20 őrült Bitcoin tény, amelyet tudnia kell

Hacsak nem tartózkodik távol az internettől, vagy nem él egy barlangban (amit azért nem tesz meg, mert a webhelyünkön, a Trading Education webhelyen van), valószínűleg hallott a Bitcoin-ról.

Bár még mindig vannak olyan emberek, akik erős negatív nézetekkel és véleményekkel rendelkeznek arról, hogy mi is valójában a Bitcoin, annak legitimitása és előnyös-e a társadalom számára. Az ilyen megbeszélések azonban értelmesek, és fontos, hogy az emberek mindent tudjanak a Bitcoinról, hogy hozzájáruljanak a kriptovalutával és annak lehetőségeivel kapcsolatos folyamatos párbeszédhez. A Bitcoinban mindig van valami, ami elgondolkodtat minket.

Egy biztos, hogy a Bitcoin nem csalás. A Trading Education meg akar győződni arról, hogy az emberek jól képzettek-e a kriptovaluták és a Bitcoin témájában, és ismerik-e a tényeket, mielőtt megkérdőjeleznék annak relevanciáját. Itt van néhány érdekes tények a Bitcoinról hogy a vitánkat a következővel kezdjük:

1. Ki alkotta?

bitcoin készítő


Bár Satoshi Nakamoto nevéhez fűződik a Bitcoin fejlesztése 2009-ben, tudjuk, hogy ez minden bizonnyal álnév egyetlen személy vagy egy embercsoport számára, akik az ötleten dolgoztak. Nakamoto még 2011-ben eltűnt az internetről, és csak néhány nyomot hagyott arról, hogy kik lehetnek.

Az évek során sokan voltak, akik nyilvánosan Satoshi néven jelentek meg. Többségük azonban nem tudta megalapozott tényekkel alátámasztani állításait.

A kaliforniai Dorian Nakamoto újságíró kapta a Bitcoin „alkotója” címet, aki úgy gondolta, hogy sok hasonlóság van a két Nakamotos között. Ezt az állítást azonban Dorian cáfolta.

Valószínűleg a legismertebb eset, amikor valaki Satoshinak vallja magát, Craig S. Wright, ausztrál akadémikus esete. Többször próbált bizonyítékot szolgáltatni, azonban a mai napig nem járt sikerrel. Az összes „bizonyíték” fabrikáltnak bizonyult.

Sokan egyetértenek abban, hogy az első decentralizált fizetőeszköz létrehozójának valószínűleg névtelennek kell maradnia létrehozásuk jellege miatt. Végül is, a Bitcoinhoz társítható egyetlen identitás eltávolítása minden hatást megszüntet a közösség politikájára, szabályaira és döntéshozatalára.

2. Hány Bitcoins van?

Van egy tény a Bitcoinról, amelyet tudnia kell. Korlátozott mennyiségű Bitcoin van. A Bitcoin alapításakor a kriptovaluta készítője csak 21 milliót keresett. Jelenleg több mint 16 millióan vannak forgalomban, azonban naponta többet bányásznak.

3. Bitcoin Pizza Nap

bitcoin pizza nap

Tudta, hogy május 22-ét Bitcoin Pizza Day néven ünneplik?

2010. május 22-én egy floridai programozó, Hanyecz László néven, sikeresen 10 000 bitcoinot cserélt két John Papa Pizzára. Ez volt az első vásárlás a Bitcoins használatával.

Abban a bizonyos időben 10 000 Bitcoins körülbelül körülbelül 41 dollárt ért.

Ez a 10 000 bitcoin több mint 64 millió dollárt ér.

4. Az FBI az egyik legnagyobb Bitcoin pénztárca tulajdonosa

Néhány évvel ezelőtt az FBI bezárta a Selyemutat, amely egy nagy feketepiaci webhely volt, ahol a Bitcoin-ot gyakran használták különböző vásárlásokhoz. Az FBI megszerezte az összes Bitcoint, amely a webhely körül keringett, ami a világ összes Bitcoinjának 1,5% -a.

Lehet, hogy ez nem hangzik hatalmas összegnek, de az összképet tekintve az 1,5% jelentősen hatalmas összeg, amelyet egy entitás birtokolhat.

5. Ha elveszíti a magánkulcsát (Bitcoin pénztárcáját), elveszíti a Bitcoins-ját is

Digitális tárcájában tárolja a Bitcoins-t. Bejelentkezhet és ellenőrizheti az egyenlegét. Egy dolog, azonban nagyon óvatosnak kell lennie a jelszó és a kulcs tárolásakor, ami lehetővé teszi a digitális Bitcoin pénztárca elérését. Ha elveszíti ezt a hozzáférést, akkor elveszíti hozzáférését a Bitcoin pénztárcájához és a benne lévő összeghez.

Úgy gondolják, hogy a teljes Bitcoin kínálat körülbelül 20% -a ‘elveszett’, elsősorban a helytelen vagy ellopott kulcsok, vagy eldobott laptopok vagy számítógépek miatt.

6. A tranzakciókat nem lehet visszavonni

bitcoin tranzakciók

A hagyományosabb fizetési módok, például a banki átutalás nyomon követhetők és szükség esetén megfordíthatók. A Bitcoin esetében ez nem így van. Miután elküldte a pénzt, nem tudja megtéríteni. Ezért létfontosságú, hogy még egyszer ellenőrizze azt a címet, amelyre a pénzt utalja.

7. Nagyobb teljesítmény, mint a szuperszámítógépek

Egyes szakértők szerint a Bitcoin hálózatok számítási teljesítménye meghaladja a 2 046 364 Pflop / s értéket. Hogy világos képet kapjon arról, hogy ez mennyi, 500 szuperszámítógép számítási teljesítménye körülbelül 274 Pflop / s.

8. A Bitcoin az űrbe került

2016-ban a kriptovaluta elsőként hozta ki a Föld légköréből és az űrbe. A felhőszolgáltató, a Genesis Mining egy Bitcoin papír pénztárcát és egy 3D modellt kötött az időjárási léggömbhöz, GoPro segítségével nyomon követve annak előrehaladását. A sikeres tranzakciókat 20 és 34 kilométeres magasságban hajtották végre.

9. A Bitcoin egységét „Satoshi byte” -nak nevezzük

Ahogy a dollárokat centekre, fontokat pedig fillérekre lehet osztani, a Bitcoins-nak is megvan a saját címlete, de sokkal kisebbek. A kriptovaluta titokzatos feltalálójáról nevezték el, 1 Satoshi bájt értéke 0,00000001 Bitcoin, apró összeg!

10. A Bitcoin tranzakciók szinte semmibe sem kerülnek

bitcoin tranzakciós költség

A PayPal és a bankok megkövetelik ügyfeleiktől, hogy tranzakciós és más típusú szolgáltatási díjakat fizessenek. A jó hír az, hogy a Bitcoin tranzakciókat ingyen lehet lebonyolítani, mert nincs közvetítő! Igaz, egyes tőzsdék csekély díjat számítanak fel, de ez egyszerűen azért van, hogy fizessenek azoknak, akik „kibányászzák” a Bitcoin-ot, és felszabadítják a rendszerbe.

11. A küldő / fogadó adatai el vannak rejtve

A Bitcoin címek hosszú karakterlánc, amely 34 alfanumerikus karakterből áll. Csak ennek a címnek a használatával lehetetlen tudni, hogy ki a címzett. Ez az egyik fő oka annak, hogy a Bitcoin az illegális tranzakciók végrehajtásának előnyben részesített módszere. A legtöbb pénztárca-program minden felhasználóhoz hozzárendel egy felhasználónévként használt portfólióazonosítót is, hogy tovább védje a küldők / vevők adatait.

12. Nem tilthatod be a Bitcoin-ot

Egyetlen törvény sem állítja, hogy a Bitcoin tartása vagy kereskedése illegális. Sok kormány megpróbálta ezt megtenni és kudarcot vallott.

Többek között Bolívia, Vietnam, Banglades és Thaiföld pénzügyi rendszereiket fenyegető veszélyekre hivatkozva próbálták megakadályozni a kriptovaluta-kereskedelmet. A rendszer jellege miatt azonban gyakorlatilag lehetetlen teljes mértékben betiltani. Helyette szabályozni kell.

Tehát, bár a Bitcoin-kereskedelem és a bányászat több országban is illegális, mégis a világ szinte mindenhol előfordul.

13. A Bitcoin nagyon ingatag

A Bitcoin nagyon ingatag. A világ legnagyobb digitális pénzneme bizonyosan nagy megtérülést hozott egyes befektetők számára. A Bitcoin azonban nagyon ingatag természetű, ami aláássa képességét, hogy megfelelő valutaként működjön. Azt is jósolták, hogy a Bitcoin eshet a jövőben, ha a jelenlegi útját követi.

A piacelemzés számos tényezőre mutatott rá, amelyek megmagyarázhatják, miért olyan volatilis a bitcoin. Ide tartoznak a híresemények, a piac mérete, a vagyoni egyenlőtlenség, a szabályozás, az alacsony likviditás és még sok más.

14. A Bitcoin segítségével vásárolhat dolgokat!

bitcoin elfogadott

A Bitcoin-ot és más kriptovalutákat névtelenségük miatt gyakran használják a feketepiacon. Azonban vegye figyelembe, hogy nem csak a feketepiacon használják. A Dell, a Microsoft, az Expedia, az Overstock.com és több nagyvállalat elfogadja a Bitcoint mint jogos fizetést. Számos más utcai lánc fogadja el a Bitcoin fizetést, köztük a Subway és a KFC (Kanadában), míg a Bitcoin egyre népszerűbbé válik a harmadik világ országaiban azok között, akiknek nincs hozzáférés a hagyományos bankokhoz.

Idővel valószínűleg egyre több hely engedélyezi a Bitcoin használatát, és még a Bitcoins-ban is kínál fizetést.

Míg sok embert vonz a kriptovaluta-kereskedelem, mint a gyors megtérülés módja, a termékeket és szolgáltatásokat fizetési módként a mainstream elismerésben részesítette..

15. A Bitcoin sok energiát hoz létre

A Bitcoin bányászat nagy üzlet, és hatalmas mennyiségű számítógép-feldolgozási teljesítményt igényel. Különböző becslések arról, hogy mekkora szén-dioxidot használ fel, kb egymillió transzatlanti járat, vagy az Ír Köztársaság, Új-Zéland, Magyarország vagy Peru energiatermelésének megfelelője.

Alapvetően, ha a Bitcoin-bányászok ország lennének, akkor a világ 61. helyét foglalnák el az áramfogyasztás szempontjából. Azt mondták, hogy körülbelül 2,5 millió ember élhet a Bitcoin bányászatával, és ezt a jövőben figyelembe kell vennünk.

Míg a Bitcoin az utóbbi években kétségtelenül megzavarta a technológiai szektort, hihetetlenül pazarló folyamatán javítani kell.

16. A bitcoin bányászat útján jön létre

bitcoin bányászat

A bányászatról és az energiáról szólva beszéljünk arról, hogy miként jön létre a Bitcoin.

A folyamatot bányászatnak hívják, a mögöttes technológiát pedig Blockchain technológiának. Csomópontok hálózatától függ, konszenzus elérésével biztosítja a tranzakció előzményeinek integritását.

A folyamat egyik részét validálásnak nevezzük.

Miután a tranzakciót validálták, a csomópontoknak versenyezniük kell, próba / hiba segítségével megoldani egy nagy nehézségi fokú matematikai feladványt, amelyhez nagy számítási erőforrásokra van szükség.

A hálózat első számítógépét, amely képes megoldani az egyenletet, a Bitcoins jutalmazza. Ezt a folyamatot bitcoin-bányászatnak hívják, a protokollt pedig Munkabiztosításnak (PoW) nevezik..

A Bitcoin bányászati ​​folyamat két célt szolgál:

  1. Ez lehetővé teszi új Bitcoins létrehozását
  2. Megkönnyíti a tranzakciók feldolgozását a hálózatban

A Bitcoin bányászata sok energiát, hardvert és sávszélességet igényel. Ezért, ha ezt otthon tervezi megtenni, az áram költsége valószínűleg meghaladja a Bitcoins értékét, amelyet végül bányászni fog, ezért tartsa ezt szem előtt..

17. Adóival el kell számolnia a Bitcoin-ot

A Bitcoinra vonatkozó szabályozás valójában még mindig készülőben van, azonban az amerikai kormány kijelentette, hogy a Bitcoin – csakúgy, mint más kriptovaluták – valójában tőkeeszköz, akárcsak a kötvények és a részvények. Ne feledje, hogy ha nem veszi figyelembe a birtokában lévő Bitcoine-okat, akkor az adóelkerülés horgára állhat.

Győződjön meg róla, hogy kétszer is ellenőrizte az országában érvényes törvényeket, és megfelelően betartotta azokat.

18. Értéktúlcsordulási esemény

Már említettük, hogy a Bitcoin korlátja 21 millió forog forgalomban. Valami furcsa dolog történt azonban 2010. augusztusában, az úgynevezett „értéktúlcsordulási esemény” néven. A kód sérülékenysége lehetővé tette valakinek, hogy tranzakciót hajtson végre, ami több mint 180 millió bitcoin létrehozását eredményezte.

A hibáról azonnal gondoskodtunk, és visszakaptuk a 21 millió Bitcoins korlátot.

19. A Bitcoin nem volt az első kísérlet a P2P digitális pénznem előállítására.

digitális valuta

Sokan úgy gondolják, hogy a Bitcoin volt az első kísérlet a digitális pénznem készítésére. Nos, ez nem éppen ilyen.

Wei Dai B-Money, Nick Szabo Bit Gold, Adam Back Hashcash és David Chaum DigiCash-je volt a Bitcoin előfutára. Sajnálatos módon ezek a valuták nem kaptak vonzóerőt a javasolt centralizált rendszerek miatt.

20. Nem csak arra kell figyelni

A Bitcoin nem az egyetlen kiberdeviza, bár továbbra is a legértékeltebb. A Bitcoin szinte az összes médiavisszhangot megkapja, de manapság olyan sok kriptovaluta közül lehet választani, ha érdekel befektetés és kereskedés.

Jelenleg összesen több mint 2500 kriptovaluta van.

Az Ethereum például egy másik népszerű kriptovaluta, amelyet tömeges finanszírozással finanszíroztak, és még 2014-ben élt.

Vannak azonban különbségek. Az Ethereum a saját hálózatán belül létezik, és inkább szerencsejátékhoz, befektetéshez, dApps-hoz (decentralizált alkalmazások) és intelligens szerződésekhez használják, nem pedig mindennapi vásárlásokhoz..

Végső gondolatok:

Összefoglalva, a Bitcoin-t mindenképpen a 21. század egyik legnagyobb technológiai áttörésének kell tekinteni.

Mindenki hallott róla, részt vett egy vitában, vagy érdekelt abban, hogy a Bitcoin közösség része legyen. Ezért gondoltuk mi, a Trading Education-nél, hogy mindenki számára hasznos, ha ismeri és ismeri a Bitcoin tények lapunkon.

A Bitcoin térnyerésével a világ pénzügyi tája bizonyosan sokat változott, és ezzel együtt a hagyományos pénzügyi modellek és az emberek gondolkodásmódja a pénzről.

A 20 tény, amelyet felsoroltunk Bitcoin adatlap csak a kezdet. A Bitcoin világa összetett, és az emberek többsége számára egy kicsit nehéz lesz megérteni. Úgy gondoljuk azonban, hogy ezek hihetetlen Bitcoin tények valahogyan tisztázza a Bitcoin néhány fontos és érdekes szempontját sokan közületek.

Senki sem tudja, hová visz minket a kriptovaluta legközelebb …

Ha szívesen olvasta ezt a cikket Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector