7 kriptovaluta-előrejelzés 2021-re, amellyel mindenki egyetértene

A COVID-19 járvány kétségtelenül károsította a világgazdaságot 2020-ban. A Federal Reserve Bank a szokásosnál többet kezdett dollárt nyomtatni, növelve a kínálatot. Így a dollár értéke csökkent, az infláció emelkedett, és a világgazdaság nem lát jó napokat.

A COVID-19 járvány azonban nem ártott a kriptovalutáknak. Áruk 2020 márciusában esett, majd az év végi bullish időszak felé emelkedett. Ez azért történt, mert a dollár esésével a befektetők a kriptopénzeket az infláció és az értékraktár elleni fedezetként látták. Tehát a COVID-19 járvány nem csak kárt tett a kriptovalutákban, hanem mellettük is ment.

Vessen egy pillantást arra, hogy a BTC hogyan nőtt az év során:

bitcoin diagram

2020 valóban izgalmas év volt a kriptovaluták számára. Itt történt, mi történt, és hogyan lett 2020 meghatározója annak az iránynak, amelyet a kriptopénzek elkövetnek az elkövetkező években.

7 kriptojóslat 2021-re:

2020 1. – Az az év, amikor a fiat elvesztette hitelességét


A COVID-19 járvány kezdetétől az arany, a részvények és a Bitcoin piaca körülbelül 30% -kal esett vissza. Az arany és a részvények azonban nem tudtak helyreállni, ellentétben az erősen visszatért Bitcoinnal.

Forrás: Capital.com

A COVID-19 járvány pánikot váltott ki a befektetők körében, és tömegesen kezdték el értékesíteni vagyonukat. Eladták a tulajdonukban lévő kriptovalutákat is, ami rádöbbent, hogy kriptopénz-tulajdonosok voltak, és a hagyományos pénzügyi eszközök mellett kriptopénzeket használtak.

Forrás: bányászat.com

Amikor mindenki azt hitte, hogy a COVID-19 járvány gyorsan elmúlik, ez nem így alakult. Miután rájöttek, hogy a vártnál tovább fog tartani, még nagyobb kárt okozva a gazdaságban, az amerikai kormány úgy döntött, hogy "infúzió" a 2008-as évhez hasonlóan, az akkori pénzügyi válság idején. 2020-ban 9 billió dollár került az amerikai gazdaságba. Ugyanakkor ez az összeg az Amerika nemzetként való fennállása óta összességében létrehozott dollár 22% -át jelenti.

Forrás: https://fred.stlouisfed.org/series/M1

A dollár nyomtatását megfelelő megoldásnak tekintették a gazdasági válság problémájára. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy a közgazdászok nem gondoltak azokra a hosszú távú következményekre, amelyeket ez a módszer a gazdaság számára hozhat. Az inflációs probléma megjelenésével a befektetők már elkezdtek más alternatívákat keresni.

Pontosan ez a Bitcoin pillanata, amely az egyéb eszközök ellenére is emelkedni kezdett.

A karantént és kijárási tilalmat elhozó COVID-19 járvánnyal a választások közeledtek. A választások általában befolyásolják a részvénypiacot és az aranyat, általában negatívak. Ezért ebben az esetben is a részvények és az arany ára ismét zuhanni kezdett. Mindenki arra számított, hogy ugyanaz történik a Bitcoinnal is. De képzeld csak? Soha nem történt meg. A Bitcoin csak magasan emelkedett.

Mivel a tőzsdét és az aranyat a befektetők már nem tekintették opciónak, a Bitcoin lett a kedvenc eszközük, mivel potenciált láttak benne.

Eltekintve attól a ténytől, hogy a Bitcoin már a befektetők számára a befektetés szempontjából előnyben részesített eszköz volt, minden az ő javára ment, tekintettel arra, hogy október 21-én a Paypal úgy döntött, hogy lehetővé teszi a digitális valuták vásárlását, eladását és tartását platformjukon.

A hír, miszerint a Paypal kriptovalutákat integrált a platformjába, felkavart és felemelte a Bitcoin árfolyamát. Ezt az eseményt még több befektető követné, akik csatlakoznának a kriptovilághoz.

Ezeken a Bitcoin árát befolyásoló külső tényezők mellett belső tényezők is előtérbe kerültek. A Bitcoin felére 2020 májusában került sor, és történelmileg azután, hogy a Bitcoin ára feleződött, nőtt. Ugyanez történt ebben az évben.

2016 júliusában, amikor a felezés megtörtént, a Bitcoin ára 600 dollár volt. 17 hónappal később, 2017 decemberében elérte a rekord 20 000 dollárt.

Amikor 2020 májusában a Bitcoin felére került sor, ára 8700 dollár volt. Hat hónapon belül 15 500 dollárra emelkedett, 78% -os növekedést regisztrálva. Aztán 2021. január 8-án elérte minden idők legmagasabb szintjét, 41 941 dollárt.

Emellett 2020-ban a decentralizált pénzügyek (DeFi) növekszik, az Ethereum blokklánca a csúcson van, és egyre inkább elfogadják.

A kriptopénzek soha nem voltak olyan közel a tömeges elfogadáshoz, mint 2020-ban. Valóban 2020 izgalmas volt a kriptográfia számára. A kriptográfusok a dolgok alakulása alapján úgy vélik, hogy 2021 a kriptovaluták számára is érdekes lesz. Lássuk, mi várható a kriptovalutákkal 2021-ben.

2. Bitcoin a nemzetközi fizetési pénznem felé

A kriptovaluták a Millenials által preferált fizetési eszközök. A Paypal pedig lehetővé teszi számukra ezt.

A Paypal, mint fent említettük, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákat vásároljanak. A platform lehetővé teszi számukra, hogy a platform 26 millió kereskedőjében kriptovalutákkal vásárolt termékekért díjakat fizessenek..

A felhasználók ezt megtehetik, mivel a platform lehetővé teszi számukra, hogy a kriptomérlegüket fiatvá alakítsák. Érdemes megemlíteni, hogy a Paypal-nak 340 millió felhasználója van, és ez önmagában megmondja, hogy mi a hatása a kriptovalutáknak.

3. Növekedett az intézményi kereslet – Az oltóanyag alig tudott hatást gyakorolni a Bitcoin-ra

Lehetséges-e, hogy a COVID-19 vakcina befolyásolhatja a 2021-ben lefolytatott kriptográfiai bikát? A vakcinának azonban nagyobb hatása lehet az állományra. Amikor az emberek elkezdik szedni, akkor a részvények értéke megnő.

Az oltás azonban várhatóan nem befolyásolja jelentősen a Bitcoin árát, tekintettel arra, hogy a kriptovaluták függetlenek, és nem befolyásolják erősen azokat a tényezőket, amelyek hatással lehetnek a hagyományos pénzügyi eszközökre.

Nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy az oltásnak nem biztos, hogy sikerül megállítania a járványt, és így folytatódhat a gazdasági válság.

Tehát minden valószínűség szerint a befektetők továbbra is úgy tekintenek a Bitcoinra, mint egy fedezetre az infláció és az érték tárolása ellen. Lehet, hogy továbbra is befektetnek, és mivel a kínálat felére csökken májusban, amikor a Bitcoin feleződik, akkor itt alkalmazhatjuk a közgazdaságtan alapvető szabályait "amikor a kereslet növekszik és a kínálat csökken, az ár emelkedik". Ezért láthatjuk, hogy a Bitcoin új rekordok felé mutat az ár tekintetében 2021-ben.

Sőt, az intézményi befektetők megemelték a Bitcoin árfolyamát, mivel óriási érdeklődést tanúsítottak a kriptovalutákba történő befektetés iránt.

A Microstrategy úgy döntött, hogy 1,3 milliárd dollárt fektet be a Bitcoin-ba; A Ruffer Investment 744 millió dollárt fektetett be; Square 50 millió dollárt fektetett be; Stone Ridge, 115 millió dollár és a Massachusetts Mutual 100 millió dollárt fektetett be Bitcoinba. Ezek a nagy intézményi befektetők legjelentősebb befektetései 2020-ban. Mindezen befektetésekkel a kriptovaluták tekintélye és értéke növekedni kezdett.

Sőt, a Grayscale Fidelity Investments, az Ark Investment Management és más alapok kriptot adtak portfólióikhoz 2020-ban. jelentés, A Grayscale azt állítja, hogy 2020-ban a Grayscale Bitcoin Trust a világ leggyorsabban növekvő befektetési termékei közé tartozott, 1,8 milliárd dollárról 17,5 milliárd dollárra nőtt. Ez tény és egy másik statisztika, amellyel még soha nem találkoztak a kriptopénzek történetében, és egyértelműen jelzi a 2020-ban tapasztalt növekedést.

Ezenkívül a JP Morgan elkezdte a Gemini és a Coinbase banki tevékenységét. Emellett a Visa és a Mastercard szolgáltatásokat kezdett nyújtani kriptovaluta-társaságoknak, a Fidelity pedig új Bitcoin indexalapot vezetett be.

Nasdaq beszámolt arról, hogy az intézményi befektetők csak 2021 decemberének első hetében pumpáltak 439 millió dollárt kriptográfiai alapokba. A CoinShares – a digitális eszköz befektetési vállalkozás adatai alapján ez volt a második legnagyobb heti készpénz-beáramlás a kriptopiacra a rekord után magas beáramlás, 468 millió dollár, amelyet három héttel korábban hajtottak végre.

4. A Bitcoin megverheti az aranyat, mivel fedezésként szolgál az infláció ellen

A szürkeárnyalatos Bitcoin Trust (GBTC) befektetési beáramlása októberben érezhetően nőtt az arany ETF-be történő befektetésekhez képest, amelyek viszonylag változatlanok maradtak.

Forrás: Michael Sonnenshein

JP Morgan Chase a közelmúltban azt állította, hogy Gold fog szenvedni mert a befektetők előnyben részesítik a Bitcoint, mint fedezetet az inflációval szemben, és erre fordítják eszközeiket. A JP Morgan szerint ez a tendencia 2021-ben is folytatódik.

A JP Morgan feljegyzése szerint, amely a kriptovaluták bullish esetét vázolja fel, az arany a "szerkezeti áramlás ellenszél" ahogy a befektetők a hűséget és a pénzt a Bitcoin-ra terelik.

5. Az Ethereum 2.0 bevezetése a DeFi és a kriptográfia fejlesztésének sarkalatos pontja

Az Ethereum 2.0 bevezetése annyira várt esemény volt a kripto rajongók körében. Az Ethereum 2.0 elindításának célja a méretezhetőség és a biztonság javítása volt. Az Ethereum 2.0-val a dolgok másképp lesznek, mivel több befektető vonzódhat, mert az Ethereum 2.0 kedvező feltételeket teremt a további fejlesztésekhez a DeFi szektorban.

A kriptopénzipar fejlődik, és különböző vállalatok átvették az Ethereum blokkláncát. Például a Microsoft átvette az Ethereum blokkláncát a játékdíjakra, ami nagy lépés volt.

Az Ethereum 2.0 a Proof Of Stake (PoS) modellt használja, ami kedvezőbbé teszi a passzív jövedelem tekintetében. Például azoknak a tulajdonosoknak, akiknek legalább 32 ETH-ja van, lehetőségük van jutalmat szerezni. A tokenek sokáig a neten maradnak, és a tulajdonosok többé-kevésbé olyan jutalmakban részesülnek majd, mint a hagyományos pénzügyi rendszer bankban történő befizetése..

Készen áll a merülésre Crypto Market?

6. A szabályozók szigorúbbak lehetnek, mivel a kriptovaluták és a blokklánc-technológia folyamatosan bővül

Mivel a kriptovaluták gyors ütemben nőnek, felkeltették a szabályozók figyelmét, akik természetesen nem tétlenek. Néhány szabályt már elkezdtek kiadni, például a KYC-t & AML-irányelvek az összes EU-ban és USA-ban található kriptotőzsdére és az Egyesült Királyságban működő vállalkozások FCA regisztrációjára.

Nemrégiben az Értékpapír és Tőzsde Bizottság SEC töltött Ripple és két vezető 1,3 milliárd dolláros be nem jegyzett értékpapír-felajánlás lebonyolításával. A kriptopénzek gyakran társultak a feketepiacokkal. Ezért a szabályozók elkezdtek különös figyelmet fordítani rájuk.

Nemrégiben a The Financial Conduct Authority (FCA) az Egyesült Királyságban figyelmeztetett a befektetők legyenek óvatosak a kriptovalutákba történő befektetéskor, mert ezek szerint ilyenek lehetnek "csalások".

Sőt, a kriptovaluták DeFi szektora továbbra is szabályozatlan. Ez az egyik oka annak, hogy a befektetők vonakodnak befektetni ebbe az ágazatba, mert bizonytalannak érzik magukat. A befektetők számára a szabályozás a biztonságot jelenti. Ezért beszélnünk kell a szabályozókkal egy átlátható rendszer és egy szabályozási keret létrehozása érdekében, amely befektetési útmutatóként vagy "ajtó kulcs" nagy játékosok számára.

Míg a DeFi nem szabályozott, a működés folytatásának egyetlen lehetősége a decentralizált cserék, mivel a központosítottabb központok a KYC és az AML politikákat hajtják végre az illegális tevékenységek megakadályozása érdekében. Nagy mennyiségű piszkos pénz van a DeFi projektekbe. Ezért sok felhasználó azt kockáztatja, hogy gondokkal szembesül, miközben pénzeszközöket központosított tőzsdékre utal.

Ezért, hacsak nem szabályozzák a DeFi szektort, nem valószínű, hogy lesznek nagy befektetők. De két tábor létezik a DeFi szektor szabályozására: akik támogatják, és akik nem. 2021 azonban valószínűleg meghatározó lesz a DeFi szektor szabályozásában.

Bővebben: Áttekintés a kriptopénzpiacról – mire számíthatunk 2021-ben?

7. A központi bankok jobban részt vehetnének a kriptóban, ha elkezdnék elindítani a zsetonjaikat

A kriptopénzipar jelentős növekedésével úgy tűnik, hogy a kormányoknak és a bankoknak nincs más választásuk, mint csatlakozni a trendhez azáltal, hogy kibocsátják a stabil pénznemüket.

Ebből a szempontból példa a kínai digitális jüan. A jüanhoz hasonló nemzeti jelzők elfogadása elősegíti a pénzmozgások nyomon követését az egész gazdaságban, és megakadályozza az illegális tevékenységeket, beleértve a terrorizmus finanszírozását és a pénzmosást.

A nemzeti digitális tokenek legfontosabb előnyei a jobb pénzügyi befogadás és a gyorsabb határokon átnyúló fizetések lesznek.

Végül 2020 valóban érdekes év volt a kriptovaluták számára, sok minden történik az iparban. De várhatóan 2021 sem lesz kevésbé izgalmas.

eToro – A legjobb kriptovaluta platform

Az eToro egy intelligens platform, amely megkönnyíti a kriptovalutákba történő befektetés folyamatát. A platform a kriptovaluták széles skáláját kínálja, amely elegáns és felhasználóbarát felületet biztosít a felhasználónak.

Az eToro évek óta megbízhatónak bizonyult a Crypto iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Főbb pontok

  • A gazdaság COVID-19 járványkárai miatt a Federal Reserve Bank a szokásosnál többet kezdett dollárt nyomtatni, növelve a kínálatot. Így a dollár értéke csökkent, az infláció emelkedett, és a befektetők bizalmukat a Bitcoin felé tették.
  • A COVID-19 járvány kezdetétől az arany, a részvények és a Bitcoin piaca körülbelül 30% -kal esett vissza. Az arany és a részvények azonban nem tudtak helyreállni, ellentétben az erősen visszatért Bitcoinnal.
  • 2020-ban 9 billió dollár került az amerikai gazdaságba. Ugyanakkor ez az összeg az Amerika nemzetként való fennállása óta összességében létrehozott dollár 22% -át jelenti.
  • Október 21-én a Paypal úgy döntött, hogy lehetővé teszi a digitális pénznemek vásárlását, eladását és tartását a platformjukon. Ezt az eseményt még több befektető követné, akik csatlakoznának a kriptovilághoz.
  • Amikor 2020 májusában a Bitcoin felére került sor, ára 8700 dollár volt. Hat hónapon belül 15 500 dollárra emelkedett, 78% -os növekedést regisztrálva. Aztán 2021. január 8-án elérte minden idők legmagasabb szintjét, 41 941 dollárt.
  • A Paypal lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákat vásároljanak. A platform lehetővé teszi számukra, hogy a platform 26 millió kereskedőjében kriptovalutával vásárolt termékekért díjakat fizessenek..
  • Az oltás várhatóan nem befolyásolja jelentősen a Bitcoin árát, tekintettel arra, hogy a kriptovaluták függetlenek, és nem befolyásolják erősen azokat a tényezőket, amelyek hatással lehetnek a hagyományos pénzügyi eszközökre.
  • 2020-ban a Microstrategy úgy döntött, hogy 1,3 milliárd dollárt fektet be Bitcoin-ba; A Ruffer Investment 744 millió dollárt fektetett be; Square 50 millió dollárt fektetett be; Stone Ridge, 115 millió dollár és a Massachusetts Mutual 100 millió dollárt fektetett be Bitcoinba.
  • A Grayscale azt állítja, hogy a Grayscale Bitcoin Trust 2020-ban a világon a leggyorsabban növekvő befektetési termékek között volt, 1,8 milliárd dollárról 17,5 milliárd dollárra nőtt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector