Mark Douglas: Ez a kereskedési „Biblia” megváltoztatja a piac megtekintésének módját

Mark Douglas: Ez a kereskedés "Biblia" megváltoztatja a piac látását

Kereskedőként rengeteg cikkel és könyvvel találkozhat a kereskedelempszichológiáról. De ez nem mindig volt így és sok értelemben nagyon modern koncepció.

Aztán kereskedés a zónában: A piac elsajátítása magabiztosan, fegyelmezetten és nyerő hozzáállással jött létre, és ez mind megváltozott.

Mark Douglas a zónában való kereskedést a kereskedők világszerte nagyra értékelik a kereskedelempszichológia témájával kapcsolatos betekintése és részletei miatt.. Vannak, akik még „kereskedési pszichológia biblia.

Mark Douglas híres a kereskedelem világában, és jelenleg a Trading Behavior Dynamics elnöke, amely képzési programokat nyújt a pénzügyi intézmények kereskedési pszichológiájának segítésére..

A kereskedelem pszichológiájába vetett egyedülálló betekintése ezt az egyik leghasznosabb kereskedési könyvet teszi elérhetővé ma, és vitathatatlanul valaha írt egyik legfontosabb kereskedési könyv.


A könyv jelentősége, ha van ilyen, az évek során csak nőtt, mivel nyilvánvalóvá vált, hogy a kiskereskedők döntő többsége pénzt veszít. Egyesek szerint akár 95% is pénzt veszíta valós szám valóban vitatható – majd teljesen abbahagyta.

Mark Douglas úgy véli, hogy ezek a veszteségek a gyenge kereskedési pszichológia és az ebből eredő pénzkezelés hiányának tudhatók be.

Ha csak egy könyvet olvas a kereskedési pszichológiáról, tegye ezt.

Mark Douglas és miért számít a kereskedési stratégiádnak

Mark Douglas tapasztalt szerző volt, sokféle könyvvel az övében. Pénzügyi karrierje alatt dolgozott fedezeti alapok, pénzkezelők és néhány legnagyobb emeleti kereskedők.

Ezt megelőzően Douglas a Michigan State University-n szerzett diplomát, az interperszonális kommunikáció és a politológia szakon.

Douglas 1982-ben kezdte el a kereskedők edzését és rengeteg tapasztalatot gyűjtött, amikor megtanította nekik, hogyan fejlesszék ki a megfelelő mentalitást körülötte.

Ez az élmény kulcsfontosságú volt a könyvei számára; pontosan tudja, hogyan kell beszélni a kereskedőkkel, hogyan gondolkodnak, és megérti, mi foglalkoztatja őket.

Könyvét azzal a feltevéssel írta minden kereskedő olyan jövedelmet akar teremteni, amelyre támaszkodhat. A könyv az azoknak a kereskedőknek is, akik teljesen megértik, hogy a kereskedelem nem a meggazdagodni-séma vagy csak a takarékpénztár alternatívája – ez teljes munkaidős munka lehet.

1990-ben Douglas megírta első könyvét A fegyelmezett kereskedő, amely mérsékelt sikert és figyelmet kapott. Sikereinek nagy részét azonban a 2000-es Zónában való kereskedés szerezte.

Ezt folytatva, Douglas elsősorban Paula T. Webb társszerzővel írt, aki a jóléti pszichológiára szakosodott. 2010-től kezdve világszerte szemináriumokat és workshopokat tartottak a kereskedelempszichológiáról.

Sajnos, Douglas életét vesztette 67 évesen, 2015-ben. Tudjon meg többet Mark Douglas pénzügyi karrierjéről itt.

Díjak

Douglas munkája számos díjat kapott, különösen a pénzügyekkel kapcsolatos kiadványokban.

A legrangosabb a Bika / Medve Díj, amelyet 2006-ban, 2008-ban és 2011-ben, valamint 2015-ben és 2017-ben nyert el..

Douglas további könyvei

Douglas többi könyve a következőket tartalmazza:

 • A fegyelmezett kereskedő. Douglas első kereskedésről szóló könyve, 1990-ben jelent meg.
 • A teljes kereskedő. Paula T. Webb társszerzővel írva, 2015-ben jelent meg.
 • A kereskedési teljesítmény kis könyve. Társszerző: Paula T. Webb, 2016.
 • A fegyelmezett kereskedővé válás. Paula T. Webb társszerzője a The Disciplined Trader, 2014 frissített változata is.
 • Egyszerű bölcsesség a virágzó kereskedéshez. Társszerző: Paula T. Webb, 2013.

Douglas arról is írt, hogyan lehet sikeres szerző, és számos motivációs könyvről.

Számos könyvét lefordították különféle nyelvekre, köztük németre, japánra, franciara, kínaira (egyszerűsített és hagyományos), olaszra, koreaira, lengyelre, portugálra, csehre és spanyolra.

Ha nem az angol az első nyelv, érdemes megnézni, hogy van-e elérhető fordítás.

Megtekintheti a Trading Education által áttekintett más könyveket is itt.

Mit tanít a kereskedés a zónában?

kereskedés a zónában Mark Douglas által

A zónában való kereskedés számos tanulsággal szolgálhat a kereskedők számára kockázat kezelés, következetesség és megállapítás a teljesülés új szintjei és élvezet a sikeres kereskedésekből.

A kereskedők fő tanulsága, hogy megtanulják megérteni a gyakori kereskedési hibák kiváltó okát.

Douglas kiemeli, hogy sok szegény kereskedelem gyakran ennek az eredménye mélyen gyökerező érzelmi kérdések, amelyek befolyásolják a kereskedő interakcióit a piaccal.

Gyermekkor alatt, mindannyian különböző módon éljük meg a kudarcot és fokozatosan megtanuljuk legyőzni ezeket a sérülés érzéseket.

Nevelésünk olyan mintákhoz vezet, amelyek olyan mélyen szőttek bele a pszichénkbe, hogy nincsenek tisztában az általuk létrehozott hatással.

A sikertelen kereskedelem óhatatlanul kudarcot fog érezni, és gyorsan felkavarhatja gyermekkorunk negatív érzéseit. Ez a könyv megtaníthatja a negatív érzelmek elkerülése érdekében szükséges megküzdési mechanizmusokat.

A kudarccal kapcsolatos negatív érzések leküzdése segíthet a kereskedőknek abban, hogy következetesek legyenek a kereskedelemben következetességre van szükség a siker érdekében.

Pszichológia és sikeres kereskedési stratégiák

Sok esetben, a kudarc érzése arra késztetheti a kereskedőket, hogy üldözzék veszteségeiket amikor már nem kereskedési stratégiát követnek, hanem szerencsejátékokat tesznek és mindent kockára tesznek.

Mint korábban említettük, a kereskedés a zónában közzététele előtt a kereskedői pszichológiáról ritkán esett szó. Teljesen új koncepció volt.

A sikeres ügyleteket szigorúan a kivételes piaci elemzés eredményének tekintették, míg a sikertelen kereskedések ennek ellenkezőjét jelentették.

Most már tudjuk, hogy ez nem a teljes történet.

A valóságban, a kereskedelem eredménye a meghozott döntéseink eredménye. Olyan döntések, amelyeket befolyásolhat a pénzvesztés kockázatával járó nyomás és az, hogy miként reagálunk az ilyen nyomásra.

Ezeket a döntéseket olyan személyiségjegyek is befolyásolják, mint pl félelem és kapzsiság, például. Ezek olyan jellemzők, amelyek személyiségünket alkotják, de nem mindig vagyunk tisztában azzal. Hatással vannak a mi kereskedési terv, kereskedési stílus, sőt a célok beállítottuk magunkat.

Sőt, Douglas elmagyarázza, hogy ha sokat nyer, akkor pozitív hozzáállással bír. Hasonlóképpen, ha sokat veszít, akkor negatív hozzáállása lesz. Ez akkor befolyásolja a következő kereskedések végrehajtását.

A zónában történő kereskedés arra törekszik, hogy segítse az olvasókat a kereskedelemmel kapcsolatos attitűdök kiigazításában, hogy félelem és kapzsiság nélkül lehessen kereskedni, ami a vakmerő viselkedés megszüntetését eredményezi.

A valószínűség játéka

A könyv célja, hogy segítse az embereket a pszichológiai korlátoktól mentes kereskedelemben, ahol a veszteséget inkább lehetséges kimenetelnek, mint kudarcnak tekintik.

Douglas elmagyarázza, hogy a kereskedés gondolkodásának helyes módja a játék valószínűség. Nincs helyes vagy rossz, nyer vagy veszít, csak a valószínűség.

Végül, a pénzügyi kereskedést vállalkozásnak kell tekinteni és minden vállalkozásnál a tulajdonosoknak oldalra kell állítaniuk érzelmeiket, és megfelelő döntéseket kell hozniuk vállalkozásuk túlélése érdekében.

A veszteségeket el kell fogadni, és onnan tovább kell lépni.

Mark Douglas átfogóan áttekinti azokat a folyamatokat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy a kereskedők világos, szenvedélytelen nézőpontból elemezhessék a piacot, ami remélhetőleg nyereségre készteti az olvasókat.

A híres öt „igazság”

Az egyik leghasznosabb szakasz a Zónában való kereskedés Douglas híres öt „igazság” elmélete, amely összefoglalva a következőket foglalhatja magában:

 1. Bármi lehetséges.
 2. Nem kell tudni, hogy mi fog történni a profit elérése érdekében.
 3. A győzelmek és veszteségek nem követik a mintát, véletlenszerűen oszlanak el.
 4. Az él egy nagyobb valószínűség jelzése, soha nem bizonyosság.
 5. A piac minden pillanatban egyedülálló.

Douglas úgy véli, hogy ha egy kereskedő elfogadja ezeket az igazságokat, képesek maguk mögött hagyni pszichológiai poggyászukat.

A tanács az, hogy válassza ki az élét, ragaszkodjon hozzá és kereskedjen úgy, hogy idővel a véletlenszerű eloszlás valamikor az ön javára fog esni.

A négy félelem

A kereskedés a zónában című cikkben Douglas arról is írt, amit négy félelmének nevez. Ők:

 • Félelem a hiányzástól (FOMO). Ez az a félelem, hogy elszalasztasz egy lehetőséget, miközben mindenki más profitál belőle.
 • Félelem a veszteségtől. Ez a félelem attól, hogy elveszítsd azt, ami már megvan.
 • Félelem a tévedéstől. Ez a félelem, hogy a következő kereskedése nem fog sikerülni, bizalmi válság.
 • A győzelemtől való félelem veszteségsé válása. Ez az a félelem, hogy elveszíti mindazt, amit megszerzett.

Douglas megtanítja nekünk a magabiztos kereskedelem fontosságát. El kell távolítanunk a félelmet szakmainkból, de fegyelmezettnek kell maradnunk.

Keresse meg az Amazon-on >> kereskedés a zónakönyvben

Van-e még mit fejleszteni?

Kereskedelmi oktatásnál, azt javasoljuk minden kereskedőnek, hogy olvassa el ezt a könyvet. Az írás idején a Goodreads 5-ből 4,2-es, az eBay-en pedig 4,9-es besorolással rendelkezik..

A zónában való kereskedés is jól kiállta az idő próbáját.

2000-ben jelent meg, sok kereskedő még mindig rengeteget tanul belőle, annak ellenére, hogy mennyire változott a kereskedelem az elmúlt (majdnem) két évtized alatt, különösen az internet és a kiskereskedelem megjelenésével.

Mit mondanak a kritikusok?

A zónában való kereskedésnek rengeteg kritikusa van, mind a könyv megírása, mind a tartalom pontossága szempontjából.

Neked kellene készüljön fel számos hosszú fúvású metaforára amely az egész könyvben megtalálható.

A könyv is nagyon ismétlődő. Néhányan azt mondják, hogy ha kivágja az ismétlést, az nagyon rövid lenne. Így előfordulhat, hogy néhány részt elolvas ha túl hasonlónak érzik magukat.

A könyv kritikusai közül sokan megkérdőjelezik Mark Douglas kereskedési tekintélyét, mondván, hogy valójában nem kereskedő. Ehelyett a kereskedők edzője.

Ezek a kritikusok úgy gondolják, hogy hacsak nem vagy sikeres kereskedő, veszélyes más kereskedőket edzeni vagy tanácsolni, mert nem voltál a cipőjükben.

Ha ez nem elég, Douglas elárulta, hogy rengeteg pénzt veszített kereskedéséből ami sokakat kételkedni kezdett kereskedési ismereteiben.

Ráadásul sokan azt mondják, hogy a könyvet túl sok pszichobabul hígítja.

Ez alatt pszichológiai kifejezéseket, kifejezéseket és magyarázatokat értünk, amelyek valójában nem sokat jelentenek a kereskedelem kapcsán, vagy a tudományos pontosság szempontjából megkérdőjelezhetőek..

azonban, arra kérjük az olvasókat, hogy nézzenek túl ezen, és koncentráljanak a pozitívra és praktikus amiket a könyv tanít.

A könyv védekezésében, bár egyesek pszichoterápiának nevezhetik Douglas írását, és megütik azt a tényt, hogy leértékeli a technikai elemzést, meg kell említeni, hogy a technikai elemzést néha áltudománynak is nevezik., különösen az akadémikusok.

A kereskedés valós világában azonban mindkettő létfontosságú.

Főbb fejezetek, amelyeket el kell olvasni

a fejezetek, amelyeket a zónában folytatott kereskedelem során el kell olvasni

Ha el akarja vonni a kulcsfontosságú pontokat, anélkül, hogy túl sok időt töltene a teljes könyv elolvasásával, javasoljuk, hogy olvassa el az első hét fejezetet:

 • A sikerhez vezető út: alapvető, technikai vagy mentális elemzés
 • A kereskedelem csalogatása (és veszélyei)
 • Felelősségvállalás
 • Következetesség: Lelkiállapot
 • Az észlelés dinamikája
 • A piac perspektívája
 • A kereskedő széle: gondolkodás valószínűségekben

Ezután fejezze be az utolsó fejezetet – 11. fejezet: Gondolkodás, mint kereskedő – amely mindent összehúz. És a legvégén van egy olyan gyakorlat is, amelyet erősen ajánlunk.

Ez azt jelenti, hogy a könyv csak 240 oldal hosszú és könnyen olvasható rövid idő alatt.

Számos kereskedő is javasolja, hogy évente legalább egyszer olvassa el ezt a könyvet, hogy emlékeztesse magát arra, amit tanít.

Ki profitálna a legjobban ebből a könyvből?

A zónában való kereskedés három típusú kereskedőnek felel meg a legjobban:

1. Kezdők, akik még mindig próbálják megtalálni a helyüket a kereskedés világában.

A zónában történő kereskedelem segíthet mentálisan felkészíteni a kezdőket arra, amit vállalni fognak, és megértetni velük, hogy a kereskedő pszichológiája mennyire fontos a hibák elkerülése és a sikeres kereskedelem érdekében..

2. Kereskedők, akik nem bíznak kereskedelmükben. A kereskedés rengeteg kockázattal jár, és bizalom nélkül a kereskedők soha nem merülhetnek el.

Néha az embereknek csak bízniuk kell az ösztöneikben, erre taníthat a kereskedés a zónában.

A kereskedők azt tapasztalhatják, hogy ha hibát követnek el, ha betartották kezdeti ösztönüket, akkor elkerülhették azt. Ehelyett szorongást éreztek, és úgy döntöttek, hogy az eredeti ösztöneikkel szemben pénzt vesztettek.

3. Kereskedők, akik többet veszítenek, mint amennyit keresnek. Ez a könyv segíthet nekik felmérni ennek lehetséges okait.

Ezzel elgondolkodhatnak saját mentalitásukon, és remélhetőleg azonosíthatják azokat a pszichológiai okokat, amelyek hibákat követnek el. Ennél is fontosabb, hogy próbáljon megoldást találni ezekre a problémákra.

Hol marad el a kereskedés a zónában?

A zónában való kereskedés során fontos megjegyezni, hogy a kereskedő pszichológiájára összpontosít, amely a kereskedelem megtanulásának egyik része..

Még meg kell tanulnia a műszaki alapokat és a piac tényleges működését. Nélkülük nem fogja tudni, mit csinál. A kereskedelme iránti bizalom dicséretet mond egy kereskedőnek, nem tesz kereskedővé.

Bizonyos értelemben tehát, bár ez mindenképpen egy könyv, amelyet el kell olvasnia, nem ez lehet az első olvasmánya. Ideális esetben, először valami technikásabb dolog elolvasására kell összpontosítania.

Ennek ellenére a technikai oldal ritkán változik. Miután megtanulta, biztos lehet benne, hogy tudja.

Személyiségünk megértése azonban bonyolultabb lehet, mivel mindenki más. Sokan nem igazán ismerjük önmagunkat olyan jól, vagy legalábbis nem annyira, mint gondolnánk.

Nehéz lehet elkülöníteni a romboló magatartást ez negatívan befolyásolhatja kereskedéseit. Gyakran szükségünk van valakire, aki segít a helyes irányba mutatni.

Akkor még bonyolultabbá válhat, ha megpróbálja megváltoztatni a viselkedését, ami egyesek számára évekig, vagy akár egy életig is eltarthat.

Ha többet szeretne megtudni a kereskedési stratégiákról és technikákról, kérjük, tekintse meg cikkeinket, vagy vegye fel a kapcsolatot hozzáértő csapatunkkal.

Ha szívesen olvasta ezt a cikket Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Master kereskedési pszichológia ezzel az ingyenes forex kereskedési tanfolyammal

kereskedési pszichológia mestere kereskedelem oktatásával

Míg 42,50 dollárt költhet keménytáblás változatra vagy 17,99 dollárt ennek a könyvnek a Kindle verziójára, az ingyenes forex kereskedési tanfolyamunkra, a The Ultimate Guide To Forex Trading-re való regisztráció sokkal bölcsebb befektetési választás lehet.

Normális esetben 2500 fontba kerül, de megteheti szerezd be ingyen.

Megtanulja a következőket:

 • Alapítvány a Forex kereskedésben
 • A Forex kereskedés mechanikája
 • Haladó elemzés a Forexben
 • Fejlett Forex kereskedési stratégiák

Tanfolyamunkat szintén a rugalmasságot szem előtt tartva terveztük, tehát akkor tanulhat, amikor akar, ahol csak akar.

Felveheti az egészet online olvasóanyagokkal, például PDF-fájlokkal, online videókkal és vetélkedőkkel, vagy ellátogathat hozzánk a londoni irodánkba.

Ha olyan jó a tanfolyamod, miért ingyenes?

Jó kérdés és a válasz meglehetősen egyszerű; partnerbrókereink fizetnek érte.

Azért fizetnek érte, mert tudják, hogy a képzett kereskedők tovább tartanak, mint a tapasztalatlanok. A tapasztalatlan kereskedőknél nagyobb a pénzvesztés és a korai leszokás kockázata.

A képzett kereskedők viszont nagyobb valószínűséggel lesznek sikeresek, és folytatják a kereskedést az alkuszukkal.

Tehát számukra a hosszú távú kereskedők megszerzéséről van szó. Jobb neked, nekik jobb.

Tudjon meg többet a The Forex Guide to Forex kereskedelemről itt. Regisztráljon még ma, és kap ingyenes forex jelek is!

Források:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector