A legjobb 20 legjobb pénzügyi tipp az ezredfordulók számára

A 20 legjobb pénzügyi tipp az ezredfordulók számára

Kevesebb a jobb ajándék, mint az utólagos ajándék. Ha össze tudta volna hozni a karrierje során tanult leckéket, és visszahozta őket 20 éves önmagához, akkor kétségtelen, hogy pillanatok alatt milliomos lenne. A világ azonban nem így működik. Ehelyett azokra kell figyelnünk, akik több tapasztalatot éltek át, hogy pénzügyi bölcs szavakat találjunk, amelyek segítenek a helyes irányba terelni.

Nos, szerencsére ez a kereskedelemoktatási cikk pontosan ezt teszi. Itt foglaljuk össze azokat a fontos pénzügyi tanulságokat, amelyeket Robert Pagliarini, aki egy vagyonkezelő tanácsadó cég tulajdonosa, egész életében megtanult. A legalkalmasabbak azoknak a fiataloknak, akik szeretnék elérni, hogy rávilágítsanak a világra és megteremtsék pénzügyi vagyonukat a következő évtizedekben. Az emészthetőség érdekében íme a 20 legjobb pénzügyi tipp az ezredfordulók számára.

1. Ideje kockáztatni

pénzügyi tippeket, kockáztasson

Ha fiatal vagy 20 éves vagy, akkor nem az az idő, hogy biztonságosan játszhasd és fedezd a tétedet. Ehelyett tökéletes helyzetben van ahhoz, hogy nagy kockázatokat vállaljon, amelyeket idősebb énje soha nem gondolna. Ez nem azt jelenti, hogy hülye vagy a pénzzel, de azt jelenti, hogy olyan vállalkozást kell indítani vagy befektetést kell végrehajtani, amely hihetetlenül jól teljesíthet.


Még ha nem is sikerül, értékes tanulságokat tanulhat meg, és évtizedekig marad ideje, hogy legközelebb rendbe hozza. Sokkal könnyebb ezt most megtenni, miközben nincs fizetendő jelzálogkölcsön és három gyerek táplálására.

Lehet, hogy tetszik neked is: Kezdj el gondolkodni és gazdagodj ma!

2. Fontos, hogy fektessen be önmagába

Ha valóban sikeresnek akar lenni az életében, és jó mennyiségű vagyonra tesz szert, akkor elsősorban önmagába kell fektetnie. Nagyjából ugyanúgy, ahogyan nem lehet nulláról felépíteni egy milliárd dolláros vállalatot, nem lehet ugyanezt megtenni szilárd tudásalap nélkül.

Fókuszáljon karrierjének legalább 10–15 évére, mint tanulási lehetőségre. Persze van esély arra, hogy a következő Facebook vagy Snapchat segítségével nagyot üthessen, de nem ez a fontos. Fontos, hogy időt szánjon a dolgok megtanulására, és a jövőbeni sikerei érdekében kiépítse tudásbázisát.

3. Legyen okos a pénzzel

Annak ellenére, hogy az egyetemek hirdetik a diploma megszerzésének erényeit és éveket töltenek az oktatásban, meglepő, hogy kevés fiatal rendelkezik jó pénzügyi ismeretekkel. Ez valódi szégyen, mivel oda vezethet, hogy az emberek nagyon fiatal kortól nagy mennyiségű felesleges adóssággal terhelik meg magukat.

Ehelyett proaktívnak kell lennie pénzügyi tudatosságában azzal, hogy időt szán a számvitel alapjainak elsajátítására. Ezek a készségek segítenek abban, hogy bölcsebb személyes és üzleti befektetéseket hajtson végre az életkor előrehaladtával. Még jobb, ha nem kell ezreket fizetnie azért, hogy elsajátítsa ezeket a készségeket, csak kezdje el egy ilyen könyv elolvasásával – Get Money Smart Robert Pagliarini.

Lásd még: Hogyan lehet befektetni pénz nélkül?

4. Menjen oda, ahol a lehetőségek rejlenek

Manapság a fiatalok gyakran túl óvatosak vagy túlságosan félnek ahhoz, hogy húszas éveik elején nagy lépéseket tegyenek. Ahelyett, hogy új városba költöznének, hogy nagyszerű munkát találjanak és hozzáférjenek a lehetőségekhez, inkább otthon maradnak, öregedve, ahogy a világ elhalad mellettük.

Nem valószínű, hogy izgalmas új lehetőségeket talál, ha születésétől fogva ugyanabban a környezetben ragad. Ehelyett légy bátor és költözz el arra a helyre, ahol a lehetőségek rejlenek, még akkor is, ha fogalmad sincs, mi vár rá. Ha egyszerűen ilyen környezetben tartózkodik, izgalmas új ötleteknek lesz kitéve, és sokkal jobban képes lesz megtalálni azt a nagyszerű munkát vagy szakadékot a piacon.

5. Most állítsa be az életcélokat

életcélok kitűzése

Rengeteg ember mond olyasmit, hogy alig várom, hogy egyszer gazdag legyek ?? vagy nyaralni fogok, ha a pénzügyeim rendben vannak ??. Ezek az állítások nagyon blasé © és egyáltalán nem reálisak. Valójában ezek kimondásával nem valószínű, hogy valaha is eléri őket, és megszerzi a vágyott pénzügyi függetlenséget.

Ehelyett aktívan kell tevékenykednie a pénzügyi tervezésében azzal, hogy olyan célokat és célokat határoz meg, amelyeket egész életében elérhet. Ne légy itt félénk, ehelyett légy merész és ambiciózus. 40 évesen szeretnél egy szigetet? Remek, akkor írd le! Ezután képet kaphat arról, hogy bizonyos időközönként mennyit kell keresnie és érnie kell ahhoz, hogy elérje ezeket a célokat.

Az emberek azt is olvassák: 5 sikeres vállalkozó, akik a semmivel kezdtek, és mit tanulnak a történeteikből

6. Mindig a növekedésre koncentráljon

Azok az emberek, akik soha nem jutnak el sehova az életben, olyanok, akik elakadtak az itt-most és nem élnek az alkalommal, hogy meglökjék magukat. Ehelyett a pénzügyei sikere érdekében elkötelezettnek kell lennie abban, hogy mindig nyomja magát és növekedést keressen. Ez új dolgok megtanulását és új ötletek kipróbálását jelenti.

Mint korábban említettük, még akkor is, ha a tervek kudarcot vallanak, vagy ha visszavágnak, mégis értékes életleckéket tanulnak. Ezek felbecsülhetetlen értékű növekvő tapasztalatok, és ezek a fajta dolgok, amelyekre mindig koncentrálnia kell. Ez segít megkülönböztetni félelmetes életét a közepestől.

7. Tegye szokássá a befektetést és a megtakarítást

pénz nő, pénzügyi tippek

Ugyanúgy, mint fiatal korától kezdve saját ismereteibe kell fektetnie, el kell kezdenie befektetni és pénzt is megtakarítani. Még akkor is, ha nincs sok tartalék. Nem számít. Valójában csak ha heti 5 fontot tesz félre, akkor azt tapasztalja, hogy néhány év múlva egy tisztességes kaspó van, amely felhasználásra készen áll.

Ez az egyszerű befektetési és megtakarítási gyakorlat, ahol csak lehetséges, jó pénzügyi szokásokat fog bevezetni benned, amelyek jó helyzetben lesznek, ha több pénzed lesz a játékra. Az intelligens évezredesek havi keresetük legalább 10% -át szeretnék megtakarítani, készen állnak arra, hogy befektessenek a lehetőségekbe, amikor útjukba kerülnek.

Nézze meg ezt a cikket: Miért sokkal jobb a befektetés, mint a megtakarítás??

8. Soha ne vállaljon adósságot az oktatásért

Az iskolai adósság felvétele hihetetlenül ellentmondásos téma. Rengeteg megalapozott érv szól azonban arról, hogy a hatalmas adósságok felvétele csak a diploma megszerzése érdekében nem megfelelő út. Ennek során az elkövetkező évtizedekig nagy összegű hitel-visszafizetések maradnak.

Ehelyett érdemes megfontolnia egy kis időt arra, hogy egyetemi tanfolyamot végezzen, és közben megerősítse a pénzügyeit. Alternatív megoldásként töltse be az órákat úgy, hogy tanulmányok közben munkát vállal. Persze, ez nem lesz olyan szórakoztató és minden bizonnyal nehezebb lesz, de olyan csípősséget és elszántságot fog beléd csalni, ami az életben való sikerhez szükséges.

9. Mindent csináljon, amit csinál

A tipikus útvonal, amelyet az emberek életük során feladatokkal járnak, az, hogy apró darabokra szervezik őket, majd naponta kis számú munkahelyet jelölnek ki. Ha azonban valóban valamiben remekelni akar, és előrébb akar jutni, akkor all-in kell folytatnia az akkori legfontosabbnak vélt dolgot. Itt egy példa. Tegyük fel, hogy 40 órás hetet mocsárban szokásos munkakörben dolgozol, majd döntsd el egy napon, hogy vállalkozást szeretnél-e indítani.

Lehet, hogy sokan fenntartják a munkát, és minden este elköteleznek pár órát itt-ott üzleti tevékenységük bővítésével. Bár ez a lassú és állandó megközelítés néha megtérülhet, sokkal kevésbé valószínű. Ehelyett, ha valóban hiszel az ötletben, akkor 110% -ot kötelezned kell rá, és figyelmen kívül hagyni bármi mást, amíg át nem látod. Ennek eredményeként a siker esélye drasztikusan megnő.

10. Koncentráljon az alacsony alapköltségek fenntartására

Az egyik legrosszabb dolog, amit manapság egy fiatal tehet, az az, hogy a havi nagy kiadásokat kezdi el vállalni. Bizony, néhány barátod megengedheti magának, hogy mutatós házban éljen, vagy vadonatúj autóval közlekedjen, de ne próbálja utánozni ezeket az embereket. Ehelyett tartsa karcsú a pénzügyeit, hogy ne terhelje meg önmagát.

Csábító lehet drága havi kölcsönszerződést kötni egy vadonatúj Tesla számára, de ez egyszerűen nem jó pénzügyi értelemben. Ennek során nagy összegű fizetésekkel fedezheti fel magát, amelyeket alig engedhet meg magának, és amelyek csökkentik annak esélyét, hogy izgalmas új kockázatokat és lehetőségeket vállaljon.

11. Gondold át, kik a barátaid

vegye körül magát sikeres emberekkel

Van egy általános mondás, hogy mi leszünk annak az öt embernek az átlaga, akivel a legtöbb időt töltjük ??. Ha belegondolunk, sok értelme van. Tegyük fel, hogy olyan barátokkal veszi körül magát, akik nagyon alacsony elvárásokkal és kevés pénzügyi ambícióval rendelkeznek. A legtöbb beszélgetésed közepes dolgokon fog alapulni, amelyek nem fognak sehova sem jutni.

Ha azonban időt szán arra, hogy rendszeresen találkozzon hasonló, hasonló gondolkodású emberekkel, akik hajtottak és jó pénzügyi érzékkel rendelkeznek, akkor a siker esélye drámaian megnő. Fiatalnak és 20 évesnek lenni az az idő, amikor nagyot álmodni és új ötleteket folytatni. Keressen olyan embereket, akik osztoznak ebben a szenvedélyben és hajtanak.

Ne hagyja ki: Szeretne tippeket kapni valakitől, aki 88 milliárd dollárt ér?

12. Fontos az egészséged

Fontos, hogy keményen dolgozzon, és fiatalon nyomja magát, de ennek soha nem szabad a saját egészsége és jóléte áldozatául esnie. Ehelyett az életmód rendszeres részévé kell tenni a testmozgást és az egészséges táplálkozást. Ez segít megőrizni testét és elméjét nagyszerű formában, készenlétben tartva arra, amikor a kihívások eljönnek.

Bizonyítékra van szüksége ennek fontosságáról? Csak beszéljen ismerősökkel, akik krónikus betegségekben vagy saját maguk okoztak egészségügyi rendellenességekben szenvednek. Meg fogja tapasztalni, hogy életük drámai módon megváltozott, ha ezek az egészségügyi problémák akadályba ütköznek. Ennél sokkal kevesebb időt hagy más dolgokra való összpontosításra, és elnyeli a legértékesebb eszközét: az időt.

13. Teremt, alkot, alkot!

nagy dolgok létrehozása és építése

Azok az emberek, akik sikeresek a jövőbeni pénzügyeikben, olyanok, akik életüket nagy dolgok létrehozásával és építésével töltötték. Nem is mindegy, mik ezek. Legyen szó cégről, jótékonysági szervezetről, termékről vagy valamiféle követésről. Függetlenül attól, hogy mi az, az a valami, amit építettek, az a dolog, ami hatalmas pénzügyi szabadságot hozott számukra.

Mint ilyen, nagy figyelmet és energiát kell fordítania arra, hogy folyamatosan nagy dolgokat építsen. Soha nem tudhatod, melyik ötlet lesz a nagy siker, de a készítetlen képek 100% -át kihagyod. Az egész abban áll, hogy nyitott a kockázatvállalásra és az új lehetőségek elérésére, amint azok elérhetővé válnak.

Lásd még: Ez a befektetési útmutató jobb pénzügyi döntések meghozatalában segít

14. Összpontosítson a másik nyolc órára ??

Egy tipikus napon nyolc órát fog dolgozni, nyolc órát aludni és nyolc órát más dolgokkal. A számok nem mindig feltűnnek mindenki számára, de általában meglehetősen közel vannak egymáshoz. Mint ilyen, ha maximalizálni akarja az idejét és nagy gazdagságot akar építeni, gondosan figyelnie kell arra, hogy mit csinál abban az időben, amikor nem alszik vagy dolgozik.

Ha van egy üzleti ötlete, amelyet el akar nyomni, akkor ebből a nyolc órából nyolcat kell erre az ötletre fordítani. Még akkor is, ha napi négy vagy öt órát tölt be, van valaki más, aki több időt fordít ugyanarra az ötletre. Tehát használja ki a legtöbb időt arra, hogy részesüljön, és mindent fordítson a jövőbeni sikerek megszerzésére.

15. Menjen túl és túl a munkahelyen

menj följebb

Ez a pont szinte ellentmond a cikkben szereplő néhány más szempontnak, mivel nagyrészt a függetlenség előmozdítására és a saját ötletein alapuló kemény munkára törekedett. Azonban sok mindent el kell mondani azért, hogy a napi munkájában is túllépjen. Ahelyett, hogy csak belemerülne és nyüzsgene a nap folyamán, minden nap 100% -ot kell adnia, és megpróbálnia kitűnni.

Ha ezt a megközelítést alkalmazza, akkor sokkal többet fog megtudni, és sokkal többet vesz ki a szerepből. Ezenkívül kulcsfontosságú a tulajdonosi mentalitás kialakításában, ahol Ön szabályozhatja, mennyire sikeres a napja minden része. Azt is észreveheti, hogy jobban kezdi élvezni magát, és energiájával és lelkesedésével jobban képes befolyásolni a körülötte élőket.

16. Ne ragadjon le arról, hogy hány éves vagy

Túl sok olyan ember van, aki korát okolja azért, hogy miért nem próbál meg új lehetőséget. Van, aki kijelenti, hogy túl fiatal vagy túl tapasztalatlan ahhoz, hogy kipróbáljon valamit. Ez hibás. A másik táborban vannak olyanok, akik azt mondják, hogy túl idősek és túlságosan el vannak ragadtatva ahhoz, hogy valami újat kezdjenek, vagy megpróbáljak a semmiből felépíteni. Ez is hamis.

Valójában nem mindegy, hogy hány éves vagy, hogy sikeres legyél valamiben. Ha 15 éves vagy és elkezdesz dolgokat gyártani és árusítani, akkor hajrá! Ha 50 vagy 60 éves vagy, és úgy döntesz, hogy vissza akarsz menni az iskolába, és új képességet fejlesztesz, akkor tedd meg! Mindig van idő a körülmények megváltoztatására, csak el kell hallgatnia a kétséget. A kezdés legjobb ideje ma.

Nézze meg ezt a cikket: 7 lépés pénzügyi céljainak eléréséhez

17. Kettősítsd az erősségeidet

a sikeres befektető készségei

Az élet egyik feladatának, például a vállalkozásalapításnak az egyik leggyorsabb módja az, ha energiáját a lehető legnagyobb mértékben arra fordítja, hogy valami olyat csináljon, amiben nagyszerű vagy. Ez nem azt jelenti, hogy minden mást elhanyagolunk, mivel továbbra is időt fordíthat e készségek fejlesztésére. Vagy még jobb, ha külső segítséget hoz be másoktól, akik rendelkeznek ilyen képességekkel.

Ha azt akarja, hogy vállalkozása sikeres legyen, akkor kivételesen jól kell tennie valamit, ezért önnek kell lennie annak a személynek, aki mindent belemerít az erősségeibe, és maximalizálja tehetségét és energiáját. Ne aggódjon a többiek miatt, mivel ezek a dolgok rendeződnek, és továbbviszik, amit elértek, ha arra összpontosítottak, amiben nagyszerűek vagytok.

18. Értsd meg, mi készteti a sikerre

A valami nagyszerű építkezés természete azt jelenti, hogy útközben kihívásokkal kell szembenéznie. Ha bármilyen sikeres vállalkozóval beszél, akkor elmondják, hogy 1001 dolog akadályozta meg a harcot azért, hogy eljuthassanak a mai helyre, de ez nem akadályozta meg őket. És ahhoz, hogy átvészelje ezeket a nehéz időket, meg kell adnia okát arra, hogy mit csinál.

Ha 16 órán át dolgozik egy új készség elsajátításán vagy a márka építésén, akkor rendelkeznie kell valamivel, ami motiválja Önt az egész úton, és emlékeztet arra, miért bünteti magát. Nagyon személyes dolog megérteni, hogy mi vezet téged, ezért szánj időt arra, hogy mélyen belenézz magadba, és megtudd, mik azok. Ezután vakold be ezeket a dolgokat, ahol csak tudod, hogy ott legyenek, hogy emlékeztessenek és előrelendítsenek.

Ne hagyja ki: Tony Robbins, a siker teremtő és ösztönző embere

19. Mindig vállalja a felelősséget

vállaljon felelősséget, pénzügyi célokat

Az előző pontot folytatva fontos tisztában lenni azzal, hogy az élet nem tökéletes, és néha hibák történnek, és rosszul alakulnak a dolgok. Előfordulhat, hogy elmulasztja az indítási határidőt, vagy egy beruházás nem alakítja ki a kedvenceit. Nos, amikor ez megtörténik, ne hibáztass másokat.

Ehelyett vállalja a felelősséget a kudarcért, és fogadja el sajátjának. Ez nagyon érett dolog, és messze ez a legjobb módja az egyéniségben való növekedésnek. Soha nem jutsz el sehova az életben, ha folyamatosan hibáztatsz másokat a hibáidért. Ehelyett legyen az a személy, aki vállalja a felelősséget és megtanul egy leckét a következő alkalomra.

20. Koncentráljon az építési javakra

A valódi vagyon építése azt jelenti, hogy felismeri, hogy abba kell hagynia a pénzért való munkát, és pénzt kell használnia. Ez csak akkor történhet meg, ha időt szánt az eszközei felhalmozására. Az eszközök olyan dolgok, mint befektetések, vállalkozások és ingatlanok. Olyan dolgok, amelyek havonta megtérítik a készpénzt, ahelyett, hogy pénzt vennének el tőled.

Ha jelentős mennyiségű eszközt tud felhalmozni az életében, akkor a pénz soha nem jelent problémát. Van annyi bejövője, hogy fedezze az igényeit, és nem kell aggódnia, hogy ennyi időt töltök munkával. Ha többet szeretne megtudni erről a kérdésről, akkor az olvasás nagyszerű hely a nézegetésre Gazdag apa, szegény apa.

Lehet, hogy tetszik: Olvassa el ezt a könyvet, és kezdje el összpontosítani az eszközöket!

Bónusztipp

vegye át az irányítást a pénzügyei felett

A végső pontként be kell látnia, hogy pénzügyei irányítását nem szabad házimunkának tekinteni. Ehelyett érezd jól magad mindenben, amit csinálsz, és teljes életet élj. Nincs oka annak, hogy ezt ne tehesse meg, mindaddig, amíg arra összpontosít, amit szeret.

Ne hagyja ki: A Forex kereskedés végső útmutatója

Ha szívesen olvasta a Trading Education cikkét, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Forrás: www.forbes.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector