A Tether jó befektetési lehetőség 2020-ra?

A Tether jó befektetési választás 2020-ra?

A Tether gyorsan az egyik legnépszerűbb és legismertebb kriptovaluta lett az elmúlt években.

Röviden, Póráz egy kriptovaluta, amelyet az amerikai dollárhoz kötöttek. Bár meglehetősen egyszerű projektnek tűnhet, a Tether minden más, csak egyszerű.

Korábban úgy gondolták, hogy 100% -os tartalékkal támasztják alá, ellentmondások sora mást tárt fel.

Bölcs döntés, hogy 2020-ban befektetnek a Tetherbe? Nos, mondjuk úgy, hogy a dolgok nagyon-nagyon bonyolultak.

Érdekli-e a tether kereskedése?


Csatlakozzon azokhoz a milliókhoz, akik már felfedezték az intelligensebb befektetéseket azáltal, hogy automatikusan lemásolják az etoro közösség vezető kereskedőit, vagy másolják le magukat, hogy második jövedelmet szerezzenek. Nyissa meg az élő számlát ma és kezdje el a kereskedést percek alatt.

Tether: Az USD-hez kötött stabilpénz

usd-hoz kötött kötés

A Tether lényegében az amerikai dollárhoz kötött stabilpénz. A jegy szimbóluma az USDT és eredetileg Realcoin-nak hívták, azonban 2014-ben márkanévre váltott, és 2015-ben kezdte el kereskedni.

Értéke a bankszámláján lévő tartalékhoz van kötve, és minden Tether-érme nagyjából megegyezik egy amerikai dollárral. Valahányszor USD-t fektetnek be, a Póráz érme jön létre.

A Tether kifejlesztésének oka az, hogy a tőzsdék nem akarnak USD-vel foglalkozni, mivel sok amerikai törvényt érint ami bonyolíthatja a dolgokat.

Az USD-t azonban az egész világon az ár indikátoraként használják. A kereskedelemben szokásos gyakorlat a dolgokat az USD-vel mérni.

A tether nagyon hasznos azoknak a tőzsdéknek, akiknek gyakran vannak problémáik a pénz átutalásakor USD-ba, például jogi kérdésekkel a bankokkal. Ez több kriptovaluta-tőzsdével történt.

Sok bank úgy dönt, hogy nem működik együtt a kriptovaluta-tőzsdékkel, így nehéz lehet számukra az alapok befizetése és konvertálása.

Használva Póráz, a cserék csökkenthetik a kockázatokat és felgyorsíthatják a tranzakciókat.

A tőzsdék dollár helyett USD Tether-ben is árolhatják érmeiket, mert könnyebben mozoghatnak az érték körül potenciális problémák és díjak nélkül.

A tether nagyon hasznos azoknak a kereskedőknek is, akik értéket akarnak valami biztonságosban tárolni, amikor a piac ingatag.

A kereskedők másik problémája a díjak kérdése. Minden alkalommal, amikor a kriptovalutát fiat pénznemre konvertálják, díjat számítanak fel nekik és fordítva.

A Tether használatával a kereskedők felszámítás nélkül tárolhatják nyereségüket az amerikai dollárhoz kötött dologban.

Póráz használható a Binance, a Bittrex és a Poloniex készülékeken, ami megkönnyíti az alapok mozgatását a tőzsdék között is.

Természetesen a Tether sem problémamentes. Póráz központosított, a Tether Limited üzemelteti, amelyet a Brit Virgin-szigeteken alapítottak.

Ez elriasztja azokat a kriptovaluta-rajongókat, akik szerint a kriptovalutát decentralizálni kell.

A Tether működéséről bővebben a Póráz fehér papír.

Mi a stablecoin?

mi a stablecoin

A stablecoin egy kriptovaluta, amelyet úgy terveztek, hogy ne legyen ingatag.

A volatilitást gyakran emlegetik az egyik elsődleges okként, amiért a kriptopénz nem fogadható el a tömegek által.

Például a Bitcoin messze a legvillanóbb kriptovaluta, és a 2017 eleji 2000 dolláros áraktól novemberig 10 000 dolláros csúcsig ingadozott..

Bizonyos értelemben a befektetők eszközévé vált, és nem a fiat pénz alternatívája. A kriptopénz idealisták számára ez nem megfelelő.

Stablecoins, mint Póráz, van a legnagyobb esély arra, hogy a mainstream elfogadja őket, mivel eltávolítják a volatilitást az egyenletből.

A legtöbb esetben a stabil áruk egy másik eszköz árához vannak kötve. Tether esetében az USD.

Van esélye Tethernek?

Egy ilyen érme nagyon vonzó lehet az amerikai törvényhozók számára, mert valamihez kötődik, amelyet valóságosnak tartanak.

Eltávolítja a kriptopénz volatilitását is, ami nagyobb valószínűséggel kereskedhet vele és felhasználhatja a való életben.

Póráz elsősorban a tőzsdék használják, de a kereskedők is Póráz hogy a nagy volatilitás idején biztonságban tartsák kriptovalutájukat.

Például, ha a Bitcoin ára hirtelen túl ingatag lett a kereskedéshez, akkor cserélje a bitcoinját a Tetherre, hogy ideiglenesen tárolja az értéket.

Nagyon átláthatóak a tartalékaikkal kapcsolatban, amelyek nyíltan megjelennek a weboldalukon.

Az írás idején a Tether állítása szerint USD 4 133 885 779,54 USD és euróban 40 001 800,00 EUR van.

Plusz szerint CoinMarketCap, A Tether a 8. legnagyobb kriptovaluta, amelynek piaci kapitalizációja 4,059,590,126 USD az írás idején és forgalomban lévő állománya 4,039,892,173 USDT.

Hol tárolható a Tether?

A kereskedők több Tether pénztárcát használhatnak. Néhány leggyakrabban használt:

 • OmniWallet. Ez volt az eredeti pénztárca a Tether tárolásához.
 • MyEtherWallet. Nagyon népszerű pénztárca éter alapú zsetonokhoz.

A Tethernek valóban volt hivatalos pénztárcája, azonban egy nagyobb feltörés után offline állapotba került. Még ki kell mondaniuk, hogy mikor tér vissza.

Vita

póló érme használata

A kötést a bejutás óta viták övezik. Bár az érme működik, és manapság az egyik leggyakrabban használt érme.

Valós-e a tartalékuk?

Fent említett, Póráz korábban azt állították, hogy 100% -kal fedezték tartalékukat.

Néhányan nem biztosak benne, hogy igen Póráz megvan minden pénze, amit állítólag birtokolnak. Ez komoly problémát jelenthet, mert ha sok embernek fel kell vennie az USD-t, képesek lesznek-e rá?

Előfordulhat, hogy sok pénzutalványt kell visszatartani.

Néhányan azt állították, hogy látták a tartalék számlákat, és azt mondják, hogy a pénz ott van. Azonban soha nem lehetünk teljesen biztosak benne.

Az a tény, hogy a tartalékok egy részét euróban fedezik, megmutatta, hogy a Tethert nem mindig fedezik amerikai dollárral, ami befolyásolhatja az amerikai dollárhoz való kötődését.

Újabban Tether ügyvédei tárták fel, hogy Póráz a tokenek csak 74% -át támogatja a fiat (valószínűleg amerikai dollár és euró) és egyéb tartalékok.

Azt is elárulták, hogy tartalékaik egy részét a Bitcoin is alkotja.

A helyzetet még rosszabbá teszi Póráz még soha nem ellenőrizték megfelelően. 2018-ban a Tether feloszlatta kapcsolatát egy Friedman LLP könyvvizsgálóval.

Egyesek azt állítják, hogy csak akkor tennék ezt, ha nem tetszene nekik, amit az auditorok találtak.

Ennek ellenére meg kell említeni nem biztos, hogy egy könyvvizsgáló teljesen ellenőrizheti, hogy van-e minden pénz.

Mindez a Tether bizalmának hiányát eredményezte. Ha meg tudnak szegni olyan fontos ígéreteket, mint ezek, akkor mire képesek még?

A kötés nem valódi pénz

Tether azt is mondta, hogy a Tether nem valódi pénz és nem ígérik, hogy USD-ben fizetnek vissza. Erre nincs szerződéses joguk.

Ez nagyon aggasztó, mert elméletileg csak úgy dönthetnek, hogy nem térítenek vissza, ha akarnak. Ha nagy az elvándorlás Tetherből, akkor egyszerűen mindenkit megtagadhatnak.

Fenntartják a jogot, hogy elutasítsanak, ha megsértik a szolgáltatási feltételeket.

Gyanús kapcsolat a Bitfinexszel

kapcsolat a Tether és a Bitfinex között

A legtöbb vita körül Póráz a Bitfinex-hez kapcsolódik. A Bitfinex nem a Tether tulajdonosa, bár nagyon szoros kapcsolatban állnak egymással.

A kettő testvércég az anyavállalat, az iFinex tulajdonában van, és a Bitfinex tulajdonosa a Tether kisebbségi részesedés-átfedésének. Csak a paradicsomi lapok miatt tudunk erről.

Az emberek a kezdetektől fogva tisztában voltak a kapcsolattal, de nem voltak biztosak abban, hogy ez hogyan befolyásolhatja a dolgokat.

Nem sokkal ezután a Tethereket ellopták a Bitfinex pénztárcákból, és sürgősségi frissítést kellett végrehajtaniuk az ellopott pénz befagyasztása érdekében.

A helyzet 2015 májusában romlott, amikor A Bitfinex 1500 Bitcoint veszített el.

Aztán 2016 júniusában a CFTC pénzbírsággal sújtja a Bitfinex-et, hogy fizessen 75 000 dollárt az illegális, tőzsdén kívül finanszírozott kiskereskedelmi árutermékek felajánlásáért és a határidős ügynöki regisztráció elmulasztásáért..

Nem sokkal később, 2016 augusztusában, A Bitfinexet majdnem 120 000 Bitcoinért feltörték, akkoriban közel 75 millió dollár értékben.

De mindez csak a jéghegy csúcsa. Annyi minden történt azóta és most.

Számos árnyékos gyakorlatot és partnerséget kötöttek ismert csalókkal a bankszámlák nyitása érdekében.

Mindez a dráma nagy hatással volt az értékére Póráz.

Még 2019-ben bejelentették, hogy A Bitfinex-et New York állam főügyésze vizsgálta.

Közelebbről meg akarják vizsgálni a Bitfinex-en belül egymással kapcsolatban álló vállalatokat, beleértve az iFinex-et és a Tether Holdings Limited-t.

Ennek oka az lehetséges csalás, amelyre 850 millió dollár került sor.

Állítólag kiderült, hogy a Bitfinex a Tether pénzeszközeit fedezte 850 millió dolláros ügyfélveszteség fedezésére, amely a Crypto Capital fizetési processzor pénzeszközeinek esetleges lopásából vagy helytelen kezeléséből származott.

A Crypto Capital azonban azt állítja, hogy nem tudták elküldeni az alapokat, mert az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Lengyelország és Portugália szabályozói lefoglalták őket.

A New York-i főügyész nem hiszi, hogy a pénzt lefoglalták.

Aztán 2019 márciusában az iFinex 900 milliót kölcsönzött a Tether-től.

Egyesek úgy vélik, hogy ezt azért tették, hogy megvásárolják a Bitcoin-t és növeljék az árat, hogy visszakapják a fizetendő összeget.

Senki sem lehet teljesen biztos abban, hogy ez igaz-e. Van, aki azt állítja, hogy ez mindig a Tether lényege volt; eszközként használható a Bitcoin árának mesterséges szivattyúzására.

Néhányan még azzal is vádolják a Tether-t, hogy pénzt nyomtatott, amikor a Bitcoin árfolyama csökkent az ár manipulálásához.

Nem sokkal később 850 millió Tethert injektáltak a piacra.

Ha a Tether jogi problémákkal szembesül, komoly következményei lehetnek

A Tether előtt álló kérdések nagyon komolyak, és nem csak magát a Tethert érintik. Sok más személy, tőzsde és más kriptovaluta kapcsolódik a Tetherhez.

Roger Ver részt vesz a Crypto Capitalben, a fizetésfeldolgozóban, amely elvesztette a Bitfinex 850 millió dollárt, és ez problémákat okozhat a Bitcoin Cash számára, ha kiderül, hogy mélyebben érintett..

A Tether másik kulcsfontosságú személye Justin Sun, aki a Tron kriptopénz mögött áll. Tron kiadja Póráz a Tron blokkláncon.

Ez azt jelentheti, hogy a Tron elveszítheti infrastruktúrájának és a Tether-be bezárt összes alapjának jelentős részét.

azonban, a legnagyobb vesztes a Binance lehet, amelynek a legnagyobb tulajdonosa van Póráz.

A Binance a legnagyobb kriptovaluta-csere, és ha problémákkal szembesül, megrázhatja az egész kriptopénz világát.

Ráadásul, hogy még rosszabb legyen, egyes források azt jósolják, hogy az összes Bitcoin-kereskedelem akár 80% -át Tether-el végzik.

Lehet-e profitálni a Tether kereskedéséből?

kereskedési kötés

Természetesen ez egy nehéz kérdés, és nem adható biztosíték.

Még nagyon korai megmondani, mi fog történni, és ha a Tether hasznos lesz a kereskedelemben, és nem lehet semmit megígérni.

A stabil érmék nem rendelkeznek más kriptovaluták volatilitásával és így bizonyos értelemben inkább forex kereskedésre hasonlít.

Érdemes azonban megemlíteni, hogy a jövőben nagyon valószínű lehet, hogy a stablecek lehetnek az új forexek, ha a kormányok elfogadják a kriptovalutát.

Mint fent említettük, bár a Tether megpróbál az amerikai dollárhoz kötődni, az egyes pontokon eltért, különösen akkor, ha viták érintették az érmét.

Tehát, bár a kereskedők nem tudnak akkora nyereséget elérni a Tetherből, mint más kriptovaluták kereskedése, nagyon hasznos kriptovaluta lehet, hogy fontolóra veszik a használatát.

Póráz nagyon veszélyesnek tűnik befektetni az őket és a Bitfinexet körülvevő dráma miatt. Valószínűleg sokkal bölcsebb lesz megvárni a dolgok rendeződését, mielőtt belegondolna.

Ennek ellenére kulcsfontosságú dolgokra kell figyelni, amikor a Tether-et kereskedik.

Általában véve, amikor a kriptovaluta piac leesik, Póráz általában drágul a dollárhoz képest. Ennek oka az, hogy sok kereskedő átutalja pénzét a Tetherhez, hogy az érték biztonságban legyen.

És az árak általában csökkennek, ha a Bitfinex-hez kapcsolódó hírek vannak vagy amikor problémák vannak a Tether fizetőképességével kapcsolatban.

Hasonló projektek

A Tetherhez számos hasonló projekt létezik, amelyet a kereskedők és a tőzsdék használhatnak helyette, ha egy fiat pénzzel támogatott stabil pénzt keresnek. Íme néhány:

 • Horgony USD – az amerikai dollárhoz kötve
 • Stasis Eurs – az euróhoz kötve
 • Augmint – az euróhoz kötve
 • Ikrek dollár – az amerikai dollárhoz kötve
 • PAX – az amerikai dollárhoz kötve
 • TrueUSD – az amerikai dollárhoz kötve
 • USD érme – az amerikai dollárhoz kötve

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

 • Póráz egy stabil dollár az amerikai dollárhoz kötve. Hasznos a kereskedők és a tőzsdék számára
 • Ha a kriptovaluta piac leesik, Póráz valószínűleg rendben lesz. Valójában még virágozhat is.
 • Póráz és a Bitfinex az iFinex Inc. tulajdonában van. Vannak problémák a kapcsolatukkal kapcsolatban, különös tekintettel a Bitfinexről eltűnt 850 millió dollárra és a Tether hasonló összeget kölcsönözve a Bitfinex-re.
 • Nagyon valószínű, hogy Póráz nem teljesen oldószeres. Ha belefektet, nagyon lehet, hogy vészhelyzet esetén nem tudja visszakapni azt, amit USD-ben fizetett.

Piaci elemzők alapján a Tether (USDT) nyereséges befektetés. A legtöbb előrejelzés szerint a Tether USDT 3-5 év múlva jó megtérülést kínál, ami jó hosszú távú befektetés.

Tanuljon meg Tether-et kereskedni a kriptovaluta tanfolyamunkkal

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről? Ezután iratkozzon fel a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkra!

Keresse meg a Tether-et a következővel:

Keressen bizalommal a világ vezető társadalmi kereskedési platformján

Most már tudod, hogy a Tether miért jó befektetési választás 2020-ra. Ha inspirálta magát a kriptovaluták kereskedelmének megkezdéséhez, vagy ez a cikk némi extra betekintést nyújt a meglévő kereskedési ismereteibe, akkor örömmel tudhatja, hogy az etoro képes arra, hogy kereskedés Crypto eszközökkel és CFD-kkel legfeljebb 90+ kriptovaluta.

Ha tetszett olvasnis jó befektetési választás 2020-ra, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Jogi nyilatkozat: A kriptopénzek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van

A kereskedelem elemzése nem megbízható mutató a jelenlegi vagy a jövőbeli teljesítményre nézve, mivel a körülmények idővel változhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést meghozna, tanácsot kell kérnie független pénzügyi tanácsadóktól

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector