Az öt legfontosabb ok, amiért diverzifikálnia kell befektetési portfólióját

Ha elkezdte kutatni a befektetés kulcsfontosságú alapelveit, akkor valószínűleg találkozott a kifejezéssel portfólió diverzifikációja. A befektetés első számú szabályaként az egyik legfontosabb megértendő stratégia, tehát mit is jelent pontosan a kifejezés?

Érdemes megjegyezni, hogy bár egy befektetés emelkedhet, az értéke is csökkenhet, és előfordulhat, hogy kevesebbet kap, mint az eredeti befektetési összeg. A múltban befektetések, amelyek profitot hoztak, nem garantálhatják a jövőbeni pozitív eredményeket.

Először meg kell vizsgálnunk, mi a befektetési portfólió. A portfólió olyan eszközök csoportja, amelyeket kereskedő társaság vagy egyéni kereskedő tart.

Az eszköz sokféle formát ölthet, például kötvényeket, részvényeket, árukat vagy származtatott ügyleteket. Ezeket az eszközöket Ön vagy a befektetés menedzsere választja ki alaposan átgondolt kutatás után.

Sok befektető úgy véli, hogy a hosszú távú siker kulcsa a jó diverzifikáció, ahelyett, hogy az eszköz egyik formájára támaszkodna. A mi Kereskedelmi oktatás csapat úgy véli a kulcs abban rejlik, hogy a kockázatot elosztják a magas és az alacsony kockázatú befektetések között.

Ha egy adott piac zuhanásba kezd, ha elosztja a kockázatot, akkor jobban védve lesz minden nagyobb veszteség ellen.


A változatosság a kulcs

portfólió diverzifikációja

Sok befektető elköveti azt a hibát, hogy azt hiszi, hogy diverzifikálódott, és nem ragaszkodott ahhoz, hogy néhány vállalat részvényeit vásárolja meg. Ez jó ötlet, de a befektetések valódi diverzifikációját az eszközosztályok sokféle befektetésével lehet elérni. Négy hagyományos típusú eszközosztály létezik; részvények, fix kamatozású, pénzpiaci és alternatív befektetések, például ingatlanok és nyersanyagok.

Egy másik fontos tényező a földrajzi sokféleség. IG jelentések hogy egy tapasztalt befektető figyelembe veszi az egész világ trendjeit, ahelyett, hogy ragaszkodna saját piacához. A feltörekvő piac gyors növekedési periódusokat tapasztalhat azokhoz a piacokhoz képest, amelyek már elértek egy erős fejlettségi szintet, bár ez magasabb kockázati szintet hordozhat.

Ha ezt az online Forex kereskedési feltételek közé kívánja foglalni, akkor a feltörekvő piacokról érkező egzotikusabb devizapárokra tekinthet, nem pedig olyan stabil valutákra, mint az EURO, a GBP vagy az USD..

Érdemes elolvasnia a következőt is: A 20 legjobb pénzügyi tipp az ezredfordulók számára

Az a kifejezés, amelyet gyakran hallhat, a piaci korlát, amelyet a vállalatok általában használnak piaci kapitalizációjukra hivatkozva. IG magyarázza a kifejezés a piacon forgalomban lévő összes részvény teljes értékére vonatkozik. Célszerű befektetni a teljes piaci korlát spektrumba, a mikrokapacitású részvényektől a kék chipes mega capig.

Részvények és kötvények kiválasztásával a különféle iparágak és ágazatok, beruházásai magasabb szintű védelmet nyújtanak a gazdasági visszaesés ellen. Az olyan ágazatok kiválasztása, amelyekre nincs hatással a fogyasztói kiadások szintje, például a gyógyszerek vagy a közüzemi szolgáltatások, nagyon alacsony kockázatú lehetőség.

Vannak olyan részvények, amelyek ciklikus kategóriába tartoznak, mivel erősen ki vannak téve a gazdasági ciklusoknak. Ezek a részvények általában jól teljesítenek, ha a gazdaság bővül, de a gazdasági visszaesés bármely időszakában súlyos kockázatot hordoznak magukban. Ezekre a leggyakoribb példák a kiskereskedők és a házépítők lehetnek.

Kockázat kezelés

kockázat kezelés

Fontos megjegyezni, hogy a diverzifikáció nem távolítja el teljesen a befektetés kockázatát, bár segít a piac irányításában. Ha jelenleg 10 részvénye van, amelyek mindegyike különböző vállalatoktól és különböző iparágaktól származik, akkor nagy az esély arra, hogy részvényeik árfolyama nem korrelál. Tehát, ha egy részvény bukfencet hajt végre, valószínűtlen, hogy a többiek megteszik, vagyis a teljes portfólióját jobban védjük. IG magyarázza hogy egyetlen küzdő részvény csak az összes kitettségének kis százalékát veszi figyelembe.

Nézze meg ezt a cikket: Ez a befektetési útmutató jobb pénzügyi döntések meghozatalában segít

Állandóan visszatér

Sok sikeres befektető bebizonyította, hogy az erős diverzifikáció segít a portfólióban elkerülni a piacon bekövetkező nagy változásokat. Megfelelő változatossági szint kialakításával valószínűleg számos kedvező befektetéssel rendelkezel, amelyek kiegyenlítik azokat, amelyek eltalálják a találatot. A Fidelity különféle portfóliók éves hozamát tanulmányozta 89 év alatt. Megállapították, hogy a magas kockázatú portfóliók túl kellemetlenek lennének a befektetők többsége számára. Például a tanulmány legagresszívabb portfóliója 30% nemzetközi részvényt és 70% hazai részvényt birtokolt, ami átlagosan 10% -os éves hozamot biztosított. Bár ez stabil hozamnak hangozhat, a legjobb évben a hozam 163% volt, a legrosszabbban viszont 68% -ot veszített. Az eszköztartomány kibővítésével a portfólió képes volt csökkenteni a csúcsokat és mélypontokat, anélkül, hogy hosszú távon túl sokat veszített volna.

A kockázat és a jutalom egyensúlya

egyensúly a kockázat és a jutalom között

A sikeres befektetés illeszkedik a kívánt kockázattűrés szintjéhez, amely gyakran változik egész életében. Gyakran előfordul, hogy a nyugdíjba vonuló befektetők konzervatív eszközöket választanak, mivel valószínűleg kevesebb idő áll rendelkezésükre a veszteségek megtérülésére. Nem szükséges az egész portfóliót egy mozdulattal átdolgozni, a hatékony diverzifikáció fokozatos folyamat lehet. Jobb, ha megalapozott döntéseket hozunk, és a diverzifikáció érdekében kerüljük a szegény eszközök birtoklását.

Reméljük, hasznosnak találta ezt a cikket arról, hogy miért kellene diverzifikálnia portfólióját. Ha érdekel, hogy diverzifikálja portfólióját egy online kereskedési számlával, mindenképp iratkozzon fel ingyenes Online Kereskedelmi Oktató tanfolyamunk egyikére..

Következő lépés: Hogyan alakította Michael Dell 1000 dollárt milliárdokra?

Ha szívesen olvasta a Trading Education cikkét, kérjük, adjon egy lájkot, és ossza meg bárki mással, aki úgy gondolja, hogy ez is érdekes lehet.

Az eredeti cikk megtalálható az IG-n keresztül, és Hannah Smith írta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector