Az Ethereum az ERC-20 tokenekkel uralja a kriptot: Így van

Az Ethereum az ERC-20 tokenekkel uralja a Crypto-t

Hallottál már ERC-20 tokenekről? Nos, meg kellett volna! Mindenhol vannak, és mindez miatt van Ethereum.

Valójában annyira gyakoriak, nagy valószínűséggel ezek voltak a fő tényező az EU altcoin néhány évvel ezelőtti fellendülés.

Röviden, szuper könnyűvé teszik a kriptovaluta létrehozását és jelentős előnyt jelentenek az Ethereum számára, mivel az Ethereum blokkláncon találhatók. De természetesen nem teljesen tökéletesek.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, hogy az Ethereum miként uralja titokban a kriptovaluta fejlesztését az ERC-20 tokenekkel, és miért jelenthet ez nagy dollárt az Ethereum tulajdonosainak.

Szeretné megtanulni, hogyan kell kereskedni a kriptovalutákkal, mint egy profi? Fogd a mi kriptovaluta tanfolyam!


Az Ethereum nagy tervekkel rendelkezik

Mint azt már tudhatjátok, az Ethereummal nem minden a Bitcoin alternatívája. Sokkal nagyobb céljaik vannak, mint a fiat pénz levétele.

Bár az Ethereum nem annyira izgalmas a kereskedelemben, mint a Bitcoin a humongous csúcsaival és mélységeivel, Az Ethereum jobb hosszú távú befektetésnek bizonyulhat.

Miért?

Nos, egész egyszerűen sokkal többet kínál a világnak, mint a Bitcoin.

Sokan társítják az Ethereumot intelligens szerződésekhez és dApps-hez, de megfeledkeznek arról, hogy képes más kriptovalutákat a saját blokkláncukon fogadni.

Igen ez így van. Az Ethereum nem az egyetlen kriptovaluta az Ethereum blokkláncon, valójában tonnák vannak. Ezen egyéb tokenek többségét hívják meg ERC-20 tokenek.

Amíg senki nem nézett, az Ethereum a különféle kriptovaluták létrehozásának központjává vált, ami az Ethereumot nagyon ígéretes kriptovalutává teszi.

Kereskedjen az Ethereummal most az Etoróval

Mi az ERC-20 token?

ERC-20 token, Ethereum

Az Ethereum olyan, mint a kriptovaluta létrehozásának anyja. Az ERC-20 jelző létrehozásával az Ethereum valószínűleg felgyorsította az altcoinok emelkedését, mert olyan egyszerűen elkészíthették a kriptovalutát.

Az ERC-20 tokenek a kriptovaluta fejlesztésének szabványai. Nagyjából mindent felajánlanak egy fejlesztőnek, hogy kriptovalutát állítson be és kezdje el.

Becslések szerint ma hozzávetőlegesen 200 000 különböző ERC-20 token létezik forgalomban.

Bár meg kell említeni, hogy ezek nem mindegyike tekinthető technikailag kriptovalutának. Ezek a tokenek sokféle szolgáltatáshoz használhatók.

Az egyik legfontosabb dolog, ami meghatározza az ERC-20 tokent, az az nincs saját blokkláncuk; valamennyien az Ethereum blokklánc tetején működnek.

Ez nagyszerű azoknak a fejlesztőknek, akiknek vannak ötleteik egy kriptovalutához, de nincsenek erőforrásaik ahhoz, hogy saját blokkláncukat hozzanak létre.

Végül is sok munka! Még azt is elfelejtheti, amit kitűzött.

Ráadásul természetesen teljesen szabadon elmozdulhatnak az Ethereum blokklánctól egy későbbi szakaszban, amit egyesek már megvalósítottak (erről bővebben egy kicsit!).

Még akkor is, ha az Ethereum soha nem veszi a koronát a legfőbb kriptovalutaként, ez egy másik emelkedését hozhatja.

Az ERC-20 tokenek előnyei

Az ERC-20 tokenek kihasználják az Ethereum összes előnyét, de bizonyos mértékű függetlenséggel rendelkeznek, amennyiben betartják az Ethereum blokklánc használatának szabályait.

Talán az egyik legnagyobb előnye az ERC-20 tokeneknek megkönnyítik a kriptovaluta létrehozását, ami ösztönzi a versenyt a különböző kriptopénzek között.

Elméletileg ez több találékonysághoz és kreatív megközelítéshez vezet a különböző problémákhoz. Hosszú távon az alkalmazkodóbb kriptovaluták túlélik azokat, akik nem képesek lépést tartani.

Ráadásul a kriptovaluta-fejlesztők jobban összpontosíthatnak ötleteikre, nem pedig arra, hogyan hozzanak létre egy érmét (és blokkláncot), valamint az alapvető karbantartási kérdésekkel.

A kész dokumentáció azok számára, akik saját tokeneket akarnak létrehozni, szintén óriási pluszt jelentenek, és felgyorsítják a fejlesztési folyamatot is.

A kriptovaluta-kereskedő szemszögéből nézve az ERC-20 tokenek vonzóbbak lehetnek a kereskedelemben, mert ha megértik az Ethereum működését, akkor már jól megismerik az ERC-20 tokenek működését is.

Ez megkönnyíti és gyorsítja a kutatási folyamatot. A kriptovaluta kereskedőknek nem kell teljesen új technológiát elsajátítaniuk amikor találkoznak egy ERC-20 tokennel.

Az ERC-20 zsetonok kereskedésének másik nagy bónusza, hogy mivel az Ethereum blokkláncon vannak tárolva, amely nyilvános, megnyithatja és megnézheti őket.

Megfelelő műszaki ismeretekkel pontosan meghatározhatja a működésüket, és nem érhet el alattomos meglepetéseket. Ráadásul, ha rosszul vannak kódolva, akkor egyszerűen figyelmen kívül hagyhatja őket.

Az Ethereum blokkláncon nem lehet rejtőzni. Az ERC-20 tokenek rendkívül átlátszók.

Az ERC-20 tokenek az Ethereum címeivel is küldhetők és fogadhatók, amely lehetővé teszi, hogy egy sokkal szélesebb felhasználói bázis elfogadja őket.

Ez legyőzi azt a problémát, amelyet sok altcoin érez az első induláskor; saját pénztárcát kell létrehozniuk a kriptovaluta tárolásához, vagy meg kell győzni a pénztárca szolgáltatóit, hogy fogadják el őket.

És végül az Ethereum számára nagy előny, hogy mindezek Az ERC-20 kriptovalutáknak Ethereum gázt kell használniuk tranzakciók lebonyolításához.

A gáz díj az ügyleteknek fizetniük kell a tranzakcióik érvényesítéséért.

Ez nagyszerű az Ethereum számára, mert ez azt jelenti, hogy a kriptovaluta folyamatosan mozog, még akkor is, ha az emberek nem sokat kereskednek vagy kereskednek az Ethereummal.

Ugyanazon blokklánc más kriptói segítenek folyékonyan tartani, ami kiválóan alkalmas kereskedési volumenre. Ráadásul, ha egy ERC-20 token sikeres, akkor ez a siker az Ethereumig is kicsordul.

Jól ismert ERC-20 tokenek

Ethereum blokklánc

Meglepő lehet, ha ezt megtudja a legismertebb kriptovaluták napjainkban az ERC-20 tokenek vagy ERC-20 tokeneként indult, mielőtt elhagyta az Ethereum blokkláncot.

Talán a legismertebb kriptovaluta, amely ERC-20 tokennek indul, a Tron.

Újabban mégis A Tronnak sikerült sikeresen áttérnie az Ethereum blokkláncáról a saját blokkláncára, gyakran „mainnetként” emlegetik.

Bár ez egy csodálatos sikertörténet, és megmutatja, hogy a tokenek kinőhetnek az Ethereum blokkláncából, Tronnak rá kellett vennie a közösségét, hogy az Ethereumról a mainnetre lépjen.

Érdekes, hogy Tron fejlesztőjének állítása szerint a mainnet-be költözésük 400-szor gyorsabbá teszi őket, mint az Ethereum! Ez nagy igény, és eltart egy idő, mire megnézzük, hogy ez igaz-e vagy sem.

Egy másik emelkedő csillag ERC-20 token a kriptovaluta világban Láncszem, amelynek célja az okos szerződések királyává válás orákulumok használatával.

Ahogy a Chainlink egyre sikeresebb lesz, az végül elhagyhatja az Ethereumot, ahogy Tron tette, de egyesek azt állíthatják, hogy tökéletes a növekedés helye – az intelligens szerződések szülőhelye, az Ethereum.

Binance érme egy másik rendkívül sikeres ERC-20 token, és a Binance Exchange-en használják segédprogramként. A felhasználók kedvezményt kaphatnak, ha kriptovaluta-kereskedelemhez használják.

Vitathatatlanul a Binance Coin még Tronnál is sikeresebb. Jelenleg a Binance Coin a 8. legnagyobb kriptovaluta a CoinMarketCap piaci kapitalizációja szerint.

Egyéb ERC-20 tokenek a következők:

  • BAT (Basic Attention Token). Olyan hirdetési token, amely fizeti a felhasználókat a hirdetések megtekintéséért.
  • HuobiToken. A Huobi kriptovaluta tőzsdén használható token.
  • TrueUSD. Az amerikai dollár értékéhez kötött stabilpénz, hasonlóan a Tetherhez.

De ezek a zsetonok csak most kaparják meg annak a felületét, ami ma kint van.

Hogyan készülnek az ERC-20 tokenek?

Az ERC-20 tokenek létrehozása viszonylag egyszerű folyamat. Ez azt jelenti, hogy megköveteli az Ethereum és a Solidity programozási nyelv megfelelő műszaki ismeretét (tehát talán még nem mindenkinek!).

Új ERC-20 token létrehozásához a felhasználónak intelligens szerződést kell indítania az Ethereum blokkláncon. Ez a szerződés felelős új tokenek létrehozásáért és a tranzakciók kezeléséért.

Ezenkívül főkönyvként is működik, nyomon követve mindenki egyensúlyát.

Hátrányok

Nem minden, ami az Ethereum blokkláncon való munkával kapcsolatos, hunky-dory. Rengeteg oka van annak, hogy egyes kriptovaluták nem akarják örökre az Ethereum szárnyai alatt lenni.

Először is lehet, hogy nem szeretik az Ethereum által végrehajtott változtatásokat. Amikor az Ethereum frissíti a blokkláncot, akkor ezek a változtatások nem feltétlenül felelnek meg minden ERC-20 token érdekének.

Ráadásul a végén túlságosan is támaszkodhatnak az Ethereum hálózatára és erőforrásaira, ami problémát jelenthet, ha bármi történne az Ethereummal, mint például egy kormány bezárása vagy egy nagyszabású hackelés.

De talán még ennél is fontosabb, hogy bár az ERC-20 tokeneket ipari szabványnak tekintik, voltak ilyenek problémák a működésükkel, köztük sok-sok hiba.

Az egyik leginkább frusztráló hiba miatt a tokenek véletlenül megsemmisülnek, ha szerződésre küldik őket. Állítólag 70 000 dollár értékben veszett el az ilyen kérdések miatt.

Az Ethereum kiadott egy másik tokent, az ERC-223 nevet, amelynek meg kellene oldania ezt a problémát, de eddig nem volt olyan népszerű, mint az ERC-20 tokenek.

Néhány felhasználó másik hátránya, hogy az Ethereumot gázként kell használnia, amikor csak tranzakciót szeretne végezni egy ERC-20 tokennel..

Idővel ez drágulhat, különösen, ha az Ethereum ára emelkedik, és néhány kereskedő számára ez egyszerűen csak egy felesleges lépés.

Az Ethereum még mindig ragaszkodik a munka igazolásához

Talán bár ez az egyik legnagyobb hátránya néhány kriptovaluta-fejlesztőnek Az Ethereum még mindig a a munka igazolása algoritmus, akárcsak a Bitcoin.

A munka igazolása egy ideje már nem volt divatos, és sok újabb kriptovalutát úgy terveztek, hogy ehelyett a részesedés igazolását használják, ami sokak szerint igazságosabb és hatékonyabb.

Ennek ellenére köztudott Az Ethereum azt tervezi, hogy a munka igazolásáról a tét igazolására tér át, ami valószínűleg 2020-ban vagy 2021-ben fog bekövetkezni.

Ha sikeresen végrehajtják a változtatást, ez nagy lendületet jelenthet nemcsak az Ethereum, hanem az összes többi ERC-20 token számára is.

Nincs elég kriptovaluta már?

kriptovaluták, ethereum

Mások megkérdőjelezhetik a kriptopénz-készítés ilyen egyszerűvé tételének lényegét. Végül, mindent be kell jelölni? Minden kriptovaluta méltó az alkotásra?

Érdekes, hogy sok ERC-20 kriptovaluta elvesztette értékének akár 90% -át, és küzd a visszatérésért. Így, a kriptovaluta kereskedőknek továbbra is óvatosnak kell lenniük.

Ilyen elsöprő mennyiségű választás az ERC-20 zsetonok számára kedvezőtlen lehet néhány kereskedő számára, akiknek nehéz megkülönböztetni őket.

Valóban nagyon igaz, hogy sok token próbál hasonló dolgokat megvalósítani.

Kereskedjen az Ethereummal most az Etoróval

Főbb pontok

Ha emlékszik valamire ebből a cikkből, tegye meg ezeket a legfontosabb pontokat.

  • Az ERC-20 token az Ethereum blokkláncon létrehozott token. A fejlesztők számára sokkal könnyebb létrehozni őket, mint a zsetonokat a semmiből létrehozni.
  • Könnyen átvehetik az Ethereumot is elfogadó pénztárcák és egyéb szolgáltatások. Ez felgyorsítja az új felhasználók és kereskedők általi alkalmazást.
  • Néhány napjaink legnépszerűbb kriptovaluta az ERC-20 tokenek. Ide tartozik a Binance Coin, a BAT, a HuobiToken és a TrueUSD.
  • Az ERC-20 tokenek nem tökéletesek. Továbbra is hibáktól szenvednek, és az Ethereum kódja korlátozza őket, ami egyesek számára problémát jelenthet.

Tanuljon meg kriptovalutákkal kereskedni a kriptopénz-kereskedési tanfolyamunk segítségével

Szeretne többet megtudni más kriptovalutákról és azok kereskedelméről? Ezután iratkozzon fel a kriptovaluta kereskedési tanfolyamunkra!

Miért érdemes választania Etoro kereskedni az Ethereummal

Most már tudja, miért uralja az Ethereum a Crypto-t az ERC-20 tokenekkel. Ha inspirálta magát az Ethereum kereskedésének megkezdéséhez, vagy ez a cikk némi extra betekintést nyújt a meglévő kereskedési ismereteibe, akkor örömmel tudhatja, hogy az etoro akár a Crypto eszközökkel és CFD-kkel is képes kereskedni 90+ kriptovaluta.

Ha tetszett olvasni az Ethereum Dominates Crypto With ERC-20 Token-től Kereskedelmi oktatás, kérlek, adj neki egy lájkot, és oszd meg bárki mással, aki szerinted is érdekes lehet.

Jogi nyilatkozat: A kriptopénzek nagyon ingadozóak. A tőkéje veszélyben van

A kereskedelem elemzése nem megbízható mutató a jelenlegi vagy a jövőbeni teljesítményre, mivel a körülmények idővel változhatnak. Mielőtt bármilyen befektetési döntést meghozna, tanácsot kell kérnie független pénzügyi tanácsadóktól.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector