5 népszerű kriptovaluta adás-vétel brit fontban

Olyan kriptovalutákat keres, amelyeket GBP-ben adhat és adhat el? Olvass tovább. Ebben a cikkben 5 különböző, angol fontban forgalmazott kriptovalutát fogunk felfedezni.

Ha arra készül, hogy belépjen a kriptopénz világába, akkor az egyik legfontosabb döntés, amelyet meg kell hoznia, hogy megvesz vagy kereskedelmi vagyonát.

Amikor kriptovalutával kereskedik, származtatott ügyletekkel kereskedhet, például a szerződés különbségért (CFD). Ennek a megközelítésnek számos előnye van – például a nyereségét nem terheli tőkenyereség-adó, és általában nem kell díjat fizetnie a pénznem eléréséért.

A kriptopénz megvásárlásakor fizetnie kell a választott kriptográfia minden egyes egységéért, majd az eszköz tulajdonosa egyenesen. A vételi és eladási cselekményt néha „kriptovalutában tartásnak” vagy „befektetésnek” is nevezik.

Bár a kereskedés és befektetés kifejezéseket gyakran felcserélhető módon használják, fontos megérteni, hogy valójában különböző dolgokra utalhatnak – mindegyiknek megvan a maga potenciális kockázata és haszna.

Az 5 legnépszerűbb kriptovaluta, amelyet fontban lehet vásárolni és eladni:

 1. Bitcoin
 2. Ethereum
 3. EOS
 4. Fodrozódás
 5. Ethereum Classic

Ha gyorsan és egyszerűen, 0% -os díjakkal szeretne merülni az Egyesült Királyság kriptopiacán, nézze meg eToro Exchange!


Ebben a cikkben megvizsgáljuk az 5 legnépszerűbb kriptovalutát, amelyek brit fontban (GBP) adhatók. Olvassa tovább, és derítse ki, hogy a kriptóba / GBP-be történő befektetés megfelelő stratégia lehet-e az Ön számára.

A brit fontok (GBP) 5 leggyakrabban forgalmazott kriptovaluta

1. Bitcoin (BTC / GBP)

bitcoin

Ha úgy döntött, hogy kriptovalutát vásárol, nem pedig kereskedik vele, akkor ezt feltételezhette Bitcoin nem volt az asztalon (hacsak nem vagy hajlandó kiadni egy csomó pénzt). A Bitcoin a legdrágább kriptovaluta, amelyet megvásárolhat. Jó hír azonban, hogy csak töredékét lehet vásárolni. Így sokkal könnyebb ragaszkodni a mantrához: “soha ne fektess be többet, mint amennyit elveszíthetsz”!

Először 2009-ben indult el, a Bitcoin a világ legnépszerűbb kriptovalutája vásárlásra, eladásra és kereskedelemre. Néhány kriptográfiai szakértő úgy véli, hogy tervként kell kezelni – a blokklánc pénzügyekben történő felhasználásának prototípusa, szemben annak végső (és tökéletes) formájával. Ezek az emberek gyakran olyan alternatívákat támogatnak, mint a Bitcoin Cash vagy az Ethereum, amelyek méretezhetőbbek, mint a Bitcoin, és az eredeti kriptovalutát sújtó néhány probléma megoldása érdekében indítottak..

Ennek ellenére a Bitcoin továbbra is a domináns kripto, valamint az Egyesült Királyságban a legelterjedtebb a Financial Conduct Authority (FCA) által készített felmérés szerint..

Ha kriptovalutákat keres brit fontban történő vételhez és eladáshoz, és úgy gondolja, hogy a Bitcoin a kezdő hely, akkor gyakorlatilag a devizapárral fog kereskedni BTC / GBP. Ez azt jelenti, hogy minden megvásárolt Bitcoinért egyenértékű GBP értéket ad el. Ebben a devizapárban a Bitcoin az alapvaluta és a GBP az pénznem idézése. Az árajánlat pénznemének értéke megmondja, hogy mennyit kell vásárolnia ahhoz, hogy egyenértékűvé váljon az egység 1 bázispénzével.

Mivel a Bitcoin híresen ingadozó, felmerülhet a kérdés, hogy „kereskedjek-e BTC / GBP-vel?”, Vagy akár „vegyek-e Bitcoint 2021-ben?” Vessünk egy pillantást a BTC / GBP devizapárra, hogy megnézzük, miért választott annyi befektető vásároljon Bitcoin-t angol fontban.

Bitcoin árjóslás: Mennyit ér a Bitcoin 2021-ben és azon túl?

Amennyiben Bitcoin-t vásárolna GBP-vel?

Már említettük, hogy a Bitcoin a világon a legszélesebb körben vásárolt, eladott és kereskedett kriptovaluta. De mi van a brit fonttal?

A GBP szintén fontos pénznem a globális piacon. Ami a forgalmat illeti, ez fiat valuta (egy kormány által szabályozott pénznem, amelynek értéke nem kötődik olyan áruhoz, mint az arany vagy az olaj) a világ negyedik legelterjedtebb valutája, valamint a harmadik legelterjedtebb tartalék valuta.

A brit font a világ egyik „fő” fiat devizájának számított. A többi fő pénznem a következőket tartalmazza:

 • Az amerikai dollár (USD)
 • Az euró (EUR)
 • Japán jen (JPY)
 • A kanadai dollár (CAD)
 • Svájci frank (CHF)

Mivel a BTC-nek és a GBP-nek is ilyen globális jelentősége van, ez a devizapár az egyik legnépszerűbb kripto / fiat párosítás. Ennek eredményeként ez jó lehetőség lehet a befektetők számára, különösen akkor, ha kereskedési számlájának alap pénzneme már GBP.

Fontolgatná-e a kereskedést? BTC / GBP?

2. Ethereum (ETH / GBP)

ethereum

Ethereum egy blockchain platform, amelyet 2015-ben indítottak el. Ez volt a világ első nagy altcoinja (a Bitcoin alternatívája), és azóta is a második legnagyobb kriptopénzként tartja fenn fellegvárait..

Az éter a közüzemi pénznem. A közüzemi pénznem az a pénz, amelyet egy bizonyos cél teljesítésére fejlesztettek ki – Ether esetében az Ethereum platform kifizetéséért, amelynek működéséhez megdöbbentő mennyiségű energia szükséges. Ez ellentétben áll a Bitcoinnal, amely felhasználható különféle áruk és szolgáltatások kifizetésére. Valójában a legelső valós szóval végzett Bitcoin tranzakciót egy floridai férfi hajtotta végre, aki 2010-ben két pizzát vásárolt!

Az Ethereum az évek során következetes teljesítményt nyújtott, és jól felépült a pénzügyi visszaesésből, amelyet a koronavírus-járvány még márciusban okozott. Ez azonban nem jelenti azt, hogy Etherre nem vonatkoznak az áringadozások. Mint a legtöbb kriptovaluta, amelyet brit fontban vásárolhat és adhat el, ára egy nap alatt többféle ingadozáson eshet át. Ez jó választás azon befektetők számára, akik hosszú távú stabilitást és rövid távú volatilitást szeretnének.

Ha étert vásárolna GBP-vel?

Az ETH / GBP jó pár lehet befektetési vagy kereskedési portfóliójában, de ez számos tényezőtől függ – a kockázatvállalási hajlandóságtól kezdve a kereskedési számla alapvalutájáig..

Az Egyesült Királyságbeli befektetők számára az Ether GBP-ben történő vásárlása általában egyszerű tranzakció. Ennek oka, hogy a font már az elsődleges fiat pénznemük, ami elkerüli a kezdeti konverzió tényezőjének szükségességét. Míg sok nem amerikai befektető úgy dönt, hogy USD-t használ, az GBP-vel kereskedők elsősorban az Egyesült Királyságban vannak.

Szóval, az Ethereum jó befektetés? És érdemes-e angol fontokkal vásárolni az Ethereumot? 2018-ban az Ethereum átlagos napi volatilitási szintje 5 és 20% között volt. Ez jóval magasabb, mint a legtöbb fiat deviza (például a GBP / USD csak 0,6% például). Mivel Ether rövid távú volatilitást tapasztal, de széles körben úgy tekintik, hogy növekvő tendenciát követ, sok kriptográfiai szakértő potenciálisan erős kiegészítőnek találta portfólióját.

Fontolgatná-e a kereskedést? ETH / GBP?

3. EOS (EOS / GBP)

eos

Az 5 fontban kereskedett kriptovaluta listánk harmadik kriptovalutája EOS. Ez a blokklánc platform natív pénzneme EOS.IO, ami hasonlóan működik, mint az Ethereum. Három évvel az Ethereum után, 2018-ban jelent meg, így „új generációs” kriptovalutának számít.

Annak ellenére, hogy még csak két éves, az EOS helyet nyert a világ 15 legnagyobb kriptovaluta listáján. A 14. helyen érkezik.

Amennyiben EOS-t vásárolna GBP-vel?

Az EOS fontban történő vásárlásának egyik fő vonzereje az ára. A Bitcoinnal ellentétben, amely egységenként meghaladja a 32 500 fontot, az EOS sokkal hozzáférhetőbb módja a kriptovaluta befektetéseknek. Lehetséges befektetni anélkül, hogy hatalmas összegeket kellene költeni, ami csábító kilátást jelent sok olyan befektető számára az Egyesült Királyságban, akik brit fontban kívánnak kriptovalutát adni és adni..

Az EOS.IO blockchain platformja szintén jó helyzetben van ahhoz, hogy bevásárolhassa az emelkedést decentralizált finanszírozás szektor (DeFi). Ezt a kifejezést használják a decentralizált pénzügyi termékeket kínáló szolgáltatások – például biztosítás, ingatlanberuházások és kölcsönök – növekvő számának leírására. Hagyományosan ezeket a szolgáltatásokat csak olyan központi szervek ajánlják, mint például a nagy bankok vagy hitelező társaságok. Ha inkább blockchain technológiával kínálja őket, sokan azt remélik, hogy igazságosabbá tehetik az ágazatot, elvéve a hatalmat a kormányzati szervektől és a mindennapi befektetők kezébe adva.

Mivel az EOS.IO-t intelligens szerződések áramellátására tervezték, és decentralizált alkalmazások (dApps), sok kriptográfiai szakértő úgy véli, hogy az EOS ára emelkedni fog, miközben növekszik a szolgáltatások iránti kereslet.

Fontolgatná-e a kereskedést? EOS / GBP?

4. Ripple (XRP)

fodrozódás

Ha vásárlást fontolgat Fodrozódás GBP-ben fontos megérteni, hogy a „Ripple” -et mindenre kiterjedő kifejezésként használják mind a platform, mind a natív pénznem leírására. Hasonlóan az Ethereumhoz és az EOS-hoz, a Ripple is egy blockchain platformból áll, amelyet RippleNet-nek hívnak, és az azt működtető pénznemnek, amelyet Ripple XRP-nek hívnak.

A Ripple XRP 2012-es indulása óta folyamatosan az első 5 kriptovaluta közé tartozik, amelyekbe befektetni kell.

Az XRP ára hihetetlenül alacsony, ami vonzó befektetéssé tette számos kereskedő számára, akik kriptovalutákat keresnek angol fontban történő adásvételre..

És nem csak az ára csábította a háborúsabb befektetőket. Míg a kriptovaluta egyik fő előnyét a decentralizációjának tekintik, a Ripple valójában erősen illeszkedik a hagyományos pénzügyi szektorhoz. Ennek az az oka, hogy a bankok és más nagyvállalkozások számára a határokon átnyúló fizetések küldését sokkal könnyebbé tették, a Ripple XRP-t univerzális pénznemként használva az árfolyamok és előírások megkerülésére..

A Ripple partnersége olyan nagy jelentőségű vállalkozásokkal, mint pl J.P Morgan és Santander sok befektetőnek bizalmat adott, hogy ez a kriptográfia nagyobb valószínűséggel befolyásolja a szabályozási változásokat, mivel sok kormány kezdi visszaszorítani a kriptopénzek használatát szerte a világon.

Ha Ripple-t vásárolna GBP-vel?

Míg a származékos eszközökkel, például CFD-kkel történő kereskedés jó módszer lehet a rövid távú pozíciók felvételére, a kriptók GBP-vel történő vásárlása általában lehetővé teszi a befektetők számára, hogy hosszabb távú pozíciókat vegyenek fel. A Ripple XRP esetében – amely sok szakértő véleménye szerint erős kilátásokkal rendelkezik – ez az XRP / GBP-t potenciálisan erős opcióvá teszi portfóliójában.

Fontolgatná-e a kereskedést? XRP / GBP?

5. Ethereum Classic (ETC)

Ethereum Classic az eredeti Ethereum blokklánc kemény villájából származott 2016-ban, egy évvel az Ethereum elindítása után. Könnyű összekeverni a kettőt, de nem egyformák, és nagyon különböznek egymástól, ha értékről van szó.

Az Ethereumhoz hasonlóan az Ethereum Classic is használja okos szerződések és célja a pénzügy decentralizálása, és az emberek számára annak lehetővé tétele, hogy vagyonukat anélkül kezeljék, hogy bankokon vagy kormányzati szerveken kellene átmenniük.

Az Ethereumhoz hasonlósága ellenére valójában nagyon hasonlít a Bitcoin-ra is. Az új ETC tokenek bányászat útján jönnek létre, az ötmillió blokk után 20% -kal csökken a bányászat haszna.

Ha Ethereum Classic-t vásárolna GBP-vel?

Ha fontolgatja az Ethereum Classic-ba történő befektetést, akkor brit fontokkal történő megvásárlása bölcsebb stratégia lehet, mint CFD-vel kereskedni..

Ez év elején James Wo – az Ethereum Classic szövetkezet igazgatósági tagja – bejelentette, hogy a „káosz, alkalmatlanság és durva rossz gazdálkodás” következtében lemond szerepéről. Az állítás érthetően megrendítette a befektetők bizalmát a kriptovaluta iránt, és néhány elemző azt jósolta, hogy az ETC ára 2021 hátralévő részében csökken.

Mivel a kriptovaluta vásárlása általában lehetővé teszi a befektetők számára, hogy hosszabb távú pozíciót töltsenek be, ez a stratégia olyan befektetők számára működhet, akik szeretnék kihasználni az Ethereum alacsony árát abban a reményben, hogy 2021-ben visszatér a bizalom..

Fontolgatná-e a kereskedést? ETC / GBP?

Hogyan lehet kereskedni kriptovalutákkal angol fontokkal?

Brit font fontú kriptovaluták vásárlásához vagy eladásához meg kell találni egy olyan tőzsdét, amely elfogadja a fiat devizabetéteket. Ezek ritkábban fordulnak elő, mint a kripto alapú tranzakciós módszereket alkalmazó tőzsdék, de az Egyesült Királyság kereskedői számára az egyik lehetőség az eToro.

eToro – A legjobb kriptovaluta-kereskedési platform az Egyesült Királyságban

Az eToro évek óta megbízhatónak bizonyult a Crypto iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Az Egyesült Királyság legjobb kereskedési platformjaként ismert, eToro felajánlja az összes fiat-kriptopárt, amelyeket ebben a listában említettünk. Ha Ön nem tapasztalt befektető, számos fejlett kockázatkezelési eszköz áll rendelkezésre – és még egy népszerű CopyTrader funkció is, amely lehetővé teszi, hogy valós időben figyelje a szakértő kereskedők befektetési döntéseit, és automatikusan másolja azokat saját maga számára.

5 népszerű kriptó fontban történő vétel és eladás: legfontosabb pontok

 • A kriptovaluta vásárlása nem feltétlenül azonos a kereskedéssel
 • Brit fontban történő vásárláskor a GBP a jegyzési pénznem, és a kiválasztott digitális eszköz az alap pénzneme
 • Ha drága devizákat vásárol, például Bitcoin, választhatja, hogy csak a töredékét veszi meg
 • A GBP egy fiat pénznem, amelyet a kormányok irányítanak, és nincs olyan áruhoz kötve, mint az arany vagy az olaj
 • A GBP a világon a negyedik és a harmadik legelterjedtebb tartalék valuta
 • GBP-ben történő vásárlás könnyebb az Egyesült Királyságban székhellyel rendelkező befektetők számára, mivel nem kell első konverziót végrehajtaniuk
 • A kriptovaluták sokkal ingatagabbak, mint a fiat devizák, átlagosan 5% -ot, illetve 0,6% -ot
 • A decentralizált finanszírozás ösztönzi az EOS.IO népszerűségét
 • A hullámzás szokatlan abban a tekintetben, hogy szorosan kapcsolódik a centralizált pénzügyi testületekhez
 • Fontban kereskedő kriptovaluták vásárlása lehetővé teheti a befektetők számára, hogy hosszabb távú pozíciókat foglaljanak el, mint CFD-k használata közben.

GYIK

Milyen tényezők befolyásolják a GBP értékét?

A GBP értékét olyan tényezők befolyásolják, mint az infláció, a politika és a monetáris politika. A brit fontot a Bank of England ellenőrzi, amelynek célja az alacsony infláció és a külföldi bizalom magas szinten tartása. Azonban a 2016-os Brexit-szavazás miatt a font értéke 20% -kal zuhant le.

Fizet-e adót a kriptovalutáról az Egyesült Királyságban?

Nem kell adót fizetnie az Egyesült Királyságban vásárolt kriptovalutákról. Előfordulhat azonban, hogy tőkenyereség-adót (CGT) kell fizetnie, ha befektetéseinek összértéke meghaladja a 12 000 fontot.

A Bitcoin betiltva az Egyesült Királyságban?

2021. január 6-tól az FCA megtiltja a kriptovaluta származékok amatőr befektetőknek (más néven lakossági befektetőknek) történő értékesítését. A szakértők azonban nem hiszik, hogy ez a lépés hatalmas hatással lesz az iparra. Az eToro szerint például lakossági befektetői kiadásainak kevesebb, mint 10% -a jelenleg származékos termékekre összpontosul.

Hogyan vásárol kevesebb mint 1 BTC-t?

Ha a Bitcoin ára miatt GBP-ben vásárol, akkor fontolóra veheti kevesebb, mint 1 Bitcoin vásárlását. Minden Bitcoin token osztható a 8. tizedesjegyig – más szóval, 100.000.000 darabra osztható! Ezeket a „darabokat” szatosinak nevezik, a kripto névtelen alapítója által használt álnév után. A legtöbb tőzsdén 1 font értékű bitcoin vásárolható meg.

További irodalom:

Az Ethereum jobb befektetés, mint a Bitcoin?

Mennyit ér a hullámzás 2021-ben és azon túl?

Mi a Ripple és érdemes-e befektetni a Ripple-be?

A Ripple-be történő befektetés előnyei és hátrányai

Ethereum VS. Ripple: Melyik legyen a portfólióban?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector