Warren Buffett esszéi: Az egyetlen könyv, amelyre szükséged van a befektetéssel kapcsolatban

Warren Buffett esszéi: Az egyetlen könyv, amelyre szükséged van a befektetéssel kapcsolatban

Bármely tudós befektető tudni fogja, hogy óceánnyi könyv van a befektetésről, és sokan azt állítják, hogy a legjobb könyv a befektetéshez.

Senkinek sem sikerül anélkül, hogy bővítenék tudásukat és készségeiket, hogy tudják, milyen tevékenységeket kell tenniük a szakterületükön.

Sajnos mindannyian nem lehetünk férgek, akik képesek vagyunk végigolvasni minden ottani könyvet és összegyűjteni a legjobb betekintést magunknak.

Ha nem lelkes olvasó, de szívesen bővítené saját ismereteit és értékes betekintést nyerne, akkor talán arra törekszik, hogy megtalálja a legjobb könyvet a befektetéshez.


A legjobb befektetők szerint a The Essays of Warren Buffett az egyetlen könyv, amire szüksége van a befektetéssel kapcsolatban. Ez a könyv minden szempontból a könyv ötödik kiadása Warren Buffett esszéi: Tanulságok a vállalati Amerikához, és ez messze az egyik legjobb befektetési könyv, amelyet el kell olvasnia.

A mester szavai

Warren Buffett

A The Essays of Warren Buffett könyv negyedik kiadása 2015-ben került a polcokra, az eredeti kiadása 1999-ben jelent meg, és hozzávetőlegesen 300 oldalas.

Warren Buffett esszéi megérdemelik az idejét, mert érdemes a valaha volt abszolút legjobbaktól tanulni.

Nincs sok ember, aki azt vallaná, hogy sikeresebb befektetőt tudna megnevezni, mint Warren Buffett.

Ha nincs ideje vagy képessége minden befektetési könyvet elolvasni a napsütésben, akkor hasznot húzhat abból a tényből is, hogy van.

A szenvedélyes oktató, Buffett nagy erőfeszítéseket tett, hogy mindent megosszon esszéiben, amelyek pályafutása évtizedeit ölelik fel befektetések terén, 1979-től kezdődően 2006-ig..

A könyv címe a „Corporate America” -ra utal, de az általa kínált tudás teljes mértékben releváns a részvényesek és a tőzsdei kereskedők számára.

Átfogó magyarázatot ad a vállalatok és a részvényesek közötti fennálló kapcsolatról, amely nagyszerű betekintést nyújt az újonnan érkezők számára, és erősíti a tapasztalt befektetők megértését.

Warren Buffett esszéi szintén jól megírhatók és könnyen olvashatók, Buffett pedig itt-ott egy kis humort ad hozzá.

Ki Warren Buffet?

Az Omaha Oracle névre keresztelt Warren Edward Buffett kétségkívül korunk leghíresebb befektetője.

A nebraskai Omahában született Buffett már kiskorától kezdve érdeklődött a befektetés és a pénzkeresés különböző módjai iránt, első befektetését 11 évesen hajtotta végre..

A nevét keresztül ismerte meg Berkshire Hathaway Inc.. amelynek 1967-ben többségi részvényese lett.

Buffettnek sikerült a kudarcot valló textilipari vállalkozást befektetési gólyává alakítania, és többségében többségi tulajdonossá és kisebbségi tulajdonossá vált Amerikában egész Európában, mintegy 526 milliárd dollár értékben..

Ma Buffett továbbra is a vezérigazgató és Charlie Munger mellett vezeti a céget.

2018-tól a becslések szerint Buffett értéke 84,5 milliárd dollár volt, és a Forbes 2019 gazdag listáján a világ 3. leggazdagabb személyeként szerepel Bill Gates és Jeff Bezos után..

Buffett jótékonykodásáról is ismert, mondván, hogy vagyonát jótékonysági célokra adja, amelynek 85% -át a Bill és Melinda Gates Alapítvány kapja. Ő is közismert az övéiről levelek alapítvány.

Buffett kiváló példa arra, hogy következetesség révén sikereket érjünk el, idővel fokozatosan gyarapítva a vagyonát. Most a 80-as évei végén jár, és még mindig hatalmas befolyással bír.

Egy életen át tartó tanítások

Keresse meg az Amazon-on >> Warren Buffett esszéi könyv

Ez az „esszék” összeállítása elképzelhetetlenül sikeres karriert ölel fel, amely több mint fél évszázadot igényelt.

Kapcsolatuk azt az érzést kelti, hogy valóban ülsz és beszélgetsz magaddal a férfival.

Warren Buffett esszéi szintén kedvező fogadtatásnak örvendenek: 4,9 csillagos besorolást kapott az Amazon-on és 5,4-ből 4,4 csillagos Goodreads.

Ez is Buffett kedvenc befektetési könyve, amelynek a neve a neve. „Ötletek koherens átrendezésének” nevezi.

Ez az egyetlen legfontosabb befektetési könyv, amelyet bárki elolvashat. Ha csak egy könyvet olvas el, hogy növelje befektetői karrierjét, készítse el a The War Escape of Warren Buffett című könyvet.

Melyek a könyv főbb tanulságai?

Warren Buffett témák esszéi

T Warren Buffett esszéi hét részre tagolódnak, amelyek mindegyike más témát ölel fel.

 • I Vállalatirányítás
 • II Vállalati pénzügyek és befektetés
 • III A részvény alternatívái
 • IV. Közös állomány
 • V Fúziók és felvásárlások
 • VI Számvitel és értékelés
 • VII Számviteli politika és adóügyek

A könyv társszerzője és szerkesztője Lawrence A. Cunningham, a George Washington Egyetem Jogi Iskolájának professzora.

Cunningham nem időrendben, hanem témakörök szerint rendezte a könyvet, ami inkább könyvvezetői érzéseket és kevésbé Buffett életének történetét kelti..

Ez nagyszerű, mert valóban segít a kezdőknek megtanulni, hogyan kell befektetni, logikus sorrendbe állítva a betűket a tanuláshoz.

Különösen, mivel a könyv Buffettet tárgyalja a vállalati pénzügyekről és a befektetésekről, az egyesülésekről és felvásárlásokról, a számvitelről és az értékelésről, a részvények alternatíváiról, a számviteli politikáról és még sok minden másról..

A Buffett gondolkodási folyamatának ilyen betekintése felbecsülhetetlen értékű, és alapvető elemzéssel segíti a befektetőket és a kereskedőket.

Buffett is ír rossz döntéseiről és sajnálatairól, amelyekből hasznos tanulni, és remélhetőleg segíthetnek megakadályozni a befektetők következő generációját abban, hogy ugyanazokat a hibákat kövesse el.

Charlie Munger is szerepel a könyv egyes részeiben.

Intelligens befektetés

Három téma gyakran felbukkan az egész könyvben azzal kapcsolatban, amit Buffett intelligens befektetésnek nevez.

A biztonsági határ

Ez nem a részvény értékére, hanem annak belső értékére összpontosít, és a részvény mögé helyezett belső értéket a kutatásnak megfelelően tájékoztatnia kell..

Ha van ötlete a műszer potenciális értékéről, összehasonlíthatja azt a tényleges árával, és megkapja a „biztonsági határt”.

A jó biztonság érdekében a befektetőknek el kell hinniük, hogy a vállalat is jól irányított.

Kompetenciakör

Ez a Buffett-módszerhez kapcsolódik, és alapvetően az a meggyőződés, hogy a korlátait ismerve képes megszabadulni az érzelmektől. A Buffett-módszer befektetéséhez a befektetőket fegyelmezni kell.

Ezen túlmenően a befektetőknek egyszerűvé kell tenniük a dolgokat.

Túl bonyolultnak tűnik ez a beruházás? Ha a válasz igen, Buffett azt tanácsolja, hogy maradjon távol tőle.

Hasonlóképpen, Peter Lynch egyszer azt mondta: “Soha ne fektess be olyan ötletbe, amelyet nem tudsz zsírkrétával illusztrálni”.

Buffet esetében tisztában van azzal, hogy hiányzik a technológia megértése, ezért kerüli, még akkor is, ha potenciált lát.

Ez igaz a kereskedelem terén is. Legyen egyszerű a stratégiája!

Buffett azt is elmagyarázza, hogy annak megértése, amit nem tud, és annak elfogadása nagyon fontos a befektetés sikeréhez.

Ha befektet abba, amit nem ért, nyitottá teszi a kockázatokat. Soha ne csalja be magát arra, hogy azt gondolja, megért egy témát, és soha ne fektessen bele valamibe.

Mr Market

Mr Market valójában nem egy Buffett által kitalált koncepció, hanem Benjamin Graham, a Buffet egyik mentora. A tőzsde kitalált változata, és „ő” (a piac) hajlamos a különböző hangulatokra.

Néha boldog, néha szomorú, és ez kihat a befektetők által a részvényekre adott értékre.

Mr Market tanulsága az, hogy ne hagyja, hogy megmondja valaminek az értékét, hanem végezze el saját kutatását, és döntse el maga.

Buffett az egész könyvben megemlíti Market urat, elmagyarázva befektetőinek, milyen típusú gondolkodásmódra van szükségük, amikor a piac ingadozik.

Nem szabad elfelejteni, hogy a befektetés hosszú távú, nem rövid távú játék. Ha valami valóban értékes, akkor valószínűleg ragyog, függetlenül attól, hogy milyen a piaci helyzet.

Etika

Buffett sokat törődik az etikus kereskedelemmel és az etikus vállalkozásokkal.

Számára ez fontos a vállalkozás növekedése szempontjából. Ha egy vállalkozás etikailag nem megfelelő, az árt annak fejlődésének és befektetésének.

Mit keres Buffett egy jó üzletben?

warren buffett befektetések

Buffett igyekszik elkerülni a rövid távú vásárlást, ehelyett inkább a hosszú távot részesíti előnyben.

Az egyik legfontosabb dolog, ami nem tetszik neki, mások döntései alapján döntéseket hoz. Úgy véli, hogy minden beruházást elvek alapján kell megvalósítani

Hogyan lehet elkerülni a rossz befektetéseket?

Buffett a rossz befektetéseket három kategóriába sorolja:

 • Túl korai be- vagy kiszállás. Buffett nagyon ellenzi ezt.
 • Befektetés valamiben, ami túl sokba kerül. Ez nem csak a részvény vagy más eszköz költségeiről szól, hanem egyéb díjakat is tartalmazhat, amelyeket esetleg fizetnie kell, amelyek elszívják tőled a nyereséget.
 • Befektetés divatban, vagy valami népszerű rövid ideig. Például valami olyan egyszerű, mint a izgul fonók, amelyek néhány évvel ezelőtt népszerűek voltak, és amelyekről ma már ritkán esik szó. El kell ismerni, hogy ezt nehéz elkerülni, mivel ehhez jó ötlet kell, hogy mi lesz és nem fog divatban maradni.

Van-e még mit javítani?

Nehéz kritizálni Warren Buffetet, és The Essays of Warren Buffett valóban az egyik legjobb befektetési könyv, amelyet kaphat, de oktatási szempontból néhány dolgot szem előtt kell tartania.

Mint fentebb említettük, Warren Buffett esszéinek címe kissé félrevezető.

Warren Buffett esszéi valójában Buffett leveleiből állnak Berkshire Hathaway részvényeseinek, nem esszék, és ne csodálkozzon, ha nem annyira akadémikus, mint azt eredetileg feltételezte.

Ezeket a leveleket arra tervezték, hogy elmagyarázzák a részvényeseknek a döntéshozatalát és a vállalat lehetséges kilátásait.

Ami Buffett leveleinek analitikai oldalát illeti, sok mindent valójában nem Buffett, hanem Lawrence Cunningham írt, és így Ön az ő Buffett-értelmezésére támaszkodik.

Ezenkívül érdemes megemlíteni, hogy Buffett valóban írja a prológot, Cunningham pedig az epilógust.

Ha kizárólag arra akar koncentrálni, amit Buffett írt, akkor kihagyhatja Cunningham írását.

Egy másik döntő dolog, amit meg kell említeni, hogy egyes kritikusok megkérdőjelezik a levelek könyvként való kiadásának a pontját, amikor ezek mind elérhetőek a Berkshire Hathaway honlapja ingyen.

Bár ez egy jó pont, a könyv perspektívába és logikai sorrendbe helyezi őket.

A könyv tapasztaltabb befektetők felé is irányul, akik már rendelkeznek bizonyos ismeretekkel a témákról, és képesek megfejteni az információkat. Talán nem a legjobb befektetési könyv kezdőknek.

Mások kritizálták, hogy mivel a könyv különböző témáktól ugrik ahelyett, hogy kronologikusan futna, és a levél írásakor nincs összefüggés a jelenlegi piaccal.

Valóban hasznos lenne, mert az idők változásával megváltoznak a befektetők véleménye a piacról és arról, hogy mire jó befektetni.

Különböző idők, különböző vállalkozások és különböző piaci helyzetek megnehezíthetik a könyv tanulságainak levonását és a modern világban való alkalmazását.

Nézzen meg többet a legjobb befektetési könyvek itt.

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

 • A könyv hatalmas tudásbőséget tartalmaz. A levelek 1979-től 2006-ig terjednek.
 • A cím kissé félrevezető. A könyv valójában a Berkshire Hathaway részvényeseinek írt levelekből áll, nem esszékből.
 • A leveleket valóban ingyen olvashatja online. Azonban az, ahogyan Cunningham elrendezi őket, remek módja annak, hogy megismerjék Buffett módszertanát.
 • Néhány téma egy kicsit keltezett. A könyv összes meglátása nem merülhet fel.

Hosszú időbe telhet egy olyan befektető hatalmas ismereteinek megszerzése, mint Warren Buffett. Esetében majdnem 80 éve készül.

Bár mi, a Trading Education, nem ígérhetünk ilyen átalakulást rövid időn belül, minden bizonnyal felgyorsíthatjuk a folyamatot, ha megtanítunk mindent, amit tudnod kell.

Ingyenes kereskedési tanfolyamunkon a következőket tanulja meg:

 • Alapítvány a kereskedelemben
 • Kereskedés mechanikája
 • Advanced Analysis Trading
 • Kereskedési stratégiák

Kattintson ide további információkért!

Ha tetszett olvasni The Essays of Warren Buffett: Az egyetlen könyv, amelyre szüksége van a befektetéshez Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector