A Bitconnect-átverés: A legnagyobb áremelkedés a kriptotörténetben

A Bitconnect-átverés: A legnagyobb áremelkedés a kriptotörténetben

A Bitconnect átverés örökre bekerül a történelembe a valaha történt egyik legnagyobb kriptovaluta-csalás.

Pár év leforgása alatt a Bitconnect több ezer embert csalt be befektetésre 3 milliárd dollárig, mielőtt bezárnák, sokak életét pusztító.

A Bitconnect figyelmeztetésként szolgál arra is, hogy milyen káros csalások lehetnek nemcsak az áldozatok, hanem az egész ipar számára.

Ebben a cikkben megnézzük, mi volt a Bitconnect átverés, hogyan hatott a kriptovaluta piacra, és hogyan lehet távol tartani magát az ilyen csalásoktól.


Mi volt a Bitconnect átverés?

Egyszerűen a Bitconnect (vagy, ahogy néha írják, a BitConnect vagy a bitconnect) egy Ponzi-séma amely a BCC ticker szimbólumot használó nyílt forráskódú kriptovalutát használta fel.

A Bitconnect átverés eredete nem teljesen világos, bár széles körben úgy gondolják, hogy Indiában kezdődött.

Ismert, hogy a BitConnect Ltd. céget 2016-ban bejegyezték az Egyesült Királyságban.

Azt is hiszik, hogy a rendszert eredetileg népszerűsíteni kezdték Bitcoin, azt mondta az ICO után, hogy a Bitconnect kizárólag a BCC-t vásárló emberekre összpontosított.

Mielőtt még elindította volna a Bitconnect-et, sok negatív figyelmet keltett a kriptovaluta közösségben részt vevők körében.

Mint sok csalás (ami a kriptovalutához kapcsolódik vagy sem), a Bitconnect magas, akár 10% -os megtérülést ígért (ami óriási!).

Az átverés mögött álló kriptopénz valójában valóságos volt, de a kriptopénz körüli szervezet nem volt más, mint legitim.

Az elsődleges tényező a Bitconnect átverés mögött a hitelezési platform volt amely feltételezett kereskedési botot használt.

Az üzleti terv a haladástól kezdve nagyon halvány:

  • Letétbe helyezné Bitcoinját a platformjára, és cserébe megkapná a BCC-t.
  • Ezután visszakölcsönözné nekik a BCC-t a platformjukra (nagyon zavaros!), És ők a BCC-t használnák a kereskedési botjukhoz.
  • Napi profitot keresne (mert a bot soha nem vesztett!).

A bot – állításuk szerint – jobban tudott hozni, mint az átlagos napi kereskedő. Azt állították, hogy a bot napi 1-2% -ot keres (ez megint nevetséges megtérülési ráta!).

A sémának különböző szintjei voltak, hogy mennyit fektetett be a rendszerbe.

A szintjétől függően akár magasabb napi megtérüléssel jutalmazhatja, akár hamarabb visszakaphatja a befektetett összegeket.

Azokat, akik befektettek az átverésbe, díjazták azért is, mert több embert vittek be az átverésbe.

Valójában, a pénzt kereső emberek többsége valóban affiliate linkeken keresztül keresett, nem a kereskedési botból.

A beutaló program kiemelkedő volt a közösségi médiában és a YouTube-on, sok YouTuber videót készített az általa megszerzett pénzről.

Azok a YouTube-felhasználók, akik ezeket a videókat készítették, gyakran dicsekedtek a nyereségükkel, de egyikük sem a BCC-vel vagy a hitelező platformmal kereskedett, hanem mind a hivatkozásoktól.

Az átverés csúcspontján, 2017 decemberében, A Bitconnect a 20 legfontosabb kriptovaluta közé tartozott a világon és egy BCC 463 dollárba kerülne, ami óriási növekedést jelent az év eleji 0,17 dollárhoz képest.

Az első és egyetlen éves ünnepség

Míg a Bitconnect-átverés sok pénzt vesztett a befektetőktől, sok megfigyelő számára ez mindig emlékezetes lesz az első és egyetlen éves ünnepségére, amelyre a thaiföldi Pattayában került sor..

A Bitconnect szinonimája lett Carlos Matos és ez a híres YouTube-videó. Nagyon bátorítjuk Önt, hogy nézze meg, hogy megértse az őrültséget.

A videóban Matos vidáman kezdi beszédét: „hé, hé, hé”, majd energikusan kiabálja a „Bitconnect!”

Talán még komikusabban beszél arról, hogy az emberek azt mondták neki, hogy szerintük ez egy „álművész játék” lesz, és hogy még a felesége sem hitt benne.

Azóta számos mém inspirációjává vált.

Az esés

bitconnect ősz

A kriptovaluta közösségben részt vevő emberek sok szkepticizmusa ellenére a Bitconnect nagyon jól tette magát.

Magasságukban elérték a 3 milliárd dollárt, majd hirtelen eltűnt az oldaluk.

A felhasználókat ezután arról tájékoztatták, hogy a Bitconnect leállítja hitelezési platformját, és aki befektetett, Bitconnect tokent (BCC) kap.

Ezután a szélesebb közönség tudomására jutott, hogy az amerikai kerületi bíróság, Kentucky nyugati kerülete ideiglenes visszatartó végzést adott ki a Bitconnect-en, és befagyasztotta vagyonukat.

A Bitconnect tokenekkel kapcsolatban kulcsfontosságú dolog az volt, hogy kötődtek ahhoz, hogy a kereskedési bot milyen jól teljesít.

Az emberek rájöttek, hogy a kereskedési botot valószínűleg leállították vagy valószínűleg soha nem is léteztek.

Ez azt jelentette, hogy az érmék értéke erősen megkérdőjelezhető volt, és ez hatalmas eladási hullámot indított el.

Az utóhatás

Összesen, A Bitconnect néhány nap alatt a teljes értékének akár 95% -át is elveszítette, ami nagyjából egyenértékű volt 2,5 milliárd dollár.

Amikor a Bitconnect átverés kitört, nemcsak leértékelte a BCC-t, hanem számos más kriptovalutát is.

Ma a Bitconnect nagy vicc a kriptovaluta közösség körében, és a gyors Google-keresés sok mémet fog felhozni, főleg Carlos Matos szereplésével.

Mondhatni, hogy a Bitconnect még nagyobb vicc lett, mint a Dogecoin, bár nem szándékosan.

Újabban Matos a Bitconnect ellen fordult, azt állítva, hogy pénzt is vesztett, és korábban átverésnek érezte magát.

Azt állítja, hogy eredetileg 26 500 dollárt fektetett be, és a Bitconnect sikereinek csúcsán 250 000 dollárt is elkaphatott volna, de nem döntött úgy, hogy kivonul, amíg nem késő.

De sajnos a Bitconnect története nem fogja megakadályozni, hogy több ember elveszítse életmegtakarításait hamis kriptovalutákba fektetve.

Ma még mindig erős a OneCoin kriptovaluta-átverés, és állítólag több mint 4 milliárd eurót szerzett.

Az egyetlen módszer az ilyen csalások leküzdésére az, ha többet tanít az embereknek arra, hogyan lehet őket észrevenni és hogyan működik a kriptovaluta.

A kriptovaluta legnagyobb problémája a saját sikere. Az emberek hallanak azokról a hatalmas nyereségekről, amelyeket egyesek megszereztek, és úgy gondolják, hogy ez bárkinek lehetséges.

Sajnos ez egyszerűen nem igaz.

Sok embernek, aki vagyonát kriptovalutával kereskedte, szerencséje volt, és nagyon korán belementek egy jó dologba.

Az emberek többsége számára ez egyszerűen nem lehetséges, és inkább a fenntartható előnyök elérésére kell törekedniük az idő múlásával.

Az átverés folytatódik…

A Bitconnect bezárása nem szüntette meg azonnal az átverést. Sok más csaláshoz hasonlóan az alkotók is egyszerűen megváltoztatták a nevet.

A Bitconnect egyik reinkarnációja a BitConnectX volt, és csakúgy, mint az elődje, ez egy egyértelmű Ponzi / piramis séma.

Nagyon valószínű, hogy akárhányszor is leállítják az ilyen csalásokat, mindig felbukkan egy másik a helyén.

Hogyan védhetem meg magam az ilyen csalásoktól?

bitconnect átverés

Sokaknak, piramis sémák nem nyilvánvalóak, amíg szétesnek, de vannak dolgok, amelyekre odafigyelhet, ha gyanúja van egy átverésnek.

Legelőször is, soha ne bízz senkiben, ami garantálja a visszatérést! Valaha! A kereskedelemben ezt egyszerűen nem ígérheti meg.

Mindig el lehet veszíteni mindent, amit befektet, vagy legalábbis veszteséget okozhat.

Másodszor, az embereknek túllépniük kell azon ötleten, hogy tonna pénzt keressenek kriptovalutával, amint azt fentebb említettük.

Valóban pénzt keresni a kriptopénz kereskedéséből, terved kell, ugyanúgy, mint bármely más forgalmazható eszközzel.

A Bitconnect kapcsán számos más dolog is felmerült, amelyek piros zászlókat emeltek.

Az egyik első az volt nincs azonnali lehetőség a pénz felvételére.

A Bitconnect-be befektető emberek többségének több mint 100 napot kell várnia a nyereségük megismerésére. A kriptovaluta ilyen zárolása nagyon kockázatos.

A Bitconnect további tanulsága a legyen óvatos a botok kereskedésével szemben. Még akkor is, ha a Bitconnectnek volt ilyen, köztük ismert, hogy vagy hatalmas csalások, vagy hatalmas hibákat követnek el.

Arra is ügyelnie kell, hogy a kriptovaluta közösség befolyásos személyeit hallgassa meg.

Látták az egészet, és általában könnyedén észrevesznek egy átverést, gyakran a kezdetektől fogva, mint sokan a Bitconnectnél.

Azt is meg kell tudni, hogy ki áll a kriptopénz mögött. Például mindenki tudja, hogy Vitalik Buterin az Ethereum megalkotója.

Jellemzően, akik csalásokat szerveznek, rejtve akarják tartani identitásukat.

Ezenkívül képesnek kell lennie arra, hogy megvizsgálja, hogyan működik a kriptovaluta. A Bitconnect segítségével ez nem volt lehetséges, mert volt nincs fehér papír.

Amikor a dolgok túl jónak tűnnek ahhoz, hogy igazak legyenek, általában azok

A Bitconnect nagyszerű példa valami túl jóra, hogy igaz legyen. Nemcsak kriptovaluta volt, hanem csere is.

Gondolkozz el róla; kölcsönadod nekik az érméidet, és cserébe az alapokat kereskedésre használják egy bot segítségével, és kamatot kapsz cserébe? Annyi vörös zászló van az ilyen üzleti tervben.

A pénzkeresés ritkán igényel nulla erőfeszítést.

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

  • A Bitconnect átverés az egyik legnagyobb kriptovaluta-csalás volt. Átverésük elsődleges összetevője a hamis kereskedési bot volt, amely garantálta a hozamot.
  • Az átverés csúcspontján, 2017 decemberében 3 milliárd dollárt kerestek. Ők is bekerültek a világ 20 legfontosabb kriptovaluta közé.
  • Amikor az átverés kitört, a Bitconnect napok alatt elveszítette értékének 95% -át. Az írás idején ez a valaha volt legnagyobb zuhanás a kriptovalutában.
  • A Bitconnect átverés tanulmányozásával más csalásokat is észrevehetünk. A kijutásból számos árulkodó jel volt.

Tanuljon meg kriptovalutákkal kereskedni a mi kriptopénz-kereskedési tanfolyamunkkal

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről? Ezután iratkozzon fel a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkra!

Ha tetszett olvasni A Bitconnect átverés: A kriptotörténet legnagyobb árát Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector