Altcoins vs Tokens: Mi a különbség?

A kriptovaluták gyors növekedésével fontos megérteni a szóban forgó terminológiák közötti különbségeket és azok mibenlétét.

A kriptovaluták világszerte felkeltették a befektetők figyelmét. A körülöttük lévő minden érdeklődés ellenére az emberek a kriptopénzeket köztudottan kihívást találják a fejük köré fonni. Számos terminológia zavarónak tűnhet, de nem, ha egy kicsit elmélyül. A kriptovaluták körüli zűrzavar azonban visszatartó erőt jelent azok számára, akik esetleg többet szeretnének megtudni róluk és az alapul szolgáló technológiáról.

Ahogy egyre többen szeretnének bekapcsolódni a kriptovaluta térbe, elengedhetetlenné válik, hogy oktassák őket a különbözõ kriptotér-eszközök közötti különbségekrõl. Itt megvizsgáljuk az érmék, altcoinok és tokenek közötti különbségeket. Sok ember összezavarodik az érmék és a zsetonok között, gyakran ugyanazoknak tekintve őket. Az igazság az, hogy óriási különbségek vannak közöttük és felhasználásuk között. Ennek a cikknek a célja, hogy kissé tisztázza a zavart.

Az érmék, altcoinok és tokenek jobb megértéséhez először meg kell értenünk, hogy mi is az a kriptovaluta.

Mik azok a kriptopénzek?


A kriptopénzek a kriptográfia segítségével biztosított digitális valuták. A kriptovaluták titkosítással történő biztosítása lehetetlenné teszi a hamisítást. A legtöbb kriptovaluta decentralizált hálózaton alapul. A kriptovalutákat egyetlen központi hatóság vagy pénzintézet sem bocsátja ki, ami azt jelenti, hogy elméletileg mentesek a kormányzati szabályozással és beavatkozással szemben..

A Bitcoin volt az első decentralizált kriptovaluta, amelyet egy nyilvános főkönyv vezetett, amelyen minden tranzakció nyilvántartását tárolják. Bár a Bitcoin nem az első kriptovaluta, a Bitcoin alapvető mérföldkő volt a kriptopénzek történetében.

Mik azok az érmék, tokenek és altcoinok?

Az érmék, tokenek és altcoinok a kriptovaluták három fő típusa, felhasználási eseteik és az alapul szolgáló technológia alapján megkülönböztetve őket. A Bitcoin kriptovaluta érme, mert értékátadásként használják. Az Ethereumra épülő ERC-20 platformok, mint például a Civic, tokenek. A tokenek nem kerülnek átadásra, ellentétben a Bitcoin-nal és más érmékkel. Az altcoinok érmék, amelyek a Bitcoin alternatívája. A Bitcoin kódjával kezdték, de jelentős mértékben módosították.

Különböző típusú érmék léteznek, mindegyiknek vannak használati esetei és erősségei.

  • Tranzakciós érmék: Ahogy a neve is sugallja, a tranzakciós érmék a tranzakciók lebonyolításához szükséges eszközök.
  • Értékmegörző: Ezek az érmék értéktárolóként működnek. Az ilyen típusú érmékre példa lehet a Bitcoin.

Tokenek vs Altcoins

Mik azok az Altcoins?

Az Altcoin legegyszerűbb meghatározása az, hogy alternatívát jelentenek a Bitcoin számára. Az Altcoins a Bitcoin alapvető keretrendszerére épül, és hatékony módszereket kínál az internetes tranzakciók teljesítésére. Céljuk a Bitcoin keretrendszerének fejlesztése és fejlesztése a keret különböző jellemzőinek megváltoztatásával.

A fejlesztők altcoinokat hoznak létre a Bitcoin eredeti protokolljának egy villáján keresztül. Az alapul szolgáló kódok módosításai új érmét hoznak létre, új tulajdonságokkal.

Az altcoinok ugyanúgy működnek, mint a Bitcoin. Lehetővé teszik az egyének számára, hogy magánkulcs segítségével fizetéseket küldhessenek az egyik digitális pénztárcából a másikba. A tranzakciókat egy főkönyven rögzítik, és bárki ellenőrizheti a tranzakciókat. A nyilvános főkönyv biztosítja, hogy a tranzakciókat, miután regisztrálták, semmilyen módon nem lehet módosítani. A blokkláncot bányászat biztosítja, amely folyamat során a bányászok bonyolult matematikai problémákat oldanak meg a tranzakciók érvényesítéséhez. Minden Altcoin-nak más jellemzői vannak, mindegyikük azt állítja, hogy javítja a Bitcoin észlelt hiányosságait.

Egyes altcoinok nem a Bitcoin-ból származnak. Ezek az érmék létrehozták protokolljukat és blokkláncukat, és rendelkeznek anyanyelvükkel. Ilyen altkoinok például az Ethereum, a Ripple, a Waves stb.

Milyen típusú altcoinok?

Az Altcoins többféle lehet. Az Altcoins eléggé megváltoztatja a Bitcoin szabályait, hogy egyedivé váljanak és egy adott alkalmazásuk legyen. Az altcoinok fő típusai a stabil állományok, a segédeszközök, a biztonsági tokenek és a bányászat alapú pénznemek.

1. Állókocka:

A stabil anyagokat a volatilitás csökkentésére tervezték. Csökkentik a volatilitást azáltal, hogy az érme értékét olyan hagyományos fiat devizákhoz kötik, mint az amerikai dollár, az euró vagy az eszközök, például az arany.

2. Bányászati ​​alapú altcoinok:

A bányászat alapú altcoinokat egy bányászatnak nevezett folyamat révén hozzák létre. A bányászat olyan folyamat, ahol a bányászok összetett matematikai problémákat oldanak meg a tranzakciók érvényesítése érdekében. Új érméket generálnak a bányászok jutalmául. A bányászati ​​alapú altcoinok hasonlóak a Bitcoin-hoz. Az Altcoin ilyen típusú legjobb példája az Ethereum.

Az altcoinok előnyei

✅ Az Altcoins megpróbálja javítani a Bitcoin keretrendszer észlelt hiányosságait, olyan tényezőkre összpontosítva, mint a bányászati ​​költségek vagy a sebesség.

✅ Az altcoinok a Bitcoin alternatívái. Néhány altcoin komoly versenyt jelent a Bitcoin számára.

✅ Az Altcoins alacsonyabb tranzakciós díjakkal rendelkezik, mint a Bitcoin, ami óriási előnyt jelent a Bitcoin felett.

Mik azok a tokenek?

A tokenek egy létező blokkláncon létrehozott eszközt vagy segédprogramot jelentenek. Forgatható és helyettesíthető eszközöket képviselnek. Ezek az árutól a többi kriptovalutaig terjedhetnek. A tokenek a tömegeladások adománygyűjtésére szolgálnak; Az Ethereum a legnépszerűbb token platform. Az Ethereum platformon létrehozott összes tokent ERC-20 tokennek nevezzük. Az Ethereumon kívül vannak más platformok is, például a NEO, a Lisk és a Stratus. A más platformokon lévő tokenek különböznek az ERC-20 tokenektől, amelyek kizárólag az Ethereum számára állnak rendelkezésre. A NEO platform tokenjeit NEP-5 tokeneknek nevezzük.

A tokenek létrehozása viszonylag egyszerű. A bányászok az éterért cserébe validálják a tranzakciót. A tokenek többnyire decentralizált alkalmazásokhoz használatosak. A fejlesztők eldönthetik, hogy hány tokent kell létrehozni, és elküldhetik a létrehozott tokent. A token létrehozásakor a blokkláncot a blokklánc natív pénznemében fizethetik.

A jogkivonat létrehozása után a felhasználók felhasználhatják a tokennel társított alkalmazások használatát. Erre példa lehet a Binance token. Azok a felhasználók, akik a Binance token használatával kereskednek a Binance-n, 50% -kal kevesebb díjat fizetnek, mint azok, akik nem használják a tokent.

A tokenek terjesztése és értékesítése az Initial Coin Offerings (ICO) révén történik. Az ICO-kat a projekt fejlesztésének finanszírozására használják. A tokenek tranzakciókat is használnak a blokkláncon, amelyeken létrehozták őket. Ezeket a tranzakciókat intelligens szerződések útján hajtják végre, ahol bizonyos feltételek teljesülése után az intelligens szerződés önmagában hajtja végre a tranzakciókat.

Tokenek típusai

A tokenek felhasználási eseteik alapján különböző osztályokba vannak besorolva. A különböző típusú tokenek: biztonsági tokenek, fizetési tokenek, részvény tokenek és segédeszköz tokenek.

1. Biztonsági tokenek:

Az ICO-k által kibocsátott tokenek többnyire biztonsági tokenek. Azok, akik megvásárolják ezeket a zsetonokat, befektetnek az ICO-ba, profitra számítva.

2. Részvény tokenek:

A részvény tokenek a tokent kibocsátó vállalat tőkéjét képviselik. Nagyon kevés részvény token létezik, mert a szabályozási egyértelműség hiánya miatt alig egy vállalat próbálkozott ilyen típusú ICO-val.

3. Fizetési tokenek:

A fizetési tokenek fizetik az egyén által igénybe vett árukat és szolgáltatásokat.

4. Segédeszközök:

A segédprogram-tokenek hozzáférést biztosítanak a felhasználókhoz egy termékhez vagy szolgáltatáshoz. Ezeknek a tokeneknek korlátozott a kínálata, így ritkák és értékesek.

Hogyan működnek a tokenek?

A tokenek lehetővé teszik az egyének számára a blokkláncokra épülő decentralizált alkalmazások használatát. A kriptovaluta-tokenek a meglévő blokkláncokon helyezkednek el, és eszközöket vagy segédprogramokat jelentenek, és tömeges eladásokhoz szükséges pénzeszközök gyűjtésére szolgálnak, de más felhasználási lehetőségekkel rendelkeznek. A tokenek működésének megértéséhez nézzük meg a következő példákat.

Az egyén rendelkezhet tokennel, amely hozzáférést biztosít számára egy kiskereskedelmi láncot kezelő blokklánc bizonyos számú hűségpontjához. Egy másik token hozzáférést biztosíthat a felhasználók számára a streaming szolgáltatás bizonyos óráihoz.

A kriptovaluták és az altcoinok digitális pénznemek a blokkláncukkal, és a digitális fizetések teljesítéséhez médiumként használják őket. A tokenek egy meglévő blokkláncon működnek. A blokklánc médiumként működik, amely megkönnyíti az intelligens szerződések létrehozását és a decentralizált alkalmazások végrehajtását. A tokenek elősegítik ezeket a tranzakciókat.

Tokenek felhasználása

A tokenipar még mindig kialakulóban van, ezért kihívást jelent a felhasználások kategorizálása. Ahogy azonban a blockchain technológia érlelődik, a tokenek különböző felhasználási eseteit fogjuk látni. A tokeneknek a következő felhasználási lehetőségeik vannak

  • Hálózatban résztvevők jutalmául
  • A hálózat biztonságának biztosítása
  • Két fél közötti fizetési módként
  • A digitális eszközök tulajdonjoga.

Altcoins vs Tokens: Következtetés

Hatalmas különbségek vannak az érmék, altcoinok és tokenek között. Az érmék őshonosak a blokkláncukban. Tokenek léteznek olyan meglévő blokkláncokon, mint az Ethereum. Az altcoinok és tokenek azért különböznek egymástól, mert az altcoinok külön pénznemek, míg a tokenek egy blokkláncon működnek. A létező érmék többsége tokenek.

A legjobb kereskedelemre szánt altcoinok 2021-ben

Altcoin Trading: Minden, amit tudnod kell!

eToro – A legjobb kriptovaluta platform mind kereskedők, mind befektetők számára

Az eToro évek óta megbízhatónak bizonyult a Crypto iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector