51% -os magyarázat a támadásról: Hogyan zuhanhat le egy kriptopénz árát

Az 51% -os támadás lényegében egy blokklánc „csapkodása”, amely lehetővé teszi a hackerek számára, hogy különféle rosszindulatú tevékenységeket hajtsanak végre, amelyek rövid távon pénzügyi szempontból előnyösek lehetnek, de végül elpusztítják a kriptovalutát, és zuhannak az áron.

De van-e ösztönzés 51% -os támadás végrehajtására?

Ebben a cikkben elmagyarázzuk, hogy pontosan mi az 51% -os támadás, mit képesek végrehajtani a támadók, és ha valóban megéri a hackereknek egy ilyen flottát megkísérelniük.

Meglepő módon az emberek, akik valószínűleg 51% -os támadást hajtanak végre, nem azok, akiket gondolnak.

Szeretné megtanulni, hogyan kell kereskedni a kriptovalutákkal, mint egy profi? Fogd a mi kriptovaluta tanfolyam!


Mi az 51% -os támadás?

51 támadás magyarázta

Minden a hasító erőhöz kapcsolódik.

A hashing power lényegében az, hogy mekkora erő van a blokkok bányászatára. Ha nagyon gyorsan ki tudja aknázni a blokkokat, akkor valószínűleg sok hasító ereje van.

Ha rendelkezik a hasítóerő 51% -ával, ez azt jelenti, hogy gyorsabban bányászhat, mint a többi bányász.

Hipotetikus versenyben az egyik entitás, amelynek 51% -a a hatalom, és egy másik, amelynek 49% -a, az 51% -os csoport végül nyer.

De miután 51% a hash ereje még nem feltétlenül jelenti azt, hogy rosszindulatú dolgot fogsz csinálni.

Ahhoz, hogy megfelelően címkézzék „támadásnak”, el kell indulnia annak az entitásnak, amely ezt az erőt ellenőrzi bányászati blokkolja magán.

Végül a támadók által létrehozott blokkok láncolata hosszabb lesz, mint a többi bányász által létrehozott blokkok láncolata, mivel a támadónak nagyobb ereje van.

Ezen a ponton a hálózatot két különböző lánccal mutatják be. Mindig a leghosszabbat választja ki igazi láncként, mivel a legnagyobb bányászati ​​nehézségekkel jár, mert több blokkot bányásztak.

A kriptovalutában van egy elv, amely azt mondja: “A leghosszabb lánc az igazi lánc”.

Azok a kriptopénzek, amelyek nem alkalmazzák a munka igazolását, nem támadhatók meg 51% -ban, például a Ripple. Ez az oka annak, hogy az Ethereum a tét igazolására változik.

Mit tehetnének az emberek 51% -os támadással?

Az egyik legismertebb dolog, amit a bányászok megtehettek a hasítóerő 51% -ával, a teljesítmény duplán költ.

A kettős kiadások azok, ahol valaki többször is elköltheti pénzét.

Elméletileg egy bányász tranzakciókat hajthat végre az eredeti blokkláncon, és nem jelentheti be azokat.

Aztán amikor befejezik a privát blokkláncukat és bejelentik, az övéiket, amelyek hosszabbak, elfogadják valódi láncként, és azokat a korábbi tranzakciókat nem számolják.

És visszakapják ezeket az érméket, mivel a tranzakció nem ezen a blokkláncon történt.

An támadó blokkolhat bizonyos személyek tranzakcióit és cenzúrázhatja is a tranzakciókat, érméik gyakorlatilag értéktelenné válnak.

Más bányászokat is kiiktathatnak az üzletből, mivel a támadó sokkal gyorsabban képes aknákat blokkolni. Más bányászok nem tudnak versenyezni.

Végül az 51% -os támadás növekedni fog, mivel a bányászok elhagyják a hálózatot. Amint a bányászok távoznak, a támadó megtartja a blokkláncot.

Minél népszerűbb egy kriptovaluta, annál nehezebb elvégezni a 51% támad.

Ez azért van, mert több bányász dolgozik rajta, hogy biztonságban legyen, ez azt jelenti, hogy több hash-erőre van szüksége.

A kevésbé népszerű kriptovaluták nagyobb veszélynek vannak kitéve, mivel összességében kevesebb a hasítóerő.

Megéri-e egy 51% -os támadás?

Valószínűleg nem.

Az egyetlen valódi ok a 51% támad kriptovaluta megsemmisítése lenne.

Magyarázzuk el, miért.

Ha valahogy sikerülne monopolizálnia egy kriptovaluta hasítási árfolyamát, akkor potenciálisan sokat tudna keresni bányászattal. Inkább ösztönzött, és hosszabb ideig kereshetne.

Persze a támadó talán megúszhat néhány dupla kiadást, de ez nem maradna észrevétlen.

Végül az emberek, akik figyelik a blokklánc főkönyvét, észrevenni kezdik, amikor a blokkok láncai „árvák”..

Az árva blokkok vagy a „leválasztott blokkok” olyan blokkok, amelyek nem részei a blokkláncnak. Ez akkor történik, amikor a bányászok egyidejűleg blokkokat hoznak létre.

A legtöbb esetben ez nem jelent problémát. Míg az árva blokk tranzakciói érvénytelenek, egyszerűen átkerülnek a következő blokkba.

Amikor azonban ez megtörténik, és sok blokk árvává válik, ez problémát jelent.

A bizalom gyengülne ha külön blokkláncot hoztak létre, különösen, ha rosszindulatú tevékenységeket folytatna.

Ilyen tevékenységek végrehajtása megakadályozná az embereket a kriptopénz használatában, mivel senki sem tudna megbízni abban, hogy tranzakcióik érvényesek lesznek.

Végül a kriptovaluta valószínűleg zuhanni fog az árában, és a támadónak marad egy értéktelen eszköz, amelyet már senki sem akar használni.

Ezenkívül sokba kerülne egy ilyen támadás végrehajtása. A Bitcoinnal valószínűleg egy milliárdosokba kerülne egy ilyen támadás.

Ez nagyrészt kizárná egy ilyen támadást, amely valaha is egy bányászati ​​medencéből származik, azonban egy nagy kormány, amely meg akarja semmisíteni a kriptovalutát, képes lehet arra, hogy elhúzza azt.

Ethereum Classic 51% -os támadás

ethereum 51 támadás

2019 elején az Ethereum Classic (ETC) állítólag 51% -os támadás áldozata lett.

Először a cryptocurrency exchange Coinbase számolt be róla, akik azt mondták, hogy „blokklánc-átszervezést” fedeztek fel, amely valószínűleg a „valódi” blokkláncnak tekintett változást jelenti..

Eleinte nem volt túl gyanús, de végül, kettős kiadást figyeltek meg, összesen mintegy 88 500 ETC-re, ami ma nagyjából 400 000 dollár.

A támadás eredményeként az ETC a Coinbase törlésre került.

Vannak, akik azt állítják, hogy nem 51% -os támadás volt, köztük maguk az Ethereum Classic, akik egy ASIC gyártónak tulajdonították, amely új technológiát tesztelt a blokkláncon.

Bármi is volt az oka, Az Ethereum Classic ára röviddel a hír megjelenése után zuhant.

A Coinbase a jövőben visszavonhatja az ETC-t, de nagyrészt most teszik, mert aggódik, hogy ők vagy ügyfeleik kettős kiadások áldozatai lehetnek.

A 51% támad továbbra is lehetséges az Ethereumon (ETH), de kevésbé valószínű, mivel az Ethereum 17-szer nagyobb hasítóerővel rendelkezik.

51% -os támadást szenvedhet a Bitcoin?

bitcoin 51 támadás

Igen, még mindig lehetséges.

Ha egy entitás képes volt megszerezni az irányítást a Bitcoin hálózat 51% -ában, akkor azt ellenőrizheti.

A Bitcoin-szal ez szinte megtörtént párszor, ahol a bányászok szinte irányítottak 51% a kivonási arány.

Eddig azonban nincs ilyen támadás valaha is történt.

Még akkor is, ha a bányászati ​​medencéknek sikerült a Bitcoin hálózat akár 51% -át is irányítaniuk, ez még nem jelenti azt, hogy bármi rosszat tenne.

Valószínűleg szeretnék a dolgokat a jelenlegi helyzetükben tartani. Bármilyen rosszindulatú tevékenység megakadályozná az embereket a Bitcoin használatában.

Mindazonáltal nincs olyan jogi keret, amely megakadályozná az embereket ilyen támadások végrehajtásában, és nincs mód büntetni őket.

Minél közelebb kerülnek a bányászati ​​medencék a Bitcoin dominálásához, annál valószínűbb, hogy az emberek különböző kriptovalutákra ugranak.

Nincs azonban oka annak, hogy ez ne történne meg más kriptovalutákkal.

Kvantum számítógépek

A számítógépek egyre erőteljesebbek, és hamarosan úgy tűnik, hogy egy olyan korba léphetünk, ahol kvantum számítógépek léteznek.

A kvantumszámítógépek olyan számítógépek, amelyek képesek megoldani egy olyan egyenletet, amely egy normál számítógépnek néhány másodperc alatt 10 000 évet vesz igénybe.

Jelenleg még mindig hipotetikus stádiumban vagyunk, és ilyen számítógépek még nem léteznek. Ez azt jelenti, hogy a Google állítólag egy ilyen létrehozása folyamatban van.

Az ilyen nagy teljesítményű számítógépek veszélyeztethetik a kriptográfiai technológiát, mivel összetett matematikai egyenletekre támaszkodva biztosítják a biztonságot.

Egy kvantum számítógép elméletileg még a legbiztonságosabb blokklánc-hálózatot is képes visszafejteni, így valószínűbb, hogy 51% -os (vagy valószínűleg még erősebb) támadás történhet.

Még azt is hiszik visszafejthetik a felhasználók privát kulcsait és hamisíthatják a tranzakciókat, a blokklánc iránti bizalom megszüntetése.

Ennek ellenére valószínűleg nem valószínű, hogy egy ilyen támadást a Google foganatosít, mivel úgy tűnik, nincs semmi motivációja annak végrehajtására.

Egyes kriptovaluták azt állítják, hogy kvantumszámítógép-bizonyítékok. A legismertebb az IOTA.

Mivel még nagyon korai, nehéz pontosan tudni, hogy mire lesznek képesek a kvantum számítógépek.

Bár emlékezni kell arra, hogy csak 10 évvel ezelőtt az emberek úgy gondolták, hogy 50 évbe telik, mire léteznek.

Miért fontos ez a kriptovaluta kereskedelem szempontjából??

51 blockchain támadás

A támadások 51% -a létfontosságú a megértéshez, mert a kereskedőknek ismerniük kell a kriptovaluta-kereskedelembe való bekapcsolódás kockázatát.

Ideális esetben távol szeretne maradni a kriptovalutáktól, amelyeket egy entitás irányíthat és központosíthat.

Nem feltétlenül bízhat abban, hogy mit fognak csinálni ennyi erővel. Emiatt sok kriptovaluta-rajongó és -kereskedő ragaszkodik a decentralizált kriptovalutákhoz.

De a decentralizált is idővel centralizálódhat.

Egyes kriptovaluták sebezhetőbbek lehetnek támadások mint mások. Az IOTA-nak például állítólag csak egy entitásra van szüksége a hálózat 34% -ának irányításához egy ilyen támadás végrehajtásához.

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

  • 51% -os támadás esetén az entitás a blokklánc 51% -át ellenőrzi. Ennek során duplán költhetnek el és cenzúrázhatnak másokat a blokkláncon.
  • Az Ethereum Classic 51% -os támadást szenvedett. Körülbelül 400 000 dollárt loptak el kétszeres elköltéskor, a Coinbase válaszként kivette őket.
  • A kvantumszámítógépek növekedése kockázatot jelenthet a kriptovaluta számára. Lehet, hogy sok blokkláncot felülkerekednek, bár egyesek azt állítják, hogy „kvantumrezisztensek”.
  • A kormányok nagyobb valószínűséggel hajtanak végre 51% -os támadásokat, mint a bányászok. A bányászok számára jövedelmezőbb, ha nem támadnak meg egy blokkláncot, a kormányoknak több indítékuk van.

Tanuljon meg kereskedni a kriptovaluta tanfolyamunkkal

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről? Ezután iratkozzon fel a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkra!

Ha szívesen olvasta ezt a cikket Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector