlvásárolt szintet, a trend megfordul és az árak csökkenni kezdenek.

Ennek az ellenkezője igaz, ha az ár eléri az alul vásárolt szintet; elkezd áremelkedni.

A jelző megfelelő használata, a legjobb, ha ragaszkodunk a napi vagy nagyobb diagramokhoz különben túl sok jelet kaphat vásárláshoz vagy eladáshoz.

Az RSI azt is megmutathatja, ha a irányzat hamarosan vége is lesz.

Amikor csökkenő tendencia készül kialakulni, ez akkor látható, amikor az RSI süllyed, míg az ár nem. Ez jelzésként szolgálhat az eladásra a csökkenő trend megkezdése előtt.

Mint minden kereskedési mutató és minta, nem támaszkodhat kizárólag arra. Ez különösen igaz, ha nagy hírek törnek ki, és a hangszer ára merül vagy emelkedik.

6. Fej és váll

fej és váll, kereskedési stratégiákat követő trend

A fej és a váll minta nagyon gyakori, és azt szimbolizálja, hogy egy trend véget ért, és új alakult ki. Fejjel lefelé is működnek.

Fejnek és vállnak hívják őket, mert az általuk alkotott forma úgy néz ki, mint egy személy feje és válla (amint valószínűleg kitalálhatta!).

A vállak két magas vagy két mélypontot képviselnek, a fej a legmagasabb vagy legalacsonyabb ár, amelyet a hangszer elért.

Függőleges helyzetben, amikor ez a minta megjelenik, ez azt jelenti, hogy egy emelkedő trend véget ért, és most kezdődik egy csökkenő trend. Ha van nyitott pozíciója, akkor itt az ideje, hogy bezárja.

Amikor fejjel lefelé, egy csökkenő trend befejeződött, és emelkedő tendencia alakult ki. Ez tökéletes lehetőség a vásárlásra.

7. Csatorna minták

csatornaminták, kereskedési stratégiákat követő trend

A csatornaminták nagyon hasznosak, és felhasználhatók emelkedő, csökkenő és eltérő piacokon.

A diagramkészítő szoftver csatornaminta eszközével készülnek a piaci árak legmagasabb és legalacsonyabb pontjainak meghatározására szolgál.

Használhatja őket a trendkereskedelmi stratégiájában azáltal, hogy eladja, amikor magasabb pontokat ér el, és vásárol, amikor eléri az alacsonyabb pontokat, miközben a trend mozgásban van. Nagyjából ugyanúgy, mint a fent említett Bollinger zenekarok.

Figyelmeztetni kell azonban, nehéz lehet észrevenni, amikor a irányzat véget ér. Amikor ez megtörténik, át kell rajzolnia a csatornamintát. Ügyeljen arra, hogy kitörő pillanatokra figyeljen, hogy elkerülje ezt.

A rendkívül ingatag piacokon is nehezen alkalmazhatók.

8. Átlagos valós tartomány

átlagos valódi tartomány, trend a kereskedési stratégiákat követve

Az átlagos valódi tartomány, amelyet gyakran ATR-nek rövidítenek, azt jelzi méri a piaci ár volatilitását.

Lényegében minél nagyobbak a gyertyák, annál nagyobb az ATR.

Ne feledje azonban, hogy az ATR mutató nem mondja meg az irányt irányzat.

Ha az ár egyre közeledni kezd, vagy akár ingadozik, az ATR csökken. Ha medve- vagy bikapiac alakul ki, az ATR emelkedik. Nem tesz különbséget a bika vagy a medve piaca között.

Használhatja az ATR-t stratégiájában, ha betartja ezt az alapszabályt; a magas volatilitás általában alacsony volatilitást követ és fordítva.

Ezt szem előtt tartva, ha egy piaci eszköz eléri a historikusan alacsony volatilitást, ez azt jelentheti, hogy ha ez a tendencia megszakad, akkor nagy kitörés következhet.

Ha ez megtörténik, és az ár emelkedik, ez a vásárlás jele lehet, mivel ez azt jelenti, hogy az ár valószínűleg emelkedni fog.

9. Dupla felső és kettős fenék

dupla felső és kettős fenék, trend a kereskedési stratégiákat követve

A tendencia stratégiájának egy másik példája, amely mindkét irányban működik és szimbolizálja a trendet, befejeződött, és egy új megkezdődött.

Ha kettős felső jelenik meg, az azt jelenti emelkedés véget ért és hanyatlás elkezdődött. Két árcsúcs jellemzi. Jellemzően a második csúcs kisebb lesz.

Ha dupla csúcsra került sor, ez azt jelzi, hogy el kell adnia, mivel az ár csak alacsonyabb lesz.

Ez fordítva igaz a kettős fenékre. Két árcsökkenés jellemzi őket, a második jellemzően valamivel magasabb, mint az első.

Ha kettős fenék történik, akkor azt a vásárlás jelének kell tekintenie, mivel az ár valószínűleg magasabb lesz.

Egy másik említésre méltó dolog az van olyan jelenség is, amelyet tripla felsőknek és hármas fenékeknek neveznek is. Ezek megegyeznek a fentebb említettekkel, de ehelyett három felsővel vagy három fenékkel vannak ellátva.

10. Egyensúlyi mennyiség

az egyenleg mennyiségén, a kereskedési stratégiákat követő trenden

Az egyenlegmennyiség, amelyet gyakran OBV-ként rövidítenek, egy olyan elméleten alapuló mutató, amely egy piaci eszköz mennyiségét méri.

Az elmélet szerint az ár növekedésével a mennyiség növekszik. Az ellenkezője is igaz; amikor egy instrumentum csökken, akkor a mennyiség csökken.

Az OBV aranyszabálya: a mennyiség megelőzi az árat. Más szavakkal, a mennyiség emelkedni vagy csökkenni fog, mielőtt az árak megtörténnek.

Az OBV mutatóval kereskedők tisztábban láthatja, hogy az ár milyen irányba haladhat.

Az aktuális árat figyelő kereskedők azt hihetik, hogy jó idő van vásárolni, de amikor megnézik az OBV-t, láthatják, hogy egy trend nem készül kialakulni, és ez csak egy átmeneti merülés.

Az ár folytathatja a jelenlegi trendet, amelyet már követ. Bizonyos értelemben hasonló a mozgó átlagokhoz abban, hogy miként képes észrevenni a mögöttes trendeket.

Csakúgy, mint sok más mutató, Az OBV-re nem lehet kizárólag hivatkozni. Ideális esetben használja egy másik mutatóval és bízzon ösztöneiben.

Lásd még: Hogyan készüljünk fel a Forex kereskedésre: 7 szokás, amelyek segítenek

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, győződjön meg róla, hogy ezek a legfontosabb pontok.

 • Sok a legjobbak közül trend kereskedési stratégiák támaszkodni a kialakulóban lévő mintákra.
 • A mutatók segíthetnek a helyszínen trendek.
 • Néhány a legnépszerűbb irányzat a minták mindkét irányban működnek.
 • Bármi jó stratégia figyelembe kell vennie a kockázat-hozamot.

Tanuld meg használni a trendkövetési kereskedési stratégiákat az ingyenes forex kereskedési tanfolyamunkkal!

10 legjobb trendet emeltünk ki a kereskedési stratégiák nyomán, de megfelelő forex kereskedési oktatás nélkül küzdeni fog a helyes megvalósításukért.

Ahol Kereskedés Oktatás bejön.

Szakértők vagyunk az emberek kereskedelmének megtanításában, és hisszük, hogy bárki megtanulhatja a kereskedelmet.

Kereskedési tanfolyamunkkal megtudhatja:

 • Alapítvány a Forex kereskedésben
 • A Forex kereskedés mechanikája
 • Haladó elemzés a Forexben
 • Stratégia a Forexben

Miért ingyenes a tanfolyamunk?

Partnerbrókereink fizetnek érte.

Azért fizetnek, mert tudják, hogy a képzett kereskedők ritkábban veszítenek pénzt és hagyják fel a kereskedést.

Hogyan juthatok hozzá?

A tanfolyam megszerzése egyszerű, mindössze annyit kell tennie, hogy regisztrál valamelyik partnerünkhöz, letétet helyez, elküldi számlaszámát, és mi elküldjük az ingyenes tanfolyamot.

Ez a legjobb esély a használat megtanulásában kereskedési stratégiákat követő trend!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector