A Bitcoin végső útmutatója: mi ez?

Minden, ami a Bitcoin használatához szükséges

Mi az a Bitcoin? Térjünk egyenesen a lényegre. Ha most olvasol először egy cikket a Bitcoin-ról – az egyik legnépszerűbb szó, amellyel folyamatosan találkozunk a hírek webhelyeink gazdasági és pénzügyi szakaszában – biztosak akarunk lenni abban, hogy hozzáértő és készen állsz a részvételre megbeszélések. Valójában sok vita folyik a Bitcoin-ról, és úgy tűnik, hogy az évek múlásával a felhajtás nem halványul el.

Úgy gondoljuk, hogy mindenkinek ismernie kell legalább a legnépszerűbb kriptopénz alapelveit, hogy véleményt nyilváníthassanak és maguk is felismerhessék, hogy van-e valami előnye vagy inkább elutasítják..

Gyerünk…

Mi a Bitcoin?

mi a bitcoin, a bitcoin kriptovaluta


Egyszerűen a bitcoin pénz.

Gondoljon a Bitcoinra, mint digitális eszközre.

Ez egy kriptovaluta, ami alapvetően decentralizált és titkosított digitális valutát jelent. Nincs központi bank, adminisztrátor vagy más közvetítő.

A bitcoinokat az egyik felhasználó küldheti el a másiknak a P2P (peer-to-peer) Bitcoin hálózat.

A Bitcoin a készpénz online változata.

Bár az ötlet az, hogy termékeket és szolgáltatásokat vásároljon rá, még nem létezik olyan hatalmas üzlet vagy vállalat, amely fizetésként elfogadja a Bitcoins-t. Számuk azonban a napok múlásával növekszik.

Érdekli-e a Bitcoin kereskedése?

Ki alkotta a Bitcoint?

Beszéljünk arról, hogy ki hozta létre a Bitcoint, és adjuk meg neki / nekik a megérdemelt elismerést.

Satoshi Nakamoto nevéhez fűződik a Bitcoin fejlesztése 2009-ben, azonban közismert tény, hogy ez csak egy álnév egyetlen személy vagy egy embercsoport számára, akik az ötleten dolgoztak.

Nakamoto alapvetően még 2011-ben eltűnt az internetről, és csak néhány nyomot hagyott arról, hogy kik lehetnek.

Szórakoztató tény: az évek során sok olyan ember volt, aki nyilvánosan azt állította, hogy ő Satoshi. Legtöbben azonban nem tudtak szilárd bizonyítékot nyújtani állításaik alátámasztására.

Egy újságíró egyszer bejelentette, hogy a kaliforniai Dorian Nakamoto a Bitcoin igazi „alkotója”, mivel sok hasonlóságot fedezett fel a két személy között. Dorian azonban cáfolta az állítást.

Az alkotó névtelensége elengedhetetlen, és ebben sokan egyetértenek. Az alkotás jellege miatt az egyetlen és a Bitcoinhoz társítható identitás eltávolítása megszünteti a közösség politikájára, szabályaira és döntéshozatalára gyakorolt ​​minden hatást. Mindez önfenntartó rendszerré válik az emberek számára, semmiféle befolyás nélkül.

Hogyan jön létre a Bitcoin?

bitcoin bányászat, bitcoinral jutalmazott bányász

Bitcoins bányászatnak nevezett folyamat révén jönnek létre. A mögötte álló alapvető technológiát blockchain technológiának hívják.

Csomópontok hálózatától függ, konszenzus elérésével biztosítja a tranzakció előzményeinek integritását. Az érvényesítés a folyamat egyik része.

Amikor egy tranzakciót érvényesítettek, a csomópontok versenyezni fognak, próbával / hibával megoldva egy nehéz matematikai feladványt, amely nagy számítási erőforrásokat igényel.

Az egyenletet megoldó első számítógép jutalomban részesül Bitcoins.

Ezt a folyamatot „Bitcoin bányászat”És a protokollt a munka igazolásának (PoW) nevezik..

A bányászat folyamata két célt szolgál:

  1. Új Bitcoins létrehozásához
  2. A tranzakciók hálózati feldolgozásának megkönnyítése

Ne feledje, hogy a bitcoin bányászata sok energiát, hardvert és sávszélességet igényel. Ha úgy dönt, hogy ezt otthon végzi, akkor az áram költsége valószínűleg nagyobb lesz, mint az Bitcoin érték az enyém lesz a végén.

Kereskedjen a Bitcoin-val most

A Bitcoin jellemzői

Beszéljünk a Bitcoin fő jellemzőiről:

Decentralizálás

decentralizáció, bitcoin hálózat

A Bitcoin egyik legfontosabb jellemzője, hogy decentralizált. Nincs egyetlen intézmény vagy szervezet, amely szabályozza a Bitcoin hálózatot.

Hogyan tartják fenn?

Által önkéntes kódolók csoportja és egy nyitott számítógép-hálózat üzemelteti, amely a világ minden táján található.

Ez a fajta művelet sok olyan ember és csoport számára vonzó, akik meglehetősen kényelmetlenek az ellenőrző bankok és a kormány pénzgyakorlata miatt.

A Bitcoin alkalmazásával minden pénzügyi tranzakciót a nyílt hálózat tartja fenn, senki sem birtokolja és senkinek sem kell díjat fizetnie.

Hányan vannak odakint?

A valaha létező Bitcoins teljes mennyisége 21 millió.

Jelenleg több mint 17 millió Bitcoin létezik. Ez a szám azonban körülbelül 10 percenként változhat, ha új blokkokat bányásznak.

Minden blokk körülbelül 12,5 Bitcoint ad forgalomba.

Több mint 3 millió Bitcoint kell még kibányászni.

3-4 millió Bitcoint veszített el az évek során, mert az emberek elfelejtették digitális pénztárcájuk adatait (erről bővebben alább).

Hol tartod a Bitcoineidat?

Tartod őket a digitális pénztárca.

Ilyen pénztárcával kell rendelkeznie, mivel ez a legfontosabb lépés a Bitcoins megszerzésének folyamatában. A bitcoinok a készpénz digitális megfelelője, a Bitcoin pénztárca pedig a fizikai pénztárca digitális megfelelője.

Amit a pénztárcában tárol, az egy biztonságos magánkulcs, amelyet a Bitcoin címek elérésére és tranzakciók lebonyolítására használnak.

Bármikor bejelentkezhet és ellenőrizheti az egyenlegét. Ne feledje azonban, hogy nagyon óvatosnak kell lennie a jelszó és a kulcs tárolásakor. Ha elveszíti a hozzáférését, elveszíti a pénztárcáját és a benne lévő összeget.

Visszafordíthatatlan tranzakciók

A hagyományos fizetési módok, például a banki átutalás nyomon követhetők és szükség esetén megfordíthatók.

A Bitcoin esetében azonban nem ez a helyzet. Ha pénzt küldött, akkor nem tudja visszaszerezni. Ellenőrizze még egyszer azt a címet, amelyre a Bitcoins-t küldi.

Névtelenség

névtelenség, névtelen ember, bitcoinot küld

A tranzakciókról szólva az „érvényesítő” vagy bármilyen központi szabályozás hiánya azt jelenti, hogy a felhasználóknak nem kell azonosítaniuk magukat, amikor bitcoinot küldenek egy másik felhasználónak. Tranzakciós kérelem benyújtásakor a protokollnak meg kell erősítenie, hogy a feladó valóban rendelkezik a szükséges Bitcoin-szal és a felhatalmazással azok elküldéséhez. A rendszernek nem kell ismernie a személyazonosságát.

Csak a pénztárca címe alapján fogják azonosítani.

A Bitcoin ezen jellemzője vonzóvá tette a feketepiacot.

Bár, a bűnüldözés módszereket dolgozott ki a felhasználók azonosítására ha szükséges.

Oszthatóság

Ma egy Bitcoin több mint 10 000 dollárba került. Vannak azonban kisebb egységek, mint egy Bitcoin. Az összes közül a legkisebbet szatosinak hívják, és ez egy százmilliárd bitcoin (0,00000001), ami mai áron körülbelül száz cent. Ez olyan mikrotranzakciókat tesz lehetővé, amelyekre a hagyományos elektronikus pénz nem használható fel.

Volatilitás

A Bitcoin másik fontos jellemzője, hogy erősen ingatag.

Rendkívül volatilis jellege aláássa a Bitcoin képességét arra, hogy megfelelő pénznemként működjön, ugyanakkor jellemzője az is, hogy vonzza a befektetőket és a kriptográfusokat.

Azok a tényezők, amelyek megmagyarázhatják, miért olyan ingatag a Bitcoin, a hírek, a piac mérete, a szabályozás, az alacsony likviditás, a vagyon egyenlőtlensége és még sok más.

Népszerűség

a bitcoin, mint a legnépszerűbb kriptovaluta

Miért olyan népszerű a Bitcoin, amelyet sokan értékes eszköznek tartanak? Nos, ez valószínűleg azért van, mert nem a kormány vagy bármely bank ellenőrzi. Az emberek is elkölthetik Bitcoine-jukat anélkül, hogy rengeteg személyes információt adnának meg. A tranzakciókat rögzítjük, de senki sem tudja, melyik számlaszám volt a tiéd.

Az emberek hajlandók valódi árura, szolgáltatásra, sőt készpénzre is cserélni őket.

Nem csak ez, de nagyon nehéz másolni a Bitcoins-okat, hamisakat készíteni vagy olyanokat költeni, amelyek nem Ön tulajdonában vannak.

Lehetőségek

Noha a Bitcoin-ot és más kriptovalutákat névtelenségük miatt gyakran használnak a feketepiacon, rengeteg nagyvállalat fogadja el a Bitcoin-ot jogos fizetésként.

Néhány közülük a Dell, a Microsoft, az Expedia, az Overstock.com stb. A Subway és a KFC megrendelését a kanadai Bitcoins-ban is fizetheti..

A Bitcoin a harmadik világ országaiban is nagyon népszerűvé vált azok között, akiknek nincs hozzáférés a hagyományos bankokhoz.

Idővel egyre több helyen várhatóan lehetővé válik a Bitcoin használata.

Míg sok embert vonz a kriptovaluta-kereskedelem, mint a gyors megtérülés módja, a termékek és szolgáltatások fizetési módjaként a mainstream elismerést kezdte el kapni..

Hogyan juthat el a Bitcoin-hoz?

A bányászat folyamata mellett, amelyet korábban kifejtettünk, van néhány más módja is a Bitcoin megszerzésének. Itt vannak:

Vásároljon Bitcoin-t online

bitcoin online vásárlás

Mielőtt gondolkodna a Bitcoins online vásárlásán, töltsön le egy Bitcoin pénztárcát. Négyféle pénztárcát használhat: mobil, webes, asztali és hardveres.

Miután letöltött egy pénztárcát, be kell állítania egy fiókot egy kriptovaluta tőzsdén, amelyet a pénztárca szolgáltatójának kell jóváhagynia.

A kriptovaluta-tőzsdék olyan piacok, ahol kriptovalutákkal kereskedhet a vásárlókkal valódi pénz vagy más kriptovaluta ellenében.

Banki átutalással vagy hitelkártyával történő fizetést a legtöbb tőzsde elfogadja.

Vásároljon Bitcoin-t személyesen

Úgy van. Ha nincs kedved online vásárlás Bitcoin, ezt személyesen is megteheti.

Használjon olyan weboldalakat, mint Érme ATM radar segít megtalálni a közelben lévő Bitcoin ATM-et. Nagyon hasonlít a szokásos ATM-hez, csakhogy készpénzzel kereskedik bitcoinért.

Használhat olyan webhelyeket is, mint LocalBitcoins hogy felfedezhesse azokat az embereket, akik hajlandók személyesen készpénzre váltani a Bitcoin-ot.

Tegyen online dolgokat a Bitcoin számára

A Bitcoin megszerzésének egyik módja mobil vagy online játékok. Játékokat játszhat a telefonján, és ténylegesen fizethet Bitcoin-ban. Ne feledje azonban, hogy sok hirdetést fog kapni, mert végül is ezek a Bitcoin csapok benne vannak a pénzért.

A Bitcoins megszerzésének másik módja az, ha különböző webhelyeken végez feladatokat. Egyes vállalatok Bitcoin-ban fizetnek, ha tesztelik weboldalukat, retweetelnek / megosztanak bejegyzéseket, részt vesznek felméréseikben stb.

Néhány kriptovaluta-blog, a hírek fórumai szintén fizethetnek Önnek Bitcoin-ban, ha hozzájárul a meglátásaihoz és ismereteihez, és közzéteszi a webhelyükön / blogjukon.

Végső gondolatok:

Reméljük, hogy miután elolvasta a Bitcoin végső útmutatóját: Mi a Bitcoin, többet tud a Bitcoinról, és már elgondolkodott azon a lehetőségen, hogy tagja lehet a Bitcoin közösségének.

Ha nem, akkor talán legközelebb, amikor valaki megemlíti, részese lehet a beszélgetésnek, és elmondhatja jól megalapozott véleményét.

Tartsa nyitva az elméjét. Ne utasítsa el azt, amit a 21. század egyik legnagyobb technológiai áttörésének tekintenek. Nem tagadhatjuk, hogy a Bitcoin térnyerésével a világ pénzügyi tája bizonyosan sokat változott. A Bitcoin kihívást jelent az emberek gondolkodásmódjára a pénzzel és ezzel a hagyományos pénzügyi modellekkel kapcsolatban.

Ki tudja, hová visz minket a kriptopénz-őrület?!

Ha szívesen olvasott A Bitcoin végső útmutatója: Mi a Bitcoin? kérjük, győződjön meg róla, hogy itt megnéz néhány egyéb cikket a Bitcoinról és más kriptovalutákról. Ne felejtsd el, hogy lájkot adsz neki, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Jogi nyilatkozat: A kriptopénzek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van

A kereskedelem elemzése nem megbízható mutató a jelenlegi vagy a jövőbeni teljesítményre, mivel a körülmények idővel változhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést meghozna, tanácsot kell kérnie független pénzügyi tanácsadóktól.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector