Áttekintés a kriptovaluta piacon – mire számíthat 2021-ben?

Most a kriptovaluták nem csak egy "internetes dolog". Most végre véget vetnek a "Átverés" vagy "Ponzi-sémák" ahogy néhány kritikus hívta őket. A dolgok megváltoztak. Most nemcsak a lakossági befektetők fektetnek be. Nagy világhírű pénzintézetekről beszélünk, amelyek nagy pénzeket fektetnek a Bitcoin-ba.

2020. október 20-án a kriptovaluták történelmi dátumaként emlékeznek meg. Ezen a napon a világ legnagyobb fizetési platformja, a Paypal úgy döntött, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákat vásároljanak a platformján. Ez a hír nemcsak zűrzavart okozott a kriptovaluták híveiben, de meglepte a kritikusokat is.

Ez a pillanat jelentette a kriptográf futás kezdetét, ahol a Bitcoin ára új rekordra, 41 941 dollárra emelkedett 2021. január 8-án. Ez új mérföldkő volt a Bitcoin számára. Kevesen gondolták 2009-ben, amikor a Bitcoin elindult, hogy eljön egy nap, amikor a Bitcoin eléri és meghaladja a 40 000 dolláros árcédulát!

2020 – Az az év, amikor elkezdődött a kriptovaluták intézményesítési korszaka

Általánosságban elmondható, hogy 2020 nem volt jó év. Ez egy olyan év, amelyet mindannyian mielőbb el akarunk felejteni. 2020-ra a COVID-19 járvány éveként fogunk emlékezni. Emlékezni fogunk rá, mint az elszigeteltség és a karantén évére.


A COVID-19 járvány jelentős károkat okozott a világgazdaságban. Azonban az, ahogy a kriptopiac reagált ezekre a gazdasági változásokra, azt mutatta, hogy a COVID-19 járvány a kriptovaluták mellett ment.

Kezdetben, 2020 elején a kriptovaluták drasztikus visszaesést tapasztaltak. Márciusban a Bitcoin árfolyama ment 4000 dollár alatt van. Nem tartott sokáig, és a kriptopénzek kezdtek helyreállni.

Amikor a világgazdaság nehéz időket élt meg, néhány nagybefektető ésszerűnek látta a Bitcoinba történő befektetést. Úgy vélik, hogy a Bitcoin a biztonságos menedék eszköz és fedezet az infláció ellen.

A 2020-as Bitcoin legkiemelkedőbb befektetői a Microstrategy 1,3 milliárd dollárral; Ruffer Investment 744 millió dollárral; Tér 50 millió dollárral; Stone Ridge 115 millió dollárral és Massachusetts Mutual 100 millió dolláros Bitcoin-befektetéssel. Sőt, a szürkeárnyalatos óriási 13 milliárd dollár a kezelésük alatt álló kriptográfiai eszközökben.

Ezenkívül a JP Morgan elkezdte a Gemini és a Coinbase banki tevékenységét; A Visa és a Mastercard szolgáltatásokat kezdett nyújtani kriptovaluta-társaságoknak; A Paypal titkosítási szolgáltatásokat indított, a Fidelity pedig új Bitcoin index alapot vezetett be.

Ezek a világhírű vállalatok néhány legnagyobb lépése a kriptovaluták felé. És ezek a befektetések tették lehetővé a kriptovaluták számára a bikaviadalot a Bitcoinnal, amely 2021. január 8-án 41 941 dolláron, az Ethereum pedig 2021. január 10-én 1336 dolláron tetőzött, nem messze a január 13-án elért 1432 dolláros csúcsértől. , 2018.

A Microstrategy Michael Saylor – Az igazi Bitcoin-támogató 2020-ban

Michael Saylor, a Microstrategy vezérigazgatója – a legnagyobb független, nyilvános tőzsdén kereskedő üzleti intelligencia-társaság, amely 1,3 milliárd dollárt fektetett be a Bitcoin-ba, non-stop módon népszerűsítette a Bitcoin-ot a Twitteren és a mainstream médiában. A cég hatalmas befektetése után, Saylor többször elmondta, hogy a Bitcoin egy kifinomult digitális arany és a „monetáris mérnöki remekmű”.

A CNBC-nek adott interjújában Saylor elmondta, hogy minden intézményi befektető biztonságos menedékhelyet keres, és ez az eszköz a Bitcoin.

„A Bitcoin szintetikus gyógyszeripari minőségű arany. Ez az arany minden előnye, de többet nem lehet belőle előállítani ”- hangsúlyozta Saylor. Továbbá azt mondta, hogy végül más nagyvállalatoknak át kell alakítaniuk kincstári eszközeiket Bitcoin-ba.

Ezek a szavak a legnagyobb független, nyilvános tőzsdei üzleti intelligencia vállalat vezérigazgatójától származnak, a vezető vállalati elemzési platformmal.

bitcoin árdiagram

A Bitcoin mindenkori ármozgásai. Forrás: Coinmarketcap

Az a tény, hogy a Bitcoin elérte ezt a pontot, megmutatja a benne rejlő lehetőségeket és jövőjét. Ha Saylor szavaira támaszkodunk, hamarosan más nagy neves cégek valószínűleg úgy fogják látni a Bitcoint, mint ahol konvertálhatják kincstári eszközeiket.

A kriptopiac korlátja meghaladja az 1 billió dollárt

2021. január 7. újabb történelmi dátum a kriptovaluták számára, amikor újabb mérföldkőhöz érkeztek. Ebben a dátumban a kriptopénzpiac felső határa teljes értéke története során először meghaladta az 1 billió dollárt.

kriptovaluta piaci kapitalizáció

Teljes kriptovaluta piaci kapitalizációs diagram. Forrás: Coinmarketcap

Sok embert meglepett ez a titkosítási eredmény, de nem a Chainlink társalapítója, Szergej Nazarov.

"Míg a kívülállók hihetetlenül jelentős mérföldkőnek tekinthetik az 1 billió dollár fölött értékelt kriptopénzipart, valójában térünk még mindig a fejlődés és a növekedés egyik nagyon korai szakaszában van," – mondta Nazarov.

Az elemzők úgy vélik, hogy ez a növekedés a fent említett összes intézményi beruházás után következett be. Szerintük ezek a befektetők elveszítik hitüket a dollárban, és olyan eszközökbe fektetnek, mint a Bitcoin.

„Egy jelentős árszintet sikerült elérni, és a Bitcoin bebizonyította, hogy ez nem az az eszközosztály, amellyel össze akarsz keveredni. Ez ma minden hitetlen ember számára bebizonyosodott ”- mondta Naeem Aslam, az AvaTrade elemzője.

“Az intézményi kereskedők azok, akik valóban elindították a ralit” – tette hozzá.

A Coinmarketcap pillanatnyilag a kriptopiaci sapka összértéke 1034 billió dollár. A Bitcoin kihozza a legtöbbet 715 milliárd dollárral, amelyet az Ethereum követ, 132 milliárd dollárral.

A teljes piaci kapitalizáció százaléka (dominancia). Forrás: Coinmarketcap.

A kriptokritikusoktól a kriptográfiai befektetőkig

Ahogy sok támogatójuk van, a kriptovalutáknak is vannak kritikusaik. De bár korábban bírálták a Bitcoin-t és a kriptovalutákat, mostanra közülük néhány befektetővé vált.

Az egyik a Dallas Mavericks tulajdonosa, Mark Cuban, aki mindig kritikus retorikát alkalmazott a kriptovaluták felé. Tyler Winklevossal közös tweet sorozatban, kubai azt mondta, hogy korábban kriptovalutákba fektetett be, és soha nem adta el őket.

Jamie Dimon, a JP Morgan Wall Street-i banki erőmű elnöke és vezérigazgatója is egyszer csalásnak nevezte a Bitcoint. „Rosszabb, mint a tulipánhagymák. Nem lesz jó vége. Valakit meg fognak ölni ”- mondta, amikor 2018-ban a Bitcoinról kérdezték.

2020-ban azonban a JP Morgan 180 fokkal megváltoztatta pozícióját azáltal, hogy elindította JPM stablecoin. Sőt, a JP Morgan most nagyon figyel a kriptovalutákra. 2021. január 5-én a JP Morgan feljegyzést tett közzé erről A Bitcoin 146 000 dollárra emelkedhet hosszú távon, mivel versenyez az arannyal.

Az a tény, hogy a kriptokritikusok már befektetnek ezekbe, egyértelműen azt mutatja, hogy a kriptovaluták jóváhagyást szereznek a befektetők körében.

Az Altcoins túlfut a Bitcoin rallyja után – 2021-ben az Altcoin szezon?

A kriptovaluták korrelálnak, bár az összefüggés kevésbé volt észrevehető, mint a 2017-es kriptográf boom idején. Az altcoinok azonban ismét emelkedtek a Bitcoin növekedése nyomán.

“Láttuk, hogy [altcoins] szivattyúzik – mind a [január 11-i] korrekció előtt, mind utána – olyan módon, amelyet 2017 óta nem igazán láttunk” – mondta Andrew Tu, az Efficient Frontier kvantvállalat ügyvezetője..

Az Ethereum 2021. január 10-én elérte az 1336 dollárt, nem messze a 2018. január 13-án elért 1432 dolláros csúcsértéktől. Ez a kriptográfiai elemzők elvárása is, tekintve, hogy a Decentralized Finance (DeFi) növekszik, és tekintettel a az Ethereum 2.0 elindítása 2020-ban.

A (DeFi) célja a pénzügyi világ forradalmasítása, például azáltal, hogy megszabadul a közvetítőtől, mint a bankok, ha valaki hitelt vesz fel. A befektetők az Ethereumot a (DeFi) tervének tekintik.

kriptovaluta piaci kapitalizáció

Az altcoinok teljes piaci kapitalizációja. Forrás: Coinmarketcap.

Történelmileg, amikor a Bitcoin tapasztalt bika által futott altcoinok is követték. Például 2014-ben, amikor a Bitcoin 1200 dollárra emelkedett, a Litecoin követte és megközelítette az 50 dollárt. 2016-ban a Bitcoin felezésére került sor. Egy évvel később, 2017 decemberében a Bitcoin elérte a majdnem 20 000 dollárt.

Az Ethereum és a Ripple is a Bitcoin 2016-os felező eseménye után gyűlt össze. 2018 elején az Ethereum minden idők legmagasabb szintje, 1432 dollár felé emelkedett. Az XRP is követte és elérte minden idők legmagasabb szintjét, 3,34 dollárt.

Ha figyelembe vesszük ezeket a múltbeli fejleményeket, és a piac lendületét, 2021 valóban az altcoin-szezon lehet. Az Ethereum mellett néhány 2021-ben a legtöbb potenciállal rendelkező altcoin a Ripple, a Stellar, a Chainlink, a Cardano, a TRON és a Tezos.

Ha részletesen szeretné tudni, melyek a legjobb altcoinok, amelyekbe 2021-ben lehet befektetni, nézze meg ezt a cikket.

Hol tart a kriptopénz 2021-ben?

Figyelembe kell venni, hogy az összes összehasonlítás most a "kriptográf" 2017 nem biztos, hogy pontos, mert most más a helyzet, tekintve, hogy intézményi befektetőink vannak benne, ellentétben 2017-ben, amikor a legtöbb befektetést lakossági befektetők adták. Tehát most más tényezőkkel van dolgunk, amelyek mozgatják az árakat.

A kriptopénzek azonban 2021-től kezdve különös hangsúlyt fektetnek, és olyan lendületet építenek, amely új rekordokhoz vezethet az áraikban. Ha a nagy pénzintézetek 2021-ben továbbra is befektetnek a Bitcoinba, akkor annak valószínűsége, hogy az ára az egekbe szökik, ahogyan egyes elemzők előre jelezték 100 000 USD vagy még magasabb. És tekintettel arra, hogy a Bitcoin 69% -kal uralja a piacot, és ilyen hatása van, akkor valószínűleg még az altcoins is követi.

Kezdjen befektetni kriptovalutákba az eToróval

Miért érdemes használni az eTorot? Az eToro a világ legjobb szociális kereskedési platformja. Ez egy nagyon könnyen használható platform. Az eToro kereskedők mindenekelőtt híreket, ötleteket és gondolatokat oszthatnak meg a kereskedelem világának egyes fejleményeiről. Így, ha még nem ismeri a kereskedést, lehetősége van többet megtudni a platformon belül.

eToro – A legjobb kriptovaluta platform

Az eToro évek óta megbízhatónak bizonyult a Crypto iparban – javasoljuk, hogy próbálja ki őket.

A virtuális pénznemek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van.

Főbb pontok

  • 2020. október 20-án a kriptográfia történelmi dátumaként emlékeznek meg, mivel a Paypal úgy döntött, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákat vásároljanak a platformján.
  • 2020-ban az intézmények elkezdték a Bitcoin-t biztonságos menedékként kezelni és fedezni az inflációt.
  • 2020 legkiemelkedőbb befektetői a Bitcoin-ban a Microstrategy 1,3 milliárd dollárral; Ruffer Investment 744 millió dollárral; Tér 50 millió dollárral; Stone Ridge 115 millió dollárral és Massachusetts Mutual 100 millió dolláros Bitcoin-befektetéssel.
  • A szürkeárnyalatos óriási 13 milliárd dolláros kriptográfiai eszköz összege a kezelésük alatt állt.
  • JP Morgan a Gemini és a Coinbase bankját kezdte meg; A Visa és a Mastercard szolgáltatásokat kezdett nyújtani kriptovaluta-társaságoknak; A Paypal titkosítási szolgáltatásokat indított, a Fidelity pedig új Bitcoin index alapot vezetett be.
  • 1,3 milliárd dolláros Bitcoin-befektetés után a Microstrategy vezérigazgatója, Michael Saylor támogatást mutatott a Bitcoin számára, és kijelentette, hogy a Bitcoin egy kifinomult digitális arany és „a monetáris mérnöki remekmű”..
  • 2021. január 7. újabb történelmi dátum a kriptovaluták számára, mivel a kriptopiac felső határa története során először haladta meg az 1 billió dollárt.
  • A kriptoelemzők úgy vélik, hogy 2021 az altcoinok éve lehet.
  • Ha a nagy pénzintézetek 2021-ben továbbra is befektetnek a Bitcoinba, akkor nagy valószínűséggel az ára az egekbe szökhet, mivel néhány elemző 100 000 dollár vagy ennél is magasabb értéket jósolt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector