Megállíthatatlan domainek: Készüljön fel a cenzúra immunjövőjére

Megállíthatatlan domainek egy új típusú internetes tartomány, amely a Web 3.0-ra épül. A megállíthatatlan domainek fő jellemzője, hogy cenzúra-ellenálló – lehetetlen, hogy egyetlen entitás követelje a domain eltávolítását. Ez fontos, mivel egyre több cenzúrát tapasztalunk az interneten. Végül a megállíthatatlan domainek célja az internet cenzúrájának ellenállóvá tétele és az információk szabadon hozzáférhetővé tétele. Ahelyett, hogy a centralizált szolgáltatásokra támaszkodna a domainnevek (pl, Namecheap vagy GoDaddy), a megállíthatatlan domainek decentralizált platformokat használnak az Ethereum és Zilliqa Blockchain semleges harmadik félként. Ez cenzúra-mentességet biztosít a regisztrált domaineknek, mivel egyetlen kormány vagy szervezet sem korlátozhatja vagy törölheti az adott domainhez való hozzáférést. A cenzúra ellenállásának további javítása érdekében lehetőség van az Inter Planetary File System (IPFS) tartalmának decentralizált tárhelyszolgáltatásra történő tárolására, ahol a tartalmat nem lehet eltávolítani.

Az Unstoppable Domains egyik első felhasználása a könnyen megjegyezhető kriptovaluta címek. Az egyik dolog, ami elrettenti az embereket a kriptopénzektől, a cím. A betűk és számok hosszú keveréke szinte megfagyasztja a kriptográfiai felhasználókat, amikor el akarják küldeni vagy meg akarják kapni digitális vagyonukat. Ez azonban leállíthatatlan domainekkel egyszerűsíthető „.zil” vagy „.crypto” tartományokká, például boxmining.zil.

Mi az a megállíthatatlan domain?

Megállíthatatlan Domains logóMegállíthatatlan Domains logó

Megállíthatatlan domainek 2017 óta dolgoznak a technológiáján. Ők szoftverfejlesztő cégek, amelyek blokklánc technológiát alkalmaznak, hogy hatalmat adjanak vissza az embereknek, és megkönnyítsék az emberek és a kriptovaluták kölcsönhatását.

Az interakció fokozása érdekében az Unstoppable Domains kölcsönzött néhány ötletet az internetről, mind a jelenlegi életkorban, mind annak kezdeti napjaiban. Például az internet kezdeti napjaiban a felhasználóknak be kellett tömöríteniük az IP-címeket, amelyek csak így küldhettek üzeneteket egyik embertől a másikig. Bár a rendszer működött, a számok és a pontok megjegyzése “.” túl sok volt.

A kihívás leküzdése érdekében az IP-címet a színfalak mögé helyezték, és behozták a Domain Name Service (DNS) szolgáltatást. A DNS-rendszer egyszerűbbé tette, mivel egy ember számára olvasható címet adtak meg, és a háttérben a bonyolult IP-címhez volt kötve. Ezért egy internetes felhasználó csak beírta a nevet, pl. Facebook.com, és a DNS-rendszer, miután összekapcsolta a Facebook.com-ot az IP-címével, megkönnyítette a felhasználók internetes látását és interakcióját.


Ugyanazon technikával az Unstoppable Domains arra törekszik, hogy az összetett kriptovaluta-címeket egy ember által olvasható név mögé helyezze. Mint ilyen, ahelyett, hogy kriptókat küldene közvetlenül egy címre, az ember által olvasható nevet használja.

Az Unstoppable Domains mögött álló koncepciót vezérigazgatója, Mather Gould tömören elmagyarázza: „2012 óta titkosítási rajongók vagyunk, és úgy gondoltuk, hogy a kriptográfiai fizetések túl bonyolultak ahhoz, hogy a mainstream irányba menjenek. Ahogyan az IP-címeket lecserélték a DNS-rendszerre, úgy gondoljuk, hogy a kriptovaluta-címek helyébe ember által olvasható nevek lépnek. ”

„.Crypto” tartomány az összes kriptográf címhez?

A nemrégiben megállíthatatlan domainek bejelentették a „.crypto” blokklánc agnosztikus domaint. Ennek a tartománynak az az ötlete, hogy egyesítsék a Bitcoin, az Ethereum, a Ziliqa és még sok más kriptovaluta-címét.

A megállíthatatlan tartományok használata az IPFS-sel

A megállíthatatlan domainek új funkcióval bővítették a cenzúrázhatatlan decentralizált IPFS fájlmegosztó szolgáltatást. Ez lehetővé teszi a tartalom állandó tárolását az interneten, teljes mentességgel a kormány vagy a politikai beavatkozás ellen. Az IPFS decentralizált módon több helyszínen tárolja a fájlokat, így egy szerver eltávolítása esetén is elérhető lesz a tartalom.

Állítson védett márkaneveket az Unstoppable Domains webhelyen

Az adathalászat és a domain név ellopásának megakadályozása érdekében az Unstoppable Domains automatikusan védi az olyan márkaneveket, mint az apple.crypto és a boxmining.crypto. Csak ellenőrzött identitások igényelhetnek ilyen domainneveket az ingyenes követelés eszközön keresztül:

Egy név az összes kriptovaluta pénztárcájához?

Megállíthatatlan tartománykezelő panel

Ez nem minden; csak egy névre lesz szüksége az összes pénztárcájához. Igen, csak egyet. Látja, az Unstoppable Domains a titkosítás átvitelének módjait keresi. Az egyik ilyen módszer a titkosítás küldésének egyszerűbbé tétele, mint a levél küldése.

Ezért a barátok egyetlen név használatával elküldhetik Önnek a Bitcoin, az Ether, a Litecoin stb. Ezután a háttérben az Unstoppable Domains technológiája a különböző kriptovalutákat a saját pénztárcájukba irányítja. Ez még feleslegessé teszi a QR-kódok beolvasását, mivel azok elolvasása nem száz százalékos a pontosság.

Kapcsolódás a Zilliqa blokklánccal

Az Unstoppable Domain DNS-verziója a Zilliqa blokklánc.

A Zilliqa egy skálázható intelligens szerződéses blokklánc ökoszisztéma, amely megkönnyíti a skálázható decentralizált alkalmazások létrehozását.

A Zilliqa azonban csak egy platformot biztosít az Unstoppable Domains számára a blokkláncra fókuszáló DNS építéséhez. Ez azt jelenti, hogy a blockchain névszolgáltatás, bár a Zilliqa platformra épül, támogatja a külső kriptókat, mint például az Ethereum, a Bitcoin, a Stellar Lumens stb. Támogatja a hitelkártyák használatát is.

Mivel a Zilliqa blokkláncra épül, a domainek a.zil kiterjesztéssel rendelkeznek.

Megállíthatatlan vagy cenzúra-ellenálló domainek

Azon kívül, hogy a nagyközönségnek könnyedén lehet kölcsönhatásba lépni a kriptovalutákkal, az Unstoppable Domains szívesen nyújt cenzúra-rezisztens domaineket.

Ezekkel a domainekkel a domain név tulajdonosa teljes mértékben ellenőrzi a tartományt és annak tartalmát. A hagyományos domain-eszközöket a letétkezelők, például a Google tárolja az Ön nevében.

Azonban egy blokklánc-tartományt tárol a kriptovaluta pénztárca, amelyet csak Ön irányít. Ezért egyetlen vállalat, bűnüldöző szervek, vagy akár maguk az Unstoppable Domains sem vehetik el Öntől.

Nincs ezzel vége. A domain regisztrációjához használt információk titkosak maradnak; dönthet úgy, hogy nem ad meg személyes adatokat. Ez azt jelenti, hogy a megadott adatok felhasználásával nehéz követni az egyént. Ezenkívül a weboldalon található tartalmat nem cenzúrázhatja harmadik fél; teljes irányítás alatt állsz.

A megállíthatatlan domainek megállíthatatlanok lesznek?

A megállíthatatlan domainek egy kihívást jelentő utazásnak indulnak, amelynek során a kriptovalutát többen fogják elfogadni. Továbbá a

cenzúra-ellenálló weboldalak, az irányítást végül visszaadják az embereknek.

A megállíthatatlan domainek minden bizonnyal képesek lesznek megállíthatatlanná válni. Nemrég jelentették be, hogy 4 millió dolláros finanszírozást biztosított az A sorozatban, amelyet a Draper Associates és a Boost VC vezetett. Támogatást is kaptak a Ethereum Alapítvány és Zilliqa Alapítvány.

Az Unstoppable Domains bejelentette, hogy 4 millió USD-t gyűjtött

Az ő AMA Matt Gould vezérigazgatóval 2019. május 15-én az Unstoppable Domains nyilvánosságra hozta 2019-re vonatkozó fejlesztési ütemtervét. Ezen a nyáron fiat un boarding és adatvédelmi eszközökön dolgoznak. Ősszel a fókusz túlnyomó része a weboldalakon lesz.

A kiskereskedelmi oldalon a top.zil nevek árverése 2019 nyarán zárul le. Ezt követően bárki megvásárolhatja saját.zil nevét. Ha tovább nézzük, 2019 őszén és télében a webhelyek és a böngészők támogatása várhatóan működőképessé válik.

Megállíthatatlan domainek ütemterve 2019 hátralévő részére Az Unstoppable Domains ütemterve 2019 hátralévő részére

Végső felülvizsgálati ítélet

A megállíthatatlan domainek egy új módot kínálnak a cenzúra megakadályozására a tartománykaron a blockchain technológia használatával. A fejlesztést és az alkalmazást felgyorsítja a csapat legutóbbi 4 millió dolláros A sorozatú emelés a Draper Associates vezetésével. Ez az új finanszírozási forduló több forrást biztosít a csapatnak partnerségek létrehozására az örökbefogadás fokozása érdekében. Jelenleg további kriptovaluta pénztárcákra várunk, hogy elfogadják a.zil címeket – jelenleg a MyCrypto és a Moon hamarosan integrálni készül.

Előnyök:

  • Erős támogatás és csapat a termékek szállítására
  • A Blockchain technológia megfelelő használata (Zilliqa Blockchain)
  • Tiszta felhasználói felület

Hátrányok:

  • Csak az eladás előtt – hamarosan megjelenik az elfogadás és az integráció

Felülvizsgálati pontszám: 4,5 / 5

Értékelte Michael Gu, május 31

2019.10.19. Frissítve a.crypto domainnal

{ "@kontextus": "http://schema.org/", "@típus": "Termék", "márka": "Megállíthatatlan domainek", "név": "Megállíthatatlan domainek", "kép": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/05/Unstoppable-Domains-Logo-2.jpg", "leírás": "A megállíthatatlan domainek egy új típusú internetes tartományok, amelyek cenzúra-ellenállóak és az információk szabadon hozzáférhetők a Web 3.0 tetejére építve", "felülvizsgálat": { "@típus": "Felülvizsgálat", "címsor": "Megállíthatatlan domainek: Készüljön fel a cenzúra immunjövőjére", "név": "Megállíthatatlan domainek", "leírás" : "A megállíthatatlan domainek egy új típusú internetes tartományok, amelyek cenzúra-ellenállóak és az információk szabadon hozzáférhetők a Web 3.0 tetejére építve", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/ledger-nano-x-review/", "reviewBody": "A megállíthatatlan domainek egy új típusú internetes tartomány, amely a Web 3.0-ra épül. A megállíthatatlan domainek fő jellemzője, hogy cenzúra-rezisztens – lehetetlen, hogy egyetlen entitás követelje a domain eltávolítását. Ez fontos, mivel egyre több cenzúrát tapasztalunk az interneten. Végül a megállíthatatlan domainek célja az internet cenzúrájának ellenállóvá tétele és az információk szabadon hozzáférhetővé tétele. Ahelyett, hogy a központosított szolgáltatásokra támaszkodna a domainnevek (pl. Namecheap vagy GoDaddy) vásárlásakor, az Unstoppable domainek decentralizált platformokat, az Ethereumot és a Zilliqa Blockchain-ot használnak semleges harmadik félként. Ez cenzúra-mentességet biztosít a regisztrált domaineknek, mivel egyetlen kormány vagy szervezet sem korlátozhatja vagy törölheti az adott domainhez való hozzáférést. A cenzúra-ellenállás további javítása érdekében lehetőség van az Inter Planetary File System (IPFS) tartalmának decentralizált tárhelyszolgáltatásra történő tárolására, ahol a tartalmat nem lehet eltávolítani. ", "datePublished": "2020-5-1", "reviewRating": { "@típus": "Értékelés", "ratingValue": "4.5", "legrosszabb":"0", "bestRating": "5." }, "szerző": { "@típus": "Személy", "név": "Michael Gu" }, "kiadó": { "@típus": "Szervezet", "név": "Boxmining", "logó": { "típus": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "ajánlatok": { "@típus": "Ajánlat", "priceCurrency": "usadollár", "ár": "40", "url":"https://unstoppabledomains.com/r/4e8eeeec11004b3" }}

Erőforrások:

Megállíthatatlan domainek webhelye: https://unstoppabledomains.com/

Távirat csatorna: https://t.me/unstoppabledomains

Megállíthatatlan Domains News frissítés: https://www.asiacryptotoday.com/unstoppable-domain-why-blockchain-needs-it/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector